جستجو
Close this search box.

آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

عکس زن حامله که جلوی پنجره ایستاده است

آنچه در ادامه می‌خوانید

لیزر موهای زائد به یک راه حل محبوب برای دستیابی به پوستی صاف و بدون مو در سرتاسر جهان تبدیل شده است. این روش ایمنی برای خلاص شدن از شر موهای زائد است که از فناوری پیشرفته برای جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول های مو استفاده می کند. در حالی که لیزر درمانی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود و نتایج طولانی مدتی را ارائه می دهد، اما برخی از افراد در مورد عوارض جانبی احتمالی آن، از جمله ارتباط شایعه شده بین لیزر موهای زائد و خطر ناباروری و نازایی، نگرانی دارند. به نظر شما آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟ در این مقاله به بررسی اثرات منفی بالقوه لیزر موهای زائد می پردازیم، به باورهای غلط رایج می پردازیم و به شما کمک می کنیم تا در مورد این روش دائمی کاهش موهای زائد تصمیمی آگاهانه تری بگیرید. پس با ما همراه شوید.

آیا لیزر زنان در بانوان به تخمدانها آسیب می رساند؟

یکی از نگرانی‌ ها و شایعاتی که باعث نگرانی خانم ها شده، لیزر نواحی خصوصی برای خانم ها و شایعاتی در مورد آسیب به تخمدان ها و ناباروری آن ها است. بهتر است بدانید اشعه های دستگاه لیزری که برای لیزر کردن موهای زائد زنان به کار می رود، به هیچ عنوان به تخمدان و رحم نفوذ نخواهند کرد؛ به همین دلیل هم باعث نازایی یا ناباروری دختران نمی‌ شود. همچنین باید بدانید که لیزر کردن زنان با کیست تخمدان هیچ ارتباطی با هم ندارند و لیر موهای زائد به هیچ عنوان باعث ایجاد ناباروری و کیست تخمدان پلی کیستیک نمی‌شود.

آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث ناباروری شود؟

یکی از عارضه های جانبی رایجی که زنان نگران آن هستند این است که لیزر موهای زائد می تواند خطر ابتلا به ناباروری را افزایش دهد. خانم ها معمولا این سوال را در طول درمان نواحی خصوصی می پرسند که آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث ناباروری شود؟ آنها نگران هستند که اشعه های لیزر در مقایسه با ناحیه تحت درمان (موهای اطراف ناحیه شرمگاهی) به عمق بیشتری نفوذ کرده و با تخمدان هایشان تداخل ایجاد کنند. الیزابت هیل، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک پس از تحقیقات بسیار، در مورد این موضوع اظهار نظر کرد. او می گوید:

اشعه هایی که در دستگاه لیزر  استفاده می شوند، کمتر از یک میلی متر به پوست نفوذ می کنند، بنابراین هیچ راهی وجود ندارد که به تخمدان ها برسند. اما حتی اگر این اشعه ها بتوانند به عمق بیشتری  نفوذ کنند، هرگز و هرگز نمی توانند باعث ناباروری شوند؛ به خاطر آن که بر روی رنگدانه ها اثر می گذارند و هیچ تاثیری بر باروری ندارند. بنابراین، چیزی برای نگرانی وجود ندارد. به طور کلی هیچ مدرکی نشان نمی دهد که لیزر موهای زائد باعث ناباروری می گردد. این روش فقط بر روی سطح پوست تاثیر می گذارد و اشعه های آن به اندام های تولید مثلی نمی رسد. با این حال، اگر فعالانه در تلاش برای بارداری هستید، همیشه عاقلانه است که در مورد خطرات احتمالی این روش با پزشک خود صحبت کنید.

 

عوارض لیزر موهای زائد برای زنان باردار

بارداری دوره ای است که تقریباً در هر جنبه ای از عملکرد بدن، تغییرات عظیمی رخ می دهد. هورمون های بارداری بر روی بسیاری از چیز ها تاثیر می گذارند، از جمله نحوه عملکرد رنگدانه های پوست. این موضوع یکی از دلایلی است که بسیاری از زنان باردار پس از لیزر مو های زائد دچار لکه های تیره (هیپرپیگمانتاسیون) روی پوست خود می شوند. هیچ دستورالعمل استانداردی در مورد استفاده از انرژی نور برای حذف موهای زائد در طول بارداری وجود ندارد. متخصصان پزشکی هنوز تحقیقات کافی در مورد اینکه چگونه لیزر می تواند بر مادر آینده و جنین متولد نشده او تاثیر بگذارد، انجام نداده اند. اکثر متخصصان OBGYN به مادران باردار توصیه می کنند که استفاده از دستگاه لیزر برای رفع موهای زائد را به دوره بعد از زایمان موکول کنند. جایگزین‌ های مختلفی برای لیزر موهای زائد وجود دارند که می‌توان در طول بارداری از آنها استفاده کرد.

به عنوان مثال می توان در زمان بارداری به جای لیزر مو های زائد، اپیلاسیون کرد. حتی خانم های باردار می توانند از کرم‌ های مخصوص رفع مو زائد، دستگاه‌ اپیلاسیون و اصلاح استفاده کنند. انجمن جراحان پلاستیک آمریکا بیان کرده اند که احتمال بروز عوارض جانبی زیر در مادران باردار، بالا است.

  • تورم در اطراف فولیکول های مو
  • قرمزی پوست
  • پوست تحریک شده
  • تغییرات موقتی رنگدانه پوست (به ویژه در میان افرادی که رنگ پوست تیره تر دارند)
  • تغییرات در بافت پوست
  • تاول یا دلمه موقتی

برای اکثر خانم های باردار، این عوارض جانبی خفیف هستند و ظرف چند روز پس از انجام عمل فروکش می‌ کنند. زنان باردار ممکن است افزایش حساسیت پوستی و تغییرات رنگدانه‌ ای را نیز تجربه کنند، که پوست را مستعد تحریک یا تغییرات رنگدانه‌ ای می‌ کند. سوختگی پوست نیز ممکن است در این افراد رخ دهد. اگر چه این عارضه نادر می باشد، اما ممکن است رخ دهد. خانم بارداری که لیزر موهای زائد را انجام می دهد، ممکن است به دلیل تغییر وضعیت فیزیولوژیکی بدن خود، بهبودی کند تری از این نوع عارضه ها را تجربه کند. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه لیزر موهای زائد باعث آسیب به نوزاد شود هم وجود ندارد. آخرین نکته ای که ممکن است بخواهید به خاطر داشته باشید این می باشد که اثربخشی لیزر درمانی ممکن است در دوران بارداری کاهش یابد. بارداری بر چرخه رشد مو تاثیر بسزایی می گذارد. هورمون ها عمدتاً در مرحله آخر چرخه، بر روی ریزش موها تاثیر می گذارند.

خطرات لیزر موهای زائد برای جنین

لیزر موهای زائد  رنگدانه های تیره مو را هدف قرار می دهد و باعث آسیب حرارتی یا مکانیکی به فولیکول های مو می شود. به طور کلی هیچ مطالعه ای وجود ندارد که ایمنی لیزر موهای زائد را در دوران بارداری و سلامت جنین ارزیابی کند. به همین دلیل بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که از لیزر موهای زائد در دوران بارداری خودداری کنید؛ چون که اطلاعات کافی در مورد تأثیر آن بر روی جنین وجود ندارد. اگر تصمیم به انجام لیزر دارید، در سه ماهه آخر نباید سینه های خود را لیزر کنید، به خصوص اگر قصد شیردهی دارید. در هفته های پایانی بارداری هم باید از لیزر شکم دوری کنید؛ چون که این ناحیه بسیار حساس است و لیزر در این مرحله از بارداری بسیار ناراحت کننده خواهد بود.

عکس جنین داخل شکم مادر

باورهای اشتباه در مورد لیزر موهای زائد و بارداری

بیشتر افراد به خاطر نداشتن اطلاعات دقیق درباره لیزر مو، به اشتباه فکر می کنند که لیزر مو های زائد باعث ناباروری می شود. طبق تحقیقات و آزمایشات علمی انجام شده، هیچ موردی از نازایی پس از لیزر مو زائد وجود ندارد. علاوه بر این لیزر مو های زائد عوارضی بر روی اندام های داخلی از جمله تخمدان ندارد و به همین خاطر این روش غیر مضر بوده و توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شده است. حتی در زمان بارداری هم لیزر موهای زائد خطری برای جنین ندارد، ولی توصیه می شود که به خاطر درد، به هم ریختن هورمون ها یا وارد شدن استرس روحی به فرزند و مادر، به تعویق بیفتد. 

تا کنون 185 نفر این مطلب را پسندیده‌اند

سوالات متداول

در حالت کلی، لیزر موهای زائد بسیار ایمنی است ولی بسیاری از پزشکان و متخصصان از مادران باردار می خواهند این کار را به بعد از زایمان خود عقب بیندازند. به خاطر آن که اطلاعات کمی در مورد آسیب اشعه های لیزر به جنین در دست است و به همین خاطر استفاده کردن از هر گونه روش درمانی با لیزر، در بارداری ممنوع می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوبترین مطالب

عکس کلاژ از مرد جوان از مراحل مختلف رشد مو قبل و بعد از پیوند مو - کاشت مو به روش FUG
زن که پزشک هندپیس لیزر فوتونا را روی صورت او قرار داده است - عوارض لیزر فوتونا
دختری که جعبه پروفایلو را با دو دست نگه داشته است - مراقبت های قبل از تزریق ژل پروفایلو
جعبه های ژل درمال استایل در کنار یکدیگر - ژل لب درمال استایل
نمای اسنخاوان بینی برای جراحی بینی | هزینه عمل بینی
مشاوره رایگان و رزرو نوبت

مطالب مرتبط

عکس کلاژ از مرد جوان از مراحل مختلف رشد مو قبل و بعد از پیوند مو - کاشت مو به روش FUG
iranianclinic
زن که پزشک هندپیس لیزر فوتونا را روی صورت او قرار داده است - عوارض لیزر فوتونا
iranianclinic
دختری که جعبه پروفایلو را با دو دست نگه داشته است - مراقبت های قبل از تزریق ژل پروفایلو
iranianclinic
جعبه های ژل درمال استایل در کنار یکدیگر - ژل لب درمال استایل
iranianclinic
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
تا پایان جشنواره

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.