خطرات و عوارض میکرونیدلینگ

خانمی که توسط اپراتور کار میکروندلینگ انجام میدهد

آنچه در ادامه می‌خوانید

قبل از انجام هر روش و عمل زیبایی، باید از عوارض و معایب آن اطلاع کافی داشته باشیم. امروزه میکرونیدلینگ به یکی از محبوب ‌ترین روش‌های جوانسازی و زیبایی پوست مبدل شده است از این رو دانستن و اطلاع رسانی درباره‌ای عوارض میکرونیدلینگ یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح در این زمینه است. میکرونیدلینگ با ایجاد حفره‌های بسیار ریز با سوزن باعث افزایش کلاژن سازی ( در هنگام آسیب به پوست کلاژن سازی در محل آسیب افزایش می‌یابد) و افزایش جذب سرم‌ها و لوسین‌ها می‌شود. از این رو موجب جوانسازی و شادابی پوست شما می‌شود. ولیکن میکرونیدلینگ مانند هر روش زیبای دیگر عوارضی دارد که عبارتند از التهاب پوست، کک و مک، خشکی پوست و… . عوارض میکرونیدلینگ بسیار خفیف می‌باشد زیرا این روش جوانسازی به صورت کم تهاجمی صورت می‌گیرد. در ادامه به بررسی بیشتر عوارض میکرونیدلینگ، انواع میکرونیدلینگ و نحوه کاهش عوارض میکرونیدلینگ می‌پردازیم.

شایع ترین خطرات و عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

با اینکه میکرونیدلینگ روشی بی خطر است اما مانند هر روش زیبایی دیگر دارای عوارضی می‌باشد که به شرح ذیل می‌باشند.

التهاب و قرمزی پوست

این مورد بیشتر در افرادی که پوست حساس و تحریک پذیری دارند اتفاق می‌افتد. میکرونیدلینگ با آسیب به بخش سطحی پوست باعث تحریک بخش عمقی پوست گردیده و از این رو در اثر آسیب و تجمع خون در ناحیه آسیب دیده، قرمزی و التهاب را مشاهده می‌کنیم. بسته به نوع پوست این عارضه بین چند ساعت تا چند روز بر روی پوست شما می‌ماند. برای رفع و کاهش این عارضه میکرونیدلینگ می‌توانید از کرم‌های پیشنهادی متخصص میکرونیدلینگ استفاده کنید. یکی از نکاتی که به بهبود هرچه سریع‌تر پوست شما کمک می‌کند، انجام میکرونیدلینگ در ساعت پایانی روز و قبل از خواب می‌باشد که باعث می‌شود در زمان استراحت بازسازی پوست سریع‌تر انجام شود.

عکس خونی شدن و قرمز شدن پوست بعد از میکرونیدلینگ

خشکی پوست

این عارضه معمولا در اکثر افراد رخ می‌دهد. یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد خشکی پوست بعد از انجام میکرونیدلینگ انتخاب نادرست سوزن است. بر اساس نوع عارضه پوستی (اعم از جای جوش یا زخم و…) باید از سوزن مناسب استفاده شود در غیر این صورت باعث ایجاد خشکی پوست می‌شود. یکی دیگر از دلایل آن استفاده کردن از الکل و مواد پاکسازی پوست قبل از میکرونیدلینگ است که می‌تواند با ایجاد حساسیت یا ناسازگار بودن با پوست شما باعث خشکی پوست شود. توصیه می‌شود برای جلوگیری از عوارض میکرونیدلینگ پس از انجام آن از کرم مرطوب کننده استفاده شود تا چربی و رطوبت پوست حفظ شود.

ایجاد پیگمانتاسیون

پیگمانتاسیون در واقع ایجاد تیرگی در سطح پوست می‌باشد. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که از سوزن‌های بسیار ریز استفاده شود (سوزن ریز باعث افزایش فشار بر روی پوست می‌شود) و بلافاصله پوست در معرض آفتاب قرار بگیرد. البته این مورد بسیار نادر است و با استفاده از ضد آفتاب‌های مناسب می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

ایجاد لک

پیش از انجام میکرونیدلینگ از نداشتن جوش یا آکنه فعال اطمینان حاصل فرمایید زیرا در غیر این صورت باعث افزایش سطح آلودگی و ایجاد لک می‌شود.

خراشیدگی و خونریزی

این عارضه در حین میکرونیدلینگ ایجاد شده و برای افزایش کلاژن سازی و افزایش جذب عامل‌های رشد موجود در خون انجام می‌شود و در مدت چند دقیقه پس از پایان کار خونریزی متوقف شده و چند روز بعد هم خراشیدگی‌ها بهبود پیدا خواهند کرد.

عکس زن جوان در حین میکرونیدلینگ در سمت چپ در حالی که بر روی پوست او کمی خون آمده و در سمت راست تصویر او بعد از میکرونیدلینگ

عفونت

یکی از بزرگ‌ترین معایب و عوارض میکرونیدلینگ ایجاد عفونت می‌باشد. این موضع زمانی رخ می‌دهد که سوزن یا ماساژور مورد استفاده به درستی ضدعفونی نشده باشد یا این روش در محیطی آلوده انجام شود که می‌تواند خطر آفرین باشد.

بروز حساسیت پوستی

یکی از دلایل بروز این عارضه حساسیت داشتن به نوع خاصی از فلز می‌باشد.

تمام عوارض میکرونیدلینگ به صورت خفیف می‌باشد و در طی 72 ساعت بهبود می‌یابند. از عوارض دیگر می‌توان به سوزش و خارش، کبودی، تجدید جوش و… اشاره کرد که در صورت مراجعه به متخصص و کلینیک‌های معتبر تا حد زیادی می‌توان از وقوع آن جلوگیری کرد.

راه های جلوگیری و کاهش عوارض میکرونیدلینگ

مراقبت‌های پس از میکرونیدلینگ به شما در بهبود سریع‌تر پوست و کاهش عوارض آن کمک می‌کند. نکات و مراقبت‌های که باید پس از میکرونیدلینگ انجام شوند عبارتند از:

۳ روش برای جلوگیری و کاهش عوارض و مشکلات بعد از میکرونیدلینگ - عوارض میکرونیدلینگ

  1. به مدت 24 ساعت از حمام کردن و در معرض آفتاب قرار گرفتن پرهیز کنید.
  2. از کرم‌های مرطوب کننده و ترمیم کننده برای رفع خشکی پوست و بهبود خراشیدگی‌ها استفاده کنید.
  3. از مصرف الکل و غذاهای تند خودداری کنید و آب فراوان بنوشید.
  4. تا 72 ساعت از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
  5. بهتر است به صورت روزانه از ضد آفتاب با SPF 30 استفاده کنید.
  6. به دلیل خشکی پوست تا 15 روز بعد از میکرونیدلینگ از تونرهای حاوی الکل استفاده نکنید تا از عوارض میکرونیدلینگ در امان باشید.
  7. در بعضی از روش‌های میکرونیدلینگ توصیه می‌شود از کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب و قرمزی پوست استفاده شود.
  8. استفاده از حوله تمیز و پرهیز از استفاده از اسکراب و لایه بردار پوست نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید.

میکرونیدلینگ یک روش بی خطر و ایمن برای جوانسازی پوست می‌باشد. به دلیل کم تهاجمی بودن آن عوارض میکرونیدلینگ شدید و خطر آفرین نیستند و ظرف مدت زمان کوتاهی از بین می‌روند. نکته مهم در انجام میکرونیدلینگ این است که قبل از انجام آن با پزشک متخصص مشورت کرده و به یک کلینیک معتبر و با متخصصین مجرب مراجعه کنید تا عوارض غیر طبیعی برای پوست شما ایجاد نشود و جوانسازی پوست شما به روش اصولی و مطمئنی صورت بگیرد. داشتن پوستی سالم و جوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های زیبایی می‌باشد.

تا کنون 185 نفر این مطلب را پسندیده‌اند

سوالات متداول

بله، خارش بعد از میکرونیدلینگ یکی از عوارض جانبی رایج میکرونیدلینگ است که به دلیل ایجاد سوراخ‌های کوچک و التهاب متعاقب این روش است. این معمولا چند ساعت پس از درمان شروع می شود و ممکن است برای چند روز ادامه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .