جراحی لیپوفیس چیست؟
به طور کلی لیپوفیس یا جراحی لیپوفیس صورت، برای کمک کردن به مشخص شدن اجزای زیبای انجام می گیرد. این روش به بیماران کمک می کند تا صورتی جوان تر و همچنین جذاب تر داشته باشند. جراحی لیپوفیس به زیبایی، جوان سازی و خوش فرم تر شدن صورت کمک می کند. به طور کلی، صورت نقطه کانونی ظاهر هر فردی است و جراحی لیپوفیس با رفع و از بین بردن ذخیره های چربی به آشکار شدن زیبایی طبیعی فرد، به بهبود یافتن ویژگی های ظاهری آن کمک خواهد کرد. روش لیپوفیس شبیه لیپوساکشن بدن می باشد، فقط در این روش چربی های کمتری برداشته خواهند شد. این روش بسیار ساده است و تنها جراحی آن حدودا یک ساعت طول خواهد کشید تا بیمار به نتیجه چشمگیری برسد. لیپوفیس برای از بین رفتن رسوبات چربی موضعی در نواحی اطراف صورت از قبیل فک، گونه، چانه و همچنین ناحیه گردن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
توجه داشته باشید که سلول های چربی با مرور زمان بزرگ تر از قبل دیده می شوند؛ به طوری که پس از آن هرگز کوچک تر نمی گردند. خیلی از افراد فکر می کنند می توانند با گرفتن رژیم غذایی خاص و ورزش مرتب، چربی های صورتشان را از بین ببرند. اما نکته مهمی که وجود دارد، آن است که آب کردن و از بین بردن چربی های صورت عملی نشدنی است. توجه داشته باشید که لیپوفیس نباید به عنوان یک جایگزین برای کاهش یافتن وزن مد نظر قرار گرفته بشود حتی اگر نتیجه آن کاملاً مشابه کم شدن وزن عمومی باشد. این روش در افزایش یافتن کانتورینگ صورت بسیار موثر است و می توانیم آن را به عنوان یک وسیله برای اصلاح کردن خصوصیات صورت و تبدیلش به صورتی جذاب در نظر بگیریم.
لیپوفیس چگونه انجام میشود؟
عمل زیبایی لیپوفیس معمولاً یک درمان سرپایی است؛ یعنی این که بیماران در همان روز جراحی می توانند به مطب پزشک مراجعه کرده و عمل خود را انجام بدهند. این عمل معمولا بین 30 دقیقه الی یک ساعت به طول می انجامد و به صورت کلی باید برای انجام آن مراحل زیر را طی کرد.
- جراح زیبایی یا پزشک متخصص، برای انجام کار خودش یک بی حس کننده موضعی را به ناحیه تحت درمان تزریق می کند. پس از انجام این کار بخش هدف آماده جراحی شده و بی حس می شود. توجه داشته باشید بیمار در زمان عمل هیچ گونه دردی را حس نخواهد کرد. از طرفی برای انجام این روش، متخصص بیهوشی بر روی حالات بیمار، پیش، در حین و پس از عمل نظارت خواهد کرد. پس از بی حس شدن بیمار، جراح، یکسری برش های کوچکی را بر چین زیر چانه به وجود می آورد.
- برش
برش هایی که جراح به پوست می زند، معمولاً کوچک هستند؛ یعنی چیزی در حدود ۱ یا ۲ سانتی متر). در بعضی از مواقع ممکن است پارگی اضافی در چین پشت لاله گوش هم ایجاد شود. در مرحله بعدی و با استفاده از تجهیزات مربوط به جراحی لیپوفیس، چربی های قسمت های مد نظر کشیده خواهند شد. برای بستن قسمت های برش خورده، جراح پیش از استفاده از بسته های گاز از بخیه قابل حل استفاده خواهد کرد. - بررسی وضعیت بیهوشی بیمار
بعد از بیهوشی بیمار پیش از لیپوفیس، پزشک یک آرام بخش موضعی را برای بیمارش تجویز می کند تا در طول مدت زمان عمل راحت تر باشد و درد نسبتا کمتری را حس بکند. این عمل تحت دارو های بی حس کننده موضعی انجام می گیرد و منطقه مد نظر بی حس خواهد شد یا این که در صورت بیهوشی کامل طبق صلاحدید نظر پزشک، بیمار کاملا در زمان جراحی می خوابد. - بررسی کردن بخش تخلیه شده
یک جراح پلاستیک برای انجام جراحی لیپوفیس صورت، با برش کوچکی در نزدیکی ناحیه تحت درمان، کار خودش را آغاز می کند. در مرحله بعدی، لوله ای با زهکشی صاف، نسبتا طولانی و تو خالی در بخش زیرین پوست قرار خواهد گرفت. در بخش انتهایی مخالف لوله، واحد مکشی با قدرت بسیار بالایی وصل شده است؛ همچنین دستگاه دارای سیستم جمعی از ۲ بطری می باشد که میزان چربی یا مایع استخراج شده را به نمایش می گذارد. در مرحله بعدی، جراح ابزار استخراجی را در زیر پوست قرار داده و آن را کنترل می کند. سپس بافت های چربی ریز را نیز از یک دیگر جدا خواهد کرد. در آخر سلول های چربی بسیار شل می شوند و به وسیله فشار خلا مکیده خواهند شد. - بررسی بخیه ها پس از عمل
بعد از تمام شدن جراحی، از بخیه های اندکی برای بستن برش ها استفاده خواهد شد و همچنین جای زخم بسیار کمی باقی می ماند که در مواردی اصلاً قابل دیده شدن نیست. برش ها به صورت غیر قابل توجه در مناطقی که کمتر در دید هستند، مثل چین های طبیعی صورت ایجاد می شوند. بعد از انجام عمل لیپوفیس، یک پانسمان با خاصیت کشسانی و چسبی محکم در تمام نواحی تحت درمان قرار خواهد گرفت. فشرده شدن این نواحی به کاهش یافتن تغییرات رنگ و تورم پوستی کمک خواهد کرد؛ همچنین بلکه از تجمع یافتن مایعات در بدن جلوگیری می شود. پانسمان طوری قرار می گیرد که به پوست به خوبی چسبیده شود و با شکل بافت مطابقت داشته باشد.
جراحی لیپوفیس برای چه کسانی مناسب است؟
به طور کلی، اشخاصی که صورت های گرد یا تپل دارند کاندیدای مناسبی برای جراحی لیپوفیس هستند. همچنین کسانی که در ناحیه غبغب و زاویه فک خود، چربی انباشته شده زیادی دارند، کاندید مناسبی برای این عمل خواهند بود. البته این سوال که آیا شخصی می تواند کاندیدای خوبی برای این روش باشد یا خیر، پس از معاینه دقیق پزشک متخصص تعیین می شود. در این معاینه، پزشک میزان شلی پوست و مقدار تجمع چربی پوست را بررسی می کند. البته کسانی می توانند از این روش درمانی استفاده کنند که به خاطر افزایش سن به شلی شدید پوست مبتلا نشده و چربی زیادی در زیر پوست صورت خود نداشته باشند.
اگر می خواهید از این روش درمانی استفاده کنید، باید کاملا سالم باشید. از طرفی افرادی که به خاطر عوامل ژنتیک، چاقی، پیری یا استفاده کردن از دارو هایی همچون استروئید، هورمون یا بیماری های مربوط به چربی دچار این مشکل هستند، هم می توانند از این روش درمانی بهره ببرند.
خطرات و عوارض لیپوفیس چیست؟
همانطور که گفتیم لیپوفیس یکی از روش های کانتورینگ بدن است که خطرناک نیست ولی به شما کمک می کند تا سالم تر بشوید. تجمع انبوه چربی در بدن ممکن است شما را دچار بیماری هایی مانند کلسترول و کبد چرب کند که با استخراج کردن این چربی ها کمتر در خطر ابتلا به این بیماری ها خواهید بود. جراحی لیپوفیس بسیار ایمن است و عوارض آن بسیار نادر می باشد. اما با این حال، عوارض جانبی لیپوفیس ک ممکن است بروز کند، شامل موارد زیر می باشد:
- واکنش به بیهوشی
- تغییرات دائمی در رنگ پوست
- عفونت
- خونریزی
عوارض جراحی های لاغری، بیشتر ناشی از اشتباهات پزشکان و عدم توجه به نکاتی است که از سمت دکتر گفته می شود. این جراحی به خودی خود هیچ عارضه ای ندارد مگر اینکه یک عامل بیرونی این مشکل را ایجاد کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که عوارض موقتی جز جدایی ناپذیر هر جراحی زیبایی هستند که برخی از این عوارض عبارتند از:
- عفونت کردن محل های برش یکی از عوارض لیپوفیس است. اگر پس از جراحی مراقب نباشید و توجه زیادی به بهداشت خود نداشته باشید ممکن است این عارضه برایتان اتفاق بیفتد.
- خون مرده و کبودی پس از لیپوفیس هم به دلیل استفاده از دارو که باعث انعقاد خون می شود، ایجاد می شود. بهتر است پیش از انجام این جراحی در مورد دارو های خاصی که باید بعد از جراحی استفاده نمایید با پزشک خود مشورت کنید.
مراقبت های بعد از لیپوفیس چیست؟
برای آن که بتوانید نتایج خوبی از انجام عمل جراحی لیپوفیس داشته باشید، حتما باید به مراقبت های گفته شده از سمت پزشک خود توجه کنید و دستورالعمل هایی که به شما می دهد را به طور دقیق عملی نمایید. مراقبت های بعد از لیپوفیس به شرح زیر می باشد.
- از مصرف غذا های پر چرب خودداری کنید. همچنین ورزش را ترک نکنید.
- برای کنترل جریان خون ممکن است پزشک به شما قرص سریع آدالات بدهد. سعی کنید بعد از انجام این عمل، این قرص را زیر نظر پزشک و مطابق با دستورالعمل های او مصرف کنید.
- پس از انجام عمل چند ساعت استراحت در منزل الزامی است. همچنین در خانه به آرامی راه بروید.
- برای جبران مایعات از دست رفته بدن استفاده از مایعات (غیر الکلی) مناسب و سالم به شما توصیه می شود.
- سعی کنید دارو های تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم مصرف کنید.
- تا بعد از عمل استفاده از نمک ممنوع است.
- به مدت حدودا یک هفته از انجام ورزش و فعالیت های سنگین خودداری کنید.
- پس از جراحی و رفع اثر بیهوشی، فرد درد کمی را احساس می کند که می توان از مسکن های معمولی برای رفع آن استفاده کند.
- تا زمانی که منافذ باز هستند، از رفتن به سونا، جکوزی، دریا، استخر یا مکان های دیگری که احتمال آلودگی دارند، خودداری کنید.
هزینه عمل لیپوفیس
عمل جراحی لیپوفیس بسیار تخصصی می باشد؛ به همین دلیل تعداد اندکی از متخصصین وجود دارند که قبول می کنند این عمل را انجام دهند. میزان هزینه این عمل جراحی به عوامل مختلفی وابسته است که به شرح زیر می باشند.
- تخصص پزشک
- مکان و شهری که قرار است عمل جراحی در آنجا انجام شود.
- استفاده از متریال، مواد اولیه و همچنین لوازم درجه یک با کیفیت
- تجهیزات و خدمات کلینیکی
ولی به طور کلی هزینه تقریبی این عمل جراحی در سال ۱۴۰۲ ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان است.
مدت ماندگاری جراحی لیپوفیس چقدر است؟
ماندگاری لیپوفیس به دو شکل است! با تخلیه کردن فت پد صورت (مثل بوکال فت یا چربی های زیر پلک) دیگر چربی ها بازگشت نمی گردند. به این دلیل که این چربی ها عمقی هستند که به خاطر عوامل ارثی اندازه آن ها در اشخاص مختلف با یکدیگر فرق دارد. ولی چربی زیر پوست مثل چربی ناحیه فک، غبغب یا زیر گوش کاملا به شیوه زندگی، اصول غذایی و همچنین رژیم هر فرد وابسته است. به عبارتی اگر پس از جراحی کردن لیپوفیس، بیمار به رژیم غذایی توجه نداشته باشد و ورزش نکند، این امکان وجود دارد که مجددا این چربی ها بازگردند!
از شما متشکریم که تا به اینجای مقاله با ما همراه بودید. اگر که میخواهید از این روش درمانی استفاده کنید، به شما پیشنهاد می دهیم که حتما از یک پزشک متخصص کمک بگیرید و به لایف استایل خود توجه نمایید.