سرطان زا بودن لیزر موهای زائد شایعه ای بیش نیست. چراکه لیزر یکی از رایجترین روشهای درمانی برای ازبین بردن موهای زائد، خال، زگیل و غیره بوده و پزشکان از آن به عنوان یک روش ایدهآل بهره میبرند. انرژی موجود در نور لیزر به صورت سطحی بوده و هرگز به عمق آن وارد نمیشود. دستگاههای لیزر موهای زائد به گونهای ساخته شدهاند که تنها پیاز مو را هدف بگیرند. البته، پزشک نیز باید در این کار مهارت داشته باشد تا نور لیزر را به صورت مستقیم و طولانی مدت بر روی فولیکولهای پوست قرار ندهد. گفتههای بالا بدین معنا نیست که استفاده مکرر از لیزرها هیچ خطری برای بدن ندارد. لیزر، تنها زمانی بیخطر است که به ندرت از آن استفاده شود و توسط افراد ماهر و تجهیزات مدرن انجام شود. افراط در استفاده از هرچیزی میتواند خطرناک باشد و مشکلات زیادی را برای انسان بوجود بیاورد. از این رو، توصیه میشود تا بین هر دوره از لیزر کردن، وقفه ایجاد کنید تا فولیکولهای پوست زمان مناسب برای ریکاوری را داشته باشند.
راهنمای مطالعه
دلیل ابتلا به سرطان بعد از لیزر موهای زائد
لیزر روشی غیر تهاجمی است که عوارضی جزئی دارد مثل حساسیت بهتر است، پزشک در ابتدا بر روی قسمت کوچکی از پوست آن را تست کند و سپس برای کل بدن آن را انجام دهد. اما مسئله ای که به اشتباه شایع شده است این است که برای انجام هر کاری اقدام به انجام لیزر می شود که در دراز مدت می تواند مشکل ساز شود و باعث سرطان زا شدن لیزر موهای زائد شود.
باور غلط سرطان زا بودن لیزر موهای زائد
برخی افراد با این پیش زمینه به اشتباه تصور میکنند که هر نوع پرتوی نوری میتواند تاثیر سرطانی را ایجاد کند. اما بازهم تاکید میکنیم که انرژی نور در دستگاههای لیزر موهای زائد فقط به لایه سطحی پوست نفوذ کرده و فولیکولهای مو را تحت تاثیر قرار میدهند؛ بنابراین احتمال آسیب DNA در اثر استفاده از لیزر مو برای رهایی از موهای زائد وجود ندارد. هرچند برخی دانشمندان معتقدند افرادی که سابقه ی سرطان پوست در ارث خود دارند از انجام لیزر موهای زائد خودداری کنند زیرا تحقیقات کاملی در این رابطه هنوز وجود ندارد. اما با این حال خوب است بدانید که تحقیقات انجام شده هیچ شواهدی بر اینکه لیزر موهای زائد باعث ابتلا به سرطان پوست در افراد شود، پیدا نشده است.
آیا لیزر موهای زائد برای سلامتی خطراتی دارد؟
به ندرت، لیزر موهای زائد می تواند باعث ایجاد تاول، پوسته پوسته شدن، زخم یا سایر تغییرات در بافت پوست شود. سایر عوارض جانبی نادر عبارتند از سفید شدن موهای درمان شده یا رشد بیش از حد مو در اطراف مناطق تحت درمان، به ویژه در پوست های تیره تر.
آیا لیزر خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد؟
عدم امکان سرطان پوست با لیزر، استفاده از لیزرهای فرسوده یا بسیاری از لیزرهای غیر ساینده باعث افزایش تشکیل کلاژن می شود که به بهبود خطوط و چین و چروک منجر می شود. هیچ کدام از این لیزرها شانس سرطان زا بودن لیزر موهای زائد را افزایش نمی دهند.
آیا لیزر موهای زائد طولانی مدت مضر است؟
هر دو مطالعه هیچ گونه عوارض جانبی طولانی مدت یا جای زخم را نشان ندادند. حذف موهای زائد با لیزر/سبک، که توسط متخصصان آموزش دیده انجام می شود، یک روش ایمن با بروز بسیار کم عواقب دائمی است. عوارض لیزر موهای زائد گذرا و جزئی هستند. در پوست های تیره تر شایع ترند.
آیا لیزر موهای زائد بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد؟
یکی دیگر از واکنشهای جدیتر واکنش آلرژیک نوری است که زمانی رخ میدهد که لیزر UV در واقع ساختار شیمیایی دارو را در پوست تغییر میدهد. این باعث می شود که سیستم ایمنی بدن به دارو حمله کند و باعث تورم و خارش پوست شود.
اصلاح قبل از لیزر موهای زائد
اگر نتوانستید موهایتان را بتراشید یا به اندازه کافی نتوانستید موهایتان را بتراشید، تکنسین لیزر موهای زائد شما میتواند بقیه آنها را قبل از درمان حذف کند. مطمئن شوید که بلافاصله قبل از لیزر موهای زائد خود را اصلاح نکنید، زیرا این کار احتمال التهاب و تورم را افزایش می دهد.
کاندیدای مناسب لیزر موهای زائد
موهای بور و ظریف را نمی توان هدف لیزر قرار داد و بنابراین با این روش نمی توان آنها را از بین برد. اپیلاسیون برای موهای رنگ روشن انتخاب بهتری است. افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند یا به راحتی برنزه میشوند، ممکن است به سختی از لیزر موهای زائد نتیجه بگیرند.
لیزر موهای زائد در چه سنی موثرتر است؟
اگر نوجوان شما بین ۱۷ تا ۱۹ سال دارد، لیزر موهای زائد موثرتر از زمانی است که نوجوان ۱۴ ساله شما باشد. این به این دلیل است که بدن نوجوانان جوانتر مملو از هورمونهایی است که به سرعت در حال تغییر هستند. یکی از عوارض جانبی این امر رشد بی رویه مو است.
نوع پوست مناسب برای لیزر کردن موهای زائد
آیا این فرآیند برای همه انواع پوست جواب می دهد؟ لیزر به ملانین یا رنگ موجود در فولیکولهای مو جذب میشود، بنابراین درمان برای افرادی که موهای تیره، ضخیم و پوست رنگ پریده دارند بهترین کارایی را دارد – کنتراست به لیزر کمک میکند تا فولیکولهای مو را بهتر هدف قرار دهد.
چگونه برای لیزر موهای زائد آماده شوم؟
با این حال، بر خلاف سایر درمان های لیزری پوست، حذف موهای زائد نیاز به آمادگی قبل از لیزر موهای زائد شما دارد.
۶ کاری که باید قبل از شروع لیزر موهای زائد انجام دهید
- کندن و اپیلاسیون را متوقف کنید. …
- منطقه را بتراشید. …
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید. …
- سفید کننده را کنار بگذارید. …
- داروهای خود را بررسی کنید …
- آرایش یا کرم ها را پاک کنید.
چند جلسه طول می کشد تا لیزر موهای زائد عمل کند؟
به عنوان یک قانون کلی، اکثر بیماران به چهار تا شش جلسه لیزر نیاز دارند. افراد به ندرت به بیش از هشت نیاز دارند. اکثر بیماران پس از سه تا شش ویزیت نتایج را مشاهده خواهند کرد. علاوه بر این، از زمانی که موهای فردی در چرخه رشد می کنند، هر شش هفته یک بار درمان ها انجام می شود.
چه مدت بعد از لیزر، موها می ریزند؟
بلافاصله بعد از درمان چه اتفاقی می افتد؟ آیا موها فورا می ریزند؟ در بسیاری از بیماران پوست به مدت ۱-۲ روز کمی صورتی است. در برخی دیگر (معمولاً بیماران منصف تر) پس از لیزر موهای زائد رنگ صورتی وجود ندارد. موها پس از ۵ تا ۱۴ روز شروع به ریزش می کنند و ممکن است تا هفته ها این روند ادامه یابد.
سوالات متداول سرطان زا بودن لیزر موهای زائد
در پایان میتوانید سوالات متداول کاربران را مطالعه کنید:
آیا لیزر موهای زائد برای سلامتی خطراتی دارد؟
به ندرت، لیزر موهای زائد می تواند باعث ایجاد تاول، پوسته پوسته شدن، زخم یا سایر تغییرات در بافت پوست شود. سایر عوارض جانبی نادر عبارتند از سفید شدن موهای درمان شده یا رشد بیش از حد مو در اطراف مناطق تحت درمان، به ویژه در پوست های تیره تر.
آیا لیزر خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد؟
استفاده از لیزرهای فرسوده یا بسیاری از لیزرهای غیر ساینده باعث افزایش تشکیل کلاژن می شود که به بهبود خطوط و چین و چروک منجر می شود. هیچ کدام از این لیزرها شانس ابتلا به سرطان پوست را افزایش نمی دهند.
برای دریافت مشاوره رایگان ۲۴ ساعته، همین حالا تماس بگیرید:
کارشناسان کلینیک ایرانیان آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند.
سوال یا نظرات را با ما در میان بزارید