روش محاسبه BMI

آنچه در ادامه می‌خوانید

روش محاسبه BMI

شاخص توده بدن (Body Mass Index) وزن فرد بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مربع قد بر حسب متر BMI یک روش ارزان و آسان برای گروه های وزنی مختلف است.
شاخص توده بدنی (BMI) معیاری است که با استفاده از قد و وزن بدن و محاسبه‌ی نسبت بین آن می‌توان متوجه شد که هر شخص چقدر اضافه وزن دارد.

برای اکثر بزرگسالان ، BMI ایده آل در محدوده 18.5 تا 24.9 است.

اگر BMI شما:

• کمتر از 18.5 است، در محدوده کمبود وزن هستید.
• بین 18.5 تا 24.9 است، در محدوده وزن سالم هستید.
• بین 25 تا 29.9 است، شما در محدوده اضافه وزن هستید.
• بین 30 تا 39.9 است، شما در محدوده چاقی هستید.

برای محاسبه BMI خود اینجا کلیک کنید.

روش محاسبه BMI

اطلاعات BMI

BMI  برای یک قد خاص، یک محدوده وزن سالم را در نظر می‌گیرد، به این صورت که کسی که در رنج نرمال باشد چاق نیست و از سلامت نسبی برخوردار است.

دراندازه گیری شاخص توده بدنی، متخصصان علاوه بر ارزیابی سلامت بدن شما عوامل دیگری را نیز در نظر می‌گیرند. عضله بسیار چگال‌تراز چربی است، بنابراین افراد عضلانی مانند بوکسورهای سنگین وزن، مربیان وزنه‌برداری و ورزشکاران حتی اگر BMI آنها چاق طبقه بندی شده باشد، در محدوده وزن سالم هستند.

اگر باردار هستید نباید BMI را محاسبه کنید. زیرا در این دوران با توجه به تغییر شرایط بدنی، عدد موردنظر عددی منطقی و درست نخواهد بود.

اگر یک ورزشکار یا شخص دیگر با عضله زیاد BMI بیش از 25 داشته باشد ، آیا آن فرد همچنان دارای اضافه وزن است؟

با توجه به وضعیت وزن، هر کسی که شاخص توده بدنی بین 25 تا 29.9 داشته باشد به عنوان اضافه وزن و هر کسی که BMI بالای 30 دارد به عنوان چاق طبقه بندی می‌شود.

با این حال ، ممکن است BMI ورزشکاران به دلیل افزایش قدرت عضلانی به جای افزایش چربی بدن باشد. به طور کلی، فردی که شاخص توده بدنی بالایی دارد، احتمالاً چاقی بدنی  و اضافه وزن دارد ، اما این موضوع در مورد ورزشکاران صدق نمی‌کند.

آیا شاخص توده بدنی کودکان و نوجوانان همانند روش بزرگسالان تفسیر می‌شود؟

BMI برای کودکان و نوجوانان متفاوت است، BMI کودکان و نوجوانان از نظر سن و جنس متفاوت است زیرا میزان چربی بدن با افزایش سن تغییر می‌کند و در دختران و پسران متفاوت است.

برای محاسبه BMI خود اینجا کلیک کنید.

 

افرادی که چاقی دارند در معرض خطر بسیاری از بیماری‌ها قرار دارند ، از جمله موارد زیر:

  • مرگ و میر
  • فشارخون بالا
  • افزایش کلسترول
  • دیابت نوع 2
  • بیماری کرونر قلب
  • سکته
  • بیماری کیسه صفرا
  • آرتروز
  • مشکلات تنفسی
  • ابتلا به برخی ازسرطان ها از جمله روده بزرگ،کلیه، کیسه صفرا و کبدروش محاسبه BMI

درمان چاقی و معضلات آن

وقتی که BMI یک فرد از حالت نرمال بالاتر باشد آن فرد چاق محسوب می‌شود. همانطور که برای تمامی افراد واضح است فرد چاق نه تنها از چاقی رنج می‌برد و تناسب اندام مناسبی ندارد بلکه مشکلات سلامتی بی‌شماری را تحمل خواهد کرد. افرادی که BMI آنها 40 یا بیشتراست، چاقی مفرط دارند. افراد با BMI 35یا بیشتر که یک بیماری مرتبط با چاقی مانند دیابت یا فشار خون بالا را تجربه می کنند، چاقی بیمارگونه نیز دارند.

برای کاهش خطر چاقی چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟
خبر خوب این است که وزن‌های بسیار زیاد با جراحی کاهش وزن کاهش می‌یابد. البته که خیلی از افراد با رژیم غذایی اصولی تحت نظرمستمرپزشک می‌توانند کم کم به کاهش وزن دست یابند.

جراحی کاهش وزن

افرادی که چاقی بیش از حد دارند گاهی نمی‌توانند با رژیم غذایی و ورزش به وزن ایده‌آل برسند و یا انقدر این کار برای آنها زمان‌بر و خسته کننده شده است که ترجیح می‌دهند از روشی استفاده کنند که در زمان کوتاه‌تر به نتیجه برسد . دراین صورت از روش‌های جراحی لاغری استفاده می‌کنند. این کار با توجه به نظر پزشک انجام می‌گیرد و برای هر شخص با توجه به شرایط بدنی‌،BMI آن شخص و میزان نیازبه کاهش وزن متفاوت است. با توجه به نظر پزشک متخصص و تست‎هایی که انجام می‌گیرد بهترین روش جراحی لاغری برای آن شخص انتخاب می‌شود.

آیا من کاندید مناسبی برای جراحی کاهش وزن هستم؟

به طورکلی، جراحی کاهش وزن در هر یک از شرایط زیر به شما توصیه می‌شود.

• BMI شما بالای 40 است.
• BMI شما بالا و شما دارای بیماریهای خاص مرتبط با چاقی هستید، مانند فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، دیابت ، درد مفاصل شدید و …
• شما حداقل دو سال است که سعی در کاهش وزن دارید اما موفق به این کار نشده اید.
• شما حداقل 3-5 سال چاق هستید.
• شما عزم خود را برای کاهش وزن و حفظ یک سبک زندگی سالم برای بقیه زندگی خود جزم کرده اید.

آیا جراحی کاهش وزن ارزش آن را دارد؟

شکی نیست که خطرات سلامتی ناشی از چاقی از عوارض جانبی ناشی از جراحی کاهش وزن پیشی می گیرد. جراحی چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، آرتروز، کلسترول بالا و سایر شرایط خطرناک را بهبود می بخشد و در نتیجه کیفیت زندگی بهتری خواهد داشت.

بیشتر مطالعات نشان می‌دهد که بیش از 90 درصد افرادی که از چاقی شدید رنج می‌برند با موفقیت 80_50 درصد از وزن اضافی خود را پس از جراحی از دست می‌دهند. چندین مطالعه مرتبط نشان داده است که خطر مرگ و میر در افراد چاقی که جراحی چاقی کرده اند کمتر از افرادی است که جراحی نکرده اند.

افرادی که چاقی کمتری دارند نیاز به جراحی‌های چاقی ندارند و با رژیم‌های لاغری، دستگاه‌های لاغری و ورزش می‌توانند به اندام ایده آل برسند.
امروزه استفاده از دستگاه‌های لاغری بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و نتایج بسیار خوب و فراتر از انتظار به دنبال دارد.

گروه کلینیک‌های لاغری ایرانیان با 20 سال سابقه موفق و افتخارآمیز در زمینه لاغری و زیبایی، جدیدترین و به روزترین دستگاه های لاغری را دارا می‌باشد.

دستگاههای پیشرفته لاغری کلینیک ایرانیان

نوع دستگاه‌هایی که در مراکزلاغری وجود دارد تاثیر بسیار مهمی در خدمات رسانی آن مرکز دارند. زیرا افرادی که به مراکز لاغری مراجعه می‌کنند افرادی با اندام متفاوت هستند. مرکزی که انواع دستگاه‌های لاغری را جهت برطرف کردن انواع مختلف چاقی و تایپ‌های بدنی متفاوت داشته باشد بسیار محدود است. در این خصوص کلینیک ایرانیان با دارا بودن بیش از ۱۵ نوع دستگاه در زمینه لاغری، این خواسته را به طور کامل پوشش می‌دهد.

برای اطلاع از تمامی دستگاه‌های لاغری کلینیک ایرانیان اینجا کلیک کنید.

 

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیق‌تر با کارشناسان کلینیک ایرانیان با شماره تماس ۰۲۱.۷۵۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.

تا کنون 56 نفر این مطلب را پسندیده‌اند

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.