آیا لیزر موهای زائد صورت باعث جوش می شود؟

آنچه در ادامه می‌خوانید

موهای زائد برای تمامی افراد بسیار ناخوشایند است. روش‌های بسیاری وجود دارد که می ‌توان از طریق آن‌ها این موهای زائد را از بین برد اما تمامی این روش‌ها ممکن است، عوارضی را برای افراد ایجاد کنند. برای مثال جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت یا نواحی دیگر بدن یکی از متداول ‌ترین عوارضی است که ممکن است افراد بعد از لیزر تجربه کنند. در این مطلب قصد داریم در رابطه با دلایل جوش زدن بعد از لیزر صورت، نحوۀ درمان این جوش‌ها و راه‌های درمان آن‌ها توضیحاتی را به شما ارائه دهیم.

دلایل جوش زدن بعد از لیزر

جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت می ‌تواند دلایل بسیار متفاوت داشته باشد، بعضی از دلایل جوش زدن بعد از لیزر محیطی و بعضی به ویژگی‌های فردی اشخاص بستگی دارند. در ادامه این دلایل را باهم بررسی خواهیم کرد:

نداشتن مهارت

جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت می ‌تواند به علت ماهر نبودن تکنسین باشد که لیزر را برای شما انجام می‌ دهد. فاکتورهای مختلف دستگاه لیزر باید با توجه به نوع پوست شما تنظیم شود، در غیر این صورت می ‌تواند سبب ایجاد عوارض مختلفی در پوست شما شود. پرتوی لیزر از سطح پوست عبور کرده و بر روی فولیکول مو یا به زبان ساده‌تر ریشه مو تاثیر می ‌گذارد.

این تأثیر در طولانی مدت سبب می‌ شود که ریشۀ موی شما برای مدتی طولانی دیگر رشد نکند، اما جالب است بدانید که اگر تعداد و طول موج پرتوهای دستگاه‌های لیزر با توجه پوست شما تنظیم نشود، می ‌تواند عوارض ناخوشایندی را برای پوست شما ایجاد کند. همچنین پرتوهای لیزر سبب می ‌شوند منافذ پوست شما برای مدت کوتاهی باز شود که همین موضوع می‌ تواند سبب ورود باکتری به این منافذ شود. اگر این باکتری‌ها درون این منافذ بمانند سبب ایجاد جوش‌های بسیار ریزی در سطح پوست شما خواهند شد.

 

دستگاه لیزر

دستگاه لیزر نیز می‌ تواند از دو طریق سبب ایجاد جوش‌های ریزی بر روی ناحیه‌ای شود که مورد لیزر قرار گرفته است. اولین دلیل که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، تنظیمات دستگاه لیزر است. دستگاه لیزر باید به خوبی با توجه به تعداد جلسات و نوع پوست شما تنظیم گردد، در غیر این صورت می ‌تواند عوارض بسیاری را برای شما ایجاد کند. همچنین شما باید دستگاه لیزر مناسبی برای خود انتخاب کنید تا نتیجه‌ای مطلوب، بدون عوارض برای شما به ارمغان بیاورد، برای انتخاب یک دستگاه لیزر مناسب نیز لازم است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.

ابتلا به بیماری های خاص

طبق مطالعات انجام شده، افرادی که به بیماری‌های خاصی مبتلا هستند، بیشتر دچار عارضۀ جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت می‌ شوند. بیمارری‌هایی نظیر عفونت‌های پوستی، دیابت و اختلالات سیستم ایمنی بیشترین تاثیر را در ایجاد این عارضه دارند.

عدم رعایت بهداشت محیط

عدم رعایت بهداشت نیز می ‌تواند سبب جوش‌های ریزی در ناحیه مورد نظر شود. در هنگام لیزر باید تکنسین از دستکش یکبار مصرف استفاد کند، کاورها و ملحفه‌ها را بعد از هر مراجعه کننده تعویض نماید و هندپیس دستگاه را نیز برای هر مراجعه کننده تعویض یا با دقت ضدعفونی کند. این موضوع علاوه بر این که سبب می ‌شود احتمال جوش زدن کاهش یابد، از بروز حساسیت‌های دیگر پوستی و انتقال بیماری‌های مختلف جلوگیری می ‌کند.

داشتن پوستی چرب

اگر شما دارای پوستی چرب هستید، بعد از انجام لیزر منتظر ظهور این جوش‌ها برروی پوست صورت خود باشید، زیرا غدد چربی زیر پوست این افراد بعد از آن که موهای زائد از بین می‌ روند، به شکل قابل توجهی چربی تولید می‌ کنند. این چربی می ‌تواند یه راحتی سبب بسته شدن منافذ پوست صورت و جوش زدن شود.

راه های جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت

برای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت و اینکه از عارضه جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت در امان باشید، بهتر است موارد زیر را با دقت رعایت کنید:

  • بعد از لیزر سعی کنید به هیچ عنوان در معرض نور خورشید قرار نگیرید، این موضوع می ‌تواند سبب تحریک پوست شما شده و جوش‌‌هایی را بر روی پوست صورت شما ایجاد کند. اگر این مسئله برای شما اجتناب ناپذیر است حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا بروز این عارضه را به حداقل برسانید.
  • بعد از لیزر به هیچ عنوان نباید به پوست گرمایی وارد شود؛ بنابراین به هیچ وجه بعد از لیزر، صورت خود را با آب گرم نشوید. همچنین رفتن به سونا و اتاق بخار گزینه‌های‌ مناسبی بعد از لیزر نیستند.
  • از موادی مانند کلر که سبب تحریک پوست می ‌شوند تا چندین روزی دوری کنید. برای مثال استخر نروید.
  • حداقل به مدت بیست و چهار ساعت از مواد شوینده برای شست‌وشوی صورت خود استفاده نکنید.
  • در دورۀ لیزر موهای زائد صورت به هیچ عنوان از نور خورشید یا دستگاه‌های سولار برای برنزه کردن استفاده نکنید.

 

نحوه درمان جوش زدن بعد از لیزر

جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت ممکن است برای همه افراد اتفاق بیفتد؛ بنابراین یک عارضه بسیار رایج به حساب می ‌آید و آگاهی از نحوه درمان جوش زدن بعد از لیزر برای این افراد لازم است. این جوش‌ها معمولاً بعد از مدت کوتاهی از بین می ‌روند و نشانه‌ای از خود به جای نمی‌ گذارند، اما اگر سوزش و خارشی در پوست صورت شما ایجاد شد، حتماً از کمپرس یخ و پمادهایی نظیر زینک اکساید یا آلفا هیدروکسی استفاده کنید تا التهاب پوست شما را کاهش دهند.

این عارضه برای کسانی که پوست صورتشان چرب است، بسیار بیشتر اتفاق می‌افتد؛ بنابراین این افراد باید به مراقبت‌های بعد از لیزر توجه بیشتری داشته باشند. برای مثال این افراد نمی ‌توانند با استفاده از ژل آلوئه‌ورا التهاب پوست خود را تا حدودی کاهش دهند.

تا کنون 185 نفر این مطلب را پسندیده‌اند

سوالات متداول

جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد صورت افراد بسیاری را نگران کرده و آن‌ها را از انجام لیزر منصرف می کند، اما باید بدانید که جوش‌های ناشی از لیزر را همۀ افراد تجربه نخواهند کرد. همچنین باید بدانید که این جوش‌ها نیز دقیقاً مانند جوش‌ها و آکنه‌های نواحی دیگر بدن بوده و در صورت رعایت موارد بهداشتی، جا و اسکار ناشی از آن‌ها بر روی پوست شما باقی نخواهد ماند. منظور از رعایت موارد بهداشتی اقداماتی نظیر استفاده درست از کرم‌ها و داروهای ضد جوش و عدم دستکاری این جوش‌ها است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .