مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ، دو شیوه خاص برای تحریک مکانیکی پوست هستند. هر دوی این روش ها خاصیت بسیار زیادی برای به جنب و جوش در آمدن سلول ها و بازسازی شدن پوست دارند. اما فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ مسئله ای است که احتمالا ذهن شما را قبل از انتخاب و تصمیم گیری در خصوص جوانسازی پوستتان درگیر می کند. در ادامه این مطلب به فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ می پردازیم و به شما می گوییم که کدام یکی از این دو روش برای شما مناسب تر است.
مقایسه مزایای مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ این است که مزونیدلینگ پیمایش عمیق تری در لایه های زیرین پوست دارد. در نتیجه، میکرونیدلینگ فواید سطحی تر و ساده تری برای پوست دارد. برای مثال:
- نسبت به شیوه های دیگر جوان سازی پوست هزینه کمتری دارد و به صرفه تر است.
- نتایج آن در مدت زمان کوتاهی بر روی پوست آشکار می شوند.
- دوران نقاهت کوتاهی دارد و فرد بعد از چند روز به زندگی عادی خود بر می گردد.
- در میان سایر روش های جوان سازی، از عوارض کمتری برخوردار است.
- درد، خون ریزی یا جراحت شدیدی بر روی پوست ایجاد نمی کند.
- در صورت مراقبت از نواحی مورد هدف، باعث عفونت پوست نمی شود.
- محدودیتی از لحاظ سن، جنسیت، رنگ پوست و… ندارد.
- منافذ باز پوست را بزرگتر از چیزی که هستند نمی کند.
- پوست را با مواد مفید مورد نیازش تغذیه می کند.
همه مزایایی که برای میکرونیدلینگ ذکر کردیم، در میان مزایای پایه مزونیدلینگ نیز قرار دارند. زیرا اصلی ترین فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در این است که مزونیدلینگ، روش ارتقا یافته ای نسبت به میکرونیدلینگ به شمار می رود. فواید مزونیدلینگ برای جوان سازی پوست علاوه بر مزیت های کلی میکرونیدلینگ عبارتند از:
- بهبود گردش خون در پوست با فرو رفتن در لایه مزودرم پوست
- به جریان انداختن تولید کلاژن با تحریک سلول ها
- افزایش شفافیت و یکپارچه شدن رنگ پوست با رفع لکه ها و لایه برداری
- ترمیم خاصیت ارتجاعی از دست رفته پوست در اثر گذشت زمان و افزایش سن
- فرو بردن مواد مغذی لازم به عمیق پوست برای بازیابی لطافت و طراوت
- برطرف کردن خطوط کشیدگی و ترک شکم و پهلو ناشی از کاهش یا افزایش وزن، و یا بارداری
- هم سطح سازی نواحی فرو رفته پوست ناشی از جوش و آکنه، زخم، سوختگی و…
- کاهش عمیق چین و چروک ها و کمک به جوان سازی پوست با لیفت کردن
هر دوی این روش ها تاثیرات بسیار مثبتی در بازسازی پوست دارند. این دو شیوه کارآمد می توانند با تحریک سلول های نهفته در عمیق ترین لایه های پوست، بدن را وادار کنند که دوباره بر روی پوست تمرکز کند. در نتیجه کلاژن سازی از سر گرفته می شود و شادابی و نشاط دوباره بر روی پوست جا خوش می کند. فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ چیزی بیشتر از سطح نفوذ سوزن های هر روش در عمق پوست نیست، اما میزان تلنگری که هر شیوه برای برانگیخته کردن پوست به آن وارد می کند جای بحث بیشتری دارد. قبل از هر چیزی، بهتر است درباره هر کدام از این دو روش بیشتر بدانید تا فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ را بهتر درک کنید.
میکرونیدلینگ ترکیبی از دو کلمه نیدل به معنای روزنه و میکرو به معنای بسیار ریز است. در نتیجه، میکرونیدلینگ به روشی اطلاق می شود که در آن با استفاده از سوزن های بسیار ظریف، سوراخ های بسیار ریزی بر روی پوست ایجاد می شود. بعد از رخ دادن این اتفاق، سلول های پوست که خود را در معرض خطر احساس می کنند، به جنب و جوش می پردازند. از این رو، ترمیم و بازسازی پوست به طور طبیعی و به دست خود سلول ها انجام می شود و هیچ گونه مواد شیمیایی یا خطرناکی در تحولات عمیق لایه ها زیرین پوست نقش ندارند.
پزشک باید از تبحر و دقت بالایی در انجام این عمل بهره ببرد، زیرا تعداد سوزن های درون دستگاه و تنظیمات آن ها برای پیش روی در عمق پوست بسیار اهمیت دارد. وقتی همه چیز آماده شد، پزشک کار خودش را شروع می کند. دستگاه میکرونیدلینگ با هدف قرار دادن لایه های زیرین پوست، سلول ها را تحریک می کند. علاوه بر آن باعث لیفت شدن پوست می شود. مهم ترین مزیت ورود سوزن ها به پوست در این روش که فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در آن هیچ نقشی ندارد، این است که هر دو مواد تقویتی مناسب پوست را به عمق آن فرو می برند و از این طریق به جذب بهتر آن ها کمک می کنند.
مزونیدلینگ، نسخه پیشرفته میکرونیدلینگ به شمار می رود. این روش در حالتی پدید آمده که دو شیوه میکرونیدلینگ و مزوتراپی در کنار هم قرار گرفته اند و به یک مکمل حیرت انگیز برای جوان سازی پوست تبدیل شده اند. معمولا قبل از انجام میکرونیدلینگ، پوست به موادی از جمله ویتامین سی آغشته می شود تا سوزن های دستگاه، آن را به عمق لایه های زیرین ببرند و نیاز پوست را تامین کنند. قبل از انجام گرفتن تنظیمات مناسب و اولیه، پزشک پوست شما را بی حس می کند تا دردی احساس نکنید، زیرا سوزن های دستگاه مزونیدلینگ تا بافت های عمیق تری از پوست پیشروی می کنند و این مهم ترین فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ است. سپس تنظیمات مربوط به سوزن های دستگاه انجام می شود که برای هر فرد متفاوت است. عواملی که در متغیر بودن تنظیمات مزونیدلینگ نقش دارند عبارتند از:
- سن و سال فرد داوطلب
- شدت مشکلات پوستی
- میزان فرو رفتگی ها
- وسعت و عمق چین و چروک ها
- جنس پوست
مقایسه عوارض مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ این است که مزونیدلینگ ترکیب میکرونیدلینگ و مزوتراپی به شمار می رود، پس عملکرد عمیق تری درون بافت های زیر پوست دارد. اما عوارض این دو روش تفاوت خاصی با یک دیگر ندارند. هر دوی این روش ها برای افرادی که دچار مشکلاتی مثل اگزما، جوش، عفونت های فعال و… هستند توصیه نمی شود. عارضه هایی که ممکن است بعد از به کارگیری یکی از این دو روش بروز کنند جانبی هستند، مثل:
- تیرگی پوست تا مدتی کوتاه به دلیل منفذهای ریز ایجاد شده و فشار وارد شده به پوست
- متورم شدن پوست به صورت سطحی تا چند روز
- حاد شدن وضعیت جوش یا عفونت در پوست های چرب و مستعد
- پوسته شدن نواحی مورد هدف و زبر شدن پوست
تفاوت کاربردهای مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ و موارد استفاده هر کدام
همان طور که اشاره کردیم، فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در این است که کوکتل ها یا همان سوزن های ظریف دستگاه مزونیدلینگ، تا عمق بیشتری از پوست فرو می روند. اما کاربرد این دو روش در جوان سازی پوست و برگرداندن طراوت آن خلاصه می شود. پزشک شما با معاینه دقیق پوست، مشخص می کند که کدام یکی از این دو روش برای برطرف کردن مشکل مد نظرتان مناسب است. مزونیدلینگ با ایجاد کردن حفره های عمیق تر، پوست را بیشتر به کلاژن سازی تحریک می کند. پس ممکن است در درمان مشکلاتی از جمله گود رفتگی ها و چروک های شدید عملکرد بهتری داشته باشد. میکرونیدلینگ نیز نفوذ سطحی تری در پوست دارد و مثل مزونیدلینگ برای تغذیه و بازسازی شدن پوست مناسب است. تاثیرگذاری هر دوی این روش ها به لطف جنبش سلول ها کاملا طبیعی است و خطر خاصی برای پوست ندارد.
تفاوت قیمت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
از آن جایی که مزونیدلینگ نسبت به میکرونیدلینگ نفوذ گسترده تر و عمیق تری در پوست دارد، هزینه آن بالاتر است و انتظار می رود که حدود نهصد هزار تا یک میلیون تومان قیمت گذاری شود. اما پایه قیمت میکرونیدلینگ در برخی مراکز زیبایی به سیصد هزار تومان نیز می رسد. به طور کلی عواملی وجود دارند که باعث تغییر کردن این هزینه می شوند. مثل شهر، میزان سابقه پزشک، شدت مشکلات پوستی، سن و سال بیمار و…
میکرونیدلینگ بهتر است یا مزونیدلینگ؟
هر دو روش تاثیر شگفت انگیزی بر روی بازسازی پوست دارند و می توانند اکثر مشکلات پوستی را رفع کنند. فرق مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در این است که مزونیدلینگ به طور عمیق تر پوست را تحریک می کند، در نتیجه باعث می شود کلاژن به میزان بسیار بالایی در پوست ترشح شود. داشتن پوستی صاف و یک دست، براق و شاداب، عاری از هر گونه چروک و فرورفتگی، و در نهایت جوان و سالم، می تواند به شما کمک کند که در رویارویی با دوستان و نزدیکان یا آشنا شدن با افراد جدید زندگی، از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشید. بنابراین میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ، حلال مشکلاتی در پوست هستند که با افزایش سن یا گذر از دوره بلوغ، رد پای خود را بر جای می گذارند.