آمپول مانجارو چیست؟
احتمالا می پرسید که آمپول مانجارو چیست؟ این آمپول درست شبیه به آمپول ویکتوزا است و جزو داروهای مورد تاییدیه FDA برای درمان کردن دیابت نوع دو در افراد بزرگسال به شمار می رود. ویژگی های این آمپول به شرح زیر می باشد. داروی مانجارو حاوی ماده فعالی به نام tirzepatide است که در کنار رژیم غذایی مناسب و همچنین ورزش به درمان کردن دیابت نوع ۲ کمک می کند. این آمپول با هدف کاهش دادن سطح قند خون و همچنین سطح A1C (یعنی میانگین قند خون سه ماه) در بیماران دیابتی، برای آن ها تجویز می شود.
آمپول مانجارو مانند دو هورمون طبیعی در بدن ما به نام های GIP و GLP-1 عمل می کند. این دو هورمون به کنترل اشتها، سطح قند خون و هضم کمک خواهند کرد. وقتی مانجارو به گیرنده های GIP و GLP-1 در بدن متصل می شود، لوزالمعده انسولین بیشتری آزاد می کند، میزان قندی که کبد تولید می شود و سرعت عبور غذا از بدن را کاهش می دهد. در نتیجه باعث می شود که فرد مدت طولانی تری احساس سیری کند که می تواند به طور چشمگیری به لاغری کمک کند. به طور کلی مانجارو یک آگونیست گیرنده GIP و GLP-1 است و اثر خودش را با فعال کردن گیرنده های هورمونی GIP (پلی پپتید انسولین تروپیک وابسته به گلوکز) و GLP-1 (پپتید-1 شبه گلوکاگون) اعمال می کند.
طریقه استفاده از آمپول لاغری مانجارو
اگر طریقه استفاده از آمپول لاغری مانجارو را نمی دانید، بهتر است این تیتر را چند بار بخوانید. برای استفاده از آمپول مانجارو، این مراحل را دنبال کنید.
- قلمی را انتخاب کنید که دارای دوز هفتگی صحیح است.
- قلم را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آسیبی ندیده، تاریخ انقضای آن را چک کنید و مطمئن شوید که دارو دارای قلم شفاف و بی رنگ تا کمی زرد است.
- درپوش قلم را بردارید.
- مهر و موم قرمز داخلی خودکار را با یکی از دستمال ها پاک کنید.
- همیشه برای هر تزریق از یک سوزن جدید استفاده کنید
- هنگامی که برای تزریق آماده شدید، یک سوزن بردارید.
- زبانه کاغذ و درپوش بیرونی سوزن نباید آسیب دیدگی داشته باشد. توجه داشته باشید که هرگونه آسیبی می تواند روی استریل بودن آمپول تأثیر بگذارد.
- زبانه کاغذ را از سوزن جدا کنید، سپس سوزن را روی قلم فشار دهید و بچرخانید تا محکم شود.
- شما باید هر دو درپوش را از سوزن بردارید.
- قلم را آماده کنید. به آرامی دکمه دوز را بچرخانید تا زمانی که 2 کلیک بشنوید و خط کشیده شده در پنجره دوز نشان داده شود.
- می توانید دکمه دوز را در هر جهت بچرخانید تا زمانی که موقعیت اصلی به نشانگر دوز برسد.
- در حالی که سوزن به سمت بالا است، به آرامی به نگهدارنده کارتریج ضربه بزنید تا حباب های هوا در بالا جمع شوند.
- مقداری از دارو را با فشار دادن دکمه دوز به داخل هوا رها کنید تا متوقف شود، سپس در حالی که دکمه دوز را نگه داشته اید به آرامی تا 5 بشمارید. نماد 0 باید در پنجره دوز نشان داده شود.
- مقدار کمی دارو باید از نوک سوزن خارج شود. اگر نه، این مراحل را ۲ بار دیگر تکرار کنید. در نوبت سوم، سوزن قلم را عوض کرده و دوباره تکرار کنید.
- تصمیم بگیرید که در کجای بدن خود می خواهید دارو را تزریق کنید. می توانید آن را به شکم خود (حداقل 2 اینچ از ناف خود) یا در قسمت بالای پاهای خود در جلوی ران تزریق کنید. اگر شخص دیگری به شما کمک می کند، می تواند آن را به بازوی شما تزریق کند.
- می توانید هر هفته قلم را در همان قسمت بدن تزریق کنید، اما مطمئن شوید که دقیقاً در همان نقطه نیست.
- ناحیه ای از پوست را که به آن تزریق می کنید در معرض دید قرار دهید و مطمئن شوید که هیچ شکستگی یا آسیب قابل مشاهده ای در پوست وجود ندارد.
- ناحیه انتخاب شده را با دستمال مرطوب الکلی تمیز کنید و بگذارید خشک شود.
- دکمه دوز را بچرخانید تا متوقف شود و نماد '1' در پنجره دوز نشان داده شود.
- قلم را در محل تزریق قرار دهید، مطمئن شوید که می توانید پنجره قلم را ببینید.
- قلم را محکم روی پوست فشار دهید و فشار مداوم وارد کنید.
- دکمه دوز را فشار داده و نگه دارید تا متوقف شود و در حالی که دکمه دوز را نگه داشته اید تا 5 بشمارید. نماد ۰ باید در پنجره دوز قبل از برداشتن سوزن از روی پوست قابل مشاهده باشد.
- سوزن را از روی پوست خود بردارید. اگر خون در محل تزریق ظاهر شد، آن را با دستمال تمیز به آرامی فشار دهید، اما محل را مالش ندهید.
- پس از تزریق نوک سوزن را به داخل درپوش بیرونی سوزن روی سطحی صاف و بدون تماس با سوزن یا درپوش خارجی سوزن هدایت کنید.
- پس از پوشاندن سوزن، درپوش بیرونی سوزن را به دقت فشار دهید.
- سوزن را باز کرده و در سطل وسایل تیز خود بیندازید.
- هرگز سعی نکنید درپوش داخلی سوزن را دوباره روی سوزن قرار دهید.
- همیشه بلافاصله پس از هر تزریق، سوزن را دور بیندازید تا از انسداد سوزن، آلودگی، عفونت و دوز نادرست جلوگیری شود.
- هرگز قلم آمپول را با سوزن متصل، نگه ندارید.
دوز مصرفی مانجارو چقدر است؟
احتمالا برایتان سوال پیش آمده است که دوز مصرفی مانجارو چقدر است؟ به طور کلی، دوز مورد نیاز آمپول لاغری مانجارو برای کاهش یافتن وزن متفاوت می باشد و حتما باید توسط پزشک مشخص شود. در اکثر موارد دوز مصرفی مانجارو برای لاغری 2.5 یا حتی 5 میلی گرم می باشد. ولی ممکن است که دوزهای بالاتری یعنی تا 15 میلی گرم هم برای بیماران تجویز شود. برنامه دوز مصرفی این آمپول به شرح زیر می باشد:
- هفته های اول تا چهارم: 2.5 میلی گرم در هفته
- هفته های پنجم تا هشتم: 5.0 میلی گرم در هفته
- هفته های نهم تا دوازدهم: 7.5 میلی گرم در هفته
- هفته های سیزدهم تا شانزدهم: 10.0 میلی گرم در هفته
- هفته های هفدهم تا بیستم: 12.5 میلی گرم در هفته
- هفته بیست و یکم به بعد: 15.0 میلی گرم در هفته
کاربردهای آمپول مانجارو چیست؟
کاربردهای آمپول مانجارو بسیار زیاد و متنوع هستند؛ از طرفی این دارو مزایای زیادی برای افراد دیابتی یا اشخاصی که دارای اضافه وزن می باشند، به همراه دارد. مهم ترین کاربردهای این دارو به شرح زیر می باشد.
- کاهش دادن قابل توجه قند خون بدن
- کمک کردن به کاهش وزن بدن
- کاهش احتمال مبتلا شدن به بیماری های مربوط به افزایش وزن مثل افزایش کلسترول یا بیماری قلبی و عروقی
- کاهش دادن نیاز به مصرف داروهای کاهنده قند خون بدن
- بهبود وضعیت مقاومت بدن به انسولین
عوارض آمپول مانجارو
عوارض آمپول مانجارو به چه صورت خودشان را نشان می دهند؟ به طور کلی، تزریق این آمپول همانند سایر روش های تزریقی، عوارضی به همراه دارد و حتما قبل از استفاده از آن باید این موارد لحاظ شوند. مهم ترین عوارض استفاده از این آمپول به شرح زیر می باشند.
سرطان تیروئید
آمپول مانجارو ممکن است باعث ایجاد تومور در تیروئید و سرطان این غده شود. پس بعد از تزریق، مراقب علائم احتمالی، مانند توده یا تورم در گردن، گرفتگی صدا، مشکل در بلع یا تنگی نفس باشید. اگر هر یک از این علائم را داشتید، به پزشک خود اطلاع دهید. از طرفی اگر شما یا هر یک از اعضای خانواده تان تا به حال به نوعی سرطان تیروئید به نام کارسینوم مدولاری تیروئید (MTC) مبتلا بوده اید، به هیچ وجه از آمپول مانجارو استفاده نکنید.
التهاب پانکراس (پانکراتیت)
آمپول مانجارو می تواند باعث التهاب پانکراس بشود. پس اگر درد شدیدی در ناحیه معده (شکم) خود دارید که هیچ جوره از بین نمی رود، استفاده از مانجارو را متوقف کنید و فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
قند خون پایین (هیپوگلیسمی)
در صورت استفاده از آمپول مانجارو با داروی دیگری که می تواند باعث کاهش قند خون شود، مانند سولفونیل اوره یا انسولین، خطر ابتلا به قند خون پایین ممکن است افزایش پیدا می کند. علائم و نشانه های قند خون پایین ممکن است شامل موارد زیر باشند.
- سرگیجه یا سبکی سر
- عرق کردن
- گیجی یا خواب آلودگی
- سردرد
- تاری دید
- اختلال در گفتار
- لرزش
- ضربان قلب سریع
- اضطراب
- تحریک پذیری
- تغییرات خلقی
- گرسنگی
- ضعف
- احساس عصبانیت
- واکنش های آلرژیک جدی
این امکان وجود دارد که پس از تزریق آمپول مانجارو دچار حساسیت یا آلرژی شدید شوید. در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله تورم در صورت، لب ها، زبان یا گلو، مشکلات تنفسی یا بلع، بثورات شدید یا خارش، غش یا احساس سرگیجه، استفاده از این آمپول را متوقف کنید و فوراً از پزشک کمک بگیرید.
مشکلات کلیوی (نارسایی کلیه)
به طور کلی آمپول مانجارو می تواند باعث اسهال، تهوع و استفراغ شود؛ به همین دلیل این اختلالات در افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، باعث از دست دادن مایعات (کم آبی) بدن می شود. با ادامه پیدا کردن مشکلات گوارشی، ممکن است اختلالات کلیه فرد بدتر شوند. نوشیدن مایعات برای کمک به کاهش احتمال کم آبی بدن بعد از تزریق این آمپول بسیار مهم است.
مشکلات شدید معده
گاهی از اوقات مشکلات معده شدید، در افرادی که از مانجارو استفاده می کنند، گزارش شده است. اگر پس از تزریق این آمپول دچار مشکلات معده شدید که هیچ جوره از بین نمی رفتند، به پزشک خود اطلاع دهید.
تغییرات در بینایی
در طول درمان با مونجارو ممکن است تغییراتی در بینایی خود حس کنید؛ با بروز این مشکل حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
مشکلات کیسه صفرا
مشکلات کیسه صفرا در برخی از افرادی که از مانجارو استفاده می کنند، اتفاق افتاده است. در صورت مشاهده علائم مشکلات کیسه صفرا، که ممکن است شامل درد در قسمت فوقانی معده (شکم)، تب، زردی پوست یا چشم (یرقان) و مدفوع رسی رنگ باشد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
شایع ترین عوارض جانبی آمپول مانجارو شامل تهوع، اسهال، کاهش اشتها، استفراغ، یبوست، سوء هاضمه و درد معده (شکم) است. اگر دچار هر یک از این عوارض شدید که پس از مدتی از بین نرفتند، حتما با پزشک خود صحبت کنید.
استفاده از آمپول مونجارو برای چه کسانی مناسب نیست؟
آمپول مونجارو اگر چه داروی موثری برای کاهش وزن و کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است، اما برای همه مناسب نیست. برخی افراد به دلایل مختلف نباید از این دارو استفاده کنند.
موارد منع مصرف آمپول مونجارو:
حساسیت به اجزای دارو: افرادی که به هر یک از اجزای تشکیل دهنده مونجارو حساسیت دارند، نباید از آن استفاده کنند.
- دیابت نوع 1: مونجارو برای درمان دیابت نوع 1 طراحی نشده است.
- افراد زیر 18 سال: ایمنی و اثربخشی این دارو در کودکان و نوجوانان زیر 18 سال هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
- بارداری و شیردهی: زنان باردار یا شیرده نباید از این آمپول برای کاهش وزن استفاده کنند.
- افراد دارای مشکلات کلیوی شدید: افرادی که مشکلات کلیوی شدید دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنند.
- افراد دارای مشکلات کبدی شدید: افرادی که مشکلات کبدی شدید دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از مونجارو استفاده کنند.
- افراد دارای سابقه سرطان مدولاری تیروئید یا سندرم نئوپلازی چندگانه غدد درونریز نوع 2: این دارو می تواند خطر بروز این نوع سرطان ها را افزایش دهد.
- افراد با سابقه پانکراتیت: افرادی که سابقه پانکراتیت دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از مونجارو استفاده کنند.
علاوه بر موارد فوق، برخی شرایط دیگر نیز ممکن است استفاده از مونجارو را با احتیاط همراه کند، که به طور خلاصه به آنها اشاره می کنیم. افرادی که مشکلات قلبی دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنند. همچنین افرادی که مشکلات گوارشی مانند انسداد روده دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از مونجارو استفاده کنند.
قبل از شروع مصرف این آمپول به منظور کاهش وزن، حتماً تمام سوالات خود را با پزشک مطرح کنید. پزشک شما میتواند با توجه به شرایط شما، بهترین تصمیم را برای درمان بگیرید.
عوارض جانبی مونجارو تا چند وقت طول می کشد؟
مدت زمانی که عوارض جانبی مونجارو طول می کشد، برای هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- نوع عارضه جانبی: برخی عوارض جانبی مانند تهوع و یبوست ممکن است زودتر از سایر عوارض برطرف شوند.
- دوز مصرفی: افزایش دوز دارو ممکن است باعث شدت گرفتن و طولانیتر شدن عوارض جانبی شود.
- وضعیت سلامتی فرد: افراد با شرایط پزشکی متفاوت، ممکن است واکنش های متفاوتی به دارو نشان دهند.
به طور کلی، بسیاری از عوارض جانبی رایج این دارو مانند تهوع، یبوست و اسهال، معمولاً طی چند هفته اول مصرف دارو کاهش می یابد. با این حال، برخی افراد ممکن است عوارضی را تجربه کنند که طولانی تر باشد. اگر عوارض جانبی شما شدید یا آزاردهنده است، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است دوز دارو را تنظیم کند یا داروی دیگری را برای کاهش عوارض جانبی تجویز کند. عوارض جانبی شایع مونجارو که معمولاً موقتی هستند عبارتند از:
- تهوع
- یبوست
- اسهال
- کاهش اشتها
- سردرد
- سرگیجه
- خستگی
تاثیر مونجارو روی قوای جنسی
تاثیر مستقیم مونجارو بر قوای جنسی به طور قطعی مشخص نشده است. این دارو عمدتاً برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی و کاهش وزن طراحی شده است. با این حال، چندین عامل غیرمستقیم ممکن است بر روی میل جنسی و عملکرد جنسی افراد تحت درمان با این دارو تاثیر بگذارند؛ یکی از عوارض جانبی رایج این دارو، کاهش وزن است. کاهش وزن قابل توجه میتواند بر اعتماد به نفس و تصویر بدن افراد تاثیر گذاشته و در نتیجه بر میل جنسی آنها تاثیر بگذارد.
دیابت کنترل نشده میتواند به مشکلات نعوظ در مردان و کاهش میل جنسی در زنان منجر شود. بهبود کنترل قند خون با مصرف این دارو ممکن است به بهبود عملکرد جنسی کمک کند. همچنین برخی از عوارض جانبی رایج مونجارو مانند خستگی، سرگیجه و کاهش انرژی ممکن است بر میل جنسی تاثیر بگذارند. به طور خلاصه، در حالی که شواهد قطعی در مورد تاثیر مستقیم مونجارو بر قوای جنسی وجود ندارد، عوامل مختلفی مانند کاهش وزن، بهبود کنترل قند خون و عوارض جانبی دارو میتوانند بر میل جنسی تاثیر بگذارند. اگر نگرانی در این زمینه دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
مشکلات گوارشی بعد از تزریق مونجارو
یکی از عوارض جانبی رایج مونجارو، مشکلات گوارشی است. این مشکلات معمولاً در ابتدای درمان شدیدتر بوده و با گذشت زمان کاهش مییابند. مونجارو با تقلید از هورمونی به نام GLP-1 عمل میکند. این هورمون به تنظیم اشتها و هضم غذا کمک میکند. در برخی افراد، این مکانیسم ممکن است باعث بروز مشکلاتی در سیستم گوارش شده و باعث افزایش تحرک روده شود که منجر به اسهال یا یبوست شود. شایعترین مشکلات گوارشی پس از تزریق مونجارو:
تهوع و استفراغ: این یکی از شایعترین عوارض جانبی مونجارو است و معمولاً در هفتههای اول درمان شدیدتر است.
اسهال: افزایش تحرک روده میتواند منجر به اسهال شود.
یبوست: در برخی افراد، مونجارو میتواند باعث کاهش تحرک روده و یبوست شود.
کاهش اشتها: یکی از اثرات مطلوب این دارو کاهش اشتها است، اما در برخی موارد ممکن است به شدت کاهش یابد و منجر به مشکلات تغذیهای شود.
درد شکم: درد شکم و ناراحتی معده نیز از دیگر عوارض جانبی رایج مونجارو است.
قیمت آمپول مانجارو برای لاغری چقدر است؟
قیمت آمپول مانجارو برای لاغری به عوامل مختلفی بستگی دارد. این پارامترها به شرح زیر می باشند.
- به طور کلی، این آمپول در دوزهای مختلفی به شکل قلم های تزریقی ساخته شده و به بازار عرضه می گردد. دوز مصرفی شما عامل اصلی و تعیین کننده قیمت آمپول مانجارو است.
- ترکیبات به کار رفته در آمپول مانجارو، تاثیر مستقیمی بر روی قیمت این دارو دارند؛ به همین دلیل هم ما نمی توانیم یک قیمت کلی دقیق در مورد هزینه آن به شما بدهیم.
- در بین داروهایی که به منظور کنترل کردن دیابت نوع 2 یا کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرند، قیمت این آمپول بالاتر بوده و در نتیجه همه افراد توانایی استفاده از آن را ندارند.
قیمت داروی Mounjaro یا تیرزپاتاید بدون بیمه تقریبا 1580 دلار فقط برای یک دوره ۳۰ روزه می باشد، که تقریباً برابر 400 دلار برای هر دوز خواهد بود. البته این قیمت تقریبی است و شما برای اطلاع پیدا کردن از قیمت داروی مانجارو می توانید به داروخانه حضوری یا اینترنتی مراجعه نمایید و در مورد این موضوع اطلاعات کسب کنید.
نکات و مراقبت های بعد از تزریق آمپول مانجارو
نکات و مراقبت های بعد از تزریق آمپول مانجارو، به شما برای رسیدن به بهترین نتیجه کمک زیادی می کنند. همچنین توجه به این نکات باعث افزایش ماندگاری اثرات آمپول می شود. مراقبت های بعد از تزریق آمپول مانجارو به شرح زیر می باشد.
- در زمان استفاده از آمپول مانجارو می بایست تمامی توصیه های ورزشی و همچنین رژیم غذایی توصیه شده توسط دکتر خود را دنبال کنید.
- اگر دوز مصرفی خود را فراموش کرده اید، به محض یادآوری حتما دوز فراموش شدهتان را تزریق کنید.
- فقط در صورتی که نوبت به تزریق بعدی رسیده از تزریق کردن دوز فراموش شده آمپول خودداری کنید.
- سطح قند خون و همچنین هموگلوبین گلیکوزیله یعنی HbA1c فرد در طول دوره درمانی لازم است به طور
- منظم بررسی گردد تا پاسخ بدن بیمار به آمپول مانجارو مشخص شود.
- پس از تزریق این آمپول لازم است ضربان قلب و همچنین وزن بیمار به طور منظم بررسی شود.
بر اساس مطالعات و آزمایشات انجام شده بر روی آمپول مانجارو، به این نتیجه رسیده ایم که این دارو اثربخشی قرص ضد بارداری را گم می کند؛ در نتیجه نباید با یک دیگر مصرف بشوند.
توصیه ها و نکات قبل از تزریق مانجارو
توجه به نکات قبل از تزریق مانجارو پیش از استفاده کردن از این دارو بسیار مهم است. رعایت کردن این نکات به رسیدن شما به نتیجه ای مطلوب کمک می کند. نکات قبل از تزریق مانجارو به شرح زیر می باشند.
- حتما قبل از تزریق آمپول مانجارو آزمایش بدهید و ببینید اگر سابقه به مواد تشکیل دهنده این دارو حساسیت دارید، از تزریق آن خودداری کنید.
- سابقه شخصی و خانوادگی خود را در مورد ابتلا به سرطان کارسینوم مدولاری تیروئید بررسی کنید.
- سابقه شخصی و خانوادگی خود را در مورد ابتلا به نئوپلازی غدد درون ریز متعدد تایپ ۲ بررسی کنید.
- پیش از استفاده از مانجارو باید در مورد مشکلات پانکراس، اختلالات کلیوی، مشکلات معده مثل
- گاستروپارزی و رتینوپاتی دیابتی با پزشکان صحبت کنید.
- اگر بارداری هستید یا قصد بارداری دارید، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت شیردهی می بایست این موضوع را حتما با دکتر خود در میان بگذارید.
قبل از تزریق مونجارو چه آزمایشاتی باید انجام داد؟
قبل از شروع درمان با مونجارو، پزشک معمولاً آزمایشاتی را برای ارزیابی وضعیت سلامتی شما و اطمینان از ایمنی مصرف این دارو تجویز میکند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش خون: شامل بررسی قند خون، عملکرد کلیهها و کبد، شمارش سلولهای خونی و برخی نشانگرهای التهابی.
- آزمایش ادرار: برای بررسی وجود پروتئین یا سایر مواد غیر طبیعی در ادرار.
- چکاپ کامل: شامل اندازهگیری فشار خون، بررسی وضعیت قلب و عروق و ارزیابی سایر سیستمهای بدن.
- آزمایشات تخصصی: بسته به شرایط فردی شما، ممکن است آزمایشات تخصصی دیگری نیز تجویز شود، مانند سونوگرافی یا سی تی اسکن.
این آزمایشات به پزشک کمک میکنند تا یک تصویر کامل از وضعیت سلامتی شما داشته باشد و از وجود هرگونه بیماری زمینهای که ممکن است بر اثرگذاری مونجارو یا ایجاد عوارض جانبی تاثیر بگذارد، مطلع شود. نتایج آزمایشات به پزشک کمک میکند تا دوز مناسب این دارو را برای شما تعیین کند. علاوهبراین، برخی از افراد ممکن است به مونجارو حساسیت داشته باشند یا عوارض جانبی خاصی را تجربه کنند. آزمایشات قبل از درمان به شناسایی این افراد کمک میکند. آزمایشات منظم در طول درمان با این دارو به پزشک کمک میکند تا اثرگذاری دارو را ارزیابی کند و در صورت نیاز، دوز یا نوع درمان را تغییر دهد.
ماندگاری آمپول مانجارو چقدر است؟
به طور کلی، عوامل متفاوتی بر روی ماندگاری آمپول مانجارو اثر می گذارد؛ این پارامتر ها به شرح زیر می باشند.
- میزان دوز تزریقی
- تعداد تزریق در هر هفته
- طریقه انجام تزریق
- سالم بودن شرایط جسمانی فرد
تفاوت های آمپول مونجارو و اوزمپیک
مونجارو و اوزمپیک دو داروی موثر برای کاهش وزن و کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هستند. هر دو دارو با تقلید از هورمون های روده، احساس سیری را افزایش داده و در نتیجه اشتها را کاهش می دهند. با این حال، تفاوت هایی بین این دو دارو وجود دارد که در انتخاب مناسب ترین دارو برای هر فرد موثر است. در ادامه می توانید با تفاوت های این دو دارو آشنا شوید.
مقایسه مکانیسم عمل مونجارو و اوزمپیک
مونجارو: این دارو هم گیرنده های GLP-1 و هم گیرنده های GIP را فعال می کند. گیرنده های GIP به بدن کمک می کنند تا انسولین بیشتری تولید کند و قند خون را کاهش دهد.
اوزمپیک: این دارو عمدتاً روی گیرنده های GLP-1 تمرکز دارد و با تحریک این گیرنده ها به کاهش اشتها و بهبود کنترل قند خون کمک می کند.
اثربخشی در کاهش وزن
هر دو این دارو می توانند به کاهش وزن قابل توجهی کمک کنند، اما مطالعات نشان داده اند که مونجارو ممکن است به کاهش وزن بیشتری نسبت به اوزمپیک منجر شود، به ویژه در افرادی که چاقی شدید دارند. اوزمپیک نیز اثربخشی بالایی در کاهش وزن دارد و می تواند به بهبود ترکیب بدن کمک کند.
عوارض جانبی
هر دو دارو می توانند عوارض جانبی مشابهی داشته باشند، مانند تهوع، یبوست، اسهال، و سردرد. مونجارو به دلیل فعال کردن گیرنده های GIP، ممکن است خطر بروز پانکراتیت را اندکی افزایش دهد. اما جالب است که بدانید برخی مطالعات نشان داده اند که اوزمپیک ممکن است خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را اندکی کاهش دهد.
دوز و نحوه مصرف
مونجارو: این دارو به صورت تزریق زیر جلدی استفاده می شود و معمولاً دوز آن به تدریج افزایش می یابد.
اوزمپیک: این دارو نیز به صورت تزریق زیر جلدی استفاده می شود و دوز آن به تدریج افزایش می یابد.
حال سوالی که پیش مي آيد این است که کدام دارو برای من مناسب است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انتخاب بین مونجارو و اوزمپیک باید توسط پزشک شما بر اساس شرایط فردی شما انجام شود. عواملی مانند شدت دیابت، میزان چاقی، وجود بیماری های همراه و پاسخ به درمان قبلی در این انتخاب نقش دارند.
به طور کلی، هر دو داروی مونجارو و اوزمپیک می توانند گزینه های درمانی موثری برای کاهش وزن و کنترل قند خون باشند. با این حال، تفاوت های جزئی در مکانیسم عمل، اثربخشی و عوارض جانبی این دو دارو وجود دارد. بنابراین، مشورت با پزشک برای انتخاب بهترین دارو بسیار مهم است.
تفاوت های مونجارو و ویگووی
هر دو این داروها به گروهی از داروها به نام آگونیستهای گیرنده GLP-1 تعلق دارند. این داروها با تقلید از هورمونی به نام GLP-1 که به طور طبیعی در روده تولید میشود، باعث کاهش اشتها، افزایش احساس سیری و بهبود کنترل قند خون میشوند. با وجود شباهتهای زیاد، این دو دارو تفاوتهایی نیز دارند که در انتخاب بهترین گزینه برای هر بیمار نقش مهمی ایفا میکند. مونجارو علاوه بر فعال کردن گیرندههای GLP-1، گیرندههای GIP را نیز فعال میکند. این امر باعث افزایش ترشح انسولین و کاهش ترشح گلوکاگون شده و در نتیجه به بهبود کنترل قند خون کمک میکند. ویگووی عمدتاً بر روی فعال کردن گیرندههای GLP-1 تمرکز دارد.
از نظر اثربخشی در کاهش وزن، مطالعات نشان دادهاند که مونجارو به طور کلی به کاهش وزن بیشتری نسبت به ویگووی منجر میشود. ویگووی نیز اثربخشی بالایی در کاهش وزن دارد و میتواند به بهبود ترکیب بدن کمک کند.
عوارض جانبی
عوارض جانبی مشترک: تهوع، یبوست، اسهال، کاهش اشتها، سردرد و سرگیجه از جمله عوارض جانبی شایع هر دو دارو هستند.
عوارض جانبی خاص: برخی مطالعات نشان دادهاند که مونجارو ممکن است خطر بروز پانکراتیت را اندکی افزایش دهد. در حالی که ویگووی ممکن است با کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی همراه باشد.
از لحاظ فرم دارویی مونجارو، در حال حاضر به صورت قلم تزریقی در دسترس است، اما ویگووی علاوه بر قلم تزریقی، به صورت سرنگ از پیش پر شده نیز موجود است. انتخاب بین مونجارو و ویگووی باید توسط پزشک شما بر اساس شرایط فردی شما انجام شود. عواملی مانند شدت دیابت، میزان چاقی، وجود بیماریهای احتمالی، پاسخ به درمان قبلی و ترجیحات شخصی در این انتخاب نقش دارند. هر دو دارو مونجارو و ویگووی میتوانند گزینههای درمانی مؤثری برای کاهش وزن و کنترل قند خون باشند. با این حال، تفاوتهای جزئی در مکانیسم عمل، اثربخشی و عوارض جانبی این دو دارو وجود دارد. بنابراین، مشورت با پزشک برای انتخاب بهترین دارو بسیار مهم است.
2 پاسخ
بسیار عالی و آموزنده
مانجارو لاغر میکنه