عوارض سابسیژن کردن پوست چیست؟ آیا این روش خطری هم دارد؟ سابسیژن به معنی برش زیر پوستی بدون تیغ و جراحی می باشد. سابسیژن روش محبوبی برای حذف و از بین بردن جای جوش و همچنین ترمیم بافت پوست است. در نتیجه افرادی که از بیماری های شدید پوستی همچون اسکار، زخم های عمیق و خط خنده یا اخم رنج می برند، می توانند از این روش برای درمان مشکلات خود استفاده کنند. سابسیژن احتیاجی به برش ندارد و روش ایمنی می باشد اما گاهی از مواقع ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. با این حال عوارض سابسیژن جدی نیست و چند هفته پس عمل بهبود می یابند. در ادامه با ما همراه باشید تا با عوارض این روش آشنا شوید.
آیا سابسیژن عوارض دارد؟
خیلی از بیمارانی که قصد دارند از این روش زیبایی استفاده کنند، از ما می پرسند که آیا سابسیژن عوارض دارد؟ سابسیژن به عنوان یک روش زیبایی نیمه تهاجمی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. البته عوارض سابسیژن بسیار نادر و موقتی هستند، ولی می بایست به آن ها دقت کرد. مثل همه عمل های زیبایی پس از انجام سابسیژن ممکن است تا چند روز بیمار شاهد خونریزی، التهاب و کبودی، تورم یا سفتی در قسمت های عمل شده باشد. البته معمولا پس چند روز این عوارض برطرف می شوند و بهبود پیدا می کنند.
شایع ترین عوارض جانبی سابسیژن
بیایید با یک دیگر، شایع ترین عوارض جانبی سابسیژن را بررسی کنیم. پیش از آن که به سراغ این روش بروید، بهتر است حتما در مورد شایع ترین عوارض جانبی آن اطلاعات کسب کنید تا در صورت مواجه شدن با آن ها بتوانید اقدامات لازم را انجام بدهید. مهم ترین و شایع ترین عوارض سابسیژن عبارتند از:
- خونریزی: خونریزی در طول یا پس از عمل ممکن است رخ دهد و نیازمند مراقبت های پزشکی دقیق می باشد.
- التهاب: این عارضه، واکنش طبیعی بدن بیمار به تحریک پوست است و جای هیچ نگرانی ندارد.
- آسیب به بافت اطراف: آسیب دیدن احتمالی بافت های سالم در اطراف ناحیه تحت درمان شده، یکی دیگر از عوارض این روش است.
- هماتوم: هماتوم یا تشکیل لخته های خون در زیر پوست، یکی دیگر از عوارض سابسیژن است که نیاز به مداخله پزشکی دارد.
- عفونت: خطر عفونت در نواحی درمان شده که ممکن است احتیاج به درمان دارویی و آنتی بیوتیک داشته باشد. البته این عارضه می تواند در صورت عدم رعایت بهداشت از سمت اپراتور و ضدعفونی نبودن تجهیزات پزشکی هم به وجود بیاید.
- اسکار: تشکیل شدن بافت اسکار که به عنوان قسمتی از فرآیند بهبودی بعد از سابسیژن می باشد، در بعضی از مواقع، عارضه جدی در نظر گرفته می شود.
- آسیب موقتی و دائمی اعصاب: احتمال آسیب دیدن عصب های ناحیه تحت درمان که می تواند باعث از دست رفتن حس و کارکرد اعصاب شود، یکی از شایع ترین عوارض سابسیژن می باشد.
- تغییر کردن غیر عادی رنگ پوست: تغییر در رنگدانه های پوست، به صورت موقتی یا دائمی.
- تورم چربی زیر پوستی: تورم دائمی و طولانی مدت چربی در زیر پوست هم یکی از عوارض این روش است.
عوارض سابسیژن صورت
عوارض سابسیژن صورت هم مثل استفاده از این روش در سایر نواحی دیگر بدن است و با شناخت آن ها می توان از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کرد. از عوارض سابسیژن صورت که به ندرت اتفاق می افتند، باید به موارد زیر اشاره کنیم.
- آسیب های عصبی
- ضعف عضلانی
- اختلالات حسی
- بروز عفونت
- به وجود آمدن ندول زیر پوستی
- باقی ماندن اسکار
- تورم همیشگی
- افتادگی پوست صورت
عوارض سابسیژن جای جوش
حال سوال پیش می آید که عوارض سابسیژن جای جوش شامل چه مواردی هستند؟ به طور کلی، کاربرد سابسیژن جای جوش حذف و از بین بردن اسکار جای جوش و همچنین آکنه روی صورت است اما در بعضی از مواقع این کار حتی جای آکنه را رفع نخواهد کرد؛ بلکه عوارض طولانی مدت تری را نیز ایجاد می کند. عوارض سابسیژن جای جوش معمولا شامل موارد زیر هستند.
- ورم یا کبودی به همراه درد
- تورم شدید
- قرمزی پوست
- داغی پوست
- خارج شدن مایعات بدن به صورت غیر طبیعی
- پوسته پوسته شدن محل بی حسی موقتی
- تحلیل عصبی در نواحی اطراف بینی و صورت
موارد منع سابسیژن چیست؟
به طور کلی، هر کسی کاندیدای خوبی برای استفاده از سابسیژن نیست. پس موارد منع سابسیژن چیست؟ چه کسانی نمی توانند از این روش استفاده کنند؟ عمل سابسیژن می تواند برای افراد زیر مناسب نباشد:
- افرادی با سابقه بیماری اسکار هایپرتروفیک و کلوئید
- بیماری رتینوئید دهانی سیستمی که فرد اخیرا به آن مبتلا شده است.
- افرادی که دچار اختلالات خونریزی و حتی لخته شدن خون هستند.
- بیمارانی که درگیر عفونت باکتریایی و ویروسی فعال می باشند.
آیا سابسیژن باعث افتادگی پوست می شود؟
آیا سابسیژن باعث افتادگی پوست می شود؟ وقتی که به بررسی پیام های بیماران در شبکه های مجازی می پردازیم، می بینیم که بیشترین سوال آن ها در مورد افتادگی پوست بعد از سابسیژن است. به طور کلی، این روش مستقیما موجب افتادگی پوست صورت نمی شود. در کل، از این روش به منظور بهبود انحنای پوست، کاهش پیدا کردن اثرات ناهمواری و چین و چروک های عمیق استفاده می گردد. از طرفی با جداسازی کردن بافت زیر پوستی از یک دیگر باعث صاف و جوان تر شدن پوست می شود؛ در نتیجه هیچ تاثیری بر روی افتادگی صورت ندارند. حال ممکن است بپرسید که افتادگی پوست پس از سابسیژن به چه دلیلی اتفاق می افتد؟
- التهاب یا تورم: بلافاصله بعد از انجام سابسیژن ممکن است که فرد ورم کرده یا دچار التهاب شود. این عوارض می توانند به شکل موقتی موجب تغییر در شکل ظاهری پوست شوند. البته این تورم با مرور زمان کاهش پیدا می کند و پوست به حالت اولیه خودش بر می گردد.
- فرایند طبیعی پیری: توجه داشته باشید که با گذشت زمان، پوست صورت خاصیت ارتجاعی خودش را از دست خواهد داد که همین امر می تواند باعث افتادگی شود. اگر شخصی که عمل سابسیژن انجام داده، در مرحله ای باشد که پوست صورتش شروع به افتادگی کند، امکان دارد که این تغییرات به طور نادرست به روش سابسیژن نسبت داده شوند.
- بهبودی غلط: نحوه بهبود پوست بعد از انجام سابسیژن تأثیر زیادی بر روی ظاهر نهایی بیمار دارد. مراقبت های بعد از جراحی و رعایت کردن توصیه های دکتر می تواند باعث حفظ سلامتی و بهبود ظاهر پوست شود.