آگاهی از اینکه بعد از تزریق ژل لب چی بخوریم و بطور کل چه غذاهایی مفید و چه غذاهایی مضر هستند در به دست آوردن نتایج مناسب و جلوگیری از بروز عوارض بسیار مهم است. تزریق ژل لب امروزه یک از پرکاربردترین روش ها برای افزایش زیبایی چهره است. این شیوه پرطرفدار با چالش هایی جزئی همراه است که ممکن است تا چند روز شما را آزار دهند. اما برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان و کاهش احتمال سرریز شدن ژل به دیگر قسمت های صورت، باید کمی صبر و تحمل خود را بالا ببرید.
یکی از چالش هایی که بعد از تزریق ژل به وجود می آید، خوردن و نوشیدن است. در این دوره باید از خوردن غذاهایی که با لب هایتان تماس پیدا می کنند و با طعم شور یا تند خود باعث تحریک پوستتان می شوند خودداری کنید. در این مطلب از انواع بایدها و نبایدهایی که باید در خوردن رعایت کنید برای شما صحبت می کنیم، همراه ما بمانید.
بعد از تزریق ژل لب چه غذاهایی مضر است؟
پیش از آنکه بگوییم بعد از تزریق ژل لب چه غذاهایی مضر است باید گفت مراقبت های بعد از تزریق ژل لب بسیار مهم هستند، زیرا پوست لب بعد از عمل تزریق بسیار حساس است. هر گونه رفتار خشن و آسیب زا در این دوره به لب ها بسیار خطرناک است. اهمیت ندادن به مراقبت های بعد از تزریق ژل علاوه بر اینکه ممکن است نتیجه نهایی و مد نظر شما را از بین ببرد، می تواند سلامت پوست لب ها تهدید کند.
به دلیل دردناک بودن ناحیه لب ها بعد از تزریق ژل، اغلب افراد سعی می کنند که به مراقبت ها و اصول بهداشتی بعد از تزریق ژل لب پایبند باشند. در دوره نقاهت پس از تزریق ژل بهتر است که خوردن یک سری از غذاها، خوراکی ها و نوشیدنی ها را به بعد موکول کنید، از جمله:
- غذاهای خشک که جویدن آنها سخت است.
- غذاهای حجیم که ممکن است در حین خوردن با لب های شما برخورد کنند.
- غذاهای تند که پوست لب را می سوزانند و با تحریک بدن برای تولید آنتی هیستامین باعث التهاب پوست می شوند.
- غذاهای ترش که ممکن است با خاصیت اسیدی خود باعث التهاب پوست لب شوند.
- غذاهای شور که ممکن است نواحی تزریق را تحریک کنند.
- غذاهای چرب که با کثیف کردن لب ها و دور دهان، شما را وادار می کنند لب های خود را فشار دهید یا لمس کنید.
- غذاهایی که شما را وادار می کنند لب های خود را با آب دهان خیس کنید و از این راه باعث عفونت می شوند.
- ساندویچ ها که حین خوردن با لب هایتان تماس پیدا می کنند.
- غذاها و خوراکی های حاوی قند مصنوعی که باعث التهاب پوست لب ها می شوند.
- مواد دارای کافئین که مدر و دفع کننده آب بدن هستند و اجازه نمی دهند زخم ها و التهاب ها سریع تر بهبود پیدا کنند.
- نوشیدنی های بسیار داغ یا بسیار یخ که حساسیت پوست را بیشتر می کنند.
- نوشیدنی های دارای الکل که رگ های خونی را گشاد می کنند و باعث تورم می شوند.
- تنقلات که با طعم خود پوست لب های شما را حساس می کنند و ممکن است شما را وادار کنند ناحیه تزریق را لمس کنید.
تا چه مدت بعد از تزریق ژل لب نباید غذا خورد؟
همان طور که اشاره کردیم، ناحیه لب بعد تزریق ژل بسیار حساس است. در ابتدا به دلیل استفاده از بی حسی قبل از تزریق، تا مدتی کوتاه لب هایتان را احساس نمی کنید که این به نوبه خود کمی آزاردهنده است. بعد از آن به دلیل حساسیت لب ها، لمس کردن آنها دردناک است و خوردن غذا را برای شما سخت می کند.
به همین دلیل باید بین 24 الی 48 ساعت مراعات کنید تا لب ترمیم شود و شما به راحتی بتوانید هر غذایی که دوست دارید بخورید. اما کلا بعد از تزریق لبه را با دست لمس نکنید، حوستان باشد اشیا با لب شما برخورد نکنند و از تماس هر مواد غذایی داغ و گرم به لبه خودداری کنید و نکته ی آخر بهتر است در این زمان معین شده از وزش سنگین اجتناب کنید. با رعایت همین نکات ساده شما می توانید بهترین نتیجه را با کمترین ناراحتی ببینید. اما دلیل نخوردن غذای سفت و داغ بعد از تزریق ژل را در زیر به آن اشاره کرده ایم:
- به دلیل تزریق ممکن است پوست لب های شما دارای زخم های باز باشد.
- ماده بی حسی ممکن است باعث شود نتوانید غذا را به خوبی میان دندان های خود خمیر کنید و این به معده آسیب می زند.
- خیس کردن لب ها با آب دهان خطر بروز عفونت هایی که از بزاق نشأت می گیرند را بالا می برد.
و تا یک یا دو روز از خوردن این غذاها پرهیز کنید، چون:
- غذاهای شور، تند و ترش چون پوست حساس لب های شما را تحریک و روند بهبودی التهاب را کاهش می دهند.
- غذاهای سرشار از کالری و کافئین چون ممکن است شما را وسوسه کنند که فعالیت های بدنی و ورزش های سنگین انجام بدهید.
- غذاهای چسبناک چون باعث می شوند دور دهان شما آلوده شود و در آن صورت باید لب هایتان را با لمس کردن تمیز کنید.
می توانید بعد از تزریق ژل هر وقت که دلتان خواست هر چیزی را که دوست داشتید نوش جان کنید، اگر:
- بی حسی در ناحیه دهان و لب های شما برطرف شده است.
- پوست لب هایتان احساس التهاب و گرگرفتگی ندارد.
- این ناحیه دیگر دردناک نیست و لمس کردن آن شما را آزار نمی دهد.
- غذایی که می خورید سبک است و پوست لب های شما را با طعم خود اذیت نمی کند.
آیا نوشیدن مایعات بعد از تزریق ژل لب مناسب است؟
شاید خوردن نوشیدنی بعد از تزریق ژل لب نیز برای شما دغدغه باشد اما باید بدانید بهترین چیزی که بعد از تزریق ژل به لب و دیگر قسمت های صورت می توانید بخورید مایعات است. آب، این نوشیدنی ساده و دردسترس فواید زیادی برای شما بعد از تزریق ژل لب دارد، زیرا باعث هیدراته شدن بدن می شود و بدن را پاکسازی می کند و سموم را از بین می برد. موضوع مهم دیگر این است که خوردن آب به مقدار مناسب از خشک شدن پوست شما جلوگیری می کند. همچنین سر دردی که در اثر کم آبی بدن نیز دچار شده اید را بهبود می بخشد.
در کنار آب، نوشیدنی های دیگری هم هستند که برای بدن مفید هستند. برای مثال آب میوه های طبیعی می توانند علاوه بر دادن حس خوب به شما بر روند بهبودی پوست بعد از تزریق ژل کمک فراوانی بکنند و اینکه به عنوان ترمیم کننده پوست یا درمان زخم و جراحات پوستی بسیار موثر هستند که ما این آب میوه ها و نوشیدنی های مبتنی بر میوه را بعد از تزریق ژل لب به شما توصیه می کنیم از جمله:
- آب پرتقال
- آب آناناس
- اسموتی هلو
- اسموتی گلابی
- شیر و آب آووکادو
حال باید به این نکته توجه کنید که برخی از نوشیدنی ها نباید بعد از تزریق ژل لب استفاده شوند مثل قهوه و الکل و چای داغ زیرا مصرف این مایعات باعث می شود که شما به نتیجه دلخواه خود نرسید. خوردن این نوشیدنی ها به این یک سری از دلایل توصیه نمی شوند. برای مثال قهوه بدن را کم آب می کند و بهبودی زخم ها و التهابات در ناحیه لب را با کندی پیش می برد. پوست شما بعد از تزریق ژل لب به بازسازی و آب رسانی نیاز دارد و خشک شدن بدن بر روند بهودی اثر منفی می گذارد.
الکل با افزایش فشار خون باعث می شود که ورم در ناحیه تزریق افزایش پیدا کند. چای داغ و دیگر نوشیدنی هایی که اغلب با دمای بالا سرو می شوند پوست حساس لب را بعد از تزریق ژل تحریک می کنند. نوشابه ها و درکل نوشیدنی هایی که بسیار سرد و گازدار هستند باعث سوزش پوست لب های شما می شوند.
بعد از تزریق ژل چه قرصی بخوریم؟
خوردن قرص ها و داروها می توانند به شما در تحمل درد و حساسیت ناحیه لب ها بعد از تزریق ژل کمک کنند. بهتر است داروها را با مشورت و تجویز پزشک مصرف کنید، زیرا ممکن است برخی داروهایی که حتی خاصیت بی حسی و کاهش درد دارند برای پوست یا بدن خطرساز باشند. اغلب داروی استامینوفن یا پاراستامول بعد از تزریقات ژل توسط دکتر تجویز می شود. این دارو خواص ضد درد و التهاب دارد، اما مصرف زیاد و خودسرانه آن ممکن است عوارضی برای شما ایجاد کند. مثل تهوع و استفراغ، سردرد، کم آبی بدن و بی اشتهایی.