پیش از اینکه به مبحث آر اف بهتر است یا هایفو بپردازیم باید بدانید که هایفوتراپی و لیزر آر اف، دو تکنولوژی پیشرفته در حوزه بهبود زیبایی و درمان های پوستی، به دستاوردهای چشمگیری دست یافته اند. این رویکردهای نوآورانه، مزایای منحصر به فردی ارائه می دهند و توانمندی خود را در رفع نواقص پوستی به خوبی اثبات کرده اند. هرکدام از این دو روش، ویژگی ها و کاربردهای منحصر به فردی دارند که آنها را به ابزارهای ارزشمندی برای متخصصان پوست و زیبایی تبدیل کرده است.
وجود چین و چروک های صورت، جزء عوامل طبیعی پیری محسوب می شود؛ اما مهم است که در هر سنی، به مراقبت از پوست و بدن خود اهمیت بدهید. روش های آر اف و هایفوتراپی، دو رویکرد برای جلوگیری و جوان سازی پوست ارائه می دهند. بسیاری افراد به این سوال برخورده اند که کدام یک از این روش ها برای کاهش چین و چروک پوست بهتر عمل می کند؟ آر اف بهتر است یا هایفو؟ در اینجا، ما تفاوت های بین هایفو و آر اف را بررسی کرده ایم. لطفا چند دقیقه از زمان خود را برای مطالعه این مقاله اختصاص دهید تا بهترین گزینه را برای جوانسازی پوست خود انتخاب نمایید.
درمان آر اف چیست؟
این که درمان آراف چیست؟ سوالی است که برای خیلی از افراد ایجاد میشود. در این روش درمانی، از اشعه لیزر جهت گرم کردن لایه های درم پوست بهره می برند. این گرما علاوه بر بهبود علائم چین و چروک و تسریع افتادگی پوست، به تحریک تولید کلاژن منجر می شود. تولید بافت جدید حاوی کلاژن، منجر به سفت شدن پوست، کاهش آثار اسکار، چین و چروک، افزایش قدرت کشسانی پوست، کاهش منافذ باز و بهبود خطوط ظریف پوست می شود؛ بنابراین با انجام این فرایند شکل ظاهری پوست به نحو مطلوبی تغییر می یابد. برای دستیابی به اثر مطلوب آر اف، توصیه می شود هر فرد متناسب با نیاز پوستش 3 تا 4 جلسه درمانی را انجام دهد. هرچند که نتایج چشمگیر آر اف پس از جلسه دوم درمان مشاهده می شود، اما بهترین نتایج سه ماه پس از آخرین جلسه درمان به چشم می خورد.
هایفو چیست؟
تا حالا به این موضوع فکر کردید که هایفو چیست؟ در ادامه بررسی مبحث آر اف بهتر است یا هایفو به اینجا می رسیم که هایفوتراپی یک روش غیرتهاجمی برای درمان علائم پیری پوست صورت و بدن است که به عنوان جایگزینی موثر برای جراحی لیفت صورت معرفی می شود. در این روش، از امواج فراصوت برای ایجاد گرما در عمق پوست استفاده می کنند. این گرما به سلول های هدف آسیب زده و بدن را به ترمیم آن ها تشویق می کند. به منظور ترمیم سلول های آسیب دیده، بدن کلاژن تولید می کند که باعث رشد مجدد سلول ها می شود. پروسه جوان سازی پوست صورت با هایفو معمولا با تمیز کردن ناحیه تحت درمان و استفاده از ژل آغاز می شود. سپس، پزشک امواج فراصوت را با یک دستگاه دستی در فواصل کوتاه به سوی پوست هدایت می کند. هر جلسه درمان هایفو معمولا بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه طول می کشد و بسته به نتایج مطلوب، ممکن است بین ۱ تا ۶ جلسه درمان نیاز باشد.
در طول درمان، برخی افراد ممکن است احساس ناراحتی و کمی درد کنند. به همین دلیل، در برخی موارد، پزشک ممکن است از کرم های بی حسی در ناحیه تحت درمان استفاده کند. همچنین، مصرف مسکن های عمومی مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز می تواند به تسکین درد کمک کند.
تفاوت های روش هایفوتراپی و آر اف چیست؟
اما در اینجا این سوال مطرح میشود که تفاوت های روش هایفوتراپی و آر اف چیست؟ در ابتدا باید توجه داشته باشیم که با گذر زمان و افزایش سن، پوست از مقدار قابل توجهی از چربی های زیرپوست خود کاسته و لایه عضلانی زیر پوست نیز کمی شل می شود. بنابراین، برای جوان سازی و لیفت پوست، باید تمرکز خود را بر روی تقویت این قسمت ها قرار دهیم.
این در حالی است که چین و چروک های ریز صورت و وجود لک و رنگدانه های روی پوست بیشتر به دلیل برخورد مستقیم با نور خورشید و آسیب به کلاژن و الاستین ایجاد می شوند و نسبت به افتادگی و شل شدن پوست سطحی تر هستند. بنابراین، زمانی که هدف ما از انجام جوانسازی حذف لک و ترمیم چین و چروک ریز باشد، بهتر است تمرکز خود را بر روی لایه های سطحی تر پوست قرار دهیم.
از این دو پاراگراف می توان نتیجه گرفت که عملاً نمی توان گفت آر اف فرکشنال بهتر است یا هایفو، زیرا هر کدام از این تکنولوژی ها جهت تاثیرگذاری در قسمتی دیگر از پوست مسئول هستند و هدفی متفاوت را دنبال می کنند. اما توجه به اینکه چه هدفی را برای جوان سازی و زیباسازی پوست خود دارید، در انتخاب بین این دو کمک می کند.
دستگاه هایفو انرژی امواج اولتراسوند را با دقت و شدت بیشتر به صورت متمرکز به لایه های عمیق تر پوست (لایه عضلانی) انتقال می دهد. به عبارت دیگر، این دستگاه انرژی خود را به صورت متمرکز به نقاط خاص پوست وارد می کند. در مقابل، آر اف امواج گرمایی را نه به صورت متمرکز بلکه به صورت واگرا به بافت انتقال داده و این انرژی گرمایی به اندازه هایفو به بافت های عمیق منتقل نمی شود.
تعداد جلسات مورد نیاز برای تاثیرگذاری هر یک از این دستگاه ها نیز متفاوت است. برای تکنولوژی هایفو، تنها یک بار استفاده کافی است، درحالی که برای تاثیرگذاری آر اف نیاز به 4 تا 6 جلسه (بسته به توصیه پزشک) داریم.
برای درمان آر اف را انتخاب کنیم یا هایفو؟
این که برای درمان آراف را انتخاب کنیم یا هایفو؟ مسئله ای است که باید بررسی شود. دانستن فرق هایفو و آرف کمک می کند تا ما انتخاب مناسبی داشته باشیم.اگر نیاز به لیفت پوست صورت خود بیشتر از پر کردن و حذف چروک ریز صورت دارید، باید از هایفو استفاده کنید. عمق نفوذ هایفو به شما این امکان را می دهد که از لایه عضلانی برای انجام لیفت صورت استفاده کنید و عمل لیفت و سفت کردن پوست از عمق بیشتری انجام شود. هایفو بهترین انتخاب برای سفت کردن و ایجاد فرم در پوستی که شل شده، به خصوص در اطراف گردن، لیفت دکلته، چانه و غیره است.
آر اف یک گزینه بهتر برای رفع کاهش حجم یا درمان نواحی ظریف حتی پلکهای پایین است. این روش با شدت کمتر نسبت به هایفو، با عمق نفوذ کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین، اگر پوست نیاز به لیفت ندارد یا به عبارت دیگر شلی پوست را تجربه نمی کنید و تنها به افزایش حجم برخی از نواحی نیاز دارید، برای پر کردن چروک صورت، آر اف RF گزینه بهتری است. اگر در سنین جوانی هستید، استفاده از آر اف برای بهبود پوست بهترین انتخاب محسوب می شود.