اکثر خانم ها علاقه دارند لب هایشان را به نحوی آرایش کنند که برجسته، متقارن و خوش فرم به نظر برسند. صد البته داشتن لب هایی متناسب با سایر اجزای صورت برآوردی که به طور کلی از چهره فرد داریم را به معیارهای زیبایی نزدیک تر می کند. اما بعضی روش ها برای فرم دهی به لب و افزایش زیبایی آن سنگین، پرهزینه و اتلاف وقت هستند. خانم ها تصور می کنند بهترین کار همین است که خودشان با لوازم آرایشی مدام رنگ و شکل لب هایشان را تغییر بدهند تا به فرم ثابت دلخواهشان برسند. در حالی که تکنیکی به نام شیدینگ لب یک بار برای مدتی طولانی رنگ و فرم دلخواه لب ها را ثابت می کند. همراه ما باشید که همه چیز را درباره این تکنیک جذاب و پرطرفدار بدانید.
شیدینگ لب چیست؟
شیدینگ لب یا سایه لب تکنیکی است که در آن یک نوع ماده سازگار با بدن و بدون خطر به لایه های میانی پوست لب تزریق می شود. این ماده که طیفی از رنگ های ملایم و جذاب را برای انتخاب در اختیار شما قرار می دهد، در انتها ظاهری بسیار طبیعی بر روی لب های شما دارد. علاوه بر تغییر رنگ لب ها، شیدینگ فرم آن ها را نیز اصلاح می کند. به عبارتی خط لب با دقت طراحی می شود و مرز لب ها و پوست صورت آشکارا مشخص می شود.
بنابراین می توان به کمی پیشروی بر روی پوست صورت لب ها را بزرگ تر و حجیم تر از چیزی که واقعا هستند نشان داد. این همن تکنیکی است که بسیاری از خانم ها با خط لب و رژ لب بر روی صورت خودشان پیاده می کردند و گهگاهی با واکنش های طنزی از طرف سایرین و به خصوص آقایان مواجه می شد. اما در تکنیک شیدینگ لب این کار بسیار دقیق و ظریف انجام می شود و رنگ لب ها به یک پارچی خاصی دست پیدا می کند.
ماده مورد استفاده در شیدینگ لب با استفاده از سوزنی بسیار ظریف در زیر پوست لب پخش می شود. این رنگ دانه ها با تراکمی طبیعی لا به لای زیربنای پوست قرار می گیرند و رنگ زیبای خودشان را به بیرون بازتاب می کنند. شیدینگ همان طور که از نامش پیداست به معنای سایه زدن می باشد. یعنی سایه ای خوش رنگ بر روی لب های شما می نشیند که ایرادات و پیری پوست در این ناحیه را پشت خودش مخفی می کند، آن هم با ماندگاری طولانی مدت. بنابراین شما دیگر نیازی به این ندارید که زمان خودتان را به دست کاری لب ها و امتحان کردن انواع رژ و تینت و خط لب اختصاص دهید که در نهایت به یک رنگ و فرم مناسب برسید.
همان طور که اشاره کردیم شیدینگ لب رنگ های متفاوتی دارد، از ملایم گرفته تا جیغ که هر کدامشان تحولی زیبا در چهره شما به وجود می آورند و خوشبختانه کسی به راحتی از عامل این تحول مطلع نمی شود. بنابر رنگ پوست خودتان و رنگ طبیعی لب هایتان می توانید رنگ مناسبی برای سایه زدن لب ها انتخاب کنید. توجه داشته باشید که رنگ منتخب شما نباید تضاد زیادی با رنگ طبیعی لب و پوستتان داشته باشد، چون ممکن است مصنوعی جلوه کند و بعد از مدتی اصطلاحا دل شما را بزند. برخی از رنگ های محبوب شیدینگ بدین شرح هستند:
- رنگ هایی با تناژ ملایم بین صورتی و نارنجی (هلویی) و گوشتی و کالباسی برای پوست های روشن. البته رنگ هایی مثل سرخابی و آجری نیز به این رنگ پوست می آیند، اما شدت بیشتری دارند.
- رنگ هایی مثل سرخ، آجری و صورتی پررنگ برای افرادی که پوست تیره و سبزه دارند. ترکیبی از پوست برنز و چنین رنگ هایی دلیل جذابیت برخی از چهره های شناخته شده میان بازیگران و مدل هاست.
- کالباسی، صورتی روشن و بژ هم برای افرادی مناسب هستند که پوست آنان گندم گون است. این رنگ های خنثی در کنار رنگ پوست متوسط جلوه دوست داشتنی و خاصی دارند. برای این رنگ پوست معمولا هم در آرایش و هم در شیدینگ از رنگ های نود و طبیعی استفاده می شود.
مراحل انجام شیدینگ لب
مراحل انجام شیدینگ لب به ترتیب زیر می باشد و برای گرفتن نتیجه مناسب باید ترتیب صحیح آن توسط پزشک رعایت شود.
- در ابتدا باید به یک کلینیک تخصصی مراجعه کنید که مجوز ارائه خدمات زیبایی را دارد.
- سپس توسط یک پزشک متخصص معاینه شوید که سوابق و مدارک تحصیلی او معتبر باشند.
- پزشک بعد از معاینه شما و پرسیدن یک سری سوالات مهم در خصوص بیماری ها و سوابق دارویی شما مطمئن می شود که شرایط شیدینگ لب را دارید. پس بهتر است با صراحت و صداقت به پرسش های او پاسخ دهید، چراکه این تکنیک در شرایط خاصی ممنوع است و می تواند به پوست یا بدن شما آسیب برساند.
- اگر وئاجد شرایط شیدینگ لب بودید، می توانید نظر و سلیقه خودتان را درباره رنگ و فرم جدید لب ها با پزشک در میان بگذارید. تجربیات او می توانند به شما کمک کنند که تصمیم درستی بگیرید.
- پزشک زمانی را برای شما مشخص می کند که برای شیدینگ لب آماده شوید. ممکن است قبل از جلسه اول از شما بخواهد که مراقبت های خاصی داشته باشید. پس طبق دستورالعمل های او پیش بروید که درگیر عوارض شدید و احتمالی این تکنیک نشوید و بهترین نتیجه را بگیرید.
- در ابتدای جلسه پزشک سطح پوست لب را به بی حسی آغشته می کند. به طور کلی فرایند شیدینگ لب درد زیادی ندارد اما ورود سوزن به پوست ممکن است کمی فرد را آزار دهد.
- همچنین فرم نهایی لب ها طرح می شود. بنابر تصمیمی که برای رنگ گرفته اید پزشک ماده مخصوص را آماده می کند. رنگ های تیره برای برجسته کردن لب و رنگ های روشن تر برای جلوه طبیعی، معصوم و شاداب آن مورد استفاده قرار می گیرند.
- بعد از اثر کردن بی حسی، پزشک با سوزنی مثل سوزن تاتو که از دستگاه میکروپیگمنتیشن قدرت می گیرد، رنگ دانه ها را در پوست لب و تا روی مرز مشخص شده تزریق می کند. البته منظور از شیدینگ لب تاتو نیست و این دو تکنیک فقط کمی مشابه هستند. تاتوی لب معمولا پررنگ تر است و نتایج آن به اندازه شیدینگ طبیعی و جذاب نیستند.
- در نهایت بعد از چند روز لب ها از حالت تورم و التهاب خود خارج می شوند و نتیجه طبیعی شیدینگ را مشاهده می کنید. ماندگاری شیدینگ طولانی است و شما را از خریداری کردن انواع لوازم آرایشی مربوط به لب بی نیاز می کند.
مراقبت های بعد از شیدینگ لب
پس از انجام شیدینگ لب برای اینکه دچار عوارض نشوید لازم است مراقبت های بعد از شیدینگ لب را به صورتی که در زیر قید شده رعایت کنید:
- حداقل یک ماه صبر داشته باشید که نتایج واقعی خودشان را نشان دهند.
- از داشتن فعالیت های سنگین که به صورت فشار می آورند در ماه اول بپرهیزید.
- از لمس لب ها، ماساژ، خاراندن، کندن پوسته ها و… اجتناب کنید.
- بهتر است در هفته های اول به استخر نروید که مواد موجود در آب و آلودگی ها زمینه ساز عفونت نشوند.
- از خوردن خوراکی های تند، شور و ترش خودداری کنید که پوست لب تحریک و ملتهب نشود.
- تا حد امکان با ملایمت مسواک بزنید و از خمیردندانی با ترکیبات و طعم ملایم استفاده کنید.
- بنابر نظر پزشک می توانید از داروهای ضد التهاب و عفونت استفاده کنید، اما نه خودسرانه.
- از بالم لب یا وازلین برای حفظ رطوبت و چربی پوست لب کمک بگیرید.
ماندگاری شیدینگ لب چقدر است؟
ماندگاری شیدینگ لب در بازه ای بین 1 تا 3 سال قرار دارد. خوبی موقت بودن شیدینگ این است که می توانید بعد از مدتی رنگ و فرم لب هایتان را به راحتی تغییر دهید. تناسب بین هزینه و دوام این تکنیک بسیار به صرفه و معقولانه است.
عوارض شیدینگ لب
عوارض شیدینگ لب خفیف و جانبی هستند و معمولا بعد از مدتی برطرف می شوند. مثل التهاب، خشکی لب ها و کبودی. البته اگر عوارضی مثل عفونت و درد و سوزش نیز بروز کردند بهتر است با پزشک خود مشورتی داشته باشید.