یکی از روش های تزریق فیلر به لب که این روزها دیگر منسوخ شده است تزریق ژل لب اردکی است که در صورتی که لبهای فرد بعد از تزریق اردکی شود یک مشکل محسوب می شود. در این سبک از تزریق حجم بیش از حدی از ژل به قسمت میانه لب تزریق می شود، بدین ترتیب لب بالایی برجسته شده و کمی به سمت بیرون برمی گردد و باعث می شود لب، ظاهری متفاوت و نامطلوب پیدا کند و درست شبیه به نوک منقار اردک شود. معمولا افرادی که به دنبال لبهای بسیار حجیم و پر هستند، در صورت تزریق نامناسب دچار لب اردکی می شوند که در این صورت می توان با روش هایی مثل تزریق آنزیم اثر ژل را از بین برد.
مشاوره با پزشک متخصص و بررسی ویژگی های صورت برای انتخاب بهترین فرم و روش تزریق امری بسیار ضروری می باشد. پزشک با بررسی فرم صورت و نیاز فرد بهترین تصمیم را در انتخاب نوع تزریق و میزان ژل مورد نیاز می گیرد. این روش، با ایجاد لب هایی برآمده، می تواند ظاهری عجیب و نامطلوب به افراد بدهد. اما مانند هر روش زیبایی دیگری، تزریق فیلر لب باید با دقت انجام شود تا از بروز عوارضی مثل لبهای اردکی جلوگیری شود. اگر قصد تزریق به لبهای خود را دارید در این مطلب با ما همراه باشید تا بدانید برای پیشگیری از تزریق ژل لب اردکی چه می توان کرد.
تزریق ژل لب اردکی چیست؟
تزریق ژل لب اردکی یک روش زیبایی برای افزایش حجم و تغییر فرم لب ها می باشد. این سبک از تزریق بیشتر بر روی برجسته سازی قسمت مرکزی لب بالا تمرکز دارد، به گونه ای که لب ها شکلی خاص و شبیه به منقار اردک پیدا کند. این موضوع باعث می شود که فرد ظاهری غیر معمول و متفاوت بگیرد. این روش برای کسانی که می خواهند ظاهری خاص و چشمگیر داشته باشند، محبوبیت بسیاری دارد و می تواند توجه ها را به راحتی جلب کند. افرادی که به دنبال لب هایی با حجم طبیعی و متناسب هستند، این روش زیبایی برای آن ها گزینه ای مناسب نیست. یکی از ویژگی های بارز این مدل، نبود مرز مشخص بین حاشیه لب و ناحیه بالایی یا پایینی لب است که این موضوع باعث ظاهر غیرطبیعی و پرحجم لب ها می شود.
علت اردکی شدن لب بعد از تزریق فیلر
علت اردکی شدن لب بعد از تزریق فیلر به نحوه تزریق و توزیع ژل در ناحیه لب ها بستگی دارد. این حالت معمولا زمانی اتفاق می افتد که مقدار زیادی فیلر به درستی در لب ها توزیع نشود و یا در ناحیه خاصی بیش از حد تزریق شود. همان طور که گفته شد، یکی از دلایل اردکی شدن لب ها، تزریق بیش از حد ژل لب بر روی قسمت میانی لب بالا است. زمانی که ژل در این ناحیه به مقدار زیاد تزریق شود، لب بالا را برجسته کرده و باعث می شود لب فرد ظاهری شبیه به منقار اردک پیدا کند.
متخصص باید هنگام تزریق فیلر دقت زیادی داشته باشد تا بتواند نتیجه ای طبیعی و متناسب با ویژگی های صورت فرد ایجاد کند. اگر ژل به صورت یکنواخت در لب ها توزیع نشود، مقدار زیادی ژل را به یک قسمت از لب وارد می کند. این موضوع باعث می شود لب حالتی اغراق آمیز و نامتقارن پیدا کند. گاهی ممکن است، لب ها به خاطر ظاهری غیر طبیعی فرد را از نتیجه نهایی ناراضی کند.
دلیل دیگری که باعث اردکی شدن لب ها می شود، استفاده از نوع خاصی از فیلر است که بیش از حد حجم ایجاد می کند. فیلرهایی که ویژگی های خاصی دارند و حجم بیشتری را در یک ناحیه ایجاد می کنند، می توانند باعث شوند که لب ها بیش از حد برجسته و غیرطبیعی به نظر برسند. این وضعیت زمانی رخ می دهد که هدف فقط پر کردن حجم لب ها باشد، یعنی توجهی به تقارن و شکل طبیعی لب ها نمی شود.
یکی دیگر از دلایل اردکی شدن لب ها، تکنیک نادرست تزریق می باشد که بیشتر در متخصصینی که تجربه کافی در تزریق فیلر را ندارند یا تکنیک های صحیح را رعایت نمی کنند، به وجود می آید. همچنین، واکنش های بدن به فیلر و جذب نامتقارن ژل در بروز این حالت نقش دارند.
انواع راه های درمان لب اردکی
یکی از عوارض شایع بعد از تزریق ژل، اردکی شدن لب ها می باشد که برای درمان و اصلاح این وضعیت چندین گزینه وجود دارد. اولین مورد از راه های درمان لب اردکی مراجعه به یک پزشک متخصص و با تجربه می باشد تا وضعیت لب های شما و علت بروز این مشکل را بررسی کرده، سپس بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد کند. معمولا بسیار از افراد که لب های آن ها اردکی می شود از نتیجه ناراضی هستند و قصد اصلاح آن را دارند.
یکی از راه های رایج برای اصلاح لب های اردکی، استفاده از آنزیم هیالورونیداز یا هیالاز است. این آنزیم، فیلرهایی که بر پایه هیالورونیک اسید ساخته شده اند را تجزیه کرده و جذب بدن می کند. در نیجه مقدار ژل اضافه ای که در ناحیه لب ها ایجاد شده، کاهش یافته و شکل لب ها به حالت طبیعی باز می گردد. برای انجام این روش فرد باید یک تا چند جلسه تزریق آنزیم را انجام دهد تا تمامی فیلرها تجزیه شوند.
گاهی ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که به جای استفاده از هیالورونیداز از تکنیک های دیگری مانند تغییر در توزیع فیلر یا تزریق مجدد ژل در نواحی مختلف لب استفاده کند. این روش ها باعث اصلاح فرم لب ها و کاهش حجم اضافی در ناحیه مرکزی لب ها می شود. اگر لب ها در آخرین تزریق ژل اردکی شده و خیلی شدید نیست، بهتر است منتظر بمانید تا بدن به صورت طبیعی فیلر را جذب کرده و شکل لب ها به مرور زمان اصلاح شود. البته بهتر است بدانید، که این فرآیند چند ماه طول می کشد.
یکی دیگر از راه های درمان لب اردکی، استفاده از فیلرهای دیگر در مناطق خاصی از لب ها مانند گوشه ها یا پایین لب ها است تا بتواند در حجم لب ها تعادلی ایجاد کند. این تکنیک باعث می شود که لب ها فرم طبیعی تری پیدا کنند.
جلوگیری از اردکی شدن لب بعد از تزریق ژل
مهم ترین نکته برای جلوگیری از اردکی شدن لب بعد از تزریق ژل انتخاب پزشک متخصص و با تجربه در زمینه تزریق فیلر می باشد. یعنی پزشک باید نیازهای فردی بیمار را بررسی کرده و روشی مناسب را برای تزریق ژل به لب ها انتخاب نماید. پزشک متخصص با توجه به ویژگی های ظاهری صورت فرد، ژل را به درستی در نواحی مختلف لب توزیع کرده و از بروز تغییرات غیرطبیعی در فرم لب جلوگیری می کند.
از دیگر نکات مهم برای جلوگیری از اردکی شدن لب بعد از تزریق، نوع فیلری است که برای تزریق انتخاب می شود زیرا، تاثیر زیادی بر نتیجه نهایی دارد. فیلرهای مختلف ویژگی های متفاوتی داشته و برخی از آن ها در مقایسه با سایرین خاصیت کشسانی بیشتری دارند و باعث تغییر فرم لب ها می شود. پزشک باید فیلری را انتخاب کند که متناسب با نیاز و ساختار صورت فرد باشد و همچنین از بروز اردکی شدن لب ها جلوگیری کند.
همچنین ژل باید به صورت یکنواخت و متعادل در لب ها توزیع شود، تا از بروز نواحی پرحجم و دیگر نواحی کم حجم جلوگیری شود. زمانی که ژل به صورت متمرکز در ناحیه میانه لب تزریق شود، ظاهر آن غیر طبیعی و شبیه به منقار اردک می شود. همچنین پزشک متخصص اگر از تکنیک های نوین برای تزریق ژل استفاده کند، از اردکی شدن لب ها جلوگیری می کند.
در نهایت، مراقبت های بعد از تزریق در جلوگیری از بروز اردکی شدن لب ها بسیار تاثیرگذار است. پس از تزریق، پزشک معمولا توصیه هایی برای جلوگیری از تورم و بهبود سریع تر می کند که باید حتما آن ها را رعایت کنید. به عنوان مثال، باید از فعالیت های سنگین خودداری کنید تا ژل لب شما جا به جا نشود.
مراقبت ها و توصیه های پیش از ژل لب اردکی
مراقبت ها و توصیه های قبل از تزریق ژل لب اردکی اهمیت بسیاری دارند و می توانند بر نتیجه نهایی تأثیر زیادی گذاشته و عوارض جانبی را کاهش دهند.
- قبل از فیلر حتما باید با پزشک خود یک جلسه مشاوره داشته باشید، تا وضعیت سلامت عمومی و ویژگی های صورت شما را ارزیابی کرده و بهترین نوع و حجم فیلر را برای شما تعیین کند.
- همچنین بهتر است حداقل یک هفته قبل از تزریق از مصرف داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و سایر داروهای ضد التهابی خودداری نمایید تا احتمال کبودی و خونریزی بعد از تزریق در شما کاهش یابد.
- یکی دیگر از مراقبت های پیش از ژل لب اردکی این است، که تا مدتی مصرف الکل و دخانیات را حذف نمایید. زیرا، تاثیر منفی بر فرآیند بهبودی و افزایش تورم و کبودی پس از تزریق دارد. قبل از تزریق باید پوست لب ها کاملا تمیز و عاری از هرگونه آرایش، کرم ها یا محصولات پوستی باشد. این موضوع باعث می شود تا تزریق بدون هیچگونه مشکل یا عفونتی انجام شود.
- برای این که احتمال کبود شدن و یا التهاب لب ها بعد از تزریق کم شود، باید پیش از تزریق حتما رژیم غذایی غنی از ویتامین داشته باشید. زیرا مصرف مواد غذایی دارای ویتامین C و K باعث می شود بافت های پوستی شما تقویت شوند و لب های شما سریع تر بهبود یابد.
- از دیگر نکات مهم پیش از تزریق ژل، هیدراته نگه داشتن بدن می باشد. مصرف کافی آب قبل از تزریق باعث حفظ الاستیسیته پوست شده و از ایجاد عوارض احتمالی مانند تورم و التهاب جلوگیری می کند.
مراقبت های بعد از ژل لب اردکی
مراقبت های بعد از ژل لب اردکی برای بهبودی سریع تر و کاهش عوارض، اهمیت بسیار زیادی دارند. یکی از کارهایی که باید بعد از تزریق انجام دهید، استفاده از کمپرس سرد می باشد تا تورم و کبودی شما در سریع ترین زمان کاهش یابد. به عبارت دیگر بهتر است، در 24 ساعت اول بعد از تزریق از کمپرس سرد استفاده کنید، البته از قرار دادن مستقیم آن بر روی پوست جلوگیری نمایید. یعنی بهتر است یک حوله نازک بین یخ و پوست قرار دهید تا از آسیب به پوست جلوگیری کنید.
پس از تزریق ژل لب اردکی باید 24 تا 48 ساعت، فعالیت های بدنی خود را به تعویق بیاندازید. زیرا ورزش های شدید باعث افزایش تورم و کبودی می شوند و به نتیجه نهایی تزریق نیز آسیب می زند. همچنین فعالیت هایی که باعث می شود فشار زیادی به صورت وارد کند را انجام ندهید. همچنین، از قرار گرفتن در معرض دمای بالا مانند حمام های داغ، سونا و استخر خودداری کنید. زیرا حرارت باعث افزایش جریان خون و تورم در ناحیه تزریق شده می شود. همچنین، در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید زیرا پوست را تحریک کرده و موجب التهاب و مشکلات پوستی می شود.
برای جلوگیری از جا به جایی یا تغییر در فرم ژل، از لمس یا فشار دادن لب ها در روزهای اول خودداری نمایید. این کارها باعث حرکت فیلر و ایجاد تغییرات غیر منتظره در فرم لب ها می شوند. 24 ساعت بعد از تزریق ژل، پوست لب ها را به آرامی با آب سرد و یک شوینده ملایم بشویید.
ماندگاری تزریق ژل مدل اردکی چقدر است؟
عوامل مختلفی در ماندگاری تزریق ژل مدل اردکی تاثیرگذار می باشد. به صورت کلی، این نوع تزریق ژل بین ۶ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری تزریق ژل لب مدل اردکی، متابولیسم فرد می باشد. یعنی افرادی که متابولیسم سریع تری دارند، احتمال جذب سریع تر فیلر در آن ها بیشتر است به همین دلیل ماندگاری کمتری دارد. در نتیجه فرد به تجدید تزریق در فواصل زمانی کوتاه تری نیاز دارد.
از دیگر عوامل تاثیرگذار، مراقبت پس از تزریق می باشد. رعایت دستور العمل های پزشک، مانند خودداری از فعالیت های سنگین، استفاده از کمپرس سرد در ۲۴ ساعت اول و پرهیز از مصرف الکل، می تواند باعث افزایش ماندگاری تزریق شود. همچنین عوامل خارجی مانند مصرف سیگار و الکل، قرار گرفتن در معرض آفتاب و استفاده نکردن از کرم های ضد آفتاب، در کاهش ماندگاری ژل بسیار تاثیرگذار هستند. بیشتر اوقات برای تزریق ژل لب مدل اردکی از ژل های هیالورونیک اسید استفاده می شود. این ژل ها به خاطر خاصیت جذب و تجزیه پذیری طبیعی توسط بدن، مدت زمان ماندگاری متفاوتی دارند.
عوارض تزریق ژل لب مدل اردکی
یکی از عوارض تزریق ژل لب مدل اردکی تورم و کبودی در ناحیه تزریق می باشد. این عارضه معمولا تا یک هفته بعد از تزریق بهبود می یابد. پس از تزریق در ناحیه لب ها احساس درد، سوزش یا حساسیت ایجاد می شود که معمولا خفیف و موقتی هستند. گاهی ممکن است، ژل به صورت نابرابر در لب ها توزیع شود و در نهایت منجر به عدم تقارن لب شود. این مشکل با تزریق مجدد یا اصلاحات جزئی توسط متخصص از بین می رود. برخی افراد به مواد تشکیل دهنده ژل حساسیت نشان می دهند که این امر باعث خارش یا التهاب در ناحیه لب می شود که پس از مدتی از بین می رود.
اگر ژل به صورت نادرست یا در مکان های نامناسب تزریق شود، حرکت کرده و ظاهری نامناسب در لب ها ایجاد می کند که این مشکل با تزریق مجدد و یا ماساژ ملایم قابل حل است. از عوارض جدی تزریق ژل لب اردکی، واکنش های آلرژیک می باشد. بعضی از افراد به مواد موجود در ژل حساسیت داشته و دچار عوارضی مانند تورم شدید، التهاب و یا مشکلات تنفسی می شوند که باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنند. اگر افراد اصول بهداشتی را به درستی رعایت نکنند و یا پزشک با تکنیک های نامناسب تزریق را انجام دهد، فرد دچار عفونت شده و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک دارد. در موارد نادر اگر ژل به درستی تزریق نشود یا فشار زیادی به عروق وارد کند، انسداد عروق خونی ایجاد می شود که می تواند به نکروز بافت منجر شود.