میکرونیدلینگ چیست ؟
دانستن اینکه میکرونیدلینگ چیست قبل از پرداختن به جزئیات این روش ضروری است. همانطور که اشاره کردیم در این روش درمانی در اصل لایهای از پوست برداشته میشود که دارای زخم و مشکلات است، در نهایت اینکار باعث میشود که پوست شما شفافتر و روشنتر باشد. دستگاه مورد استفاده در این روش درمانی، میتواند به راحتی به میکروکانال و حفرههای متعددی که در پوست وجود دارد رسیدگی کند و در نهایت از این حفرهها ترشحات خون، سرم و پلاسما را خارج کند که باعث جوانسازی پوست خواهد شد.
نواحی میکرونیدلینگ | نواحی مختلف مثل صورت، گردن، دست و بدن |
تاثیر میکرونیدلینگ | رفع خطوط، چروک ها، آکنه و جوش و اسکار، استرچ مارک، منافذ بزرگ پوست و تغییرات رنگ پوست |
همچنین با استفاده از این دستگاه، از طریق سوزنهای بسیار ریز میتوان به ایجاد میکروکانالهایی در قسمت اپیدرم و درم پوست پرداخت که در نتیجهی این آسیب کنترل شده، میتوان شاهد القای کلاژن و الیاف کلاژن و الیاف الاستین و تحریک سلولی بود. همین کار باعث میشود که به دنبال اتفاقات زیادی که در پوست رخ میدهند، پوست به صورت کامل از اول ساخته شود.
یکی دیگر از روشهایی که با استفاده از میکرونیدلینگ انجام میشود را میتوان افزایش مقدار کلاژن صورت و همچنین ضخامت پوست صورت دانست که میتوان دارای جذابیت و فواید زیادی باشد. از مهمترین فواید این روش میتوان به ایجاد شادابی بیشتر و زیبایی طولانی مدت صورت اشاره کرد.
در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتور های رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین و همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می گردد. رشته های کلاژن و الاستین در واقع رشته های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار می آیند.
همچنین برای اطلاع بیشتر در رابطه با جوانسازی پوست و میکرونیدلینگ میتوانید با بخش پشتیبانی ارتباط برقرار کنید و علاوه بر مطرح کردن سوالات خود به گرفتن وقت قبلی از متخصصین حرفهای و مجرب تیم ما اقدام به عمل آورید.
مواردی که می توان از طریق میکرونیدلینگ درمان کرد:
- چین و چروک پوست
- اسکار (جای زخم و جراحت)
- سوختگی
- استرچ مارک (ترک های پوستی)
- ریزش مو
انواع میکرونیدلینگ
روش کار میکرونیدلینگ یکسان میباشد اما دلیلی که باعث شده است انواع میکرونیدلینگ پدید آید، ایجاد آسیبهای پوستی درعمقهای متفاوت پوست میباشد که این موضوع بر اساس نیاز فرد انجام میگیرد. از این رو ما در این بخش به معرفی انواع میکرونیدلینگ میپردازیم.
- میکرونیدل سطحی
در این نوع از میکرونیدلینگ از سوزنهای به طول 0.5 تا 1.5 میلی متر و قطر 0.1 میلی متر استفاده میشود. - میکرونیدل عمقی
در این نوع از میکرونیدلینگ سوزنهای استفاده شده در لایههای عمیقتر پوست حدود 3 میلی متر فرو میروند و این موضوع باعث آسیب و آزاد شدن فاکتورهای رشد در لایههای زیرین پوست ( بخش اپیدرم پوست ) میشود. از میکرونیدلینگ عمقی بیشتر در درمان زخمها، اسکارها و... استفاده میشود.
عملکرد میکرونیدلینگ چگونه است؟
در مورد عملکرد میکرونیدلینگ باید گفت که در میکرونیدلینگ سوراخ های ایجاد شده بسیار ریز هستند و با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند و ظرف چند ساعت بسته شده و مختصر قرمری و تورم که بعد از میکرونیدلینگ ایجاد می شود چند روز بعد محو شده و هیچگونه علامتی در موضع باقی نمی ماند. مدت زمان هر جلسه حدود 45 دقیقه است که ۳۰ دقیقه برای بی حسی و حدود 15 دقیقه درمان با درماپن زمان می برد. بر اساس ناحیه صورت عمق درمان در آن موضع متفاوت است.
با ادامه جلسات درمانی نفوذ کرم ها و پمادهای پوستی تسهیل شده و این یکی از مزیت های میکرونیدلینگ است چرا که در حالت عادی پمادها و کرم های پوستی فقط تا لایه سطحی اپیدرم نفوذ می کنند و به لایه های زیرین پوستی نمی رسند. حین عمل میکرونیدلینگ می توان مواد و سرم هایی از قبیل اسید هیالورونیک و کوکتل های مزوتراپی را برای نفوذ به لایه درم استفاده کرد. هیالورونیک اسید به تحریک کلاژن سازی و جوانسازی پوست کمک می کند. بعلاوه برای تیرگی زیر چشم از محلول های روشن کننده و برای درمان لک از کوکتل های ضد لک استفاده می شود.
در میکرونیدلینگ از چه موادی استفاده می شود؟
میکرونیدلینگ همانطور که از اسمش پیداست از دو واژه میکرو یعنی ریز و نیدلینگ که از کلمه Needle به معنی سوزن زدن گرفته شده است؛ یعنی ایجاد یکسری سوراخ های ریز روی پوست که بدین طریق بدن را وادار به پاسخ به این خراشهای ایجاد شده نموده و میزان الاستین و کلاژن تولیدی را افزایش و پوست را ترمیم و جوان سازد. این تکنیک یک روش جدید درمان بیماری های پوست است که به وسیله ابزاری به نام درماپن انجام می شود. در اغلب موارد نیز پزشک برای کنترل درد از سوی متقاضی محترم از کرم بی حس کننده موضعی استفاده می کند. در این میان برای تقویت پوست و تحریک هر چه بیشتر آن برای ساخت دو پروتئین اصلی قوام دهنده پوست یعنی کلاژن و الاستین از طریق سوراخ های ایجاد شده در پوست سرم های تغذیه کننده حاوی انواع ویتامینها، هیالورونیک اسید و ... نیز به پوست تزریق می شود تا نهایتاً بعد از انجام میکرونیدلینگ پوستی شفاف و شاداب داشته باشید.
در مواردی که آسیب پوست زیاد باشد قبل از میکرونیدلینگ سابسیژن انجام می شود که تاثیر درمان را دو چندان می کند. از دیگر مزایای میکرونیدلینگ این است که در انواع پوست بدون لک و در تمام نقاط بدن و در چهار فصل سال قابل انجام است که استفاده از لیزر های لایه بردار در پوست های تیره و فصول گرم سال و نقاط نزدیک به چشم محدودیت هایی دارد و در پوست های تیره امکان سوختگی و ایجاد لک وجود دارد.
بهترین کوکتل میکرونیدلینگ
کوکتل های پوستی حاوی برخی از مهمترین و ضروری ترین مواد مورد نیاز پوست برای درمان مشکلات پوستی هستند که ترکیبات موثر و قدرتمندی چون آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی ، آبرسانها ، مواد ترمیم کننده پوست و مواد دارای افزایش رشد سلولی را دارا هستند و بعد از انجام میکرونیدلینگ روی پوست استعمال شده و با جذب شدن سریع به لایه های میانی پوست فرد را هر چه سریع تر به نتیجه دلخواه خود از انجام این تکنیک زیبایی می رسانند.
دقت داشته باشید که انواع مختلفی از کوکتل ها در بازار وجود دارند که هم حاوی ترکیبات مختلفی هستند که بایستی بسته به مشکلات پوستی خود نوع خاصی از آن ها را انتخاب کنید و هم اینکه برندهای متنوعی نیز وجود دارند که تشخیص بهترین کوکتل میکرونیدلینگ از میان آنها ممکن است برای شما دشوار باشد. از این رو بهتر است با یک مشاور و یا متخصص پوست مشاوره داشته باشید و بهترین برند و بهترین نوع آن را بسته به مشکل پوستی خود تهیه نمایید.
از جمله رایج ترین عارضه ها و مشکلات پوستی که ممکن است افراد با آنها مواجه شوند می توان به شلی و افتادگی پوست، پیری پوست، جای جوش و اسکار، چین و چروک های صورت، ترکهای پوستی، تجمع موضعی چربی های زائد، تیرگی و پف اطراف چشم، تغییر رنگ پوست و … اشاره کرد که به همین منظور و برای رفع این مشکلات می توان از انواع کوکتل های میکرونیدلینگ موجود در بازار بسته به نیاز هر فرد استفاده کرد که از انواع آنها میتوان به کوکتل سفید کننده پوست و لیفت صورت، کوکتل جای جوش، کوکتل ضد لک، کوکتل مو و کوکتل آنتی سلولیت اشاره کرد.
بهترین کوکتل میکرونیدلینگ براساس مطالعات انجام شده و تجربه ای که پزشکان و نیز زیباجویان عزیز داشتهاند کوکتل میکرونیدلینگ بایو اسکین است که یک برند معتبر اسپانیایی است که غلظت زیادی از ترکیبات اولیه را در محصولات خود به کار برده است. این کوکتل ها مناسب پوستهای حساس بوده و با تغذیه پوست و قوام بخشیدن به پوست آن را احیا می کنند. در صورت ترکیب استفاده از این محصولات با تکنیک زیبایی میکرونیدلینگ می توان روند بهبودی و ترمیم پوست را سرعت بخشید.
فاصله بین جلسات میکرونیدلینگ و تعداد جلسات میکرونیدلینگ چقدر است؟
فاصله بین جلسات میکرونیدلینگ 4 تا 6 هفته است که این میزان برای فرصت دادن به پوست جهت ترمیم می باشد. تعداد جلسات میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست و تحریک کلاژن 3 جلسه است و برای درمان اسکار بین 3 تا 6 جلسه می باشد. در عمل بر اساس پاسخ به درمان و شدت ضایعه اولیه تعداد جلسات تعیین می شود. فرآیند کلاژن سازی بعد از درمان شروع می شود و بعد از حدود 10 روز تغییرات بطور محسوس قابل مشاهده می باشد.
بوتاکس بعد از میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک روش زیبایی و درمانی است که در آن سوزن های بسیار نازک به پوست نفوذ می کنند تا میکروتراوما ها در پوست ایجاد شوند. این تراوما ها عمدتاً تحریک نوروپوزیتوری (آسیب رساندن به بافت های پوستی) و تنظیم رشد سلول های جدید را در پوست تحریک می کنند. این روش باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست می شود و باعث بهبود فروپاشی پوست، کاهش چین و چروک های صورت، کاهش ظاهر جوش های زیر پوستی و پوره های باز می شود. بوتاکس یکی از روش های پرکاربرد در زمینه زیبایی است که برای بهبود خطوط و چین های صورت استفاده می شود. این محصول از گونه ای باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم تولید می شود و با تزریق به عضلات صورت، قدرت انقباض آن ها را کاهش می دهد. این باعث می شود که خطوط و چین های صورت که به دلیل انقباض عضلات شکل می گیرند، کاهش یابند و به صورتی صاف تر و جوانان تر مشاهده شوند.
استفاده از بوتاکس پس از میکرونیدلینگ می تواند ترکیبی اثر بخش برای بهبود و زیبایی صورت باشد. با تحریک رشد سلول های جدید و افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست، میکرونیدلینگ باعث بهبود فروپاشی پوست و کاهش چین و چروک ها می شود. از طرف دیگر، بوتاکس با کاهش انقباض عضلات صورت، کمک می کند تا خطوط صورت کاهش یابند و به صورتی صاف و بدون چین و چروک دیده شوند. به طور کلی استفاده از بوتاکس پس از میکرونیدلینگ می تواند برای بهبود و زیبایی صورت موثر باشد. با این ترکیب، می توان به طور همزمان از تحریک رشد سلول های جدید و تولید کلاژن در پوست و کاهش خطوط و چین های صورت بهره برداری کرد. البته قبل از هر گونه روش زیبایی، مشورت با پزشک متخصص ضروری است تا بهترین ترکیب درمانی برای نیاز های شما مشخص شود.
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ و آر اف فراکشنال هر دو برای تقویت تولید کلاژن و الاستین در پوست و کاهش بافت اسکار برای داشتن پوستی صاف تر و درخشان تر استفاده می شوند. در آر اف فراکشنال در کنار انجام میکرونیدلینگ معمولی از انرژی فرکانس رادیویی (RF) نیز برای تحریک بیشتر پوست و تشویق آن به ایجاد فاکتورهای رشد استفاده می کنند. بدین معنی که آر اف فراکشنال از سوزنهای تخصصی برای ایجاد سوراخهای بسیار ریز روی پوست استفاده می کند و انرژی فرکانس رادیویی را از طریق این سوراخها به طور همزمان به پوست تحویل می دهد.
افزودن انرژی فرکانس رادیویی به درم تولید پروتئین ها و آنزیمهای بهبود دهنده پوست را نسبت به میکرونیدلینگ به تنهایی تقویت می کند. این روش می تواند جای زخم های عمیقتر، برخی از افتادگی های پوست و نگرانیهای بافتی سرسخت تر مانند پوست کرختی را درمان کند، زیرا می تواند به لایه های عمیقتر پوست نیز برسد.
میکرونیدلینگ را می توان با روشهای مختلفی چون استفاده از یک غلتک پوستی یا به کار بردن قلم مخصوص میکرونیدلینگ انجام داد که هر دو با حرکت روی پوست سوراخ های کوچکی روی پوست ایجاد می کنند تا روند بهبودی در پوست تحریک شود. این آسیب های جزئی پوست، روند بهبود طبیعی پوست را تحریک می کنند و در نتیجه پروتئین های سفت کننده پوست مانند کلاژن و الاستین تولید می شوند که در بهبود بسیاری از شرایط چون رفع چین و چروک های پوست، برطرف کردن افتادگی پوست، از بین رفتن آکنه و لک و ... موثر عمل می کند.
اگر بخواهیم به ذکر تفاوت آر اف فراکشنال با میکرونیدلینگ بپردازیم می توان گفت، معمولاً اثربخشی آر اف فراکشنال نسبت به میکرونیدلینگ بالاتر است؛ چرا که نفوذ ضربه زدن سوزن ها و سپس گرمای ساطع شده از نوک سوزن ها در پوست اجازه می دهد تا دما و عمق دقیق درمان را سفارشی کنید و آن را به بهترین گزینه برای رفع جای زخم و سفت شدن پوست برای همه انوع تیپهای پوستی تبدیل کنید. ولی بر خلاف میکرونیدلینگ که با ایجاد سوراخ های ریز با سوزن های خاص روی پوست، آن را وادار به تولید کلاژن و الاستین میکند و ممکن است هر چند به میزان اندک جای زخم روی پوست باقی بگذارد، جای زخم هر چند ریز نیز در صورت استفاده از روش آ اف فراکشنال روی صورت باقی نخواهد ماند.
تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن از جمله روشهای مراقبت از پوست کم خطر و با مزایای بالا هستند که پوست شما را جوان و شاداب می کنند. میکرونیدلینگ از سوزن های ریز به عنوان درمانی برای جوانسازی پوست استفاده میکند و اغلب برای از بین بردن و یا کم رنگ کردن جای زخم، تیرگی های موجود روی پوست و کوچک کردن منافذ بزرگ پوست استفاده می شود. این تکنیک با تحریک کلاژن سازی در پوست عمل میکند که نهایتاً منجر به جوانسازی پوست و بازسازی بافت اسکار می شود. از این تکنیک میتوان در بسیاری از نواحی از جمله نواحی ظریف پوست اطراف چشم، دست ها و گردن استفاده کرد.
میکرودرم ابریژن نیز یک روش غیر جراحی است که گردش خون پوست را افزایش داده و با از بین بردن سلول های مرده و کدر پوست، پوست شما را بازسازی می کند. این تکنیک همچنین ظاهر سایز منافذ، لکه های ناشی از افزایش سن، اسکارهای آکنه، علائم کشش و خطوط ریز و چین و چروک را کاهش می دهد.
از جمله تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ می توان به این نکته اشاره کرد که میکرونیدلینگ علاوه بر اهداف زیبایی و حفظ سلامتی پوست میتواند به درمان بیماریهای پوستی مانند آلوپسی، اسکار سوختگی، ترک های پوستی، و هایپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد) کمک کند. از طرف دیگر، میکرودرم ابریژن میتواند به درمان لکه های پیری و کدر شدن پوست کمک کند. تفاوت دیگر این است که پوشش میکرودرم ابریژن محدود به صورت و بدن است، در حالی که میکرونیدلینگ میتواند صورت، پوست سر، دستها و بدن را نیز درمان کند. همچنین نتایج میکرونیدلینگ نسبت به نتایج میکرودرم ابریژن ماندگارتر است. میکرونیدلینگ برای اسکارهای عمیق تر بهتر از میکرودرم آبریژن عمل میکند؛ زیرا به راحتی می تواند به نقاط عمیق تر پوست نفوذ کند.
هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟
هزینه میکرونیدلینگ بسته به عوامل مختلفی می تواند متفاوت باشد، از جمله:
- ناحیه انجام میکرونیدلینگ
- تجربه و صلاحیت پزشک
- اندازه ناحیه تحت درمان
- تعداد جلسات مورد نیاز
- نوع دستگاه میکرونیدلینگ مورد استفاده
در باره قیمت میکرونیدلینگ باید گفت که به طور کلی میکرونیدلینگ روش مقرون به صرفه ای است. هزینه ممکن است در مناطق شهری یا برای پزشکان با تجربه بیشتر باشد. مهم است که قبل از تصمیم گیری، چندین نقل قول از ارائه دهندگان مختلف دریافت کنید.
در اینجا چند نکته برای یافتن بهترین قیمت میکرونیدلینگ وجود دارد:
- از پزشک خود بخواهید که شما را به یک پزشک متخصص ارجاع دهد.
- از چندین ارائه دهنده قیمت دریافت کنید و قیمت ها را مقایسه کنید.
- در مورد تخفیف برای چندین درمان یا پرداخت نقدی بپرسید.
- انجام میکرونیدلینگ را در زمان هایی از سال مانند زمستان انجام دهید.
میکرونیدلینگ یک روش ایمن و موثر است که می تواند ظاهر پوست شما را بهبود بخشد. با انجام تحقیقات و مقایسه قیمت ها، می توانید ارائه دهنده ای را پیدا کنید که بتواند به شما پیشنهاد دهد بهترین هزینه میکرونیدلینگ را در کنار کیفیت بالا ارائه دهد.
شیوه دستی میکرونیدلینگ چگونه است؟
با استفاده از وسیله اى به نام درمارولر انجام میشود، درمارولر استوانهاى پوشیده شده از سوزنهاى بسیار ظریف از جنس استیل است که به وسیله متخصص در جهات گوناگون، روى پوست بیمار حرکت مىکند و منفذهای بسیار ریزى، در پوست ایجاد مىکند. عمق این منفذها ثابت بوده و بسته به درمارولری که استفاده میشود، طول نیدلهاى درمارولر، از ۰.۵ تا ۲ میلیمتر متغیر است و بدون ایجاد هیچ مشکلى ظرف ٣- ٢ روز بهبود مىیابد.
شیوه دستگاهی میکرونیدلینگ چگونه است؟
با استفاده از دستگاهی که باسرعت بسیار بالا و با دقت زیاد، یک کارتریج مخصوص که یک صفحه پوشیده از سوزنهای ظریف است را در عمق مشخص وارد پوست میکند. تعداد کانالهایی که با این شیوه در پوست ایجاد میشود و اندازهای در ایعاد میکرو دارند، قابل مقایسه با شیوه دستی درمارولر نیست، به همین دلیل نتایج درمانی و بهبودی حاصل شده بسیار چشمگیر است. عمق نفوذ از ۰/۲ تا ۲/۷ میلیمتر قابل تنظیم است و در ناحیه های حساس مانند اطراف پلک و دورلب قابل انجام است. نکته مهم درمیکرونیدلینگ، استفاده از دستگاه مناسب و با کیفیت است.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستند؟
- کسانی که پوست تیره دارند
- اشخاصی که طی 6ماه قبل از میکرونیدلینگ به صورت مداوم جوش میزدند
- افرادی که بنا به بیماریهای خاص، روند ترمیم زخم آنها کند پیش میرود.
- اشخاصی که چین و چروکهای عمیق دارند.
خطرات میکرونیدلینگ در بارداری
برخی از عوامل خاص وجود دارند که انجام میکرونیدلینگ در دوران بارداری را ناامن می کنند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش خطر ابتلا به عفونت: همانطور که می دانید میکرونیدلینگ با ایجاد زخم های کوچک روی پوست همراه است که می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد که این مسئله سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد و با توجه به اینکه سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری ضعیف شده است، خطر عفونت حتی در این افراد بیشتر است.
ممکن است باعث تحریک تبخال شود: پس از انجام این تکنیک زیبایی برخی از مراجعین به طور بالقوه ممکن است به یک عفونت ویروسی مانند تبخال مبتلا شوند، زیرا اگر دستگاه آلوده باشد، این ویروس می تواند از ناحیه آلوده در سراسر صورت شما پخش شود، البته این مشکل بیشتر در افرادی که سابقه تبخال دارند بیشتر است. عفونت های ویروسی می تواند منجر به مشکلات بیشتری شود که شما یا کودکتان را به خطر بیندازد.
افزایش حساسیت پوست: بارداری می تواند باعث ایجاد تغییراتی در پوست شود و پوست را حساس تر و مستعد تحریک کند. یکی دیگر از خطرات میکرونیدلینگ در بارداری این است که ممکن است باعث التهاب یا سایر واکنش های منفی در پوست شود که می تواند با تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری بدتر شود.
تغییر رنگ: در دوران بارداری، میکروکیمریسم توانایی شما را برای بهبودی در هنگام آسیب (به طور کلی برای بهتر شدن) تغییر می دهد. به همین دلیل، بهبودی پس از میکرونیدلینگ در دوران بارداری می تواند کاملا غیرقابل پیش بینی باشد. این عامل می تواند منجر به تغییر رنگ پوست شود زیرا بدن شما شروع به تولید بیش از حد ملانین می کند تا از خود در برابر آسیب دفاع کند.
جذب مواد شیمیایی: تکنیک میکرونیدلینگ می تواند جذب مواد شیمیایی از محصولات مراقبت از پوست را افزایش دهد که می تواند به طور بالقوه برای جنین در حال رشد مضر باشد. در دوران بارداری، مهم است که در مورد محصولاتی که روی پوست استفاده می شود احتیاط کنید.
آیا قبل از انجام میکرونیدلینگ اقدامات خاصی باید انجام شود؟
- در ناحیه تحت درمان از لوازم آرایشی استفاده نشود
- در صورت مبتلا بودن به بیماریهای پوستی به پزشک خود اطلاع دهید.
- حتما پوست خود را تمیز کنید
- در صورت داشتن دیابت یا بیماریهای انعقاد خون حتما به پزشک اطلاع دهید.
میکرونیدلینگ در چه مواردی کاربرد دارد؟
- رفع ترکهای پوستی ناشی از کاهش وزن شدید، بارداری و غیره
- رساندن دارو و ویتامین ها به لایه های عمقی موجود در پوست
- برطرف کردن جای زخم ناشی از سوختگی، آبله مرغان و غیره
- درمان جای جوش
- رفع چین و چروکهای پوستی
- رفع منافذ باز پوست
- رفع لکهها و تیرگیهای موجود در پوست
بعد از میکرونیدلینگ چه مراقبتهایی باید انجام شود؟
- تمرینهای ورزشی به مدت 12 ساعت انجام نشود
- از آرایش کردن به مدت 12 ساعت اجتناب شود
- تا 12 ساعت از زدن کرمهای ضد آفتاب خودداری کنید
- تا 2 هفته الکل و دخانیات استفاده نکنید
- صورت خود را پس از گذشت چند ساعت با آب بشویید تا خونها شسته شوند
- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به مدت 10 روز خودداری کنید
نحوه شستشوی صورت بعد از میکرونیدلینگ
شاید برای شما عزیزان نیز این سوال پیش بیاید که آیا می توان بلافاصله بعد از میکرونیدلینگ اقدام به شستشوی صورت کرد یا نه؟ اگر جواب آری است، نحوه شستشوی صورت بعد از میکرونیدلینگ چگونه است؟ اغلب پزشکان توصیه میکنند به منظور پیشگیری از باز شدن منافذ پوست ترجیحاً در ساعات اولیه از تماس آب با پوست صورت جلوگیری شود؛ چرا که پوست صورت در این مرحله بسیار حساس و آسیب پذیر است، پس اجازه دهید 24 ساعت از اقدام به میکرونیدلینگ بگذرد سپس صورت خود را شستشو دهید.
بعد از گذشت ۲۴ ساعت میتوانید صورت خود را با رعایت نکات مراقبتی بشویید، البته که همچنان پزشکان توصیه می کنند در هفته اول از شستشوی مداوم پوست صورتتان خودداری کنید تا بتوانید از ماندگاری نتایج این تکنیک زیبایی لذت ببرید. در ابتدا برای شستشو باید از آب سرد استفاده کنید چرا که آب گرم و یا داغ میتواند التهابات پوستی شما را تشدید کند.
از آنجائیکه در میکرونیدلینگ از روش تحریک پوستی برای ساخت کلاژن به واسطه ایجاد زخم های ریز سطحی استفاده میشود پس استفاده از یک شوینده ضعیف نیز یکی دیگر از نکات مراقبتی است که باید رعایت کنید تا پوستتان به مواد شیمیایی موجود در آن واکنش نشان ندهد.
به جای استفاده از لیف و یا پد که ممکن است صورتتان را تحریک کند، از انگشتان دستتان، آن هم به آرامی برای شستشو استفاده کنید و ترجیحاً دستهایتان را نیز قبل از شست و شو با شوینده بشویید تا عاری از هرگونه لک و چربی باشد. از فشار دست روی صورت اجتناب کنید و در نهایت با یک حوله تمیز بدون آنکه آن را روی صورت خود بکشید با اعمال ضربات آرام پوست خود را خشک کنید.
آیا لیزر مو بعد از میکرونیدلینگ ضرر دارد؟
انجام لیزر موهای زائد بعد از میکرونیدلینگ لزوما مضر نیست، اما مهم است که حداقل 4 تا 6 هفته بعد از میکرونیدلینگ قبل از لیزر موهای زائد صبر کنید. این به این دلیل است که میکرونیدلینگ باعث ایجاد زخم های میکروسکوپی در پوست می شود که می تواند پوست را نسبت به لیزر حساس تر کند. اگر بعد از میکرونیدلینگ خیلی زود لیزر موهای زائد را انجام دهید، ممکن است قرمزی، تورم و درد را افزایش دهید. در برخی موارد، ممکن است اسکار نیز ایجاد شود.
همچنین لازم به ذکر است که لیزر موهای زائد و میکرونیدلینگ هر دو می توانند عوارض جانبی مانند قرمزی، تورم و کبودی ایجاد کنند. این عوارض معمولاً خفیف هستند و در عرض چند روز خود به خود از بین می روند. با این حال، اگر عوارض جانبی شدیدی مانند خونریزی، عفونت یا جای زخم را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اگر به دنبال لیزر موهای زائد بعد از میکرونیدلینگ هستید، مهم است که با پزشک یا متخصص پوست خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما در تشخیص لیزر موهای زائد کمک کنند حذف برای شما مناسب است و می تواند دستورالعمل هایی را در مورد نحوه آماده سازی و مراقبت از پوست خود پس از درمان به شما ارائه دهد.
اگر قصد انجام لیزر موهای زائد بعد از میکرونیدلینگ را دارید در اینجا موارد دیگری وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:
- یک کلینیک یا پزشک معتبر لیزر موهای زائد را انتخاب کنید.
- مطمئن شوید که کلینیک یا پزشک از لیزر ایمن و موثر استفاده می کند.
- در مورد خطرات و عوارض جانبی لیزر موهای زائد بپرسید.
- دستورالعمل های کلینیک یا پزشک را قبل، در طول و بعد از درمان به دقت دنبال کنید.
- صبور باش. برای مشاهده نتایج مطلوب ممکن است چندین جلسه لیزر لازم باشد.
- انتظار کافی. لازم است فاصله بین جلسات لیزر که توسط پزشک توصیه می شود را رعایت کنید.
ماسک ورقه ای بعد از میکرونیدلینگ
ماسک ورقه ای پس از میکرونیدلینگ یک روش عالی برای آرامش بخشیدن و تغذیه پوست صورت است. این ماسک ها به دلیل استفاده آسان و محبوبیت خاصی که در بین مردم دارند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. این ماسک ها تاثیرات جادویی بر روی پوست ندارند؛ اما برای روشن کردن، رطوبت رسانی و تازه کردن پوست بسیار موثر هستند و در واقع تحولی در رژیم زیبایی ایجاد کرده اند. این ماسک ها حاوی مایعی مغذی یا اسانس هستند و با استفاده از یک پارچه مخصوص جلوی خروج مواد مغذی را می گیرند، که باعث می شود تاثیر ماسک بر روی پوست به حداکثر برسد.
ماسک ورقه ای تشکیل شده از موادی است که شبیه به سرم ها هستند، نه مانند ماسک های سنتی. این ماسک ها از جنس پنبه یا شبه پنبه ساخته شده و با مواد سرم مشابه آن آغشته می شوند. آن ها چرب و روغنی نیستند و نیاز به تمیز کاری ندارند. ترکیب مواد ماسک ها شبیه به یک ژل مایع رقیق است. ماسک ورقه ای تمام قسمت های صورت را به جز مناطق خاصی که باید پوشش داده نشوند، پوشش می دهد. این ماسک ها به راحتی قابل برداشت از صورت هستند. تنها ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا مواد ماسک به پوست نفوذ کنند. ماسک های ورقه ای مختلفی برای انواع پوست وجود دارند و می توانند مشکلاتی مانند روشن کردن پوست، از بین بردن جوش ها، نرم کردن پوست و... را حل کنند. استفاده از ماسک های ورقه ای بستگی به انتخاب شما دارد. قبل از استفاده از ماسک، حتماً صورت خود را تمیز کنید. ماسک های ورقه ای بر روی پوست کثیف و شسته نشده تاثیری نخواهند داشت. با تهیه یک محلول شوینده و آب گرم، پوست خود را ماساژ دهید و سپس صورت خود را بشویید و با حوله خشک کنید. استفاده از تونر قبل از استفاده از ماسک، با بستن منافذ پوست و کنترل pH پوست، هر گونه آلودگی باقی مانده را پاک می کند و باعث می شود تاثیر ماسک بر روی پوست بیشتر شود. کافیست چند قطره تونر را روی یک تکه پنبه ریخته و بر روی پوست صورت خود استفاده کنید. قبل از استفاده از تونر، حتماً یک تونر مناسب برای نوع پوستتان تهیه کنید.
ماسک های ورقه ای اولین بار در کره مورد استفاده قرار گرفتند. مردم کره برای مراقبت از پوست خود زمان و تلاش زیادی می کنند و استفاده از ماسک های ورقه ای یکی از برنامه های ثابت مراقبت از پوست آن ها است. قبل از استفاده از ماسک، نیاز پوست خود را بشناسید و ماسکی را تهیه کنید که مواد تشکیل دهنده آن مشکلات پوستی شما را برطرف کند. زمان استفاده از ماسک ها تاثیر مهمی ندارد، می توانید آن را صبح، ظهر یا شب بر روی صورت خود قرار دهید، همان زمانی که احساس راحتی بیشتری دارید.
استفاده از آمپول ویتامین سی در میکرونیدلینگ
استفاده از آمپول ویتامین سی در روش میکرونیدلینگ می تواند بهبود و تقویت نتایج این روش زیبایی و درمانی باشد. ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی است که در فرآیند تولید کلاژن و ترمیم بافت پوستی نقش بسیار مهمی دارد. با تزریق آمپول ویتامین سی به پوست در هنگام میکرونیدلینگ، می توان تاثیرات مثبت این ویتامین را بر روی پوست به حداکثر رساند.
ویتامین سی به عنوان یک آنتی اکسیدان، علیه اثرات آزاد رادیکال ها و خطرات اکسیداسیون سلولی در پوست مبارزه می کند. با حذف آزاد رادیکال ها، ویتامین سی به پوست کمک می کند تا از تخریب و پیری زودرس جلوگیری کند. علاوه بر این ویتامین سی نقش مهمی در تولید کلاژن پوست دارد. کلاژن یک پروتئین است که ساختار و انعطاف پذیری پوست را تحت تأثیر قرار می دهد. با افزایش تولید کلاژن، خطوط و چین های صورت بهبود می یابند و پوست جوانان تر و صاف تر می شود؛ بنابراین استفاده از آمپول ویتامین سی در میکرونیدلینگ می تواند به عنوان یک مقدمه موثر برای تقویت و بهبود نتایج این روش درمانی باشد. این ترکیب، با ترغیب تولید کلاژن و مبارزه با آزاد رادیکال ها، علائم پیری و فروپاشی پوست را بهبود می بخشد و به دستیابی به یک پوست جوانانه، شاداب و صاف کمک می کند. همچنین قبل از استفاده از هر گونه محصول ویتامین C یا روش درمانی، مشورت با پزشک متخصص برای تعیین دقیق نیاز های شما و انتخاب روش مناسب بسیار مهم است.
مزایای میکرونیدلینگ چیست؟
- تحریک تولید کلاژن و تسریع بخشیدن به روند جوانسازی پوست
- بازسازی پوست و از بین رفتن جای زخمها
- روشن شدن پوست به واسطه از بین رفتن منافذ
- قابلیت استفاده برای نقاط حساس پوستی
- کم بودن هزینه این شیوه جوانسازی به نسبت شیوههای دیگر
- از این شیوه میتوان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد
عوارض میکرونیدلینگ چیست؟
برخلاف اینکه روش درمانی میکرونیدلینگ بسیار بهینه و مورد استقبال قرار گرفته است، اگر که به دست متخصص حرفهای انجام نشود به قطع دچار عوارض میکرونیدلینگ خواهید شد که در بخش زیر به تعدادی از آنها اشاره کردهایم.
- التهاب
- ورم خفیف
- قرمز شدن و تورم پوست در منطقهی درمانی
- بوجود آمدن حساسیت پوتسی
- تیرگی پوست
جلسات میکرونیدلینگ چقدر طول میکشد؟
سوالی که ممکن است برای شما نیز بوجود آمده باشید این است که در اصل یک عمل جراحی جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ به صورت معمولی چقدر طول میکشد. جواب این سوال بستگی به نوع پوست و جراحت وارد شده دارد و در اصل معمولاً این کار بین چند دقیقه تا یک ساعت به طول میانجامد.
ممنونیم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید، امیدواریم از خواندن موارد گفته شده لذت برده باشید و بتوانید اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با جوانسازی پوست با استفاده از میکرونیدلینگ لندینگ بدست بیاورید و در اصل متوجه شوید که این روش چگونه است.
ما سعی داشتیم تا به صورت مختصر و مفید به ذکر فواید، مزایا و عیوب این درمان بپردازیم تا شما به صورت کاملتری با آن آشنا شوید. اگر که به فکر انجام جوانسازی پوست با استفاده از روشهای مختلف زیر نظر متخصصین حرفهای هستید بهتر است با بخش پشتیبانی ما ارتباط برقرار کنید.
میکرونیدلینگ چند بار باید انجام شود؟
برای تعیین تعداد جلسات میکرونیدلینگ پوست، ابتدا باید شرایط پوست و عمق اسکار های آکنه مورد بررسی قرار گیرد. بعد از اولین جلسه، با توجه به بهبودی که حاصل شده، تعداد جلسات بعدی تعیین می شود. حداقل تعداد جلسات میکرونیدلینگ 3 جلسه با فاصله یک ماه یک بار است. در صورتی که عمق چین و چروک کم باشد، این تعداد جلسات در نظر گرفته می شود اما در مواردی که عمق اسکار ها و چین و چروک روی پوست صورت زیاد باشد نیاز به تعداد جلسات بیشتری خواهد شد که متخصص پوست و مو آن را تعیین می کند. در صورتی که تمامی جلسات میکرونیدلینگ را به طور کامل سپری کنید، می توانید بهترین نتایج را از این روش جوان سازی پوست دریافت کنید و توجه نمایید که تمامی تعداد جلسات باید بطور کامل سپری شود. به علاوه، با انجام میکرونیدلینگ در هر جلسه می توان بلافاصله نتایج را مشاهده کنید و بعد از رفع اسکار های آکنه روی پوست و چین و چروک بر روی پوست، از داشتن یک پوست زیبا و شاداب لذت ببرید. در نهایت برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با تعداد جلسات میکرونیدلینگ و نحوه انجام آن، می توانید از طریق راه های ارتباطی با متخصص پوست و مو مشاوره های لازم را دریافت کنید.
عارضه انجام میکرونیدلینگ غیر استاندارد چیست؟
در صورتی که لایه برداری پوست با ضخامتهای غیر استاندارد انجام شود؛ همینطور چنانچه پس از لایه برداری پوست مراقبتهای لازم مرتب انجام نگیرد، سبب ایجاد لک و ضایعات پوستی میشود. استفاده نکردن از داروی مناسب و استاندارد عفونتهای پوستی را ایجاد کرده و تشدید میبخشد.
استفاده از سوزن مشترک برای چند فرد و حتی استفاده از یک کارتریج برای یک فرد در چند جلسه میتواند به دلیل کند شدن سوزنها و همینطور آلودگی باعث تخریب بافت و عفونت شده و گاها آسیبهای جبران ناپذیری را برای سلامت مراجعه کننده ایجاد نماید.
امروزه جهت انجام میکرونیدلینگ از کارتریجهای یکبار مصرف استفاده میشود. توجه داشته باشید که تنها استفاده از کارتریج ایمنی و سلامت شما را تضمین نخواهد نمود، بلکه باید کارتریج استاندارد، استریل و دارای غشاء محافظ بوده تا به هیچ وجه خون، لنف و مایعات بدن از داخل کارتریج به داخل دستهی دستگاه راه پیدا نکند.
توجه داشته باشید که در صورت عدم وجود غشاء محافظ در کارتریج و انتقال مایعات به داخل هندپیس احتمال انتقال عفونت و ویروسهای هپاتیت و ایدز به دیگران به شدت بالا خواهد رفت. در صورتیکه داخل کارتریج ها به جای محافظ پلاستیکی، فنر فلزی مشاهده میکنید بدانید که این کارتریج ایزوله نبوده و به هیچ وجه ایمن نیست.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
مهم ترین عاملی که تفاوت معناداری در پوست تان بعد از میکرونیدلینگ و قبل از آن ایجاد می کند ، مراقبت های شماست که موثر ترین آنها عبارتند از :
- از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کنید: از نور و اشعه خورشید دور بمانید و اگر ناچار به بیرون رفتن هستنید ، صورت خود را با کلاه یا پوشش مخصوص کاملا بپوشانید و از ضد آفتاب استفاده نمایید.
- پوست را همیشه تمیز نگه دارید : از پاک کننده بسیار ملایم برای تمیز کردن چهره تان در طول 72 ساعت پس از عمل استفاده کنید. تا یک هفته بعد از آن هم از محصولات زبر و خشن شبیه اسکراب ها روی صورت خود مصرف نکنید.
- خودداری از مصرف محصولات حاوی اسید یا فعال کننده: بهتر است تا هفت روز از مصرف محصولات مراقبت از پوست که حاوی مواد فعال کننده رتینول ، آلفا هیدروکسی اسیدها یا اسید گلیکولیک است، خودداری شود. چون پوست شما پس از میکرونیدلینگ در حساس ترین شرایط ممکن خود قرار دارد.
- فعلا آرایش نکنید: اجازه دهید پوست تان نفس بکشد و پس از میکرونیدلینگ کاملا بازسازی شده و بهبود یابد. استفاده از مواد آرایشی روی صورت به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی که دارد می تواند پوست تان را تحریک و آسیب دیده کند.
- کلاژن سازی را تحریک کنید : حتما متخصص مربوطه محصولات و مکمل های افزایش دهنده کلاژن را برایتان تجویز خواهد کرد. پس برای کمک به پوست تان در تولید کلاژن بیشتر و کمک به بهبود سریع پوست همه آنها را دقیق و منظم مصرف کنید.
- آب فراوان بنوشید: نوشیدن آب زیاد و هیدراته شدن بدن به ترمیم و بازسازی سریع تر پوست شما بسیار کمک می کند.
زیبایی و جوانسازی پوست یا میکرونیدلینگ
زیبایی صورت از زمانهای گذشته دارای اهمیت زیادی بوده است و افراد همیشه با انجام مراقبتهای ویژه سعی داشتهاند تا به حفاظت از زیبایی و جذابیت چهرهی خود بپردازند. حال ممکن است که از دوران تولد یا طی رخ داد یک اتفاق، مشکلات بخصوصی برای صورت شما بوجود آید و در اصل با وجود زخمهای مختلفی مواجه باشید که نمیدانید چطور میتوان به درمان آنها پرداخت.
میکرونیدلینگ را میتوان یکی از موثرترین روشهای زیبایی و جوانسازی دانست که امروزه برای حل مشکلات و درمان اسکار و زخمهای مختلف از آن استفاده میشود. در اصل میتوان اینگونه گفت که برای درمان مشکلاتی نظیر اسکار آکنه و اسکارهای دیگر، میتوان از این روش استفاده کرد، روشی که به صورت مختصر میتوان روند کاری آن را در حذف لایههای قدیمی پوست معنی کرد.
حال اگر که به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این روش درمانی هستید و علاقه دارید تا با مزایا، معایب و نحوهی بکارگیری آن آشنا شوید بهتر است در این مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کلی با مهمترین موارد آشنایی پیدا کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با متخصصین تیم ما و جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ میتوانید با بخش پشتیبانی تلفنی ارتباط برقرار کنید.
میکرونیدلینگ برای چه سنی مناسب است؟
نمی توان به طور دقیق گفت که میکرو نیدلینگ برای چه سنی مناسب است اما می توان با قطعیت گفت که همه افراد با هر جنسیت و سنی دوست دارند که پوستی زیبا و شاداب داشته باشند. امروزه روشهای متعددی برای جوانسازی پوست به وجود آمده است. اگر به اطراف خود توجه کنید متوجه میشوید که در همه جا تبلیغات پزشکان زیبایی، کرمها و محصولات مراقبت از پوست وجود دارد. از زمانهای گذشته تاکنون برای درمان جای زخم، لک، جوش و ... روشهای مختلفی استفاده میشود. برخی از افراد به همان روشهای سنتی سابق بیشتر اعتقاد دارند؛ در حالی که برخی دیگر تکنیکهای جدید پزشکی را ترجیح میدهند. یکی از روشهای جوانسازی و زیباسازی پوست صورت، میکرونیدلینگ است که سابقه استفاده از آن به ۵۰ سال پیش برمیگردد. شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما میکرونیدلینگ از یکی از روشهای درمانی مصریان باستان الهام گرفته شده است.
بهترین دستگاه میکرونیدلینگ چیست؟
همانطور که میدانید، زیبایی و جوانی پوست یکی از مهمترین موضوعات این روزها محسوب میشود. به همین دلیل روشهای مختلفی مانند تزریق ژل، بوتاکس، استفاده از داروهای مختلف و کرمهای آرایشی طرفداران زیادی پیدا کردهاند. در این بین برخی دستگاهها به وجود آمدهاند که میتوانند در جهت زیبایی و جوانسازی پوست مورد استفاده قرار گیرند. روش میکرونیدلینگ نیز با استفاده از دستگاه انجام میشود. دستگاه میکرو نیدلینگ از یک دهانه با تعداد زیادی سوزن ریز تشکیل شده است که مانند ماساژور عمل میکند و بر روی پوست زخمهای ریزی به وجود میآورد. هدف از ایجاد این زخمها جذب بیشتر مواد مفید و ویتامینها در پوست است. به علاوه، این دستگاه با افزایش گردش خون، کلاژنسازی را تحریک میکند. در ادامه به برخی از بهترین دستگاههای میکرونیدلینگ اشاره میکنیم:
دستگاه میکرونیدلینگ درمارولر
درمارولرها جزو دستگاههای دستی هستند که از یک بدنه پلاستیکی و یک دهانه با سوزنهای متعدد تشکیل شدهاند. سوزنهایی که در این دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرند معمولا از جنس شیشهای، سیلیکونی، پلیمری، فلزی، تیتانیوم و ... هستند. از بهترین دستگاههای درمارولر میتوان به دی آر اس (DRS) و زد جی تی اس (ZGTS) اشاره کرد.
دستگاه میکرونیدلینگ درماپن
درماپنها جزو دستگاههای برقی هستند که از نظر ظاهری به خودکار شباهت دارند. دهانه این دستگاهها گرد و پهن و متشکل از تعداد زیادی سوزن ریز است. با استفاده از این دستگاهها میتوان فاصله زخمها و سوراخها را تعیین کرد و با ایجاد زخمهای بیشتر، تاثیرگذاری را افزایش داد. برخی از بهترین دستگاههای میکرونیدلینگ درماپن شامل دکتر پن A1W و دکتر پن A6 هستند.
میکرونیدلینگ به چند روش انجام میشود؟
میکرونیدلینگ به دو شیوه انجام میشود:
- شیوه دستی میکرونیدلینگ
- با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ برای لک صورت
بسیاری از افراد فکر میکنند که درمان میکرونیدلینگ فقط بر روی چین و چروک و جای جوش و زخم تاثیرگذار است. در حالی که یکی از مهمترین کاربردهای این روش درمانی و زیبایی، کاهش لکهای صورت است. در واقع میکرونیدلینگ با شکستن فیبروزهای زیر پوست باعث رهاسازی لایههای مرده خواهد شد. با این کار شما پوستی شفافتر و صافتر خواهید داشت. البته باید توجه داشته باشید که با یک جلسه میکرونیدلینگ لکهای شما از بین نخواهند رفت؛ بلکه باید چندین ماه این کار را تکرار کنید. این روش درمانی در مقایسه با سایر روشها مانند لیزر و لایهبردارهای شیمیایی، عوارض کمتر و عملکرد بهتری دارد و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است. برای استفاده از میکرونیدلینگ برای لک صورت، در ابتدا با استفاده از دستگاههای مخصوص بر روی پوست تروما ایجاد میکنند و با این کار تولید الاستین و کلاژن پوست را تحریک خواهند کرد. زمانی که پوست مجددا کلاژن سازی کند، کیفیت آن بهبود مییابد و لکها برطرف میشوند.
میکرونیدلینگ ابرو
با توجه به اینکه امروزه داشتن ابروهای پرپشت بسیار ترند شده است و متاسفانه اغلب بانوان بنا به دلایلی چون افزایش سن، درمان برخی بیماری ها، استفاده از مواد آرایشی بسیاری از موهای ابروان خود را از دست دادهاند؛ به همین دلیل مجبور به استفاده مجدد از لوازم آرایشی هستند که آسیب را بیش از پیش می کند. از این رو برخی از افراد روی به استفاده از برخی روشهای درمانی چون میکرونیدلینگ می آورند.
میکرونیدلینگ ابرو یک تکنیک زیبایی- درمانی است که برای پرپشت کردن ابرو نیز می توان از آن استفاده کرد. در این تکنیک پزشک سوراخ های ریزی را با استفاده از دستگاه های مخصوص روی پوست ابرو ایجاد کرده و مواد مغذی مورد نیاز برای رویش مجدد موهای ابرو و یا ترمیم اسکارهای موجود در آن را از طریق این سوراخ ها به پوست تزریق می کند که این عمل باعث افزایش تولید میزان الاستین و کلاژن در محل آسیب به منظور ترمیم زخم های ریز ایجاد شده می شود و از طرفی خونرسانی به بافتهای محل را افزایش می دهد که این خود می تواند سرعت تقسیم سلولی و بهبود شرایط ایجاد شده را دو چندان کند.
البته اینکه طی چند جلسه درمانی شما نتیجه مطلوب و دلخواه خود را کسب خواهید کرد به نوع پوست و میزان ریزش موهای ابروهایتان بستگی دارد. بهتر است یک مکان معتبر و یک پزشک متخصص در این زمینه را برای انجام میکرونیدلینگ اصولی انتخاب کنید تا از مزایای آن بهره ببرید و نه از عوارض احتمالی و شاید جبران ناپذیر آن.
میکرونیدلینگ برای جای جوش
اسکار آکنه که در اثر شکستگی دیواره منافذ و یا کندن مداوم دلمه های آکنه ایجاد می شود ممکن است در صورت عدم درمان مادام العمر روی صورت فرد باقی بماند. خوشبختانه میکرونیدلینگ میتواند با تحریک تولید کلاژن، که پوست را حجیم کند و به پر کردن جای زخم کمک نماید و در کاهش ظاهر اسکار آکنه موثر واقع شود. میکرونیدلینگ برای جای جوش همچنین رشد سلول های جدید را تحریک میکند که با رشد سلول های جدید و جایگزینی پوست آسیب دیده، ظاهر اسکار آکنه را کاهش می دهد.
این نکته را در نظر داشته باشید، از آنجایی که آکنه دارای باکتری است، استفاده از میکرونیدلینگ روی پوست دارای آکنه، جوش، التهاب یا گره فعال می تواند منجر به ایجاد باکتری روی سوزنها شود و چون این تکنیک با ایجاد خراش هایی روی پوست انجام میگیرد، پس ممکن است باکتری خیلی سریع روی پوست پخش شود.
بسته به نوع پوست شما، اعمال مراقبتی که قبل و یا بعد از انجام میکرونیدلینگ روی پوست خود انجام داده و یا خواهید داد و نیز عمق اسکارها، شما می توانید شاهد تغییر آشکار در ظاهر اسکارها بشوید و یا هیچ تغییری نبینید. برای مشاهده نتایج واضح روی اسکارهای تیره تر یا عمیق تر، ممکن است به چندین دوره درمانی میکرونیدلینگ نیاز داشته باشید.
میکرونیدلینگ لب
یکی از اولین قسمت هایی از بدن که علائم پیری را نشان می دهد لب های ما هستند. با افزایش سن، تولید کلاژن به تدریج کاهش می یابد و در نتیجه لب های ما به مرور باریکتر شده و ظاهری پژمردهتر با خطوط ریز برجسته در اطراف آنها پیدا می کند. بنابراین، این سوال در ذهن متقاضیان پیش می آید که اگر میکرونیدلینگ برای تشویق و تحریک تولید کلاژن و حجیم کردن پوست بسیار عالی عمل میکند، آیا برای درمان لب ها نیز به همان اندازه مفید خواهد بود یا نه؟
همانطور که می دانید ساختار لب ها تفاوت هایی با سایر اجزای صورت دارد، از جمله اینکه لبها پوست نازکی دارند، غدد چربی ندارند و رگ های خونی زیادی دارند که همین عوامل باعث می شود این ناحیه از صورت کلاژن زیادی تولید نکند و یا در صورت رساندن کلاژن ارجی به پوست لب، امکان حفظ کلاژن را ندارند. بنابراین کاری که میتوان انجام داد این است که بافت اطراف لب ها را با میکرونیدلینگ تحریک کنیم تا کلاژن تولید کرده و پیری پوست در این ناحیه را کمتر نمایان کنند.
در تکنیک میکرونیدلینگ لب از یک ابزار قلمی شکل دارای دسته ای از سوزن ها در قسمت بالا استفاده می کنند که طول سوزن ها قابل تنظیم است بنابراین میتوان برای استفاده از این دستگاه برای لب ها طول سوزن ها را کوتاه تر کرد.
می توان عمل میکرونیدلینگ روی لب ها را با چیزی شبیه تاتو لب ادغام کرد با این تفاوت که در این روش رنگ از طریق سوزن های درماپن وارد پوست لب می شود. یا میکرونیدلینگ با هیالورونیک اسید انجام داد بدین ترتیب که با باز کردن کانال ها به کمک سوزنهای درماپن از سرم هایی که باعث آبرسانی و تحریک بیشتر تولید کلاژن می شوند استفاده کرد تا در نهایت لب های صاف و نرم و عاری از هر نوع خشکی، ترک خوردگی و سوزش داشته باشید.
میکرونیدلینگ موی سر
یکی از مشکلاتی که در میان مردان و زنان شایع است مشکل ریزش مو است که معمولاً به دلایل متعددی چون استرس، سبک نادرست زندگی، مشکلات ژنتیکی، برخی بیماری ها و ... بروز کرده و تاثیر منفی زیادی در ظاهر و در اعتماد به نفس افراد به جا می گذارد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روشهای متعددی ابداع شده است که می توانند با این مشکل مبارزه کرده و با تحریک رویش مجدد موها زیبایی، جوانی و اعتماد به نفس را مجددا به افراد بازگردانند. یکی از انواع تکنیک های زیبایی تکنیک میکرونیدلینگ موی سر است.
در میکرونیدلینگ مو سر نیز همانند سایر نقاط پوست از یک دستگاه خاص غلتک مانندی که سوزن های ریزی روی آن وجود دارد استفاده می شود. این غلتک ها روی پوست چرخانده می شوند تا سوراخ های ریزی روی پوست سر ایجاد شوند. این زخم های ریز سطحی ایجاد شده هم پاسخ های ترمیمی بدن را فعال می کند و پوست را وادار به تولید پروتئین های مهمی چون کلاژن و الاستین می کند و هم اینکه راهی برای وارد سازی انواع داروها و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد فولیکولهای مو را فراهم می کند. این روش درمانی فرایند ریزش مو را متوقف و فولیکول های مو را تحریک به رویش مجدد مو می کند.
میکرونیدلینگ پیشانی
شایع ترین علت چین و چروک در پیشانی افراد افزایش سن است که به مرور زمان بر اثر کاهش میزان پروتئین های مهم پوست چون کلاژن و یا تکرار برخی حالات صورت و یا قرارگیری در معرض تابش آفتاب بروز می کند و ما نمی توانیم کارهای زیادی برای جلوگیری از وقوع آن انجام دهیم. اگر دقت کرده باشید برخی از افراد خطوط پیشانی قابل مشاهده تری نسبت به دیگران دارند و این اغلب به دلیل استفاده بیشتر از ماهیچه های این ناحیه است که بسته به آناتومی می تواند برخی افراد را زودتر از دیگران مستعد ایجاد این خطوط روی پیشانی کند. سایر عواملی که می توانند ایجاد چین و چروک پیشانی را تسریع کنند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- قرارگیری در معرض نور خورشید
- خشکی پوست
- مصرف مکرر الکل
با انجام میکرونیدلینگ پیشانی و با وارد شدن سوزن ها به لایه درم، خطوط افقی روی پیشانی تا حدودی رفع می شوند. این سوزنها تا عمق ۱ تا ۳ میلیمتر در عمق پوست هم نفوذ می کنند، پس می توان گفت این تکنیک می تواند در رفع چین و چروکهای عمیق پوست نیز موثر واقع شود. میکرونیدلینگ پیشانی می تواند فواید و مزایای زیادی برای متقاضیان داشته باشد که عبارتند از:
- کاهش چین و چروک روی پیشانی.
- افزایش تولید کلاژن و الاستین که پوست را حجیم تر، شاداب تر و جوان تر نشان می دهد.
- سفت و جوان کننده پوست روی پیشانی.
- از بین بردن پوست مرده پیشانی و تحریک تولید سلول های پوستی جدید.
جوانسازی دست با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ نه تنها برای صورت، بلکه برای تمام نقاط بدن قابل استفاده است. بالا رفتن سن بر روی دستها نیز نمایان میشود و باعث پیری و چروک شدن دستها خواهد شد. ایجاد چین و چروک در دستها و شل شدگی و افتادگی پوست آن میتواند ظاهر نامناسبی را برای شما ایجاد کند. برای رفع مشکلات ناشی از بالا رفتن سن میتوانید از میکرونیدلینگ استفاده کنید. این روش درمانی پوست دستها را سفت میکند و ظاهری صاف و جوان به آنها میدهد. میکرونیدلینگ بدون اینکه لایه اپیدرم را تحت تاثیر قرار دهد، به لایه درم دسترسی مییابد و تحریک کلاژن سازی را انجام میدهد. علاوه بر این حفرههای سطحی که در این روش بر روی دست ایجاد میشوند سریعا بسته میشوند تا دستها عفونت نکنند و رطوبتشان را از دست ندهند.
کاربرد میکرونیدلینگ در جوانسازی پوست چیست؟
بر اساس تحقیقاتی که در سالهای اخیر انجام شده، محققان متوجه شدند که میکرونیدلینگ برای کاربردهای متنوعی به کار میرود. برخی از این کاربردها شامل زیبایی و جوانسازی پوست، درمان ملاسما، دیسکرومی، استریا، اسکار جراحی، اسکار آکنه و بستن منافذ باز پوست هستند. علاوه بر این، از این روش برای دارو رسانی به زیر پوست نیز استفاده میشود. این روش درمانی کمتهاجمی و کمخطر است و به دلیل عوارض اندک و دوره نقاهت تقریبا کوتاه طرفداران زیادی پیدا کرده است. در ادامه به برخی از دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ میپردازیم:
آیا لک بعد از میکرونیدلینگ عادی است؟
یکی از مزایای استفاده از روش میکرونیدلینگ خلاصی از شر لک های پوستی است؛ چرا که این تکنیک از روش ایجاد زخم های کوچک روی پوست استفاده می کند که باعث تحریک فرآیند تولید کلاژن و الاستین در پوست شده و پوست با شروع ترمیم زخمها، تولید کلاژن و الاستین را به بیشترین حد خود رسانده و بدین ترتیب منجر به انتقال میزان زیادی از اکسیژن به پوست شده و با از بین رفتن زخم ها، لکهای صورت و پوست نیز ترمیم و درمان می شوند. با این حال هستند کسانی که از لک بعد از میکرونیدلینگ شکایت دارند، علت چیست؟ در این بخش به این موضوع می پردازیم.
علل زیادی را می توان برای ایجاد لک بعد از میکرونیدلینگ عنوان کرد که یکی از آنها انجام ناصحیح و غیر اصولی این تکنیک در محل های نامعتبر است، پس در انتخاب مکان و نیز تکنسین و یا متخصص پوست خود بایستی نهایت دقت را به خرج دهید. از دیگر دلایل بروز این مشکل می توان موارد زیر را نام برد:
- حساسیت بیشتر پوست به آفتاب: در این تکنیک سطحی ترین لایه پوست دچار آسیب های جزئی میشود، پس حساسیت پوست به آفتاب دو چندان خواهد شد به همین دلیل توصیه میشود حداقل به مدت یک ماه از قرارگیری در معرض تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید؛ چرا که 28 روز طول می کشد تا لایه پوستی جدید بعد از میکرونیدلینگ رشد کند. چند روز پس از درمان شما می توانید با استفاده از کلاه، عینک آفتابی و نیز ضد آفتاب مناسب و توصیه شده از سوی پزشکتان به بیرون از خانه بروید.
- حساسیت به میکرونیدلینگ: گاهاً برخی افراد به بی حس کننده حساسیت داشته و به مدت 36 ساعت بعد از انجام این تکنیک، لک های پوستی روی صورتشان نمایان می شود.
- عدم استفاده از کرم ضد لک بعد از میکرونیدلینگ: معمولاً پزشکان توصیه می کنند بعد از انجام تکنیک زیبایی میکرونیدلینگ تا دو سه روز از سرم هیالورونیک اسید و یا نرم کننده هایی مانند پمادهای پترولاتوم یا لانولین استفاده کنید تا از بروز لک پوستی بعد از میکرونیدلینگ پیشگیری کنید.
البته برخی از لک های پوستی ایجاد شده بعد از این تکنیک کاملاً عادی بوده و جای نگرانی ندارد؛ زیرا به مرور زمان و با بهبود پوست این لک ها نیز از بین خواهند رفت.
علت تیرگی پوست بعد از میکرونیدلینگ چیست؟
روش درمانی و زیبایی میکرونیدلینگ در چند سال اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است و به یکی از کاربردیترین راهها برای جوانسازی پوست صورت و بدن تبدیل شده است. در صورتی که این کار توسط پزشک متخصص و به درستی و همچنین در فاصلههای زمانی تعیین شده انجام شود، نتایج شگفتانگیزی دارد و شما با چند بار انجام دادن متوجه سلامت، زیبایی و جوانتر شدن پوست خود خواهید شد. البته در صورتی که میکرونیدلینگ توسط پزشک مجرب و به درستی انجام نشود، میتواند مشکلات زیادی برای پوست شما ایجاد کند که یکی از این مشکلات، ایجاد لک و تیرگی است.
گاهی اوقات اشتباه در میکرونیدلینگ میتواند باعث تخریب پوست شود که آثار آن تا آخر عمر باقی خواهند ماند.
یکی از رنگدانههای طبیعی پوست، ملانین نام دارد. در صورتی که ملانین تجمع یابد منجر به ایجاد لکه و تیرگی پوست خواهد شد. معمولا لکهها به دلایل مختلفی مانند بیماری پوستی، قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید، بارداری یا استفاده از برخی داروهای خاص ایجاد میشوند. این لکهها و تیرگیها باعث مشکلات ظاهری میشوند؛ به همین دلیل اکثر افراد با مراجعه به پزشک یا استفاده از کرمهای مختلف برای درمان آنها اقدام میکنند. موثرترین روشی که برای از بین رفتن لک صورت وجود دارد، میکرونیدلینگ است. البته یکی از مشکلاتی که میکرونیدلینگ میتواند به وجود آورد، افزایش لک و تیرگی پوست است. حتی در برخی از افرادی که پوست آنها بدون لکه است میتواند باعث ایجاد لکه شود. لازم به ذکر است که به وجود آمدن لکه و تیرگی پس از میکرونیدلینگ معمولا طبیعی و نشان دهنده طی شدن پروسه درمان است و جای نگرانی ندارد. اما در صورتی که با گذشت زمان لکهها از بین نرفتند باید هرچه سریعتر این مسئله را به پزشک خود اطلاع دهید.
بعد از میکرونیدلینگ چه کرمی بزنیم؟
تا ۴ ساعت پس از انجام میکرونیدلینگ نباید به هیچ وجه حتی با آب معمولی هم صورت خود را بشویید؛ چرا که همچنان منافذ پوست باز هستند و میتوانند منجر به ایجاد عفونت شوند. اگر احساس کردید که پوستتان به شستشو احتیاج دارد میتوانید از سرم شستشو استفاده نمایید. در ادامه به کرمهایی که پس از درمان میکرونیدلینگ میتوانید استفاده کنید میپردازیم:
- پماد زینک اکسید: زمانی که اشعه آفتاب به پوست معمولی میتابد رادیکالهای آزاد را فعال میکند. پوست افرادی که تحت درمان میکرونیدلینگ قرار گرفتهاند حساستر از پوست بقیه افراد است؛ بنابراین تا چند روز نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. این افراد تا دو روز حتی در معرض نور غیرمستقیم خورشید یا نور شدید مانیتور و لامپ هم نباید قرار بگیرند. همانطور که میدانید کرمهای ضد آفتاب ترکیباتی دارند که تنها برای پوستهای سالم و معمولی قابل استفاده هستند و برای پوستی که در اثر میکرونیدلینگ حساس شده است، به شدت مضر خواهند بود. پزشکان متخصص برای اینکه ترمیم پوست را سریعتر کنند و پوست شما را از اثرات مضر نور خورشید در امان نگه دارند، معمولا پماد زینک اکسید تجویز میکنند. عنصر روی موجود در این پماد یکی از اصلیترین مواد برای ترمیم پوست است.
- کرم ترمیم کننده: در صورتی که برای انجام میکرونیدلینگ به یک کلینیک معتبر یا پزشک مجرب مراجعه کنید، پس از انجام این درمان برای شما کرم ترمیم کننده تجویز میکنند. شما باید دقیقا همان نوع کرمی که پزشکتان تجویز کرده است را تهیه نمایید؛ زیرا عمق و میزان نیدل در همه افراد متفاوت است و تنها پزشک از آن خبر دارد. علاوه بر این، کرمی که برای شما تجویز میشود متناسب با شرایط پوستی شما خواهد بود. اگر نتوانستید کرم تجویز شده را پیدا کنید، تنها با نظر پزشک برای خرید یک کرم دیگر اقدام نمایید. کرم ترمیم کننده را بر اساس دستورالعملها و سر وقت استفاده کنید؛ چون بخش بزرگی از نتیجه میکرونیدلینگ به این کرمها بستگی دارد. همچنین با استفاده از کرمهای ترمیم کننده، دوره نقاهت پوست سریعتر طی میشود و هیچ رد زخمی بر جا نخواهد ماند.
- آنتی اکسیدان و آبرسان: از آنجایی که هدف از میکرونیدلینگ تحریک کلاژن سازی پوست است، ممکن است پزشک با تجویز برخی کرمها و محصولات فعال کننده کلاژن به تسریع این عمل کمک کند. بعضی از سرمهای آنتی اکسیدان نیز میتوانند به جوانسازی بیشتر پوست پس از میکرونیدلینگ کمک نمایند. در صورتی که بعد از عمل میکرونیدلینگ احساس خشکی در پوست خود داشتید، بهتر است از پزشک خود بخواهید تا یک آبرسان مناسب به شما معرفی کند.
فواید میکرونیدلینگ صورت شامل چه مواردی است؟
میکرونیدلینگ یک روش درمانی برای جوانسازی و رفع مشکلات پوست است. علاوه بر این، گاهی اوقات برخی از متخصصان همزمان با انجام این روش، داروهای دیگری مانند ترتینوئین یا ویتامین C را به بخشهای زیرین پوست میفرستند و با این کار فواید میکرونیدلینگ را افزایش میدهند. در ادامه به برخی از مهمترین فواید میکرونیدلینگ صورت اشاره میکنیم:
- کاهش چین و چروک: هیچکس دوست ندارد که چهرهاش مسنتر از سن واقعیاش نشان داده شود. با این حال عوامل بسیاری وجود دارد که میتوانند باعث پیری زودرس و ایجاد چین و چروک شوند. میکرونیدلینگ باعث تولید کلاژن و الاستین میشود و بدین ترتیب با چین و چروک صورت مقابله خواهد کرد. کلاژن و الاستین ساختار پوست را تقویت میکنند و زیبایی را به صورت شما هدیه میدهند. با کمک این روش میتوانید خطوط پیشانی، خطوط پنجه کلاغی و سایر چین و چروکهای ریز صورت را محو کنید.
- از بین بردن جای زخم و جوش: همانطور که گفته شد، میکرونیدلینگ باعث تحریک تولید الاستین و کلاژن میشود. با تولید این ترکیبات جای جوش، زخم و آکنه نیز از بین میرود. تمامی جای جوشها را با استفاده از این روش میتوان از بین برد، اما جای زخم برجسته یا کلوئیدی با روش میکرونیدلینگ قابل درمان نخواهد بود.
- کاهش آثار و لکههای ناشی از آفتاب سوختگی: مزیت دیگری که میکرونیدلینگ دارد، مربوط به محو کردن لکههای پوست ناشی از افزایش رنگدانه، پیری یا آفتاب سوختگی است. معمولا لکههای قهوهای و مات به دلیل قرارگیری طولانی مدت در معرض نور خورشید ایجاد میشوند. میکرونیدلینگ با تحریک کلاژن سازی و تولید سلولهای پوستی جدید باعث بهبود رنگ و ظاهر پوست خواهد شد.
دوره نقاهت میکرونیدلینگ چقدر طول می کشد؟
دوره نقاهت میکرونیدلینگ بر اساس شرایطی مانند تجربه و مهارت پزشک، روش اجرای میکرونیدلینگ، میزان مشکلات پوستی و نوع پوست زیباجو متفاوت خواهد بود. از آنجایی که در روش میکرونیدلینگ پوست به میزان زیادی مورد تهاجم قرار نمیگیرد، دوره نقاهت آن بیشتر از یک الی دو روز طول نمیکشد. اگر چه دوره نقاهت این روش کوتاه است، اما نباید بین جلسات آن فاصله کوتاهی باشد و بین هر جلسه باید حداقل ۴ تا ۶ هفته صبر کنید. به عبارت دیگر تا زمانی که جای زخمهای ناشی از میکرونیدلینگ به طور کامل بهبود نیافتهاند نباید برای انجام مجدد آن اقدام نمایید. علاوه بر این برای کوتاه کردن دوره نقاهت باید از کرمها و پمادهای تجویز شده سر وقت استفاده کنید و نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.
ماندگاری میکرو نیدلینگ تا چند وقت است؟
اثرگذاری و ماندگاری میکرونیدلینگ به میزان زیادی به رعایت مراقبتهای بعد از آن وابسته است. هدف از انجام میکرونیدلینگ، تحریک کلاژن سازی و ایجاد سلولهای پوستی جدید و جوان است. در صورتی که این درمان را توسط پزشک متخصص و در کلینیک معتبر انجام دهید و همچنین مراقبتهای بعد از آن را به خوبی رعایت کنید، نتایج حاصل از آن برای مدت زمان طولانی باقی میمانند. اما اگر میکرونیدلینگ توسط افراد غیرمتخصص و در آرایشگاه انجام شود، نه تنها ماندگاری کمی خواهد داشت؛ بلکه میتواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد و به پوست شما آسیب برساند. عواملی مانند رژیم غذایی، سبک زندگی و بالا رفتن سن بر روی کلاژن سازی و ماندگاری میکرونیدلینگ تاثیرگذار هستند و میتوانند اثرات آن را در کوتاهترین زمان از بین ببرند. در این صورت شما در فواصل زمانی نزدیک نیاز به ترمیم خواهید داشت.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیقتر پوستی با کارشناسان کلینیک ایرانیان با شماره تماس ۰۲۱.۷۵۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.