عوارض هایفوتراپی صورت، شامل طیفی از واکنش هایی است که در برخی افراد پس از انجام این روش ظاهر می شود. اگرچه از هایفوتراپی به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای بهبود جوانسازی پوست استفاده می کنند، لازم است قبل از انجام این روش، با پزشک متخصص مشورت کنید تا از مناسب بودن آن برای نوع پوست و شرایط خاص خود اطمینان حاصل کنید.
عوارض هایفوتراپی صورت شامل چه مواردی می شود؟
برخی از عوارض هایفوتراپی صورت می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد: هایفوتراپی معمولا دردی ندارد و برخی از افراد ممکن است در ناحیه تحت درمان احساس درد و حرارت یا احساس خارش و گزگز داشته باشند که این موضوع طبیعی و قابل کنترل است.
- قرمزی پوست: پس از درمان، ممکن است پوست صورت قرمز و لکه دار شود که معمولاً بعد از چند ساعت بهبود می یابد.
- تورم و التهاب:احتمال دارد ناحیه تحت درمان، دچار تورم و التهاب شود که معمولاً پس از چند روز از بین می رود.
- بی حسی پوست:ورود امواج هایفو به لایه های عمیق پوستی می تواند منجر به بی حس شدن موقت پوست گردد.
- هایپرپیگمنتیشن: افزایش رنگ دانه های پوستی و تیره تر شدن پوست ممکن است بعد از انجام این روش رخ دهد.
آیا هایفوتراپی صورت درد دارد؟
در این قسمت از مقاله می خواهیم بدانیم که به طور کلی، آیا هایفوتراپی صورت درد دارد؟ پاسخ این است که هایفوتراپی یک روش کم درد است، اما برخی افراد ممکن است در طول جلسه درمانی احساس خفیفی از سوزش یا گرمای ملایمی را تجربه کنند. این احساسات معمولاً بلافاصله پس از اتمام درمان از بین می روند. کلا هایفوتراپی، روشی همراه با ناراحتی و درد قابل تحمل توصیف می شود که این مسئله می تواند یکی از عوارض هایفوتراپی صورت باشد. از آنجا که این تکنیک بر روی لایه های عمیق پوست اثر می گذارد، این درد معمولاً به حداقل می رسد و اغلب نیازی به مصرف مسکن های خوراکی یا موضعی نیست.
بنابراین، می توان گفت که هایفوتراپی صورت بیشتر به عنوان یک روش کم درد شناخته می شود، و بسیاری از افراد در حین درمان احساس درد یا ناراحتی قابل توجهی نمی کنند.
برای جلوگیری از عوارض هایفوتراپی چه باید کرد؟
برای جلوگیری از عوارض هایفوتراپی چه باید کرد؟ برای کاهش خطر و جلوگیری از عوارض هایفوتراپی صورت، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- انتخاب مرکز و پزشک متخصص: اطمینان حاصل کنید که هایفوتراپی توسط پزشک مجرب و در مراکز تخصصی و معتبر انجام شود که دارای تجربه و تجهیزات مناسبی هستند.
- مشاوره با پزشک درباره تاریخچه پزشکی و دارویی: پیش از درمان، با پزشک خود درباره تاریخچه پزشکی و دارویی خود صحبت کنید. اطلاعاتی مانند داروهایی که مصرف می کنید، حساسیت ها یا مشکلات پوستی را به او بگویید.
- بررسی پیگیری: پس از درمان، از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به پیگیری دارید و چگونه باید این پیگیری انجام شود.
- دوری از نور خورشید: بعد از هایفوتراپی، باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید. اشعه UVA و UVB می توانند پوست را آسیب بزنند و یا باعث هایپرپیگمانتاسیون (تیره شدن موضعی پوست) شوند. بنابراین، استفاده از کرم های ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ حتی در روزهای ابری توصیه می شود.
- عدم ماساژ پوست: بعد از هایفوتراپی، پوست شما ممکن است حساسیت زیادی داشته باشد، بنابراین از انجام هرگونه ماساژ یا تحریک فیزیکی روی پوست اجتناب کنید تا از آسیب دیدگی جلوگیری شود.
- نوشیدن آب: نوشیدن آب برای نگهداری بهتر پوست و کمک به ترمیم آن بسیار مهم است. بنابراین، پس از هایفوتراپی، مصرف آب را توصیه می کنیم تا به پوست شما کمک کند سالم تر باشد.
- دوش با آب خنک: پس از انجام این روش، با آب خنک یا حداکثر ولرم استحمام کنید. این کار باعث حفظ چربی طبیعی پوست می شود و از تحریک بیشتر پوست و از بروز عوارض هایفوتراپی صورت جلوگیری می کند.
- خودداری از مصرف سیگار و الکل: مصرف سیگار و الکل پس از هایفوتراپی می تواند باعث آسیب به پوست و کاهش تاثیرات مثبت درمان شود. بنابراین، از مصرف این مواد خودداری کنید.
- مراقبت های پس از درمان: انجام مراقبت های دقیق و مطلوب پس از هایفوتراپی، اهمیت بسیار زیادی دارد. پس از درمان، به مدت حداقل ۲۴ ساعت ورزش سنگین انجام ندهید و از محرک هایی مانند لایه بردارهای شیمیایی به مدت ۳ روز استفاده نکنید.
چه کسانی نباید هایفوتراپی انجام دهند؟
انجام هایفوتراپی صورت، ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد، پس دقیقا چه کسانی نباید هایفوتراپی انجام دهند؟ افراد زیر بهتر است از انجام این روش خودداری کنند تا با عوارض هایفوتراپی صورت مواجه نشوند:
- افرادی که استنت های فلزی در صورت یا گردن دارند:
استنت های فلزی می توانند باعث احساس درد یا مشکلات دیگر شوند که با هایفوتراپی تشدید می گردد. - افرادی که از ضربان سازها یا دستگاه های الکترونیکی مشابه استفاده می کنند:
بیمارانی که اینگونه دستگاه ها را دارند، باید به علت تأثیر هایفو، از انجام آن خودداری کنند. - افرادی که اخیراً شیمی درمانی کرده اند:
شیمی درمانی ممکن است باعث حساسیت پوست شود و استفاده از هایفو در این شرایط مناسب نباشد. - افراد با پوست خیلی خشک:
در صورتی که پوست خیلی خشکی دارید، قبل از هایفو باید از مرطوب کننده استفاده کنید تا از آسیب رسیدن به پوست جلوگیری شود. - افراد دارای آسیب های میکرووسکولار پوستی (مانند دیابت):
این افراد باید با پزشک خود مشورت کنند تا احتمال وارد شدن آسیب به پوست کاهش یابد. - افرادی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند کورتیکواستروئیدها استفاده می کنند:
داروهایی که برای درمان این بیماری ها کاربرد دارند، ممکن است با هایفو تداخل داشته باشند. - افرادی که اخیراً بوتاکس یا ژل در نواحی صورت تزریق کرده اند:
این افراد باید پس از تزریق بوتاکس یا ژل حداقل سه ماه صبر کنند سپس از انجام هایفو استفاده کنند. - افرادی که اخیراً عمل لیزر یا IPL داشته اند:
استفاده از هایفو در مدت زمان کوتاه پس از عمل لیزر یا IPL ممکن است منجر به عوارض ناخوشایندی شود. - خانم های باردار یا شیرده:
تأثیرات هایفو بر بارداری و شیردهی هنوز به طور کامل مشخص نیستند، بنابراین بهتر است که در این دوران از انجام هایفو خودداری شود. - افراد دارای مشکلات خاصی مانند خونریزی یا زخم جراحی نشده:
این افراد باید از انجام هایفو خودداری کنند تا از وارد آمدن آسیب به پوست جلوگیری شود. - افراد دارای بیماری های خاص سیستماتیک یا پوستی:
مانند آکنه شدید کیستیک یا بیماری های خاص پوستی که ممکن است انجام هایفو را با مشکل روبه رو کند.
این لیست نشان دهنده افرادی است که باید قبل از هایفوتراپی با پزشک خود مشورت کنند تا از ظاهر شدن عوارض هایفوتراپی صورت جلوگیری به عمل آید. در برخی موارد هم لازم است از انجام این روش پوستی خودداری شود.