دلیل ورم بعد از تزریق ژل و چگونگی درمان

آنچه در ادامه می‌خوانید

ورم بعد از تزریق ژل یکی از عوارض ناشی از تزریق است که در بیشتر افراد گزارش شده است. خوشبختانه، این عارضه موقتی است و اغلب در عرض چند روز برطرف می‌شود. در این مقاله شما را با نکات مراقبتی لازم در این خصوص آشنا می‌کنیم.

علت ورم بعد از تزریق ژل صورت چیست؟

تزریق ژل برای تقویت نواحی مختلف صورت از جمله لب‌ها، گونه‌ها، خط فک و همچنین برای از بین بردن خطوط و چین‌وچروک‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. درحالی‌که تزریق ژل یک روش غیرتهاجمی است، همه درمان‌های زیبایی با برخی عوارض جانبی مانند تورم همراه هستند و مهم است که علت ورم بعد از تزریق ژل صورت مشخص و رفع شود. ورم تزریق ژل کاملاً طبیعی است و کسانی که از این روش برای زیبایی صورت استفاده می‌کنند باید انتظار آن را داشته باشند. البته اگر شما به ‌تازگی وارد این فضا شده باشید، می‌تواند نگران ‌کننده باشد، در حالی که جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

ساختار بدن انسان طوری طراحی‌ شده است که به هر عامل یا تحریک خارجی بلافاصله واکنش نشان می‌دهد. فرو رفتن سوزن در بدن می‌تواند یکی از مهم‌ترین علت‌های ورم بعد از تزریق ژل باشد. سوزن مورد استفاده در تزریق یک عامل بیرونی محسوب می‌شود که باعث ایجاد تورم و کبودی و واکنش نشان دادن بدن می‌شود. فرآیند تزریق، پوست و بافت نرم را مختل می‌کند و باعث آسیب جزئی به ناحیه می‌شود و تورم یک پاسخ طبیعی بدن در حین بهبودی ناحیه است. البته برخی از موارد نیز می‌تواند تأثیر زیادی در ورم بعد از تزریق ژل داشته باشد. گاهی با سهل‌انگاری در مراقبت‌های قبل و بعد از تزریق یا رعایت نکردن برخی از نکات ساده بهداشتی باعث تشدید ورم و کبودی بعد از تزریق می‌شود.

یکی دیگر از مواردی که در ورم بعد از تزریق ژل بسیار تأثیرگذار است، مهارت و توانایی پزشکی است که کار تزریق ژل را انجام می‌دهد. به همین دلیل توصیه ما این است که تزریق ژل و سایر خدمات زیبایی را در کلینیک‌های معتبر انجام دهید؛ زیرا عواملی مانند ایجاد دگرگونی در ساختار ژل، حساسیت و واکنش‌های آلرژیک به ژل یا عفونت‌هایی که در اثر استفاده از سوزن‌های بی‌کیفیت تأثیر مستقیم در ورم بعد از تزریق ژل دارد. البته تأثیر شرایط بدن و هورمون‌ها و عوارض جانبی مصرف برخی از داروها را نیز نمی‌توان در این فرایند نادیده گرفت. اسید هیالورونیک موجود در ژل‌های تزریقی به طور موقت باعث ورم و التهاب در ناحیه تزریق می‌شود تا زمانی که بدن تعادل طبیعی خود را برقرار کند.

چگونه ورم بعد از تزریق ژل را از بین ببریم؟

در حالی که تزریق ژل یک درمان رایج و ایمن است، اما ورم بعد از تزریق کاملاً شایع است. استرس نداشته باشید، این طبیعی است زیرا چیزی بیش از یک عارضه جانبی نیست. این عارضه می‌تواند بلافاصله با تزریق اتفاق بیفتد و تا چند هفته ادامه یابد، یا ممکن است پس از درمان ظاهر شود. اگر بعد از گذشت چند هفته از درمان دچار تورم شدید، یا بهبود پیدا نکرد با پزشک خود تماس بگیرید. این کاملاً طبیعی است که بعد از هر درمان تزریقی درجه‌ای از ورم را تجربه کنید. میزان ورم و کبودی از یک بیمار به بیمار دیگر به‌طور قابل‌ توجهی متفاوت است، شما می‌توانید با انجام برخی از مراقبت‌ها ورم بعد از تزریق ژل را به حداقل برسانید.

پزشک شما در طول درمان ممکن است اقداماتی را انجام دهد تا ورم یا کبودی بعد از درمان را به حداقل برساند. بااین‌حال، اگر نگران هستید، از مصرف آسپرین و ایبوپروفن به مدت دو هفته قبل از درمان اجتناب کنید. همچنین می‌توانید از کرم یا ژل آرنیکا در ناحیه قبل و بعد از درمان برای کمک به کنترل ورم و کبودی صورت کمک کنید. آرنیکا یک گیاه طبیعی است که تأثیر زیادی در کاهش التهاب بعد از درمان‌ها دارد. شما می‌توانید به ‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای کاهش ورم بعد از تزریق ژل از آن استفاده کنید.

محل تزریق به‌خصوص در نواحی صورت دارای حساسیت بسیاری است و یکی از اقدامات مؤثر در رفع ورم تزریق پرهیز از خاراندن، مالش و دست‌کاری ناحیه موردنظر است. توصیه می‌شود به مدت 48 ساعت از ورزش و مصرف الکل خودداری کنید. اگر هرگونه ناراحتی را تجربه کردید، می‌توانید از مسکن‌های مجاز استفاده کنید. کمپرس یخ می‌تواند تورم و کبودی را به حداقل برساند، به‌خصوص اگر بلافاصله استفاده شود.

ورم بعد از تزریق ژل صورت چند روز طول می‌کشد؟

در پاسخ به این سوال که ورم بعد از تزریق ژل صورت چند روز طول می‌کشد باید گفت که ورم یا پف کردن صورت بعد از تزریق ژل معمولاً 24 تا 72 ساعت پس از درمان بیشتر محسوس است. به‌ تدریج پس از آن ورم فروکش می‌کند. اکثر مردم طی سه روز بهبودی را مشاهده می‌کنند، اما ممکن است این بازه زمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. ساختار بدن هر فردی و وضعیت پوست افراد ارتباط مستقیمی با میزان ورم بعد از تزریق ژل دارد.

در بیشتر موارد بعد از سه روز ورم بهبود پیدا می‌یابد. با این حال، در موارد نادر، ورم بعد از تزریق ژل می‌تواند 1 تا 4 هفته نیز طول بکشد. در این شرایط بهتر است که با پزشک خود تماس بگیرید و برای درمان‌های جدی‌تر به کلینیک مراجعه کنید. محل تزریق نیز تأثیر زیادی در طول درمان شما دارد، زیرا برخی از قسمت‌های صورت بیشتر مستعد ورم هستند. علاوه بر این، پوست‌های نازک‌تر دوره درمان طولانی‌تری را تجربه می‌کنند.

تزریق ژل در نواحی چانه، شقیقه و گونه ورم کمتری را ایجاد می‌کند. این به این دلیل است که تزریق عمیق‌تر یا بالای استخوان یا غضروف قرار می‌گیرد و بنابراین ورم تا حدودی پنهان است. ممکن است کمی ورم و کبودی مشاهده کنید، اما نباید خیلی واضح باشد.

از سوی دیگر، تزریق ژل لب به احتمال زیاد باعث ایجاد ورم بیشتری می شود؛ زیرا بافت لب نسبتاً ظریف است. اگر بلافاصله پس از تزریق ژل، لب‌های شما کمی پرتر از آنچه انتظار داشتید به نظر برسد، نگران نباشید، تا روز سوم، ورم بهبود خواهد یافت.

راه‌های جلوگیری از تورم صورت بعد از تزریق ژل

شما می توانید با انجام برخی از مراقبت‌های ساده در قبل و بعد از تزریق ژل از ورم و کبودی صورت جلوگیری کرده و میزان آن‌ها را به حداقل برسانید. نکات جلوگیری از تورم صورت بعد از تزریق ژل بسیار ساده و درعین‌حال کلیدی تأثیر مستقیم بر موفقیت تزریق ژل دارد.

  • از کمپرس یخ در محل موردنظر استفاده کنید: یخ گذاشتن به کاهش التهاب در هر شرایطی به کاهش ورم بعد از تزریق ژل کمک می‌کند، بنابراین تمرین بسیار خوبی است که بلافاصله بعد از تزریق امتحان کنید. کمپرس یخ  را در حدود 10 دقیقه بر روی ورم قرار دهید. یک کمپرس سرد آماده کنید و در هنگام رسیدن به خانه پس از درمان از آن استفاده کنید.
  • رفت و برگشت بین کمپرس سرد و گرم یکی از شناخته شده ترین راه‌ها برای کاهش تورم و التهاب است. با جابه‌جایی هر ده یا ۲۰ دقیقه بین کمپرس سرد و گرم، می‌توانید بدن را به تعادل برگردانید.
  • از سونا اجتناب کنید: پس از تزریق از محیط بیش‌ازحد گرم خودداری کنید؛ زیرا التهاب پوست شما با قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض گرمای بیش ‌از حد افزایش می‌یابد، لطفاً چند روز استراحت کنید تا ورم بعد از تزریق ژل کاهش یابد.
  • استراحت بعد از تزریق ژل را جدی بگیرید: بعد از درمان استراحت بعد از آن را جدی بگیرید و از فعالیت بدنی سنگین و ورزش خودداری کنید؛ زیرا بدن باید دوره درمان خود را کامل کند.
  • قبل از درمان از مصرف داروهای رقیق ‌کننده خون خودداری کنید: مصرف برخی از مکمل‌ها و ویتامین‌ها نیز ممکن است باعث تشدید ورم و کبودی شود، به همین دلیل توصیه می‌شود در روزهای قبل از تزریق ژل مصرف آن‌ها را متوقف کنید.
  • رژیم غذایی سالمی را دنبال کنبد و همواره بدن خود را هیدراته نگه ‌دارید.

تا کنون 76 نفر این مطلب را پسندیده‌اند

سوالات متداول

واکنش محل تزریق، پاسخ بدن شما به ایمن سازی یا سایر تزریقات در محلی است که در آن تزریق شده است. معمولاً به صورت تورم، درد، بثورات پوستی، قرمزی یا خونریزی ظاهر می شود. واکنش های محل تزریق معمولاً در اثر پاسخ ایمنی به سوزن، واکسن یا سایر داروها ایجاد می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .