جستجو
Close this search box.

مطالب مرتبط

مردی که در وسط سر خود دچار طاسی شده است
درمان ریزش مو هورمونی
عکس مردی که دچار آلوپسی است - درمان ریزش مو سکه ای
عکس یک مرد که ریزش مو شدید دارد و موهای خود را در دست گرفته است
عکس زنی که دچار ریزش مو شدید است - درمان ریزش مو زنان
لک صورت
درمان لک صورت

مشاوره رایگان و رزرو نوبت

راهکار رفع مشکل

پزشک در حال تزریق آمپول مزوتراپی به موی مرد جوان - مزوتراپی مو
مزوتراپی مو
مزوتراپی مو چیست ؟ برای درمان ریزش مو استفاده از مزوتراپی مو بسیار عالی است و پزشکان برای انجام آن از...
کاشت مو
کاشت مو طبیعی چیست؟ کاشت مو طبیعی یک روش درمانی است که شامل برداشتن فولیکول‌های مو از یک قسمت از بدن...
پزشکی که روی موی مرد جوان prp انجام می دهد - پی آر پی مو سر
پی آر پی مو سر
پی آر پی موی سر چیست؟ در پاسخ به اینکه پی آر پی موی سر چیست باید بگوییم PRP مخفف Platelet-Rich Plasma،...

درمان ریزش مو

ریزش مو، یک پدیده طبیعی است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند تجربه‌ای ناراحت‌کننده باشد، عزت نفس را از بین ببرد و مسیر زندگی را مختل کند. با این حال، در میان مبارزه، امید در قالب گزینه های درمان ریزش مو موثر ظاهر می شود. شروع یک سفر برای احیای رشد مو و اعتماد به نفس خود گواهی بر قدرت و اراده شماست. بیایید بیشتر به فرآیند درمان ریزش مو بپردازیم و رازهای بازگرداندن موهای سر و احیای روحیه شما را کشف کنیم.

ریزش مو می‌تواند یک اتفاق فوق‌العاده ناراحت‌کننده و آزاردهنده باشد. این فرایند در ابتدا با نازک شدن مو‌ها آغاز می‌شود و بعد از گذشت کمی زمان، مشاهده می‌کنید که مو‌های شما بیشتر از حالت طبیعی میریزند. به همین دلیل هم بهتر است قبل از این که تمام مو‌های شما بریزند که به عمل کاشت مو نیاز داشته باشید، به دنبال روشی برای درمان آن باشید. درمان ریزش مو با پی آر پی مو یکی از بهترین روش‌هایی است که از ریزش موی بیشتر جلوگیری می‌کند و به شما کمک می‌کند که مو‌های طبیعی و فوق‌العاده متراکمی داشته باشید.

دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو می‌تواند به عوامل مختلفی مربوط باشد و از فردی به فرد دیگر، متفاوت است. مهم‌ترین دلیل ریزش مو، عبارتند از: 

ریزش موی ارثی

هم مردان و هم زنان به این نوع ریزش مو مبتلا می‌شوند که شایع ترین علت ریزش مو در سراسر جهان است. در مردان به آن ریزش مو با الگوی مردانه می گویند. زنان دچار ریزش موی الگوی زنانه می‌شوند. صرف نظر از اینکه در مردان یا زنان ایجاد شود، اصطلاح پزشکی آلوپسی آندروژنیک است.

مهم نیست از چه اصطلاحی استفاده می‌کنید، به این معنی است که ژن‌هایی را به ارث برده‌اید که باعث می‌شوند فولیکول‌های موی شما (آنچه هر مو از آن رشد می‌کند) کوچک شود و در نهایت رشد مو متوقف شود. کوچک شدن فولیکول‌ها می‌تواند از دوران نوجوانی شما شروع شود، اما معمولاً در میانسالی شدید می‌شود.

در زنان، اولین علامت قابل توجه ریزش موی ارثی معمولاً نازک شدن کلی یا کم پشتی شدن یک قسمت از موها است .هنگامی که یک مرد ریزش موی ارثی دارد، اولین علامت اغلب عقب رفتن خط مو یا نقطه طاسی در بالای سر او است.

عکس مردی که موهای کم پشتی دارد و پزشک خط رویش او را با ماژیک روی سرش علامت گذاری کرده است

سن

با افزایش سن، بیشتر افراد دچار ریزش مو می‌شوند زیرا رشد مو کند می‌شود. در برخی مواقع، فولیکول‌های مو رشد مو را متوقف می ‌نند، که باعث نازک شدن موهای سر می‌شود. موها نیز شروع به از دست دادن رنگ خود می‌کنند. 

آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا بیماری است که زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو (چیزی که مو را در جای خود نگه می‌دارد) حمله می‌کند و باعث ریزش مو می شود. شما می‌توانید موهای خود را در هر جایی از بدن خود از جمله پوست سر، داخل بینی و گوش خود از دست بدهید. برخی از افراد مژه یا ابروهای خود را از هم از دست می‌دهند.

درمان سرطان

اگر تحت شیمی درمانی پرتودرمانی برای سر یا گردن هستید، ممکن است طی چند هفته پس از شروع درمان، تمام (یا بیشتر) موهای خود را از دست بدهید.

زایمان، بیماری یا سایر عوامل استرس زا

چند ماه پس از زایمان، یا بهبودی پس از یک بیماری یا انجام عمل، ممکن است موهای بیشتری را در برس یا روی بالش خود مشاهده کنید. این همچنین می‌تواند پس از یک دوره استرس زا در زندگی شما، مانند طلاق یا مرگ یکی از عزیزان رخ دهد.

خدمات آرایشی و زیبایی مو

اگر موهای خود را رنگ کنید، صاف کنید یا فر کنید، ممکن است به موهای خود آسیب نزنید. با گذشت زمان، این آسیب می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

نحوه بستن موهای سر

اگر اغلب موهای خود را محکم به عقب کشیده و می‌بندید، این کشیدن مداوم می‌تواند منجر به ریزش موی دائمی شود.

عدم تعادل هورمونی

یکی از علل شایع این عدم تعادل، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. قطع برخی از انواع قرص‌های ضد بارداری می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی موقت شود. زنانی که دچار عدم تعادل هورمونی می‌شوند دچار ریزش شدید مو هم می‌شوند.

عفونت پوست سر

عفونت پوست سر می‌تواند منجر به پوسته پوسته شدن و گاهی اوقات مناطق ملتهب روی پوست سر شما شود. ممکن است نقاط سیاه و کوچکی را روی پوست سر خود مشاهده کنید. اینها در واقع تکه های مو هستند. در این حالت برخی افراد دچار لکه طاسی می‌شوند.

مصرف دارو

یکی از عوارض جانبی احتمالی برخی داروها ریزش مو است. اگر فکر می‌کنید دارویی باعث ریزش موی شما می شود، از دکتری که آن را تجویز کرده است بپرسید که آیا ریزش مو یک عارضه جانبی احتمالی است یا خیر. ضروری است که قبل از صحبت با پزشک، مصرف دارو را قطع نکنید. قطع ناگهانی برخی از داروها می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

دارو

پسوریازیس پوست سر

بسیاری از افرادی که پسوریازیس پلاکی دارند در برخی مواقع به پسوریازیس روی پوست سر خود مبتلا می شوند. این می تواند منجر به ریزش مو شود.

آلوپسی اسکار

این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که التهاب، فولیکول‌های مو را از بین می‌برد. پس از تخریب، فولیکول‌ها مو نمی‌تواند مو رشد کند. شرایط مختلف می‌تواند باعث این امر شود. نام پزشکی این گروه از بیماری ها آلوپسی سیکاتریسیل است.

عفونت مقاربتی

در صورت عدم درمان، عفونت مقاربتی (STI) می تواند منجر به ریزش مو شود. سیفلیس یک بیماری مقاربتی است. در صورت عدم درمان، سیفلیس می تواند باعث ریزش موی تکه ای در پوست سر، ابروها، ریش و جاهای دیگر شود. سایر بیماری های مقاربتی نیز می توانند باعث ریزش مو شوند.

بیماری تیروئید

اگر مشکل تیروئید دارید، ممکن است موهایتان کم پشت شود. برخی از افراد هنگام برس زدن متوجه می‌شوند که موهایشان به صورت دسته ای می‌ریزد.

اصطکاک

افراد ممکن است در جایی که چکمه‌ها، جوراب‌ها یا لباس‌های تنگ به طور مکرر روی پوستشان ساییده می‌شود دچار ریزش مو شوند. اصطلاح پزشکی برای این آلوپسی اصطکاکی است.

سم

مسموم شدن به تدریج می‌تواند منجر به ریزش مو شود. سمومی که می‌توانند باعث ریزش مو شوند عبارتند از آرسنیک، تالیم، جیوه و لیتیوم. اگر مقدار زیادی وارفارین را که در سموم موش وجود دارد مصرف کنید، می تواند باعث ریزش مو نیز شود. مصرف مقادیر زیاد ویتامین A یا سلنیوم نیز سمی است و می‌تواند باعث ریزش مو شود.

ریزش مو آندروژنیک

ریزش موی آندروژنیک، که معمولاً به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا زنانه شناخته می‌شود، یک بیماری ژنتیکی است که با نازک شدن و ریزش تدریجی مو، معمولاً در شقیقه‌ها و تاج سر در مردان، و نازک شدن منتشر در امتداد بالای پوست سر در زنان مشخص می‌شود. این نوع ریزش مو تحت تأثیر آندروژن‌ها، به‌ویژه دی هیدروتستوسترون (DHT) است که می‌تواند فولیکول‌های مو را کوچک کرده و منجر به موهای کوتاه‌تر و ظریف‌تر شود تا زمانی که به طور کلی موهای قابل مشاهده را تولید نکنند. ریزش مو آندروژنیک یک بیماری شایع است که هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و می توان آن را با درمان های مختلف از جمله داروها و تغییر سبک زندگی کنترل کرد.

علت ریزش مو در زنان

در زنان سه نوع ریزش مو وجود دارد که این سه مورد عبارتند از:

  • آناژن افلوویوم
  • تلوژن افلوویوم
  • FPHL

 

آناژن افلوویوم : این امر توسط داروهایی ایجاد می‌شود که فولیکول مو در حال رشد را مسموم می‌کنند (مانند شیمی درمانی)

تلوژن افلوویوم : این ناشی از افزایش تعداد فولیکول‌های مو است که به فاز تلوژن می‌رسند، که مرحله ریزش مو است.

آلوپسی آندروژنیک / آلوپسی با الگوی زنانه / ریزش مو با الگوی زنانه (FPHL) / طاسی : این نوع شایع ترین است. موها در بالای سر و کناره‌ها نازک می‌شوند.

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که ریزش مو فقط مختص مردان است. این در حالی است که بیش از 50 درصد از زنان دچار ریزش موی سر هستند. مهمترین دلایل ریزش مو در زنان، شامل: 

ویتامین ها

  • کمبود ویتامین
  • کشیدن موی سر
  • عدم رعایت بهداشت موی سر
  • شیمی درمانی
  • مدل مو( مانند دم اسبی ، بافت مو. به این نوع ریزش مو، آلوپسی کششی می گویند)
  • رژیم گرفتن (کاهش وزن سریع)
  • رژیم های محدود کننده
  • مواد آرایشی و زیبایی مو (رنگ کردن، ویتامینه ،کراتین کردن مو و…)
  • استرس عاطفی شدید: بیماری روانی، مرگ یکی از عزیزان و غیره.
  • تیروئید غیر طبیعی
  • داروها و مکمل ها: داروهای فشار خون، داروهای نقرس و دوزهای بالای ویتامین A.
  • تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی یا قرص های ضد بارداری.
  • ژن ها: ژن های خانواده شما می تواند باعث نازک شدن موهای بالای سر شما شود.
  • افزایش سن: تغییرات هورمونی با افزایش سن می تواند باعث طاسی شود.
  • یائسگی: این نوع ریزش مو اغلب با از دست دادن استروژن در دوران یائسگی بدتر می شود .
  • آلوپسی آره آتا یک بیماری پوستی خود ایمنی است که باعث ریزش موی تکه‌ای در سر و احتمالاً سایر نقاط بدن می‌شود. معمولا دائمی نیست.

کمبود پروژسترون و ریزش مو

آیا کاهش پروژسترون باعث ریزش مو می شود؟ پروژسترون پایین نیز می‌تواند باعث ریزش مو به دلیل تلوژن افلوویوم شود. یکی از نمونه‌های رایج آن ریزش مو پس از زایمان است که پس از کاهش سطح پروژسترون و استروژن رخ می‌دهد.  علاوه بر این، طبق تحقیقاتی انجام شده، پروژسترون به کنترل آندروژن‌ها کمک می‌کند، که بر فولیکول‌های مو تأثیر می‌گذارد. بنابراین، اگر سطح پروژسترون پایین باشد ، به دلیل وجود آندروژن بیشتر باعث ریزش مو (در افراد مستعد ژنتیکی) می‌شود.

با کمبود پروژسترون و غلبه استروژن یک احتمال دیگر است. این امر می تواند بر چرخه عادت ماهانه تاثیر بگذارد که می‌تواند یکی دیگر از دلایل ریزش مو باشد.  به غیر از آن، توجه داشته باشید که کاهش پروژسترون می‌تواند ناشی از مشکلات زمینه‌ای مانند اختلال تیروئید، PCOS، اختلال پرولاکتین، استرس و غیره باشد.

علت ریزش مو مردان

براساس مطالعات انجام شده، بیش از نیمی از مردان 50 ساله یا بیشتر دارای علائم ریزش مو هستند. تا سن 70 سالگی از هر 5 مرد به 4 نفر می رسد.

ریزش مو مردان

ژنتیک

طاسی با الگوی مردانه، که به آن آلوپسی آندروژنتیک می گویند. توسط ژن‌هایی که از والدین خود دریافت کرده‌اید ایجاد می‌شود. پزشکان هنوز موفق به کشف علت اینکه چرا برخی تغییرات هورمونی باعث کوچک شدن فولیکول‌های مو می‌شود، یا اینکه چرا روند طاسی به تدریج در اکثر مردان با همان الگوی اتفاق می‌افتد، نشده‌اند. اما معمولاً این نوع ریزش با نازک شدن خط مو در بالای شقیقه‌ها و تاج سر شروع می‌شود.

مسائل پزشکی

ریزش موی موقت می‌تواند نشانه یک مشکل پزشکی مانند کم‌خونی یا مشکلات تیروئید باشد. رژیم غذایی کم پروتئین و آهن نیز می‌تواند باعث نازک شدن موهای شما شود. بیماری دیابت یا لوپوس هم می‌تواند خطر ریزش مو در مردان را بیشتر کند. ریزش مو می‌تواند یکی از عوارض جانبی مصرف داروهای خاصی باشد از قبیل:

  1. سرطان
  2. آرتروز
  3. افسردگی
  4. نقرس
  5. فشار خون بالا
  6. مشکلات قلبی
  7. پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی می‌تواند باعث ریزش موی گسترده شود، اما معمولاً پس از پایان درمان‌ها، موهای شما با گذشت زمان دوباره رشد می‌کنند.
  8. استرس یا شوک
  9. کاهش وزن ناگهانی یا بیش از حد، شوک جسمی یا روحی شدید، جراحی یا حتی تب و آنفولانزا می‌تواند باعث ریزش مو شود.
  10. عفونت‌ها
  11. مواردی مانند لکه‌های پوست سر، پوسته پوسته روی پوست سر و لکه های طاسی می‌تواند باعث ریزش مو در مردان باشد.
  12. سیستم ایمنی بدن 

نوعی ریزش موی ناگهانی که باعث ایجاد لکه های طاس گرد به اندازه یک چهارم در نقاط مختلف سر می‌شود، دلیل آن ابتلا به یک بیماری ژنتیکی به نام آلوپسی آره آتا است. در این حالت، سیستم ایمنی بدن فرد به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و باعث ریزش تکه‌های کوچک مو می‌شود.

علت ریزش مو کمبود کدام ویتامین است؟

همانطور که در قبلا گفته شد، ریزش مو در هر فردی می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی ریزش مو کمبود ویتامین و مواد مغذی و معدنی لازم برای رشد مو است. از جمله ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها باعث ریزش موی سر می‌شود، عبارتند از کمبود ریبوفلاوین،کمبود بیوتین، کمبود فولات و ویتامین B12 که به طور مستقیم  با ریزش مو در ارتباط هستند. ویتامین B2 (ریبوفلاوین) جزء دو آنزیم مهم است: فلاوین نوکلئوتید (FMN) و فلاوین آدنین دی نوکلئوتید.

راه های جلوگیری از ریزش مو

راه های جلوگیری از ریزش مو شامل موارد بسیاری است که برخی از آنها با مصرف مواد و داروهای سنتی همراه است و برخی تنها شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:

باید ها و نباید های نحوه پیشگیری از ریزش مو

کنترل استرس و تنش‌های روانی

اگر بیش از حد معمول و طبیعی استرس داشته باشید، دچار ریزش موی شدید خواهید شد. ورزش و وقت پیاده روی، خواندن مجله یا کتاب، خوابیدن یا مدیتیشن می‌تواند سطح کلی استرس شما را کاهش دهد. کنترل استرس، یکی از روش کلیدی است که می‌توانید ریزش مو را متوقف کنید و به احیای مجدد موهایتان کمک کنید. 

رژیم غذایی سالم

یک رژیم غذایی سالم که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی باشد، کمک زیادی به سلامت و رشد موهایتان  خواهد کرد. اگر رژیم غذایی شما فاقد مواد مغذی کلیدی باشد نه تنها بر رشد مو، بلکه بر وضعیت تارهای مو هم تأثیر می‌گذارد. 

اختلالات هورمونی

نوسانات هورمونی، تاثیر زیادی بر روی ریزش مو خواهد داشت این امر بویژه در بانوان بسیار موثر است. زنان در دوران بارداری و شیردهی دچار تغییرات اساسی هورمونی می‌شوند. عدم تعادل هورمونی ممکن است ریشه ریزش موی شما باشد، با مراجعه به پزشک و آغاز درمان می‌توان این عدم تعادل را برطرف کرد.

بررسی مشکلات و حساسیت های پوست سر 

درست مانند یک گیاه که برای رشد به شرایط مناسب نیاز دارد، تارهای موی سر هم باید در شرایط مناسب باشند. یک پوست سر سالم می تواند به رشد موی سالم منجر شود. بنابراین، اگر متوجه تحریکات پوست سر شده‌اید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا با شناسایی که علل احتمالی و درمان پوست سر از ریزش موهایتان جلوگیری کنید.

مو و پوست سر خود را درمان و محافظت کنید

محیط می‌تواند نقش زیادی در وضعیت سلامت موهای شما داشته باشد. تغییر در فصول ممکن است روی موهای شما تاثیر بگذارد. کلاه در تابستان برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش می‌تواند تاثیر بسیاری زیادی در استحکام موهای شما داشته‌باشد. در فصل زمستان، موها شکننده و خشک می‌شوند، بنابراین باید از ماسک‌های حالت‌ دهنده برای محافظت تارهای مو استفاده کنید.

نظافت و بهداشت مو

آلودگی بالش و عدم رعایت بهداشت مو می‌تواند باعث ریزش موی سر شود. استفاده از روبالشی تمیز و شستن مرتب آن و استفاده از شامپوها و شوینده‌های مناسب که بتواند انواع آلودگی و ناخالصی را از بین ببرد می تواند از ریزش موهای شما جلوگیری کند. 

خوردن پروتئین اضافی

یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که افرادی که ریزش مو را تجربه کرده‌بودند، پروتئین و اسید آمینه دریافتی کمی داشتند. بنابراین دریافت پروتئین کافی می تواند از ریزش موها جلوگیری کند.

پرهیز از رژیم های سخت

رژیم‌های بسیار کم کالری می‌توانند بدن را از مواد مغذی ضروری، از جمله مواد ضروری برای موهای سالم، مانند پروتئین، اسیدهای چرب و روی محروم کنند. رژیم‌های پرتحرک معمولاً منجر به کاهش وزن دائمی نمی‌شوند .بر اساس بررسی منابع معتبر در سال 2019، ریزش مو در افرادی که توده سلولی بدن خود را در نتیجه کاهش وزن ناشی از یک رژیم غذایی کم کالری از دست می دهند، ممکن است رخ دهد. این می تواند منجر به ریزش موی موقت شود.

مصرف مکمل های مولتی ویتامین

براساس تحقیقات و مطالعات پزشکی  ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف در جلوگیری از ریزش مو نقش اساسی دارند. برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی که برای کاهش ریزش مو می‌توان استفاده کرد( البته حتما باید یا توصیه پزشک باشد واز مصرف خودسرانه ویتامین پرهیز کنید) عبارتند از:

  • سلنیوم
  • ویتامین B
  • فلز روی
  • ویتامین دی
  • اهن
  • ویتامین A
  • ویتامین سی
  • ویتامین E
  • ماساژ دادن پوست سر

یک مطالعه کوچک در سال 2016 روی 9 مرد سالم نشان داد که یک ماساژ روزانه 4 دقیقه ای پوست سر باعث تحریک رشد مو می شود.

اگر ریزش موها بسیار شدید باشد پزشکان ممکن مزوتراپی یا پی آر پی را برای درمان ریزش مو تجویز کنند. در برخی بیماران ممکن است تزریق هیر فیلر  محلول‌ها و تونیک‌های ضد ریزش کارساز باشد با توجه به مشکلات موی فرد، ممکن است گاهی پزشک استفاده از دو درمان همزمان را هم پیشنهاد دهد.

درمان ریزش مو با هیرفیلر

برای افرادی که نوع شدیدی از ریزش مو دارند، درمان با هیر فیلر می‌تواند بسیار مفید باشد. هیر فیلر پرکننده مو به صورت تزریقی است که بر‌اساس فرمولی انحصاری برای احیای مو و پوست سر تزریق می‌شود. فیلر مو می‌تواند به کاهش ریزش مو کمک کند و دررشد مجدد مو موثر باشد. این محصول نتیجه 13 سال تحقیق و توسعه توسط Caregen است و با موفقیت در سال 2016 راه‌اندازی شد. هیر فیلر دارای تاییدیه CE اروپا است.

فیلر مو در بسیاری از موارد برای معکوس کردن روند ریزش مو استفاده می‌شود و در عین حال باعث احیای پوست سر و فولیکول‌های مو می‌شود تا رشد مو را تحریک کند.

لیزر درمانی و مزوتراپی

تصور می‌شود که لیزر درمانی به کاهش التهاب در فولیکول‌ها کمک می‌کند و با تحریک رشد مجدد مو از انواع ریزش مو مانند آلوپسی آره آتا جلوگیری می‌کند.

ترک سیگار

اگر سیگار می کشید، ترک آن ممکن است به کاهش ریزش مو کمک کند.

ماساژ پوست سر

ماساژ نه تنها حس فوق العاده‌ای دارد، بلکه ممکن است به درمان ریزش مو نیز کمک کند. ماساژ دادن پوست سر باعث تحریک فولیکول‌های مو می شود.

 

رژیم غذایی متعادل

یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به حفظ سلامت موهای شما کمک کند. مهم است که انواع سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، چربی‌های اشباع نشده و پروتئین‌های بدون چربی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. محدود کردن شیرینی‌ها نیز مفید است.

غذاهای غنی از آهن، از جمله گوشت گاو بدون چربی، لوبیا، سبزیجات برگ سبز، غلات غنی شده با آهن و تخم مرغ

غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند سالمون، ماهی تن، دانه کتان، زرده تخم مرغ، دانه شاهدانه و گردو

غذاهای پر پروتئین، مانند تخم مرغ، گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی

نوشیدن آب زیاد نیز بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل است.

کنترل و کاهش استرس 

استرس می‌تواند اثرات نامطلوبی بر بدن از جمله موهای شما داشته باشد و منجر به ریزش مو شود. راهبردهای کمک به کاهش استرس عبارتند از:

  • فعالیت بدنی منظم مانند ورزش
  • گوش دادن به موسیقی
  • تمرین یوگا
  • مدیتیشن
  • خواب کافی
  • درمان های طبیعی
  • روغن‌ها (روغن نارگیل، روغن کرچک و روغن زیتون).
  • رزماری، نخل اره، بیوتین، آب پیاز، برینگ راج، چای سبز، هیبیسکوس

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟

برای جلوگیری از ریزش مو، قبل از هرکاری باید علت ریزش مو را بیابیم، سپس با توجه به دلیل ریزش مو اقدام به درمان کنیم. گاهی ریزش مو مربوط به کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی و معدنی برای تقویت مو است. در این حالت می‌توانیم با خوردن و مصرف ویتامین‌ها، از ریزش مو جلوگیری کنیم. ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که برای جلوگیری از ریزش مو می‌توانیم استفاده کنیم عبارتند از :

  1. مصرف آهن …
  2. مصرف پروتئین …
  3. مصرف ویتامین c. …
  4. مصرف امگا ۳ …
  5. بیوتین …
  6. زینک …
  7. مصرف مکمل ها …
  8. روی

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم - درمان ریزش مو

بهترین شامپو برای ریزش مو

یکی از راه‌های کنترل ریزش استفاده از شامپو ضد ریزش مناسب است. در حال حاضر طیف وسیعی از شامپوهای ضد ریزش مو خارجی و ایرانی در بازار موجود است. بسیاری از این شامپوها با کیفیت هستند، اما برخی از آن‌ها هنگام استفاده نتیجه عکس دارند و باعث تشدید ریزش مو می‌شوند. به همین دلیل در انتخاب شامپو ضد ریزش باید به عوامل زیر توجه کرد. 

  • داشتن فرمولاسیون مناسب: فرمولاسیون شامپو، اثرگذاری بالایی روی کارایی و اثربخشی آن در جلوگیری از ریزش مو دارد. اگر شامپوی ضد ریزش دارای فرمولاسیون استاندارد و مناسب باشد می‌تواند تا حد زیادی ریزش مورا کنترل کند
  • سازگاری با انواع مو: در انتخاب شامپوی ضد ریزش حتما باید به توجه به نوع موی فرد باشد. یک شامپوی ضد ریزش مناسب باید بتواند سطح چربی و PH پوست سر و مو را کنترل کند و باعث تقویت سلول ها و ریشه مو هم بشود. 
  • بدون سولفات بودن شامپو: بهترین شامپوهای ضد ریزش مو در دنیا در حال حاضر، شامپوهای بدون سولفات هستند.معمولاً ریزش مو‌ها باعث حساس شدن پوست سر می‌شود. بهتر است از برای جلوگیری از ریزش مو بهترین شامپو‌های بدون سولفات استفاده کنید.

روش های درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان

  • درمان ریزش مو زنان با تغذیه مناسب: داشتن تغذیه مناسب یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای ریزش شدید مو در زنان است. رژیم غذایی حاوی ویتامین‌ها، بویژه ویتامین B، D،E، پروتئین کافی، انواع لبنیات، سبزیجات تازه مانند کاهو و کلم بروکلی، ماهی و امگا3، انواع مغزها (گردو، بادام و آجیل) نان های سبوس دار می‌تواند تاثیر زیادی در کنترل ریزش شدید مو در زنان داشته باشد.
  • ماساژ: ماساژ پوست سر تاثیر زیادی در کاهش ریزش شدید مو در زنان دارد. این امر باعث ترمیم موها شده و با تحریک پوست سر به احیای موها کمک می‌کند. اگر همزمان با ماساژ از روغن‌های مفید برای مو مانند روغن نارگیل و روغن زیتون هم استفاده کنید بهتر به نتیجه دلخواه می‌رسید. 
  • آلوئه ورا: آلوئه ورا دارای اثر فوق‌العاده‌ای در کنترل ریزش موی سر دارد. شما می‌توانید ماده لزج داخل آلوئه ورا را خارج کنید و هر بار قبل از استحمام روی موها و پوست سر خود اسپری کرده و به مدت 15 الی 20 دقیقه منتظر بمانید و سپس موهای خود را بشویید. شما می‌توانید نتیجه این درمان فوق العاده را پس از 4 هفته روی زیرش موهای خود مشاهده کنید.
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل، سرشار از اسیدهای چرب طبیعی است که می تواند در تامین پروتئین ساقه مو تاثیر داشته باشد. برای درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان ، می‌توانید از روغن نارگیل، قبل یا بعد از استحمام استفاده کنید.
    البته برای کسانی که موهای چربی دارند فقط اگر چند ساعت قبل از استحمام موهای خود را با روغن نارگیل ماساژ دهند کافی است.این درمان خانگی برای زنانی که موهای خشکی دارد بسیار عالی و کارآمدتر است. روغن نارگیل هکم در درمان ریزش مو تاثیر دارد هم به درخشندگی و سلامت مو کمک می‌کند.
  • روغن ماهی: روغن ماهی حاوی اسید‌های چرب امگا 3 است .امگا 3 در ترمیم مو بسیار تاثیر دارد و از این طریق باعث کاهش ریزش شدید مو می‌شود.
  • آب پیاز: اگرچه آب پیاز کمی بدبو است، اما با تحریک جریان خون در پوست سر تاثیر بسیار زیادی دارد. در واقع تاثیر آب پیاز بر روی کاهش ریزش شدید توسط بسیاری از کسانی که از این روش استفاده کرده‌اند، تایید شده ‌است. شما می‌توانید چند پیاز را رنده کنید و از صافی گذرانده و آب آنها را بگیرید. سپس آب پیاز را روی موهای خود و کف سرتان اسپری کنید و بعد از 15 دقیقه با شامپو مناسب شست و شو دهید.
  • روغن رزماری: روغن رزماری، از معروف ترین درمان های خانگی ریزش شدید موی زنان است. روغن رزماری با تقویت پیاز مو، از ریزش مو جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید این درمان را تا چند بار تکرار کنید یا برای استفاده راحت‌تر روغن رزماری را داخل شامپوی خود بریزید و استفاده کنید.
  • لیمو: استفاده از لیمو، با افزایش سلامت پوست سر و مو  از ریزش شدید مو جلوگیری می‌کند. لیمو خاصیت اسیدی دارد و PH  پوست سر  را تنظیم می‌کند. در این روش، شما باید آب لیموی تازه را گرفته و روی موها و کف سرتان اسپری کنید و ماساژ دهید و 15 دقیقه بعد موهایتان را با شامپوی مناسب بشویید.
  • آب چغندر: چغندر دارای مواد مغذی زیادی مانند ویتامین های  C و B ، پتاسیم، کلسیم، کربوهیدرات، پروتئین و فسفر است که برای سلامت مو و درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان مفید می‌باشد. در این روش ابتدا چند تکه چغندر را بجوشانید و بعد از سرد شدن چغندرها آنها را میکس کنید تا خمیری شوند. سپس خمیر را روی پوست سر خود ماساژ دهید و بگذارید 15 الی 20 دقیقه بماند و بعد موها را با شامپو مناسب بشویید.

علائم ریزش مو مردان

علائم ریزش مو در مردان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نازک شدن موهای سر
  • عقب رفتن خط رویش مو
  • الگوی نعل اسبی که تاج سر را آشکار می‌کند
  • نازک شدن کلی مو به خصوص در قسمت تاج سر
  • ریزش ناگهانی تکه های مو
  • ریزش کامل تمام موهای بدن
  • تکه‌های موهای شکسته و ریزش ناقص مو در پوست سر و/یا ابروها

مراحل و حالات ریزش مو مردان

روش های معمول درمان ریزش مو مردان

  • درمان های دارویی: سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دو دارو را برای درمان ریزش مو مردان با الگوی مردانه تایید کرده‌است: ماینوکسیدیل (روگین)، فیناستراید 
    هم برای ماینوکسیدیل و هم برای فیناستراید، ممکن است تا ۱ سال طول بکشد تا نتیجه مطلوب بدهند، و برای دیدن تاثیر باید مصرف آنها را ادامه دهید.
  • کاشت مو: دو روش محبوب کاشت مو، FUE و FUT است .به خاطر داشته‌ باشید که هر دو روش کاشت مو جراحی محسوب می‌شوند، بنابراین می‌توانند پرهزینه باشند. همچنین خطرات خاصی از جمله عفونت و جای زخم وجود دارد. ممکن است برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز به انجام چندین روش کاشت مو داشته باشید. مهمترین روش‌های کاشت مو، پیوند واحد فولیکولی (FUT)و استخراج واحد فولیکولی (FUE) است.

ریزش مو مردان

روش درمان ریزش مو با پی آر پی

درمان ریزش مو با پی آر پی روند بسیار ساده‌ای دارد و نیاز به هیچ گونه نگرانی نخواهید داشت. بعد از این که پزشک میزان ریزش موی شما را معاینه کرد، تشخیص می‌دهد که برای شما چه مقدار پی آر پی مو نیاز است. سپس بعد از بی‌حسی موضعی آن ناحیه از سر، مقدار مشخصی از پلاسمای غنی از پلاکت را درون سرنگ بسیار باریکی ریخته و به سر تزریق می‌کند.

کاندید مناسب درمان ریزش مو با پی آر پی

به طور کلی، تقریباً هر کسی که از ریزش مو رنج می‌برد، به دنبال روشی برای درمان ریزش مو با پی آر پی و یا هر روش دیگری است. همان طور که همه شما شنیده‌اید، پیشگیری بهتر از درمان است. این موضوع درباره پی آر پی هم صدق می‌کند و اگر ریزش موی شما به تازگی آغاز شده، به پیشنهاد می‌کنیم هر چه سریع‌تر برای درمان ریزش مو با پی آر پی اقدام کنید تا ریزش موی شما بیشتر نشود و مجبور به کاشت مو نشوید. البته توجه داشته باشید که برای استفاده از این روش، باید از نظر جسمی کاملاً سالم باشید و هیچ گونه بیماری زمینه‌ای جدی مانند سرطان نداشته باشید. در صورت داشتن هرگونه بیماری و یا مصرف هر دارویی، باید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید تا اقدامات لازم را بکار گیرد.

 

علاوه بر این، کسانی می‌توانند از درمان ریزش مو با پی آر پی استفاده کنند که دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین مصرف نمی‌کنند. همچنین کسانی که بیش از اندازه دخانیات و مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، کاندید مناسبی برای درمان ریزش مو با پی آر پی نیستند. مشکلات پوستی نیز می‌تواند باعث بروز مشکلات بیشتر با پی آرپی شود. اگر فولیکول موی ضعیفی دارید و از هیچ گونه بیماری زمینه‌ای رنج نمی‌برید، پی آر پی می‌تواند برای درمان ریزش مو کمک زیادی به شما کند.

قبل از این که اطلاعاتی درباره درمان ریزش مو با پی آر پی به دست بیاورید، باید بدانید که اصلاً پی آر پی مو چیست؟ پلاسمای خون که در جریان خون وجود دارد، به لخته شدن خون کمک زیادی می‌کند. این پلاکت تأثیر زیادی در بهبود بخش‌های مختلف بدن دارند. به همین دلیل هم پزشکان نشان دادند که پلاسمای غنی از پلاکت که همان prp هستند، می‌توانند تأثیر زیادی در بهبود جراحات داشته باشند. علاوه بر این، درمان ریزش مو با پی آر پی کاملاً ثابت شده و تقریباً همه پزشکان بر این روش اتفاق نظر دارند. پی آر پی مو یکی از بهترین و مؤثرترین شیوه‌ها برای درمان ریزش مو به شمار می‌رود که در آن، پلاسمای غنی از پلاکت که همان پی آر پی است را به سر تزریق می‌کنند. این روش باعث می‌شود که ریزش موی شما تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند و مو‌های متراکم و پرپشتی داشته باشید.

پی آر پی مو

تعداد جلسات لازم برای درمان ریزش مو با پی آر پی

یکی از رایج‌ترین سؤالاتی که خیلی از افراد درباره درمان ریزش مو با پی آر پی می‌پرسند، این است که برای رسیدن به نتیجه دلخواه، باید چند جلسه به پزشک مراجعه کنیم؟ این موضوع به میزان ریزش موی شما بستگی دارد. اما به طور کلی، حداقل تعداد جلسات برای رسیدن به نتیجه دلخواه، ۳ جلسه است که باید بین ۴ تا ۶ هفته از یکدیگر فاصله داشته باشند. بعد از گذشت این جلسه، برای ماندگاری بیشتر این روش می‌توانید بعد از ۴ تا ۶ ماه مجدداً به پزشک مراجعه کنید.

پی آر پی مو چگونه به درمان ریزش مو کمک می کند؟

یکی از مهم‌ترین اجزای اصلی خون که کمک زیادی به درمان و بازسازی سلول‌های مرده پوست می‌کنند، پلاکت‌ها هستند. پیش از این نیز گفتیم که پی آر پی مو همان پلاسمای غنی از پلاکت است که کمک زیادی به درمان و بازسازی سلول‌های پوست و مو می‌کند.

پی آر پی مو چگونه به درمان ریزش مو کمک می کند؟

یکی از مهم‌ترین دلایل درمان ریزش مو با بی‌آر پی این است که پلاسمای غنی از پلاکت، تقریباً ۵ برابر بیشتر از خون معمولی پلاکت را حمل می‌کند. به همین دلیل هم غلظت پلاکت در این پلاسما باعث می‌شود که رشد مو‌ها تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند. در نتیجه، با استفاده از این روش می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن به مو‌های پرپشتی دست پیدا کنید. یکی از دلایلی که درمان ریزش مو با بی‌آر پی کاملاً ثابت شده، این است که این روش می‌تواند برای تقویت مو‌ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. به همین دلیل هم اگر از سایر روش‌ها مانند کاشت مو نیز استفاده کرده باشید، استفاده از پی آر پی می‌تواند کمک زیادی به تقویت مو‌های تازه کاشته شده کند.

اولین مرحله برای درمان ریزش مو با پی آر پی این است که پزشک متخصص از شما آزمایش می‌گیرد و سپس فرایند استفاده از این روش را آغاز می‌کند. کل درمان ریزش مو با پی آر پی در مدت زمان ۴۵ دقیقه انجام می‌شود. اگر پوست شما به درد حساسیت زیادی دارد، اصلاً جای نگرانی نیست. زیرا در این روش، پزشک متخصص از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند تا هیچگونه دردی نداشته باشید. سپس بعد از بی‌حس شدن محل مورد نظر، با استفاده از یک سرنگ بسیار باریک، پلاسمای غنی از پلاکت را به پوست سر تزریق می‌کند. پس می‌توان نتیجه گرفت که درمان ریزش مو با پی آر پی در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود که تأثیر فوق‌العاده زیادی هم دارد.

آیا ریزش مو بعد از رژیم لاغری برگشت پذیر است؟

ممکن است در ماه‌های بعد از رژیم لاغری دچار ریزش موی بیشتر از حد معمول شوید. این یک عارضه جانبی طبیعی این روش است و می‌تواند به دلیل پاسخ بدن شما به، کاهش وزن و رژیم غذایی تغییر یافته رخ دهد.

شما تمام موهای خود را از دست نخواهید داد، اما ممکن است تعداد بیشتری از موهایتان را در برس مو یا هنگام شستن موهای خود مشاهده کنید. بیشتر اوقات، این ریزش مو پس از چند ماه کاهش می‌یابد و بدن شما شروع به رشد موهای بیشتر می کند. ممکن است بتوانید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید یا آن را مکمل کنید تا ریزش مو را کاهش دهید. قبل از افزودن مواد مغذی اضافی برای کاهش ریزش مو، با پزشک متخصص مشورت کنید.

چند دلیل وجود دارد که ممکن است پس از رژیم لاغری دچار ریزش مو شوید. این شامل:

  • کاهش وزن
  • تغییرات در دریافت مواد مغذی، از جمله سوء جذب، بسته به نوع رژیم لاغری
  • پاسخ بدن به رژیم
  • کمبودهای تغذیه‌ای

ممکن است جلوگیری از ریزش مو پس از رژیم لاغری غیرممکن باشد، زیرا این یک پاسخ طبیعی بدن به رژیم، کاهش وزن قابل توجه و تغییر در رژیم غذایی است. اما راه‌هایی وجود دارد که ممکن است بتوانید میزان ریزش مو را کاهش دهید، مانند:

برنامه غذایی ارائه شده توسط پزشک خود را دنبال کنید.

پروتئین کافی بخورید. پروتئین را در وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها بگنجانید و از متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد مکمل‌های غذایی حاوی پروتئین بپرسید. با این حال، از پروتئین بیشتری نسبت به آنچه که پزشک توصیه می‌کند اجتناب کنید، زیرا می تواند در برنامه کاهش وزن شما اختلال ایجاد کند.

مکمل های غذایی را طبق توصیه پزشک مصرف کنید. می توانید روی، آهن و ویتامین های A، B9 و C را به عنوان مکمل‌های خوراکی مصرف کنید. ممکن است لازم باشد مکمل‌های مس را به صورت داخل وریدی دریافت کنید. پزشک ممکن است مکمل‌های دیگری را نیز توصیه کند که رشد مو را تحریک  می‌کند.

از زیاده‌روی در مصرف مکمل‌هایی که ممکن است در واقع منجر به ریزش مو شوند، خودداری کنید. یک مطالعه نشان می‌دهد که ویتامین A و E و سلنیوم بیش از حد می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

به برنامه بهبودی خود پایبند باشید: طبق توصیه به پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که مواد مغذی کافی در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنید و برنامه بهبودی خود را دنبال می‌کنید.

به یاد داشته باشید که مکمل‌های غذایی توسط سازمان غذا و دارو کنترل نمی‌شوند، بنابراین برندها ممکن است از نظر کیفیت متفاوت باشند. چنانچه در مصرف برخی مکمل‌ها زیاده‌روی کنید ممکن است منجر به مسمومیت شود. قبل از مصرف مکمل‌ها حتما از پزشک متخصص مشاوره بگیرید..

موهای شما پس از رژیم لاغری، در بیشتر موارد برگشت پذیر هستند و دوباره رشد خواهند کرد. ممکن است 6 ماه طول بکشد تا همه موهای خفته ریزش کنند، اما بدن شما با گذشت زمان شروع به رشد موهای بیشتری می کند، اما متاسفانه هیچ راهی برای احیای مجدد موهای بسیار آسیب دیده وجود ندارد.

آیا ریزش مو بعد از مزوتراپی طبیعی است؟

مزوتراپی مو نوعی درمان‌ تزریقی برای ریزش مو شدید می‌باشد. در این روش درمانی مواد تقویت کننده و تحریک کننده رشد مو به پوست سر تزریق می‌شود. مواد تقویتی شامل ترکیبی از در عصاره‌های گیاهی، داروهای مختلف، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، فاکتورهای رشد و مواد دیگری است که باعث متوقف شدن ریزش مو و تقویت و رشد دوباره مو می‌شود. یکی از عوارض معمول مزوتراپی ریزش موی شدید بعد از جلسات اولیه درمان است. این امر معمولا حس ناخوشایندی به افراد می‌دهد و باعث نگرانی و استرس می‌شود. اما این امر کامل طبیعی است، زیرا در مرحله تزریق مواد معدنی معمولا موهای آسیب دیده توانایی احیای خود را ندارند و سست می‌شوند و می‌ریزند موهای ضعیف و نازک، می‌ریزند. در واقع رشد موهای جدید باعث این ریزش غیر طبیعی می‌شود و موهای جدید و سالم و پرپشت‌تراز قبل شروع به رویش خواهند کرد.

آیا پرولاکتین بالا باعث ریزش مو میشود؟

اگر موهای شما به اندازه معمول پرپشت و شاداب به نظر نمی‌رسد، احتمالاً می خواهید دلیل آن را بدانید. اگرچه دلایل بسیاری برای ریزش مو وجود دارد، پرولاکتین یکی از آنها نیست. افراد مبتلا به هیپرپرولاکتینمی گاهی اوقات ریزش مو را تجربه می‌کنند، اما شواهد بسیار کمی وجود دارد که نشان دهد پرولاکتین بالا در واقع باعث این ریزش مو می‌شود. محققان خاطرنشان کردند که در حالی که برخی از زنان مبتلا به هیپرپرولاکتینمی ممکن است ریزش مو را تجربه کنند، این به تنهایی ثابت نمی‌کند که پرولاکتین خود باعث ریزش مو می‌شود. ممکن است شرایط خاصی که باعث ریزش مو می‌شوند نیز باعث افزایش پرولاکتین شوند.  

به عنوان مثال، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS  ممکن است باعث سطح بالای پرولاکتین شود. اگرچه سندرم تخمدان پلی کیستیک با ریزش مو مرتبط است، اما این لزوما به دلیل پرولاکتین نیست. افراد مبتلا به PCOS دارای سطح بالایی از آندروژن ها (هورمون های مردانه) هستند که می‌تواند باعث ریزش مو شود. بالعکس، PCOS  همچنین می‌تواند باعث هیرسوتیسم شود. این زمانی است که مو در سایر قسمت‌های بدن از جمله صورت، بازوها و شکم رشد می‌کند. 

به همین ترتیب، ممکن است پس از زایمان دچار ریزش مو شوید. در این دوره، شما پرولاکتین بیشتری برای شیردهی تولید می‌کنید اما همچنین، طیفی از تغییرات هورمونی پس از زایمان، از جمله کاهش سطح استروژن را تجربه می‌کنید. استرس ناشی از زایمان و کنار آمدن با نوزاد نیز ممکن است یک عامل باشد.

هیچ مدرکی وجود ندارد که پرولاکتین باعث ریزش مو شود. اما اگر سطح پرولاکتین بالا برای شما تشخیص داده شده است و موهای شما بیش از حد معمول مو ریزش داشته‌است، بهتر است حتما به یک متخصص پوست و مو زیبایی صحبت کنید، ممکن است مشکل دیگری در این مورد وجود داشته باشد.

 

بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

یکی از راههای اصلی در درمان ریزش مو استفاده از مواد غذایی مناسب روزانه است که بتواند نیازهای بدن شما را تامین کند و به حفظ سلامت و شادابی موهای شما کمک کند. برای دریافت ویتامین های مورد نیاز موها مطالعه در مورد مکمل ها و ویتامین ها ضروری است. مصرف ویتامین ها می توانند به رشد سلول ها کمک کنند، از آسیب رادیکال های آزاد به آن جلوگیری کنند، همچنین از سفید شدن زودهنگام آن جلوگیری کرده و در تقویت فولیکول ها نقش مؤثری داشته باشند. بنابراین می تواند نتیجه گرفت که استفاده از این ویتامین ها علاوه بر درمان ریزش مو در حفظ سلامت آنها نیز موثر است.

یکی از این ویتامین ها که در سلامت موها نقش بسیاری دارد ویتامین B7 یا بیوتین است که شما می توانید این ویتامین را در بسیاری از غذاها از جمله تخم مرغ، گوشت، ماهی، آجیل، تخم مرغ، سیب زمینی شیرین و دانه ها پیدا کنید و در رژیم غذایی روزانه خود از آن ها استفاده کنید. یکی دیگر از مهم ترین گروه ویتامین ها در تقویت موها ویتامین A است که نقش آن را در سلامت موها نمی توان نادیده گرفت. در واقع سلول های مو سریع ترین قسمت بدن هستند که رشد می کنند. پس منطقی است که ویتامین A سوخت عالی برای این رشد است. هنگامی که بدن شما ویتامین A را جذب می کند، سبوم تولید می کند. اگر به فکر درمان ریزش مو هستید حتماً استفاده از این ویتامین را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

ویتامین A یک ماده روغنی است که پوست سر شما را مرطوب می کند و فولیکول های مو را سالم نگه می دارد. کمبود ویتامین A می تواند منجر به ریزش مو شود. ماده دیگری که می توان در تقویت رشد موها از آن نام برد روی است که می تواند در درمان ریزش مو مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از روی باعث رشد مو می شود و غدد چربی اطراف فولیکول ها را به خوبی کار می کند. اگر کمبود روی دارید، ممکن است دچار ریزش مو شوید. کسانی که بیشتر مستعد کمبود روی هستند کسانی هستند که الکل بیش از حد مصرف می کنند، افراد مبتلا به کرون، زنان باردار یا شیرده و کسانی که بیماری های مزمن کلیوی دارند.

مصرف قرص های ویتامین که به شکل شرکتی موجود هستند، می تواند انتخاب مناسبی در این بخش باشد. پزشکان اغلب برای درمان ریزش مو با توجه به کمبود مواد مغذی در بدن شما یکی از آن ها تجویز می کنند. این قرص ها که با مارک ها و اسم های مختلف روانه بازار می شود و با مصرف آن ها دیگر نیازی به استفاده از مواد غذایی مختلف برای تأمین این ویتامین ها ندارید. با مصرف مشخص و هدفمند این قرص های ویتامین علاوه بر درمان ریزش مو شاهد افزایش رشد و سلامت موهای خود باشید. در زیر به بخشی از معروف ترین و پرفروش ترین آن ها اشاره می کنیم که می توانید با خیال راحت از تأثیرات آن بهره ببرید.

  • قرص پرفکتیل
  • قرص فولیکوژن
  • کپسول هیر ویت هلث اید
  • کپسول زینک پلاس یوروویتال
  • قرص یونی زینک لیبرتی سوییس
  • قرص بیوپانتن یوروویتال
  • قرص هیرتامین

انواع درمان ریزش مو

برای درمان ریزش مو می توان روش های مختلفی را در نظر گرفت. افراد بر اساس شرایط و نوع ریزش مو می توانند یکی از این روش ها انتخاب کنند.

عکس دلایل و راه های درمان و آزمایش های قبل از درمان ریزش مو

دارو درمانی برای ریزش مو

دارو درمانی بخش مهمی در درمان ریزش مو است.داروهای مربوط به ریزش مو تنوع بالای دارند. پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن ها را تجویز می کند. یکی از این داورها ماینوکسیدیل است که با نام تجاری minoxidil شناخته می شود. ماینوکسیدیل یک داروی موضعی و خوراکی است که توسط متخصصان پوست برای درمان ریزش مو و نازک شدن در مردان و زنان تجویز می شود. این دارو که به صورت محلول در بازار موجود است با تحریک بازسازی سلول های فولیکول مو باعث تقویت موها می شود. محلول ماینوکسیدیل در حقیقت به رشد رگ های خونی کمک می کند تا به ریشه های مو برسد و موها را تحریک کند.

فیناستراید یکی دیگر از داروی درمان ریزش مو است. این دارو با مسدود کردن تشکیل هورمون DHT و تحریک سلول های فولیکول مو برای رشد موهای جدید فقط در مردان استفاده می شود. برای درمان ریزش مو و نازک شدن موهای ناشی از وراثت به صورت قرص کاربرد دارد. استفاده از آن باید تحت نظر پزشک متخصص باشد؛ تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

جراحی کاشت مو

یکی دیگر از روش های درمان ریزش مو جراحی و کاشت مو است. این روش برای کسانی که دارای ریزش مو، نازک شدن مو یا طاسی دائمی هستند، گزینه مناسبی به شمار می رود. کاشت مو گزینه درمانی برای کسانی است که به دلیل وراثت موهای دارای تار موهای نازکی هستند؛ زیرا دارای نتایج مقرون به صرفه و خوب و طولانی مدت برای این دسته از افراد به شمار می رود. متخصص پوست عمل جراحی را برای پیوند دادن مو از قسمت های متراکم مو، مانند پشت یا طرف سر، به پوست سر نازک یا بخش هایی که دچار ریزش شده باشند، به کار می برد.

لیزر درمانی

یکی دیگر از روش های غیرتهاجمی و ایمن برای درمان ریزش مو استفاده از لیزر است. در این شیوه درمانی که از لیزر کم انرژی برای تحریک سلول های فولیکول مو در جهت رشد سریع تر موهای جدید استفاده می شود و این درمانی در طولانی مدت باعث ضخیم تر شدن موها می شود. این روش دارای مزایای بسیاری است و می تواند ریزش مو را متوقف کند و در رشد موهای جدید و بهبود آسیب دیدگی موها نقش مهمی داشته باشد.
روش پی آر پی (PRP): تزریق پلاسمای غنی از پلاکت را می توان به عنوان یکی دیگر از روش های درمان ریزش مو در نظر گرفت. این روش یکی از موثرترین و ایمن ترین درمان ریزش مو است زیرا تا حد زیادی از ریزش موها جلوگیری می کند. در این روش متخصص پوست پلاسمای غنی از پلاکت غلیظ را به پوست سر تزریق می کند تا ریزش مو را کند و رشد موهای جدید و سالم را تحریک کند از مزایای این روش ترمیم بافت ها، تقویت رشد موها و افزایش استحکام و تراکم موها است.

سلول های بنیادی

یکی دیگر از روش های درمان ریزش مو استفاده از سلول های بنیادی است. در این شیوه درمانی سلول های بنیادی حاصل از فولیکول های مو بیمار برای تقویت سلول های مو استفاده می شود. این سلول ها این پتانسیل را دارد که به انواع سلول های مختلف در بدن تبدیل شوند و به رشد موهای ضخیم جدید کمک می کنند و مشکلات ریزش مو را حل را رفع می کنند.

آمپول بیوتین برای درمان ریزش مو

آمپول بیوتین یکی از روش های درمان ریزش مو است که بسیار کاربرد دارد. یکی از عللی که می تواند باعث ریزش مو در افراد مختلف شود، کمبود ویتامین بیوتین است. این کمبود همچنین باعث مشکلات دیگری مانند افسردگی،گرفتگی عضلات،اختلالات خواب و دردهای شکمی از جمله آنها هستند و تأمین این ویتامین سلامتی بدن نیز مفید است. بهترین راه تامین نیازهای بدن در این ویتامین است.تا علاوه بر درمان ریزش مو به سلامتی بدن نیز کمک کنید.آمپول بیوتین را شاید بتوان به عنوان معجزه ای برای موها نام برد که می تواند علاوه بر درمان ریزش مو باعث پرپشتی و تقویت آن ها نیز می شود.

عکس دو ویال آمپول بیوتین به همراه یک سرنگ و ۳ جعبه این آمپول

پیشنهاد ما این است که آمپول حداقل دو بار در هفته، مورداستفاده قرار گیرد تا کمبودهای بدن در این ویتامین ها تامین شود. با استفاده از این آمپول ها شاهد تغییرات زیادی ظاهر موهای خود خواهید شد و می توانید به رشد موهای خود را کمک کنید. همچنین استفاده از آمپول بیوتین ظاهری سالم تر برای موهای شما به ارمغان می آورد. اگر برای رفع کمبود بدن و درمان ریزش مو طبق نظر پزشک از این آمپول استفاده کنید، نگران عوارض آمپول بیوتین و بپانتین نخواهید بود.البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنید زیرا مصرف بیش از اندازه هر مکملی می تواند برای بدن مشکلاتی را به وجود بیاورد.

حتی اگر آن ویتامین فواید بسیاری داشته باشد.در نظر داشته باشید که بیوتین و بپانتین دو ویتامین محلول در آب هستند و اگر آنها را بیش از اندازه مصرف کنید به صورت آب از بدن دفع می شود. مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث بروز اسهال و بیرون روی شدید در افراد شود. مصرف آمپول بیوتین یکی از موثرترین روش های درمان ریزش مو است که هزینه چندانی نیز برای شما ندارد.

مصرف سیر برای ریزش مو

سیر از زمان های گذشته برای درمان ریزش مو در افراد استفاده می شد.سیر دارای خواص بی نظیری است که در درمان های خانگی از آن استفاده های فراوانی می شود. سیر، خواص ضدمیکروبی فوق العاده دارد به طوری که می تواند مانند یک حافظ مؤثر برای پوست سر عمل کرده و آن را در برابر هجوم میکروب ها و باکتری ها محافظت کند. میکروب ها و باکتری ها تاثیر زیادی در سلامت موی سر دارند و تجمع آن ها در پوست سر باعث آسیب به آن می شود سلامت مو را دچار اختلال می کند و باعث ریزش مو در افراد می شود. سیر، با از بین بردن این عوامل آزار دهنده، باعث حفظ سلامت موها و درمان ریزش مو می شود.

همچنین سیر نقش زیادی در تحریک گردش خون و تقویت رشد موها ایفا می کند. زیرا در این صورت اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به ریشه موها می رسد و در تسریع روند رشد موها بسیار موثر است. سیر با خاصیت آنتی اکسیدانی در تقویت فولیکول های مو نیز نقش دارد و به درمان ریزش مو کمک می کند.

سلول های بنیادی برای درمان ریزش مو

در چند دهه اخیر بحث های زیادی درمورد استفاده از سلول های بنیادی برای درمان های مختلف انجام شده است، شاید این موضوع بسیار بحث برانگیز باشد. یکی از روش های درمانی که در سال های اخیر برای درمان ریزش مو مطرح شده است استفاده از سلول های بنیادی برای کاشت مو است. سلول های بنیادی در حقیقت سلول هایی هستند که هنوز هدفی برای آن ها تعریف نشده است. این سلول ها در بافت های مختلف بدن وجود دارند. پیوند مو از طریق سلول های بنیادی می تواند به روش های مختلفی انجام شود.

به طور کلی سلول بنیادی از بافت های بدن استخراج می شود و بعد از انجام بی حسی موضعی از طریق یک ابزار با تیغه دایره ای شکل برداشت این کار انجام می شود. در واقع این ابزار داخل پوست چرخانده و نمونه ای استوانه ای از بافت برداشته شود که در هر قسمت از بدن قابل تزریق است. سلول های برداشت شده در سانتریفیوژ نگهداری می شود تا زمانی که از بافت جدا شوند. سپس محلول به مناطقی از پوست سر تزریق می شود تا این سلول ها تبدیل به سلول های فولیکولی شوند و از نظر تئوری رشد موهای جدید را آغاز کنند.با این روش شاهد درمان ریزش مو خواهیم بود که بسیار خوشحال کننده است.

انواع داروهای درمان ریزش مو

ریزش مو ممکن است هم برای مردان و هم برای زنان اتفاق بیفتد. از آنجایی که این مشکل زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار می  دهد، باید به فکر راه حلی برای برطرف کردن آن بود. بهترین راه حل برای درمان ریزش مو، مصرف دارو است. داروهای ریزش مو تنوع زیادی دارند و تنها با تجویز پزشک باید مصرف شوند. گاهی اوقات پزشک یک دارو را به صورت تکی تجویز می  کند و گاهی برخی از داروها را به صورت مکمل پیشنهاد می  دهد.

در ادامه به انواع داروهای درمان ریزش مو اشاره می  کنیم:

ماینوکسیدیل

یکی از موثرترین داروهای ضد ریزش مو برای زنان و مردان، داروی ماینوکسیدیل ۵% است که با نام ماینوکسیدیل موضعی نیز شناخته می  شود. این داروی موضعی باید به طور مستقیم بر روی پوست سر قرار بگیرد. البته هنوز در رابطه با نحوه عملکرد آن اطلاعاتی در دست نیست. اما تجربه نشان داده است که در صورت قطع درمان ریزش مو با ماینوکسیدیل، مجددا طاسی و ریزش مو شروع خواهند شد.

حتی بعد از گذشت ۳ الی ۴ ماه، موهایی که دوباره رشد کرده بودند می ریزند. بنابراین بر اساس دستور پزشک از این دارو برای قطع ریزش مو استفاده نمایید و دوره درمان خود را کامل کنید.

عکس مردی که روی موی سر خود از ماینوکسیدیل استفاده می کند

داروهای ضد آندروژن

داروهای ضد آندروژن دارای انواع مختلفی هستند و جزو بهترین داروهای ضد ریزش مو برای آقایان به شمار می  روند. یک داروی ضد آندروژن می  تواند طاسی معمولی مردانه را برطرف کرده و روند ریزش مو را آهسته نماید. آندروژن را  در دسته هورمون  های مردانه قرار می  دهند. البته این هورمون در زنان نیز تولید می  شود، اما ترشح آن در مردان بیشتر بوده و در اکثر اوقات عامل ریزش موی آنها خواهد بود.

عملکرد داروهای ضد آندروژن به این صورت است که گیرنده  های آندروژن را مهار می  کنند و از این طریق از ریزش مو جلوگیری خواهند کرد.

اسپیرونولاکتون

یکی دیگر از داروهای پرمصرف برای درمان ریزش مو، اسپیرونولاکتون است. این دارو با نام اسپیرونولاکتون سیستمیک نیز شناخته می  شود و در گروه داروهای آنتاگونیست گیرنده آلدوسترون و دیورتیک های نگهدارنده پتاسیم قرار می  گیرد. نحوه عملکرد آن به این صورت است که تولید آندروژن را آهسته می  کند و از ریزش مو جلوگیری می  نماید. کاهش تولید آندروژن باعث کاهش ریزش موی آندروژنیک می شود.

عکس کپسول اسپیرونولاکتین

داروهای ضد عفونت قارچی

در بسیاری از مواقع عفونت پوستی به خصوص عفونت قارچی، دلیل ریزش مو در مردان و زنان است. در صورتی که ریزش مو از این نوع باشد، برای درمان آن باید داروهای ضد قارچ مصرف کنید. این داروها به دو صورت موضعی و خوراکی وجود دارند و برای درمان عفونت  های قارچی پوست سر مورد استفاده قرار می  گیرند. معمولا دوره درمان آن ها ۶ تا ۱۲ هفته خواهد بود.

داروهای خوراکی موجود در این دسته ایتراکونازول (اسپورانوکس)، تربینافین و برخی مکمل  های دیگر هستند. شامپوهای حاوی کتوکونازول و سولفید سلنیوم نیز برای درمان ریزش موی ناشی از عفونت قارچی پیشنهاد می  شود.

علائم ریزش مو

ریزش مو می تواند به دلایل و عوامل متعددی به صورت ناگهانی یا تدریجی رخ دهد.شناخت هر چه بهتر این علائم در درمان ریزش مو بسیار موثر است.زیرا می تواند گزینه های درمانی را مشخص کند.علائم و نشانه های ریزش مو به شرح زیر است:

  • نازک شدن تدریجی موها را می توان به عنوان شایع ترین علائم در ریزش مو در نظر گرفت که با گذشت سن خود را نشان می دهد. این نوع ریزش در مردان از خط مو شروع می شود و قبل از نازک شدن تا حد طاسی تا بالای سر پیش می رود. در الگوی زنانه با نازک شدن تدریجی مو از بالای سر شروع می شود و به کل سر گسترش می یابد اما مانند مردان خط مو را درگیر نمی کند.
  • یکی دیگر از علائم ریزش مو طاسی دایره ای یا تکه ای است. به این نوع از ریزش، ریزش موی تکه ای در نقاط دایره ای روی پوست سر، ریش یا ابروها، بروز می کند و قبل از ریزش پوست سر و بدن با خارش یا درد همراه است.
  • شل شدن ناگهانی مو که در اثر یک شوک جسمی و روحی ایجاد میشود و در نتیجه ریزش بیش از حد مو هنگام شانه کردن، شامپو زدن یا کشیدن ملایم صورت می گیرد و معمولاً وحشت زیادی را برای فرد ایجاد می کند. این نوع ریزش مو به یک ریزش موی عمومی تمایل دارد.
  • ریزش موهای کل بدن که در اثر برخی بیماری ها یا داروها مانند شیمی درمانی است که می تواند باعث ریزش عمومی پوست سر و بدن و ابروها شود. با این حال، این فقط موقتی است. و در اثر مشکل فعلی در سلامتی فرد ایجاد شده است و موها می توانند دوباره خود را از سر بگیرند.
  • تکه های پوسته دار پوست سر، ریزش موی تکه ای با پوسته پوسته شدن شوره مانند در سرتاسر سر هستند که می تواند به دلیل قارچ یا کرم حلقوی باشد.
  • معمولاً تشخیص ریزش مو با شرایط خاصی همراه است و متخصص پوست با گرفتن سابقه، پرس وجو در مورد غذاها یا داروها و همچنین هر بیماری اساسی از جمله سابقه خانوادگی نازک شدن یا طاسی مو و انجام معاینه جسمی برای تعیین علت اصلی مو، تشخیص ریزش مو را انجام می دهد.

از دست دادن و نازک شدن مو با انجام مراحل تشخیصی زیر همراه است که می تواند در درمان ریزش مو بسیار موثر باشد:

درمان ریزش مو از طریق یافت علت آن به راحتی امکان پذیر است. اگر ریزش بیش از 200 رشته در روز وجود داشته باشد که می توان از موهای روی دستان خود هنگام شامپو، شانه زدن یا انجام فعالیت های روزانه، از موهای روی دستان خود مشاهده کرد. روش های تشخیصی برای درمان ریزش مو می تواند شامل موارد زیر باشد.

معاینه پوست سر برای جستجوی علائم عفونت روی پوست سر

  1. تست شانه و تست کشش: متخصص پوست با کشیدن چندین بار موها را به آرامی انجام می دهد و تعداد موهایی را که با دست بیرون می آیند، انجام می دهد. از طرف دیگر، موهای خود را به مدت 1 دقیقه شانه کنید و تعداد موهای ریخته شده را برای ارزیابی چرخه زندگی موها حساب کنید.
  2. آزمایش خون: بررسی عملکرد غده تیروئید و اندازه گیری سطح آهن در بدن.
  3. بیوپسی پوست و مو: متخصص پوست نمونه پوست سر را می گیرد و آن را برای معاینه پاتولوژی در زیر میکروسکوپ سبک می فرستد تا به دنبال ناهنجاری هایی مانند عفونت یا التهاب فولیکول مو باشد.

بهترین پزشک درمان ریزش مو در تهران

برای درمان ریزش مو باید به بهترین پزشک تهران مراجعه نمایید تا شما را سریعا به نتیجه دلخواهتان برساند . برای اینکه بتوانید بهترین پزشک درمان ریزش مو در تهران را شناسایی کنید، باید به برخی نکات و ویژگی  های او توجه نمایید. بهترین پزشک باید ویژگی  های زیر را داشته باشد:

سابقه زیاد در انجام درمان های موفقیت آمیز

پزشکی که برای سال  های زیاد در زمینه برطرف کردن بیماری  های موی سر و درمان ریزش مو فعالیت داشته و به طور کاملا تخصصی در این زمینه مشغول به فعالیت شده باشد، می تواند به عنوان بهترین پزشک درمان ریزش مو در تهران شناخته شود. همه افراد ترجیح می  دهند برای برطرف کردن مشکل خود به پزشکانی که سابقه و تجربه زیادی دارند مراجعه کنند.

استفاده از متدها و روش  های جدید

امروزه با پیشرفته علم و تکنولوژی، برای درمان بیماری ها و مشکلات روش  های گوناگونی روی کار آمده است. بهترین پزشک درمان ریزش مو در تهران باید از جدیدترین و به روزترین متدها استفاده کند. بنابراین برای برطرف کردن ریزش مو و شناخت علل آن باید به پزشکانی مراجعه کنید که همواره در تلاش هستند تا به روزترین روش  های درمانی را یاد بگیرند و اطلاعات خود را آپدیت کنند.

پیگیری روند درمان

از آنجایی که بازگشت موهای از دست رفته به طور تدریجی و به مرور زمان اتفاق می  افتد، پزشک موظف است که به صورت مداوم مراحل درمان را بررسی نماید. در صورتی که پزشک روند درمان را بررسی نکند، موهای بازگشته نیز مجددا دچار ریزش می  شوند. بنابراین در انتخاب پزشک نهایت دقت را به خرج دهید تا مطمئن شوید که فرد مسئولیت پذیری را انتخاب خواهید کرد.

برای درمان ریزش مو به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

هیچ کدام از پزشکان اطلاعات کافی و دقیق در رابطه با درمان ریزش مو ندارند. بنابراین پیشنهاد می  شود که برای برطرف کردن این مشکل به متخصصان مختلف مراجعه کنید. البته در برخی موارد، پزشکانی که تخصص خاصی دارند می توانند بهتر باشند. برای مثال در صورتی که علت ریزش مو یک بیماری پوستی باشد، متخصص پوست و مو می  تواند آن را شناسایی و برطرف کند. اما در صورتی که مشکل هورمونی باشد باید از یک متخصص غدد کمک بگیرید.

پیشنهاد می  شود که برای دستیابی به نتیجه بهتر، هم به متخصص پوست و مو و هم به متخصص غدد مراجعه نمایید. به طور کلی هر یک از پزشکان ممکن است به این حوزه علاقه داشته باشند و در رابطه با آن تحقیق کنند. شما نیز باید به پزشکی مراجعه کنید که اطلاعات کافی در رابطه با درمان ریزش مو دارد. برای اینکه بتوانید بهترین متخصص را پیدا کنید، بهتر است با دوستان و آشنایان خود مشورت کنید و از تجربیات آنها استفاده نمایید.

علاوه بر این مطمئن شوید که پزشک مورد نظر شما با بررسی نتایج آزمایش خون، درمان را شروع می کند. چون علت ریزش مو برای هر شخص متفاوت خواهد بود و پزشک ابتدا باید ریشه آن را پیدا کند؛ سپس برای درمان دارو تجویز نماید.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیق‌تر پوستی با کارشناسان کلینیک ایرانیان با شماره تماس ۰۲۱.۷۵۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.

تلفن تماس
021-75900

برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با ما در ارتباط باشید

پکیج ها و لیست قیمت

جهت مشاهده پکیج های کلینیک ایرانیان کلیک کنید

فرم مشاوره و رزرو

جهت تکمیل فرم درخواست رزرو و مشاوره کلیک کنید

اگر جواب سوال خود را پیدا نکردین با مشاوران کلینیک ایرانیان تماس بگیرید

در صورتی که فرد بتواند تفاوت ریزش مو برگشت پذیر و موقتی را با ریزش موی غیر طبیعی متوجه شود، بسیاری از مشکلات و نگرانی ها برطرف خواهند شد. اما معمولا همه افراد فکر می کنند که هر نوع ریزش مویی از نوع دائمی بوده و به فکر کاشت مو می افتند. همانطور که میدانید ریزش مو به دلایل مختلف ایجاد می شود؛ از این رو این مشکل نیز دارای انواع مختلف بوده که با هم متفاوت هستند. برای مثال برخی ریزش موها غیر قابل برگشت و برخی دیگر قابل برگشت هستند.

متخصصان معتقدند در صورتی که ریزش مو به دلیل صدمه دیدن ساقه مو ایجاد شود، از نوع موقتی و برگشت پذیر است؛ چون ریشه سالم بوده و هیچ آسیبی ندیده است. اما اگر ریزش مو به دلیل مشکلات و آسیب های ریشه ای اتفاق بیفتد، از نوع غیر قابل برگشت و دائمی خواهد بود. عوامل مختلفی مانند استرس و اضطراب، برخی بیماری ها و داروها، فقر آهن، تغییرات هورمونی، کاهش وزن، پیروی از رژیم های لاغری نامناسب و … باعث ایجاد ریزش موی موقتی می شوند.

در صورتی که ریزش موی شما به دلیل این مشکلات به وجود آمده باشد، با اقدامات مراقبتی و شروع درمان می توانید موهای ریخته شده را بازگردانید.

به طور کلی ریزش مو بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز کاملا طبیعی است. این موهایی که به طور طبیعی دچار ریزش میشوند، اصطلاحا موی مرده نام دارند. در بخش انتهایی تارهایی که به طور طبیعی ریخته شده اند، یک بخش سفید رنگ کوچک قرار دارد که اصلی ترین راه تشخیص آن ها است. ممکن است زمانی که در حال مرتب کردن یا شانه زدن موهایتان هستید، تعداد کمی از آن ها بریزند. این نوع ریزش مو کاملا طبیعی است و بدن به صورت طبیعی آن ها را جایگزین خواهد کرد.

در صورتی که این شرایط را دارید نگران نباشید؛ چون نشان دهنده ریزش مو طبیعی است. ریزش غیر طبیعی مو زمانی اتفاق می افتد که موی جدید جایگزین موهای ریخته شده نشود. در این صورت حجم موهایتان کاهش می یابد و ظاهرتان تحت تاثیر قرار می گیرد. در صورت مشاهده این وضعیت حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید و درمان ریزش مو را سریعا شروع نمایید.

یکی از علت های مهمی که می تواند باعث ریزش مو در افراد شود، مشکلات هورمونی است. شناخت این مشکلات می تواند به روند درمان ریزش مو کمک کند.تا زمانی که تعادل در بین هورمون ها برقرار باشد شاهد رشد طبیعی موها هستیم ولی به محض به هم خوردن تعادل در بین آن ها شاهد ریزش موهای شدید و ناگهانی در افراد هستیم.

اختلالات هورمونی هم در زنان و هم مردان می تواند باعث نازک شدن تارهای مو و ریزش آن ها شود. ریزش مو هورمونی به دلایل مختلفی در افراد بروز می کند که مهمترین آن ها ورود به سن یائسگی در زنان، بارداری، کاهش سطح هورمون تستوسترون در مردان بعد افزایش سن، استرس های طولانی مدت و اختلالات تیروئیدی هستند. از طریق انجام آزمایش به راحتی می توان تشخیص داد که آیا علت ریزش مو در هر فردی هورمونی است یا نه.

به این ترتیب درمان ریزش مو شکل دیگری به خود می گیرد. دو نشانه اصلی نیز برای ریزش موهای هورمونی وجود دارد که به راحتی قابل تشخیص است. عدم تعادل در هورمون های کورتیزول، تستوسترون، هورمون های تیروئیدی باعث بروز ریزش می شود که به راحتی با آزمایش خون قابل تشخیص است. پزشک می تواند با انجام یک آزمایش خون برای شما سطح این هورمون ها در خون بررسی و به شما اعلام کند که آیا ریزش مو شما هورمونی است یا خیر.

علاوه بر این یکی دیگر از نشانه ریزش مو هورمونی این است که به تدریج آغاز می شود زیرا عدم تعادل در هورمون ها به مرور زمان اتفاق می افتد. برای درمان ریزش مو در در این سری از مشکلات دارو بهترین راه حل است که پزشک می تواند دوره درمانی را برای فرد آغاز کند.

ید درمانی یا ید رادیواکتیو یکی از روش های درمانی است که برای حل مشکلات مربوط به بخش تیروئید و به خصوص درمان سرطان تیروئید و پرکاری آن در سال های اخیر مطرح شده است. از آنجایی که پرکاری تیروئید مشکلات بسیاری را برای بدن به همراه دارد، به طوری که زندگی روزمره فرد را با اختلال روبرو می کند، روش های درمانی این حوزه بیش از پیش اهمیت می یابد.

تپش قلب، مشکلات در خواب، قاعدگی های سخت و اضطراب های شدید از علائم اصلی پرکاری تیروئید محسوب می شوند. ید درمانی یکی از روش هایی است نوعی ید به صورت قرص یا شربت برای فرد تجویز می شود. این شیوه درمانی زمانی آغاز می شود که غده تیروئید تمام یدی که در بدن فرد موجود است را جذب می کند.

از این درمان می توان برای از بین بردن و تخریب سلول های سرطانی نقش زیادی داشته باشد. البته تأثیر این درمان سه تا 6 ماه به طول می انجامد. این درمان نیاز به بستری شدن ندارد و در یک جلسه به صورت سرپایی انجام می شود. ریزش مو در سرطان تیروئید معمول نیست ولی در مواردی می تواند ید درمانی باعث ریزش مو در فرد شود. البته این موضوع در هر شخصی متفاوت است و می توانید قبل از شروع درمان با پزشک خود مشورت نمایید.

در سال های اخیر مطالب زیادی در مورد خواص آب پیاز برای رشد مو مطرح شده است و در واقع از پیاز به عنوان یک شیوه خانگی برای درمان ریزش مو استفاده می شود که می تواند به عنوان سوال مهمی در این بخش مطرح شود که آیا واقعاً آب پیاز برای رشد مو مؤثر است یا نه؟

همانطور که میدانید پیاز سرشار از گوگرد است که می تواند به رشد مو کمک کند. گوگرد خاصیت کلاژن سازی دارد و به تولید سلول های سالم و رشد موها کمک می کند. استفاده از آب پیاز می تواند در خون رسانی به سر و تقویت فولیکول های مو نیز موثر باشد ولی اگر به اندازه مناسب استفاده نشود می تواند عوارض بسیاری برای فرد داشته باشد. همچنین ممکن است که فرد به پیاز حساسیت داشته باشد و استفاده از آب پیاز باعث ریزش مو در این افراد شود.

آب پیاز رطوبت موجود در پوست سر را نیز از بین می برد و خشکی و پوسته پوسته شدن سر را به دنبال دارد که می تواند به ریزش مو منجر شود. آب پیاز سرشار از گوگرد است و اگر بعد از ریختن بر روی سر به درستی شسته نشود در پوست سر باقی می ماند و می تواند باعث تحریک پوست سر و ریزش مو شود. برای افرادی که به دنبال یک درمان اصولی و مناسب برای ریزش مو هستند استفاده از آب پیاز توصیه نمی شود. استفاده از روش های درمانی مناسب تر می تواند جایگزین بهتری برای ریزش مو باشد.

سرطان نمی تواند مستقیماً به عنوان علتی برای ریزش مو باشد اما در سرطان مراحل درمانی گاهی بسیار به طول می انجامد. مصرف برخی از داروها می تواند زمینه را برای ریزش مو در افراد به وجود بیاورد. همچنین بعد از طی دوره های شیمی درمانی و پرتودرمانی فرد دچار ریزش موهای شدید و ناگهانی می شود. به همین علت باید بگوییم که ریزش مو و سرطان دارای ارتباط غیرمستقیم با هم هستند.

برای بهبود ریزش مو، اولین اقدام مراجعه به پزشک برای پی بردن به علت ریزش مو است. علت ریزش مو ممکن است ژنتیکی، یا مربوط به عوامل محیطی باشد. با توجه به علت ریزش مو، میتوان از درمان‌های مختلف استفاده کرد عمده این موارد شامل شستشوی روزانه، خشک کردن موها بعد از استحمام، استفاده از شامپوهای مناسب، استفاده از محلول‌ها و روغن‌های مفید برای مو، استفاده از مکمل‌ها و ویتامین‌های مناسب برای مو، مزوتراپی، پی آر پی….

کشیدن مداوم موها، ممکن است در نهایت منجر به ریزش مو شود. در واقع یک اصطلاح پزشکی برای این نوع ریزش مو وجود دارد. به آن آلوپسی کششی (ال اوه پی شا) می‌گویند. با گذشت زمان، کشیدن مداوم می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب برساند. اگر به فولیکول‌های مو آسیب برسانید، موهای شما نمی‌توانند دوباره رشد کنند، بنابراین دچار ریزش دائمی مو می‌شوید. هنگامی که کشیدن ادامه می‌یابد، اکثر افراد در نهایت متوجه می‌شوند که رشد موهایشان متوقف می‌شود. جایی که زمانی مو داشتید، پوستی براق و طاس خواهید دید. هنگامی که آلوپسی کششی به این مرحله می‌رسد، موهای شما نمی توانند دوباره رشد کنند.

  • دم اسبی
  • انواع بافت
  • اکستنشن با بافت مو
  • خوابیدن با موهای باز
  • بستن مو با تل و کش و گیره‌های محکم

برای کسانی که جنس موهایشان نازک و ضعیف است
تقویت رشد موها
افزایش حجم و پرپشتی موها
یک درمان مکمل برای ریزش مو
جلوگیری از پیشرفت طاسی در مردان و زنان
کسانی که کاشت مو انجام داده‌اند
افزایش اثرگذاری عمل کاشت مو

با توجه به شرایط زندگی، آلودگی‌هوا، رنگ کردن مو، استفاده از سشوار و اتو‌ی مو، آسیب دیدن موها اجتناب‌ناپذیر است. به همین دلیل خشکی و دوشاخه شدن موها امری طبیعی می‌باشد. فیلر‌مو به رفع این مشکلات کمک می‌کند. این محصول برای جلوگیری از ریزش مو، تقویت فولیکول‌مو مو و تسریع رشد مو به کار می‌رود. فیلر مو موادی از قبیل فاکتورهای رشد، آنزیم‌های لازم، مواد‌‌معدنی و ویتامین‌ها را به ریشه موها می‌رساند. برای افرادی که موهای ضعیف و شکننده دارند انتخاب فیلر مو بهترین گزینه است.

این یک تصور کاملا اشتباه است که با کوتاه کردن مو می‌توان از ریزش آن جلوگیری کرد. کوتاه کردن موها فقط بر روی ساقه تاثیر می‌گذارد، امام در فولیکول که عامل رشد مواست، تاثیر نمی گذارد. کوتاه کردن موهایتان ممکن است به این معنا باشد که احساس می‌کنید موهایتان کمتر می‌ریزد زیرا نوک‌های قسمت نازک و آسیب دیده مو برداشته شده و موهایتان سالم‌تر به نظر می‌رسند، اما تاثیری بر رشد یا ریزش جدید ندارد.

از آنجایی که ساقه مو به سمت پایه ضخیم تر است، کوتاه کردن موها می‌تواند آن را پرپشت‌تر و حجیم‌تر نشان دهد. به‌علاوه، مدل‌های موی کوتاه از مدل‌های بلندتر ضخیم‌تر به نظر می‌رسند، زیرا مو بدون جدا شدن به سمت بالا می‌چرخد. بنابراین، اگر می‌خواهید موهایتان پرپشت‌تر به نظر برسد، باید آن‌ها را کوتاه کنید.

با این حال، در هنگام مبارزه با ریزش مو، کوتاه کردن موهای کوتاه برای موهای نازک مزایای مختلفی دارد .

موهای کوتاه در برابر گرفتن و کشیده شدن مقاوم‌تر هستند. بستن موها به عقب می‌تواند موها را آماده کند تا به سطح پوست سر نزدیک‌تر شوند تا در نهایت ریزش کنند.

ترمیم و احیای ساقه موی آسیب دیده (درمان موخوره)

مراقبت و بهداشت موهای کوتاه راحت‌تر است.

شکنندگی موهای کوتاه کمتر است.

مدت زمان ماندگاری این روش به عوامل زیادی بستگی دارد که مهم ترین آن ها شامل شرایط جسمانی شما و تعداد جلساتی که برای پی آر پی مراجعه کرده اید، می شوند. همچنین تخصص پزشکی در این زمینه اهمیت زیادی دارد. اما به طور کلی، پی آر پی مو حداقل 12 ماه ماندگاری خواهد داشت.

مهم ترین مزایای پی آر پی مو شامل مواردی مانند تقویت فولیکول های ضعیف شده، کاهش سرعت ریزش مو، جلوگیری از ریزش بیشتر و همچنین رشد موهای جدید می شوند. علاوه بر این، در صورتی که عمل کاشت مو انجام داده باشید، پی آر پی به شما کمک می کند که زخم های پوست سر بعد از این عمل را نیز درمان کنید.

ریزش مو آندروژنیک نوعی از ریزش مو است که هم در مردان و هم در زنان اتفاق می افتد. معمولا خانم  هایی که به ریزش آندروژنیک دچار شده اند، یک نشانه ثابت را تجربه می کنند. این افراد متوجه می شوند که موهایشان در همه قسمت ها بسیار نازک شده اند. این نوع ریزش مو به دلیل اختلال در هورمون های آندروژن به خصوص هورمون DHT ایجاد می شود.

در مردان نیز این نوع ریزش مو به دلیل اختلال در همین هورمون به وجود می آید و اصلی ترین دلیل ریزش مو در مردان محسوب می شود. تحقیقات نشان داده اند که بیشتر از ۵۰ درصد مردانی که سن آنها بالای ۵۰ سال است، دچار این نوع ریزش مو شده اند. نشانه های ریزش مو آندروژنیک در مردان با زنان متفاوت است. در مردان این نوع ریزش با نوعی الگوی طاسی آغاز می شود و معمولا از اطراف شقیقه ها و فرق سر شروع خواهد شد.

البته ریزش مو آندروژنیک ممکن است شدید شده و منجر به طاسی کل سر شود. بروز این حالت در خانم ها بسیار نادر است.

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.