راهنمای مطالعه
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین شیوههای جوانسازی پوست است. در این شیوه غیرتهاجمی،به کمک سوزنهای ریز، سوراخهای ریز و سطحی در پوست ایجاد میشود و به این ترتیب ترکهای پوستی که در اثر زایمان، چاقی و بلوغ روی پوست ایجاد شدهاند، از بین میروند.
میکرونیدلینگ، جزء موثرترین روش های جوانسازی پوست میباشد که علاوه بر جوانسازی به ترمیم پوست نیز کمک میکند و با تحریک پوست باعث افزایش کلاژن سازی در آن میشود.
انجام میکرونیدلینگ کاملا بدون درد میباشد و پس از انجام باعث ایجاد زخم در سطح پوست نمیشود.
در ادامه قصد داریم مطالبی درباره میکرونیدلینگ را از متخصصین کلینیک زیبایی ایرانیان بخوانیم.
میکرونیدلینگ به چند روش انجام میشود؟
میکرونیدلینگ به دو شیوه انجام میشود:
- شیوه دستی میکرونیدلینگ
- با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ
شیوه دستی میکرونیدلینگ چگونه است؟
با استفاده از وسیله اى به نام درمارولر انجام میشود، درمارولر استوانهاى پوشیده شده از سوزنهاى بسیار ظریف از جنس استیل است که به وسیله متخصص در جهات گوناگون، روى پوست بیمار حرکت مىکند و منفذهای بسیار ریزى، در پوست ایجاد مىکند. عمق این منفذها ثابت بوده و بسته به درمارولری که استفاده میشود، طول نیدلهاى درمارولر، از ۰.۵ تا ۲ میلیمتر متغیر است و بدون ایجاد هیچ مشکلى ظرف ٣- ٢ روز بهبود مىیابد.
شیوه دستگاهی میکرونیدلینگ چگونه است؟
با استفاده از دستگاهی که باسرعت بسیار بالا و با دقت زیاد، یک کارتریج مخصوص که یک صفحه پوشیده از سوزنهای ظریف است را در عمق مشخص وارد پوست میکند. تعداد کانالهایی که با این شیوه در پوست ایجاد میشود و اندازهای در ایعاد میکرو دارند، قابل مقایسه با شیوه دستی درمارولر نیست، به همین دلیل نتایج درمانی و بهبودی حاصل شده بسیار چشمگیر است. عمق نفوذ از ۰/۲ تا ۲/۷ میلیمتر قابل تنظیم است و در ناحیه های حساس مانند اطراف پلک و دورلب قابل انجام است. نکته مهم درمیکرونیدلینگ، استفاده از دستگاه مناسب و با کیفیت است.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستند؟
- کسانی که پوست تیره دارند
- اشخاصی که طی ۶ماه قبل از میکرونیدلینگ به صورت مداوم جوش میزدند
- افرادی که بنا به بیماریهای خاص، روند ترمیم زخم آنها کند پیش میرود.
- اشخاصی که چین و چروکهای عمیق دارند.
آیا قبل از انجام میکرونیدلینگ اقدامات خاصی باید انجام شود؟
- در ناحیه تحت درمان از لوازم آرایشی استفاده نشود
- در صورت مبتلا بودن به بیماریهای پوستی به پزشک خود اطلاع دهید.
- حتما پوست خود را تمیز کنید
- در صورت داشتن دیابت یا بیماریهای انعقاد خون حتما به پزشک اطلاع دهید.
میکرونیدلینگ در چه مواردی کاربرد دارد؟
- رفع ترکهای پوستی ناشی از کاهش وزن شدید، بارداری و غیره
- رساندن دارو و ویتامین ها به لایه های عمقی موجود در پوست
- برطرف کردن جای زخم ناشی از سوختگی، آبله مرغان و غیره
- درمان جای جوش
- رفع چین و چروکهای پوستی
- رفع منافذ باز پوست
- رفع لکهها و تیرگیهای موجود در پوست
بعد از میکرونیدلینگ چه مراقبتهایی باید انجام شود؟
- تمرینهای ورزشی به مدت ۱۲ ساعت انجام نشود
- از آرایش کردن به مدت ۱۲ ساعت اجتناب شود
- تا ۱۲ ساعت از زدن کرمهای ضد آفتاب خودداری کنید.
- تا ۲ هفته الکل و دخانیات استفاده نکنید
- صورت خود را پس از گذشت چند ساعت با آب بشویید تا خونها شسته شوند
- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به مدت ۱۰ روز خودداری کنید.
مزایای میکرونیدلینگ چیست؟
- تحریک تولید کلاژن و تسریع بخشیدن به روند جوانسازی پوست
- بازسازی پوست و از بین رفتن جای زخمها
- روشن شدن پوست به واسطه از بین رفتن منافذ
- قابلیت استفاده برای نقاط حساس پوستی
- کم بودن هزینه این شیوه جوانسازی به نسبت شیوههای دیگر
- از این شیوه میتوان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد
عارضه انجام میکرونیدلینگ غیر استاندارد چیست؟
در صورتی که لایه برداری پوست با ضخامتهای غیر استاندارد انجام شود؛ همینطور چنانچه پس از لایه برداری پوست مراقبتهای لازم مرتب انجام نگیرد، سبب ایجاد لک و ضایعات پوستی میشود. استفاده نکردن از داروی مناسب و استاندارد عفونتهای پوستی را ایجاد کرده و تشدید میبخشد.
استفاده از سوزن مشترک برای چند فرد و حتی استفاده از یک کارتریج برای یک فرد در چند جلسه میتواند به دلیل کند شدن سوزنها و همینطور آلودگی باعث تخریب بافت و عفونت شده و گاها آسیبهای جبران ناپذیری را برای سلامت مراجعه کننده ایجاد نماید.
امروزه جهت انجام میکرونیدلینگ از کارتریجهای یکبار مصرف استفاده میشود. توجه داشته باشید که تنها استفاده از کارتریج ایمنی و سلامت شما را تضمین نخواهد نمود، بلکه باید کارتریج استاندارد، استریل و دارای غشاء محافظ بوده تا به هیچ وجه خون، لنف و مایعات بدن از داخل کارتریج به داخل دستهی دستگاه راه پیدا نکند.
توجه داشته باشید که در صورت عدم وجود غشاء محافظ در کارتریج و انتقال مایعات به داخل هندپیس احتمال انتقال عفونت و ویروسهای هپاتیت و ایدز به دیگران به شدت بالا خواهد رفت. در صورتیکه داخل کارتریج ها به جای محافظ پلاستیکی، فنر فلزی مشاهده میکنید بدانید که این کارتریج ایزوله نبوده و به هیچ وجه ایمن نیست.
سوالات متداول
دوره بهبودی میکرونیدلینگ چگونه است؟
بعد از درمان، پوستتان به رنگ قرمز روشن خواهد بود، مثل اینکه دچار آفتاب سوختگی شده باشید. زمان مورد نیاز برای بهبودی به شدت درمان بستگی دارد. به طور متوسط، قرمزی پوست بیماران ما ۲ تا ۴ روز طول میکشد. برای بعضی بیماران، قرمزی تنها ظرف ۲۴ ساعت از بین میرود. برای سرعت دادن به بهبودی، توصیه میکنیم در طول دو روزِ بعد از درمان یا بعد از ترمیم کننده استفاده نمائید.
بعد از درمان چه شکلی خواهم بود؟
اکثر بیماران ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه بعد از درمان دچار قرمزی و ورم خفیف مشابه یک آفتاب سوختگی ملایم میشوند و کمی خونریزی نقطهای و یا کبودی هم وجود خواهد داشت. ظرف یک یا دو هفته متوجه خواهید شد که پوستتان صافتر و درخشانتر شده است اما کامل شدن اثر درمان چند ماهی طول میکشد.
بعد از میکرونیدلینگ به چه مدت استراحت نیاز است؟
واکنش التهابی پوست مدت بسیار کمی طول میکشد، طوری که ظرف چند ساعت قرمزی پوست به طور قابل توجهی کاهش یافته و به رنگ مایل به صورتی تبدیل میشود که آن هم ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین میرود
میکرونیدلینگ چه تفاوتی با درمانهای لیزری پوست دارد؟
میکرونیدلینگ به صورت اتوماتیک، رنگدانهها را به طور مکانیکی شکسته و بدون استفاده از گرما پوست را برای تولید کلاژن تحریک میکند. میکرونیدلینگ، برای کسانی که برای درمانها لیزری آماده نیستند، گزینه مناسبی است. میکرونیدلینگ، در مقایسه با درمانهای لیزری مشابه به زمان بهبودی کمتری نیاز دارد.
هر چند وقت یک بار باید از میکرونیدلینگ استفاده کنم؟
تعداد جلسات مورد نیاز به هدف شما بستگی دارد. برای اسکارهای آکنه خفیف تا متوسط، بهترین نتیجه را با سه تا چهار جلسه درمان به دست خواهید آورد. اسکارهای عمیقتر و ترکهای پوستی حدوداً به پنج جلسه درمان نیاز دارند. پیشنهاد میکنیم، برای درمانهای چند جلسهای بین هر دو جلسه ۴ تا ۶ هفته فاصله قرار دهید. بسیاری از مراجعین ما، برای لایه برداری مرتب و جذب بهتر محصولات و سرمهای ضدپیری، هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار تحت این درمان قرار میگیرند.
آیا میکرونیدلینگ دردناک است؟
پیش از درمان، از یک کرم بیحس کننده استفاده میشود تا درد احساس شده در طول درمان به حداقل برسد.
آیا میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوستی قابل اجرا است؟
میکرونیدلینگ را میتوان روی هر تایپ پوستی انجام داد.
به چند جلسه درمان نیاز بوده و هر چند وقت یک بار میتوان میکرونیدلینگ را تکرار کرد؟
میکرونیدلینگ را میتوانید تا رسیدن به نتیجه مطلوب بدون هیچ خطری هر ۴ تا ۶ هفته یک بار تکرار کنید. برای تحریک تولید کلاژن توصیه میکنیم با ۳ جلسه شروع کرده و بین هر دو جلسه حداقل ۴ تا ۶ هفته فاصله قرار دهید. برای کاهش اسکار، به طور متوسط ۳ تا ۶ جلسه توصیه میشود. تعداد جلسات مورد نیاز به پاسخ بدن هر شخص به درمانها و گستردگی آسیب بستگی دارد. از میکرونیدلینگ میتوان برای تمام قسمتهای پوست بدن (صورت، گردن، ناحیه یقه، دستها، پاها و غیره) استفاده کرد. اکثر افراد بعد از اولین جلسه درمان نتیجه آن را مشاهده میکنند.
آیا میکرونیدلینگ باعث روشن شدن پوست میشود؟
چند روز بعد التهاب ناشی از میکرونیدلینگ پوست خوب می شود،, به دلیل کلاژن سازی پس از مدت زمان کمی و حدود چند روز فرد شاهد روشن تر شدن پوست و بهبود در شرایط پوستی خود خواهد بود.
میکرونیدلینگ چقدر طول میکشد؟
این روش حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در کلینیک وقت شما را خواهد گرفت.
ایا میکرونیدلینگ لک را از بین میبرد؟
خیر. از کاربرد های میکرونیدلینگ پوست از بین بردن جای جوش، اسکار باقی مانده از جوش، جای بخیه و ترک های پوستی خواهد بود. که بنابر عمق عیوب پوستی تا چند جلسه نیاز به درمان خواهد بود. از دیگر موارد استفاده از این روش می توان به درمان اسکار سوختگی، درمان ریزش مو و رفع خط خنده اشاره کرد.
میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب نیست؟
برای برخی از افراد استفاده از روش مذکور توصیه نخواهد شد. افرادی که در واقع به عنوان افراد بد زخم (مستعد کلوئید) معرفی می شوند و زخم های پوستی آنها به مدت طولانی بهبود نمی یابد، نباید به سراغ این روش بروند؛ روش جایگزین برای این بیماران مزوتراپى و لیزر و استفاده از کرمها می باشد. افرادی که در ۶ ماه گذشته دارای جوش های فعال بوده اند نیز کیس های مناسبی برای این روش نیستند، برای این افراد بهترین روش درمان جوشها خواهد بود.
مزونیدلینگ چیست و چه تفاوتی با میکرونیدلینگ دارد؟
مزونیدلینگ شیوهای برای جوانسازی پوست است که در واقع ترکیبی از دو روش مزوتراپی و میکرونیدلینگ میباشد در این روش کوکتلهای مزوتراپی به عمق لایه مزودرم فرستاده شده و درمان در این ناحیه صورت میگیرد. نیدلینگ به معنای سوزن زدن و مزو هم ابتدای کلمه مزودرم است. مزونیدلینگ برای افزایش تولید کلاژن و بازسازی پوست به کار میرود و نتیجهی آن پوستی یکدستتر و جوانتر خواهد بود. مزونیدلینگ یک درمان کامل برای از بین بردن خطوط و چروکهای ریز پوست، اسکارها، بهبود بافت پوست و جوانسازی کلی پوست است.
هر یک از این روشها به تنهایی کاربردهای فراوانی دارند. اما عمدهی آنها در موارد مشابه به کار میروند. در واقع این مشکل فرد است که مشخص میکند کدام یک از روشها مناسبتر است و میتواند تاثیر گذاری بیشتری در نتیجهی نهایی داشته باشد.
تشخیص این که کدام یک از روشهای مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ برای شما مناسب است، فقط در صورت بررسی توسط پزشک با مراجعه حضوری مشخص میشود.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیقتر پوستی با کارشناسان کلینیک ایرانیان با شماره تماس ۰۲۱.۷۵۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.
سوال یا نظرات را با ما در میان بزارید