تزریق ژل چانه چیست؟
تزریق ژل چانه یک روش زیبایی ایمن و غیر تهاجمی است که برای حجم دهی، شکل دادن به ناحیه چانه و همچنین کانتورینگ فک پایین یا همان زاویه سازی صورت مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی باید در مورد تزریق ژل چانه بدانید که:
- ژل های پوستی از ترکیبات و مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته می شوند و به منظور پر یا بزرگ کردن ناحیه مورد نظر استفاده می گردند.
- برای صاف شدن خطوط و چین و چروک ها می توان از این روش استفاده کرد.
- تزریق ژل چانه به تقویت شدن خط فک پایینی کمک می کند.
- تزریق فیلر به چانه، زاویه صورت را متعادل تر کرده و چانه فرد را برجسته تر می کند.
- تزریق فیلر چانه معمولاً در ۱ جلسه و با استفاده از دارو های بی حس کننده انجام می شود.
- این روش دوره استراحت یا نقاهت خاصی ندارد؛ در نتیجه شخص می تواند پس از مدت کوتاهی به انجام کارهای روزانه خودش بپردازد.
روش تزریق فیلر چانه چگونه است؟
روش تزریق فیلر چانه به این شکل است که پزشک متخصص در یک جلسه، بدون احتیاج به بی هوشی، برش و بخیه، کار تزریق را انجام می دهد. مراحل انجام این کار بسیار ساده است و شما می توانید بدون کمترین درد یا ناراحتی به نتیجه دلخواه خود برسید. اما به هر حال روند کلی انجام تزریق ژل چانه به این صورت است که:
- مشاوره و انجام دادن بررسی های لازم
پیش از اقدام به تزریق فیلر چانه، یک جلسه مشاوره بین فرد متقاضی با پزشک برقرار خواهد شد. در این جلسه متخصص، وضعیت جسمی و همچنین انتظارات بیمار را به طور کامل بررسی می کند. در مرحله بعد هم تاریخ دقیق تزریق ژل را تعیین خواهد کرد. - آماده سازی بیمار
پیش از شروع تزریق ژل، بخش های هدف باید آماده سازی شوند. برای این کار، به نواحی هدف بی حس کننده موضعی زده می شود و استریلیزاسیون انجام خواهد گرفت. - تزریق ژل چانه
مهم ترین مرحله در این روش، انتقال فیلر به چانه است. این مرحله باید توسط متخصص انجام گیرد؛ چون که حساسیت بالایی دارد و کوچکترین خطا سبب ایجاد ظاهری ناخوشایند در صورت می شود.
قیمت تزریق ژل چانه
به طور کلی، قیمت تزریق ژل چانه به عوامل مختلفی بستگی دارد که این عوامل به شرح زیر هستند.
- نوع برند تولید کننده ژل: در حال حاضر به دلیل تقاضای بالای مردم برای انجام این عمل، کمپانی های مختلفی در سراسر دنیا به تولید فیلر پرداخته اند. به طور کلی، فیلر هایی که توسط شرکت های خارجی تولید می شوند، نسبت به نمونه های داخلی گران تر هستند.
- حجم ژل مورد نیاز: هر چقدر که بیمار به حجم بیشتری از ژل چانه احتیاج داشته باشد، باید قیمت بالاتری پرداخت کند.
- دستمزد پزشک: هر چقدر که پزشک شما در زمینه زیبایی و تزریق ژل با تجربه تر و ماهرتر باشد، دستمزد بیشتری را هم دریافت می کند.
- با کیفیت بودن ژل: فیلر های پوستی از ترکیبات و مواد اولیه مختلفی تولید می شوند؛ در نتیجه هر چقدر که ژل چانه با کیفیت تر باشد، قیمت تزریق آن نیز بیشتر خواهد بود.
- معتبر بودن کلینیک زیبایی: طبیعتا تزریق ژل چانه در یک کلینیک زیبایی معتبر نسبت به مراکز غیر قانونی مثل سالن های آرایشی، گران تر خواهد بود.
عوارض تزریق ژل چانه
در حالت کلی، هر عملی عوارض جانبی خاص خودش را دارد؛ تزریق ژل چانه هم از این قاعده مستثنی نیست. البته باید به این نکته اشاره کنیم که برخی از عوارض تزریق ژل چانه موقتی و بعضی از آن ها دیررس هستند. همچنین هر کسی این عوارض را تجربه نمی کند و بروز آن ها به واکنش بدن بیمار بستگی دارد.
عوارض موقتی تزریق ژل چانه
- عوارض جانبی اولیه که شامل اریتم، ادم، و کبودی است. این عوارض در واقع یک واکنش فیزیولوژیکی طبیعی به تزریق یک ماده خارجی هستند و اغلب می توان با خنک کردن ناحیه تزریق شده شدت آن ها را کاهش داد.
- به علاوه درد هم جزو عارضه های موقتی تزریق فیلر چانه است که با تزریق آهسته و تجویز بی حس کننده های موضعی در حجم کم کاهش می یابد.
- در مواردی که بدن بیمار قبلاً حساس شده باشد، این امکان وجود دارد که در عرض چند ساعت برای وی آلرژی هم ایجاد شود.
- ممکن است پس از تزریق در محل مورد نظر توده و برآمدگی هایی ایجاد شوند که علت ایجاد آن استفاده از یک فیلر نامناسب به صورت سطحی یا تزریق در محل نامناسب است.
عوارض طولانی مدت تزریق ژل چانه
- واکنش های آلرژیک دیررس
- التهاب
- عفونت مزمن
- بروز گرانولوم ها
- مهاجرت پرکننده پوستی به مناطق دیگر
- از دست دادن عملکرد
- تلانژکتازی
- اسکارهای هیپرتروفیک
نحوه درمان کبودی بعد از تزریق ژل چانه
اگر در مورد کبودی بعد از تزریق ژل چانه استرس دارید، هیچ نگران نباشید؛ زیرا راه هایی برای کاهش خطر کبودی وجود دارند. این موضوع قابل درک است که هیچ کس نمی خواهد کبودی قابل توجهی بر روی صورت خودش در مدت طولانی داشته باشد. اما در کل: کبودی یک عارضه جانبی موقتی است که بعد از تزریق فیلر پوستی به وجود می آید و اگر اقدامات بعد از عمل را به درستی انجام دهید، سریع از بین می رود.
مراقبت های قبل از تزریق ژل جهت کاهش کبودی
- قرص آرنیکا را چند روز پیش از درمان مصرف کنید تا میزان کبودی و مدت زمان آن کاهش یابد.
- یک هفته پیش از درمان، از مصرف هرگونه دارو یا مکمل رقیق کننده پرهیز کنید (با نظر پزشک).
- از مصرف غذاهای رقیق کننده خون از قبیل سیر خودداری کنید.
- ۱ تا 2 روز پیش از تزریق از مصرف نوشیدنی های رقیق کننده خون مانند الکل یا چای سبز خودداری نمایید.
مراقبت های بعد از تزریق ژل برای کاهش کبودی
- آناناس تازه بخورید؛ چون که حاوی آنزیمی به نام بروملین می باشد و خاصیت ضدالتهابی دارد.
- از ژل آرنیکا بر روی ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.
- از مصرف الکل پس از تزریق فیلر چانه خودداری کنید.
- 1 تا 2 روز بعد از تزریق از ورزش شدید خودداری نمایید.
- برای کاهش کبودی، کمپرس یخ را بر روی ناحیه آسیب دیده خود قرار دهید.
- تا 24 ساعت بعد از تزریق آرایش نکنید.
ماندگاری تزریق ژل به چانه
ماندگاری تزریق ژل به چانه تحت تأثیر عوامل متفاوتی می باشد. به طور کلی، ژل هایی که بر پایه هیالورونیک اسید هستند، ممکن است ۶ الی ۱۲ ماه و گاهی هم تا ۲۴ ماه ماندگاری داشته باشند. اما همان طور که گفتیم عواملی بر روی ماندگاری و دوام تزریق ژل چانه اثر می گذارند که عبارتند از:
- نوع فیلر: بعضی از فرمولاسیون های ژل، پایداری بیشتری دارند؛ از طرفی آرام تر تجزیه می شوند.
- متابولیسم بدن: اشخاصی که متابولیسم سریعی دارند، ممکن است ژل چانه را زودتر تجزیه نمایند.
- میزان فیلر تزریق شده: تزریق حجم زیادی از فیلر می تواند نتایج طولانی تری را برای بیمار ایجاد کند.
- تکنیک تزریق ژل چانه: دقت و مهارت متخصص در تزریق ژل می تواند بر روی ماندگاری نتایج تأثیر مستقیم بگذارد.
نکات و مراقبت های قبل از تزریق فیلر چانه چیست؟
تزریق ژل چانه می تواند برای هر کسی هم استرس آور و هم هیجان انگیز باشد. اما قبل از تزریق، با رعایت نکاتی که در این تیتر می گوییم، می توانید عمل خوبی داشته باشید و اضطراب را از خود دور نگه دارید. شما با انجام این مراقبت ها به ایجاد یک نتیجه بهینه (یک برد دوگانه) کمک خواهید کرد.
- مصرف الکل را حداقل 24 ساعت پیش از تزریق فیلر چانه به حداقل برسانید. الکل می تواند خون شما را رقیق کند و احتمال بروز کبودی را بالا ببرد. بهتر است که حداقل 3 روز پیش از درمان از نوشیدن الکل خودداری کنید.
- پیش از عمل از مصرف برخی مکمل ها و داروها اجتناب کنید. بهتر است حداقل 1 هفته پیش از درمان از مصرف هر گونه عوامل رقیق کننده خون خودداری کنید تا بروز کبودی در شما به حداقل برسد.
- تمام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند آسپرین، نوپرین، بافرین، ایبوپروفن و غیره را متوقف کنید.
- از مصرف تمام مکمل های گیاهی همچون روغن ماهی، جینکو، جینسینگ، خار مریم، قرص های سیر و غیره خودداری کنید.
- همیشه در مورد سابقه آلرژی خود و مصرف داروهای فعلیتان با پزشک خود صحبت کنید.
- مصرف آرنیکا را پیش از عمل شروع کنید. آرنیکا به کاهش تورم و کبودی کمک می کند.
- چند روز قبل و بعد از تزریق ژل چانه از مصرف غذاهای شور خودداری کنید؛ چون که سدیم اضافی باعث می شود بدن آب را حفظ کند و این موضوع به نوبه خودش می تواند تورم شما را بدتر کند.
- حداقل 2 روز پیش از تزریق فیلر از هرگونه درمان موبر (همچون از بین بردن موهای زائد با موچین، اپیلاسیون و غیره) خودداری کنید.
- اگر قصد انجام هر گونه درمان لایه برداری شیمیایی یا حتی لیزر درمانی را دارید به ارائه دهنده پزشکی خود اطلاع دهید؛ چون که ممکن است باعث تحریک احتمالی در محل درمان شود.
- اگر سابقه تبخال دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید؛ چون این خطر وجود دارد که تزریق فیلر منجر به شیوع بیماری شود.
تزریق فیلر چانه برای چه کسانی مناسب است؟
توجه داشته باشید که هر کسی کاندیدای مناسب برای تزریق فیلر نیست. کسانی که می توانند از این روش استفاده کنند عبارتند از:
- افرادی با پوستی وارفته
- افرادی با چین و چروک عمیق در چانه
- افرادی با چانه عقب رفته
- کسانی که غبغب آویزان دارند.
- افرادی با افتادگی چانه یا بدون حجم
- افرادی که دچار پیری پوست ناحیه چانه شده اند.
بهترین برند فیلر برای تزریق ژل چانه چیست؟
بهترین برند فیلر برای تزریق ژل چانه برندی می باشد که بر پایه HA یعنی اسید هیالورونیک تولید شده باشند. از جمله بهترین این برند ها می توانیم به دو مورد زیر اشاره کنیم:
- فیلر ژوویدرم
- فیلر رستیلن
به خاطر آن که اسید هیالورونیک به صورت طبیعی در بدن همه ما وجود دارد؛ در نتیجه این فیلرها خطر بروز پیدا کردن عوارض را به کمترین حد ممکن می رسانند. ژوویدرم، بهترین برند ژل چانه است و نتایج آن بلافاصله بعد از تزریق هم مشاهده می شود. ولی برای مشاهده کردن نتایج فیلرهایی همچون رستیلن نیاز است چند روز صبر کرد. فیلر رستیلن، حدود 12 ماه ماندگاری دارد ولی دوام ژوویدرم تقریبا 24 ماه است.