جستجو
Close this search box.

مطالب مرتبط

مردی که در وسط سر خود دچار طاسی شده است
درمان ریزش مو هورمونی
عکس مردی که دچار آلوپسی است - درمان ریزش مو سکه ای
عکس یک مرد که ریزش مو شدید دارد و موهای خود را در دست گرفته است
عکس زنی که دچار ریزش مو شدید است - درمان ریزش مو زنان
لک صورت
درمان لک صورت

مشاوره رایگان و رزرو نوبت

راهکار رفع مشکل

هیچ موردی یافت نشد

درمان جوش صورت

انواع جوش صورت

انواع مختلفی از آکنه و یا جوش صورت وجود دارند که ممکن است بنا به دلایل متنوعی روی پوست ظاهر شوند، این جوش‌ها از نظر ظاهری و شدت تفاوت‌هایی با هم دارند که باید در هنگام درمان جوش صورت به این تفاوت ها توجه شود و از روش درست استفاده شود.

جوش‌های سرسفید: کومدون‌های بسته یا سر سفید، برجستگی‌های کوچک و سفید رنگی هستند که به دنبال مسدود شدن منافذ پوست و تجمع چربی و سلول‌های مرده پوست در این نواحی ایجاد می‍‌شوند.

جوش‌های سرسیاه: کومدون‌های باز یا جوش‌های سرسیاه زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ مسدود شده با چربی و سلول‌های مرده پوست پر شده و این محتویات از منافذ بیرون زده و با قرارگیری در معرض اکسیژن هوا تیره می‌شوند. 

پوسچول‌ها و پاپول‌ها: این ضایعات ملتهب آکنه زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ با چربی اضافی، باکتری‌ها و سلول‌های پوست پر می‌شوند. پاپول‌ها برآمدگی‌های قرمز رنگ هستند و پوسچول‌ها پر از چرک و آلودگی‌های سفید و یا زرد هستند که با یک بافت قرمز رنگ در اطرافشان احاطه شده‌اند.

ندول‌ها و کیست‌ها: این ندول‌ها شدیدتر از سایر انواع آکنه هستند. آنها ضایعات آکنه بزرگ و دردناکی هستند که در عمق پوست ایجاد می‌شوند. کیست‌ها معمولاً پر از چرک هستند در حالیکه  ندول‌ها حاوی چرک نیستند.


جوش چركی: جوش چرکی در واقع یک عفونت پوستی مسری ایجاد شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که در محل فولیکول مو یا غده چربی نمایان شده و ابتدا پوست در محل بروز عفونت قرمز شده و یک توده حساس ایجاد می‌شود. این توده پس از 4-7 روز، به دلیل تجمع چرک در زیر آن شروع به سفید شدن میکند.

جوش چرکی در هر ناحیه از بدن که مو وجود داشته، عرق کند و یا تحت سائیده شدن قرار گیرد از جمله در کشاله ران، ناحیه شرمگاهی، چین‌های واژن که فولیکول‌های موی زیادی وجود دارد و بیشتر در معرض ساییدگی است ایجاد می‌شود. بدین ترتیب که میکروب از طریق یک بریدگی یا خراش ریز در پوست وارد بدن می‌شود. افراد دیابتی، کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و با مشکلات پوستی دارند بیشتر در معرض بروز جوش چرکی هستند و درمان جوش صورت در این افراد اندکی دشوارتر است.

انواع جوش صورت

علت جوش صورت

هرچند بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که آکنه به دلیل کثیف بودن پوست ایجاد می‌شود، ولی در حقیقت می‌توان گفت دلیل بروز آکنه ترکیبی از عوامل مثل ژنتیک، تغییرات سطوح هورمون‌ها در بدن، سبک زندگی و حتی سطح استرس است.

ریشه این مشکل به غدد چربی موجود در همه نقاط بدن که چربی طبیعی پوست را تولید می‌کنند نیز بازمی‌گردد. هنگامی که این غدد بیش از حد چربی تولید کنند، احتمال بسته شدن و محبوس شدن باکتری‌ها در پوست وجود دارد. در نتیجه انواع جوش‌های پوستی  از جوش‌های سر سیاه و سر سفید گرفته تا کیست‌های عمیق و دردناک در افراد بروز می‌کند. با درک علل اساسی بروز آکنه، انتخاب روش درمان جوش صورت راحت‌تر انجام می‌گیرد.

مثلا بروز جوش و آکنه در نوجوانان و در دوران بلوغ بسیار شایع است و حدود 95 درصد از نوجوانان به دلیل تغییر هورمون‌ها، افزایش جوش و لکه‌ها را در پوستشان را تجربه می‌کنند. متاسفانه، برخی از زنان نیز به دلیل تغییرات سطح هورمونی در بدنشان به دلایلی چون بارداری بروز آکنه ممکن است تا سال‌های بزرگسالی نیز ادامه داشته باشد. 

هر چند که کنترل تغییرات هورمونی بدن برای کاهش میزان آکنه اندکی دشوار و یا ناممکن است ولی می‌توان با انتخاب‌های سالم‌تر و اجتناب از محرک‌های خاص، اقداماتی را برای کاهش خطر بروز جوش‌های پوستی انجام داد.

سیگار کشیدن، استرس و رژیم غذایی سرشار از قندهای ساده با افزایش خطر آکنه مرتبط است. با ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی و رژیم غذایی خود، می توانید کمک زیادی برای درمان جوش صورت خود برسانید.

درمان جوش صورت

راه های از بین بردن جوش برای همیشه

راه‌های متعددی برای درمان جوش صورت وجود دارند که بهتر است برای انتخاب بهترین راه از یک پزشک متخصص پوست مشاوره بگیرید، در کل چهار مسیر درمانی برای درمان اساسی جوش وجود دارند که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت:

درمان های موضعی برای رفع جوش

کرم‌ها، ژل‌ها و لوسیون‌های مختلفی وجود دارند که می‌توان آن‌ها را به طور منظم برای کاهش ظاهر آکنه مورد استفاده قرار داد ولی انواع مختلفی از آکنه‌ها به انواع مختلفی از مواد دارویی نیاز دارند، مثلاً برای آکنه غیر التهابی، اسید سالیسیلیک می‌تواند موثر باشد، یا آکنه التهابی به موادی مانند بنزوئیل پراکسید نیاز دارد که در کاهش تورم و التهاب نقش دارد. رتینوئیدهای موضعی، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و اسید آزلائیک برخی دیگر از موادی هستند که ممکن است برای درمان جوش صورت موثر باشند.

درمان هورمونی آکنه

درمان هورمونی مانند اسپیرونولاکتون برای تغییرات هورمونی زنان در دوران قاعدگی موثر است. این داروی استروئیدی از تجمع سدیم اضافی در بدن جلوگیری کرده و می‌تواند تأثیر هورمونی بر غدد چربی را کاهش دهد همچنین می‌تواند به کاهش رشد موهای ناخواسته و جلوگیری از ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمونی کمک کند. 

آنتی بیوتیک برای خلاصی از شر جوش صورت

آنتی‌بیوتیک‌ها که اغلب همراه با کرم‌ها یا لوسیون‌های موضعی استفاده می‌شوند، می‌توانند به کاهش شدت موارد شدید آکنه و درمان جوش صورت کمک کنند. ممکن است پزشک یک دوره قرص برای حدود 3 تا 6 ماه برای شما تجویز کند. دقت داشته باشید که تحت هیچ شرایطی به صورت سرخود اقدام به مصرف هیچ نوع داروی موضعی و یا خوراکی برای رفع جوش‌های صورت نکنید و حتما با یک پزشک متخصص در این زمینه مشاوره داشته باشید.

میکرودرم ابریژن برای بهبود جوش صورت

میکرودرم ابریژن نیز یکی از راه های از بین بردن جوش برای همیشه است که در حین مباره با باکتری‌ها و درمان جوش صورت می‌تواند ظاهر پوست را نیز بهبود بخشد. این درمان با برداشتن لایه بیرونی پوست از طریق استفاده از کریستال‌های ریز و تحریک رشد سلول‌های جدید کار می‌کند که می‌تواند پوست را روشن‌تر و نرم‌تر کند. 

لایه برداری شیمیایی برای درمان آکنه

این روش نیز لایه بیرونی پوست را برداشته و رشد سلول‌های پوستی جدید را تحریک می‌کند. پس می‌توان انتظار داشت میزان چربی‌های پوست کاهش  یافته و جوش‌های صورت تا حدود زیادی کنترل شوند. 

ایزوترتینوئین برای آکنه

کسانی که همه گزینه‌های درمانی را امتحان کرده و نتیجه‌ای نگرفته‌اند، تنها در صورت تجویز پزشکان متخصص می‌توانند ایزوترتینوئین مصرف کنند که در درمان جوش صورت به ویژه از نوع آکنه کیستیک و سایر اشکال شدید آکنه بسیار موثر است. 

پماد برای جای جوش صورت

بعد از درمان جوش صورت و پیشگیری از پیشرفت آنها حال نوبت به خلاصی از شر جای جوش‌ها روی صورت است که برای این کار تکنیک‌های متفاوتی وجود دارند که یکی از این روش‌ها استفاده از انواع پمادهایی است که با تاثیر بر تکثیر سلولی می‌توانند در بهبود جای جوش موثر واقع شوند از جمله این پمادها می‌توان موارد زیر را نام برد

  • ترتینوئین که حاوی ویتامین A است.
  • پماد تازوراک که از تکثیر بیش از حد سلول‌های پوست ممانعت کرده و از تجمع سلولی در محل جوش و ایجاد اسکار پیشگیری می‌کند.
  • پماد سولفور که دارای گوگرد است و همچنین از خواص ضد انگلی، ضدقارچ و ضد میکروبی برخوردار است.
  • پماد رتین آ که فاقد هر نوع عوارض جانبی است.
  • پماد تریامسینولون که از کورتیکواستروئیدها تشکیل شده است.
  • پماد تتراسایکلین

دقت داشته باشید که هیچ کدام از موارد ذکر شده نباید بدون تجویز پزشک استفاده شوند.
ماسک برای جوش صورت

بسیاری از ماسک‌های خانگی وجود دارند که با استفاده مواد ساده موجود در خانه قابل تهیه بوده و اثرات مثبت زیادی در درمان جوش صورت دارند که در ادامه برخی از اثرگذارترین آنها را عنوان خواهیم کرد.

  • ماسک زردچوبه و عسل
  • ماسک روغن درخت چای
  • ماسک صورت آلوئه‌ورا، چای سبز و یا زردچوبه
  • ماسک بلغور و یا جوی دوسر
  • ماسک آووکادو و لیمو
  • ماسک جوش صورت قهوه
  • ماسک جوش صورت آلوئه‌ورا و زغال
  • ماسک ماست پروبیوتیک و خیار  

تفاوت جوش هورمونی و کبدی

کبد بزرگترین اندام داخلی ماست که علاوه بر سم‌زدایی بدن، مواد خام زیادی نیز تولید می‌کند که روی پوست و هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد. اگر کبد با اضافه بار سمی مواجه شود، تنبل و ناسالم شده و باعث افزایش التهاب و بروز شرایط التهابی مانند آکنه می‌شود. یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش‌های کبدی مصرف بیش از حد چربی‌های مضر است. جوش‌های هورمونی که شامل انواع جوش‌های سرسیاه، سرسفید، کیستیک هستند به دلیل برخی شرایط که باعث ایجاد تغییرات هورمونی گسترده می‌شوند از جمله یائسگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح آندروژن و قاعدگی و بلوغ بروز می‌کنند که اغلب در ناحیه T صورت مثل چانه، پیشانی و بینی ایجاد می‌شوند. هر چند که جوش‌ها می‌توانند در نواحی مختلف صورت نمایان شوند ولی اگر جوش روی نواحی خشک پوست ظاهر شود اغلب به دلیل وجود اختلالاتی در کبد است.

جوش صورت

کمبود چه چیزی در بدن باعث جوش صورت می‌شود؟

همانطور که گفته شد بروز جوش دلایل زیادی از جمله عدم تعادل هورمونی، اختلالات کبدی، مشکلات روحی و روانی، استرس و نیز کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها در بدن دارد که تشخیص علت آن می‌تواند در انتخاب روش درمان جوش صورت بسیار موثر باشد. از جمله موادی که کمبود آنها می‌تواند منجر به ایجاد جوش صورت شود می‌توان به ویتامین A که نام گروهی از ترکیبات شیمیایی به نام رتینوئیدها هستند اشاره کرده که این ویتامین نقش مهمی در مبارزه با باکتری‌های مولد آکنه در صورت دارد.

طبق مطالعاتی که صورت گرفته است محققان دریافته‌اند که کمبود ویتامین D نیز می‌تواند در بروز آکنه نقش داشته باشد این ویتامین از تاثیرگذاری باکتری‌های آکنه روی سلول‌های پوستی ممانعت کرده و در درمان جوش صورت و یا حتی پیشگیری از بروز آن بسیار موثر عمل می‌کند.

از آنجائی که استفاده از پماد زینک یکی از روش‌های بهبود جوش روی صورت است پس می‌توان گفت به احتمال قوی بروز آکنه ارتباط مستقیمی با کمبود زینک در بدن نیز دارد چون از طرفی زینک خواص ضد باکتریایی و ضدالتهابی دارد و از سوی دیگر تولید چربی روی پوست را کاهش می‌دهد.

جوش سر سیاه

یکی از انواع جوش ها که ظاهری آزاردهنده ایجاد می کند، جوش های سرسیاه هستند. جوش های سرسیاه در واقع نوعی آکنه (آکنه ولگاریس) هستند که به شکل برآمدگی های باز روی پوست خودنمایی می کنند. تراکم بالای چربی و سلول های مرده در بافت پوستی علت به وجود آمدن این جوش ها هستند. آن ها برآمدگی های کوچک، دردناک و رنگی هستند که در نوک آن مایع غلیظ و چرکی قرار دارد. جوش سرسیاه آکنه غیر التهابی است و زمانی ایجاد می شود که منافذ پوست با سبوم اضافی و سلول های مرده پوست مسدود می شوند.

جوش سر سفید

جوش های سرسفید به شکل برآمدگی هایی چرکی سفید رنگ بر روی پوست ظاهر می شود. محل قرار گرفتن این جوش ها اغلب بر روی کمر، سینه و صورت است. درمان این جوش ها کمی دشوارتر است و برای باز کردن منافذ پوست، متخصصان استفاده از رتینوئید را توصیه می کنند. شما می توانید از رتینوئید و آداپالن برای درمان جوش های سرسفید استفاده کنید. شستشوی بنزوئیل پراکسید نیز اقدامی مؤثر در جهت رفع این جوش ها است.

جوش التهابی

جوش التهابی در زیر پوست احساس می شود و به طور معمول مانند یک ناحیه برجسته و بزرگ شده از پوست بروز می کند. آن‌ها ضایعات سطحی مشخصی نیستند و زمانی اتفاق می‌افتند که منافذ پوست مسدود می‌شود و باکتری‌ها به تکثیر خود ادامه می‌دهند و باعث ایجاد عفونت در عمق پوست می‌شوند. جوش های التهابی توده های سخت و دردناکی هستند که ظاهری ناخوشایند در روی پوست ایجاد می کنند. این جوش ها حاوی چرک هستند و می توانند منجر به اسکار دائمی شوند. جوش های التهابی در واقع شدیدترین اشکال آکنه هستند و گاهی نسبت به درمان مقاومت می کنند.

جوش غیرالتهابی

جوش های غیر التهابی درد و مزاحمتی برای فرد ایجاد نمی کنند و در اثر افزایش چربی پوست و انسداد منافذ ایجاد می شوند. جوش های سر سیاه و سرسفید و جوش های چرکی از نمونه جوش های غیر التهابی هستند. این جوش ها معمولاً با درمان ساده خانگی قابل مدیریت هستند و برای درمان آن ها می توانید پوست را لایه برداری کرده و از تونرها و پاک کننده های حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنید.

جوش روی پا

جوش روی پا در اثر عوامل مختلف بروز می کند که التهاب فولیکول های مو، بیماری های پوستی، کهیر و استفاده از لباس های تنگ و آلودگی ها و حساسیت های پوستی از مهم ترین آن ها هستند. برای اینکه از درمان نتیجه بهتری بگیریم باید علت موضوع را بررسی کنیم. بسته به علت ایجاد جوش روی پا پزشک درمان‌هایی متناسب با آن ارائه می دهد. آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی می تواند برای درمان مورد استفاده قرار گیرد. درمان ضد قارچی، استفاده از استروئیدهای موضعی و مرطوب کننده های بدون روغن می تواند روش های متناسبی برای درمان جوش ها باشد.

درمان جوش کمر

جوش کمر در اثر عواملی مانند التهاب عضلانی، استفاده بیش از حد از غذاهای فست فود و چرب، فشار و استرس های روزمره، تغییرات و نوسانات هورمونی، شوینده های بی کیفیت و نامناسب یا حساسیت های دارویی بروز کند. بر اساس شکل جوش و علت به وجود آمدن آن می توانید از درمان های متناسب استفاده کنید. انواع پمادهای ضد حساسیت، ضد التهاب و باکتریال برای درمان جوش کمر مناسب است. در کنار دارو درمانی می توانید از درمان های خانگی برای کسب نتایج بهتر بهره ببرید. روغن های گیاهی مانند روغن جوجوبا و روغن درخت چای می تواند در کاهش التهاب جوش ها موثر باشد. سرکه سیب برای انواع جوش ها کاربرد دارد و دارای خاصیت ضد باکتریال است که برای پاکسازی پوست بسیار مناسب است. در طول درمان از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. هر گونه فعالیتی که باعث تعریق می شود، باعث به تاخیر افتادن درمان می شود.

جوش گردن نشانه چیست؟

جوش گردن دارای تفاوت هایی اساسی با جوش در سایر نواحی بدن و بخصوص صورت است. محل قرار گرفتن این جوش ها در ناحیه گردن از خط فک تا امتداد استخوان ترقوه است. دلایل زمینه ای که موجب بروز جوش گردن می شود، اصطکاک لباس، تجمع عرق یا تماس نامناسب با لوازم جانبی مانند یقه یا کلاه ایمنی است. عوامل ژنتیکی، رژیم غذایی نامطلوب و سبک زندگی در شکل گیری آن بسیار موثر است. اگر می خواهید از درمان جوش گردن نتیجه بهتری بگیرید بهتر است عوامل بروز آن را پیدا کنید. در صورت وجود توده سفت و چرکی می توانید به پزشک مراجعه کرده و از درمان های دارویی استفاده کنید.

جوش روی صورت

جوش روی صورت یک بیماری پوستی است که غدد چربی و فولیکول های موی پوست را درگیر می کند. جوش صورت در اثر ترکیبی از عوامل ایجاد می شود، تولید بیش از حد چربی، سلول‌های مرده پوست، باکتری ها، هورمون ها، استرس و بیماری های روحی، رژیم غذایی، مصرف برخی از داروها و محصولات مراقبتی پوست از جمله این عوامل هستند. در صورتی که برای درمان جوش های صورت اقدام نشود می تواند به مرور زمان به شکل اسکارهایی در روی پوست باقی بمانند. این زخم ها اغلب تغییر رنگ داده و ظاهری ناخوشایند برای پوست ایجاد می کند. این لک ها به صورت بی نظمی هایی در روی پوست ظاهر می شود که می تواند اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

جوش های قرمز روی بدن

جوش های قرمز برجستگی های قرمزی هستند که می توانند نشانه ای از تحریک، التهاب یا عفونت پوست باشند. دلایل مختلفی وجود دارد که پوست شما ممکن است برجستگی های قرمز ایجاد کند، از جمله خارش سیمپلکس، اگزما، آکنه، ویروس هایی مانند سرخک و واکنش های آلرژیک مانند کهیر.

خوشبختانه، درمان های دارویی و خانگی برای جوش های قرمز روی بدن وجود دارد که می تواند به تسکین، جلوگیری از بدتر شدن وضعیت و حفظ سلامت پوست کمک کند. بعد از تشخیص علت جوش های قرمز روی بدن در نواحی مختلف می توانید درمان را آغاز کنید. این جوش ها اغلب با خارش و درد و التهاب همراه هستند.

آیا راهی برای از بین بردن جوش صورت در یک روز وجود دارد؟

از بین بردن جوش ها در یک روز امکان پذیر نیست؛ اما شما می توانید با استفاده از مراقبت های خانگی و درمان دارویی تورم و درد و التهاب آن ها را کاهش دهید. می توانید از طریق درمان جوش با روش های نوین تا حد زیادی ظاهر پوست را بهبود ببخشید و اسکارهای ناشی از آن از بین ببرید.

برای پیشگیری از جوش بهتر است برخی از اقدامات لازم را به صورت روزانه دنبال کنید. هر صبح آب گرم با لیمو بنوشید و زردچوبه و آهن بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید. به اندازه کافی بخوابید تا بتوانید استرس خود را مدیریت کنید، تغییرات روحی و خلقی تأثیر زیادی در شکل گیری جوش ها دارند. برای حفظ تناسب اندام، یوگا یا ورزش​​ انجام دهید. رژیم غذایی سالم را دنبال کرده و از مصرف مواد غذایی چرب، شیرینی جات و فست فود خودداری کنید.

برای درمان جوش صورت چه بخوریم؟

دریافت برخی از ویتامین ها و مواد مغذی می تواند در درمان جوش صورت موثر باشد. در زیر به این ویتامین ها و مواد غذایی مهم در این مورد اشاره می کنیم:

  • دانشمندان بر این عقیده هستند که غذاهایی که حاوی چربی غیر اشباع چندگانه معروف به اسیدهای چرب امگا 3 برای ارتقای سلامت پوست بسیار مفید عمل می کند. خوردن غذاهای غنی از این اسیدهای چرب به پیشگیری از مشکلات پوستی مانند جوش، پسوریازیس و اگزما، جلوگیری از التهاب پوست و ساختن پوستی سالم کمک می کند. اسیدهای چرب امگا 3 در غذاهای دریایی مانند، ساردین، ماهی قزل آلا وجود دارد و اگر تمایلی به استفاده از غذاهای دریایی ندارید می توانید از، گردو، دانه چیا، دانه کتان، روغن کلزا استفاده کنید.
  •  غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان ها می تواند یک انتخاب قدرتمند برای محافظت از پوست شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد باشد. آنتی اکسیدان ها مولکول های سمی را خنثی می کند و از التهاب و اثرات استرس در پوست جلوگیری می کند. استفاده از این گروه غذایی برای بهبود تولید کلاژن، تسریع بهبودی پوست و کاهش ظاهر اسکارهای جوش ضروری هستند. فلفل دلمه ای، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، انواع توت ها، سبزیجات برگ دار و چای سبز منابع غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C هستند.
  • رژیم غذایی که دنبال می کنید باید دارای غذاهایی مانند تخم کدو تنبل، تخمه آفتابگردان، آجیل، فندق، آووکادو و بادام باشد تا ویتامین مورد نیاز بدن ما تامین شود؛ زیرا ویتامین E محافظ پوست شما در برابر آسیب های سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو و اثرات پیری نور است.
  • سلنیوم یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و زمانی که با ویتامین های E و C ترکیب می شود به محافظت از پوست شما در برابر لکه های پوستی ناشی از افزایش سن، سرطان و آسیب های نور خورشید و درمان جوش کمک می کند. شما می توانید این آنتی اکسیدان قوی را به راحتی در سه آجیل برزیلی و یا در مواد غذایی مانند کلم بروکلی، گوجه فرنگی، جوانه گندم، تخم مرغ، صدف، ماهی در یافت کنید.
  • پروبیوتیک ها کیمچی، کلم ترش، کفیر، ماست می تواند به داشتن پوستی سالم و درخشان کمک کنند؛ زیرا برای داشتن پوست سالم و بدون جوش به روده سالم نیاز دارید. در صورتی که در فلور روده عدم تعادل وجود داشته باشد باعث بروز جوش و التهاب در پوست می شود و به این شکل خود را بروز می دهد.
  • روی یک ماده معدنی ضروری دیگری است که برای درمان جوش به آن نیاز داریم، روی با حفظ عملکرد غدد چربی برای جلوگیری از بروز آکنه، به حفظ لطافت پوست شما کمک می کند. ماده معدنی روی به ترمیم آسیب های پوستی در بدن کمک می کند و روند بهبودی را سرعت می بخشد. غذاهایی مانند صدف، دانه ها، آجیل، مرغ، غلات کامل، گوشت قرمز بدون چربی و ماهی غنی از روی هستند.
  • فیتواستروژن ها ترکیبات گیاهی هستند که به کاهش آسیب پوست و حمایت از ساختار طبیعی آن کمک می کند. می توانید غذاهای فیتواستروژن مانند دانه های کتان، سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، تمپه و توفو را در رژیم غذایی خود بگنجانید و برای درمان جوش از آن بهره ببرید.
  • هیدراته نگه داشتن بدن برای داشتن پوستی سالم، درخشان و بدون جوش بسیار مهم است. شما می توانید به جای استفاده از مرطوب کننده های گران قیمت، با مرطوب نگه داشتن پوست با نوشیدن آب کافی در برابر جوش ها مقاوم شوید. آبرسانی بدن می تواند با تنظیم تولید سبوم و دفع سموم از التهاب به درمان جوش کمک کند. نوشیدن حداقل 3 لیتر آب در روز برای پوست شما مفید است و سلامت کلی شما را بهبود می بخشد.

روش های درمان خانگی جوش

  • آلوئه ورا
    درمان جوش به روش های خانگی بسیار متداول است. آلوئه ورا که دارای خواص ضد باکتریایی است و می توانید به شکل های مختلف از آن برای درمان جوش استفاده کنید. آلوئه ورا می تواند به کنترل و کاهش باکتری های مولد جوش کمک کند. استفاده از آن برای پوست عالی است، زیرا می تواند التهاب های موجود را تسکین دهد و باعث بهبودی پوست شود. یکی از روش های مصرف این است که ژل آلوئه ورا خالص را به طور مستقیم دو بار در روز روی پوست خود بمالید و تایر آن را مشاهده کنید.
  • عسل
    عسل برای انواع پوست مفید است. از آنجایی که عسل دارای خواص ضد باکتری طبیعی است، می تواند تاثیر زیادی در درمان جوش داشته باشد. برای درمان می توانید یک لایه نازک از عسل خام را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و به 10 تا 15 دقیقه مکث کنید و بعد آن را بشویید. این درمان را 2 تا 3 بار در هفته استفاده کنید.
  • سرکه سیب
    ماده دیگری که در درمان جوش در خانه می تواند مورد استفاده قرار بگیرد سرکه سیب است. سرکه سیب حاوی اسید استیک و خواص ضد باکتریایی است که می تواند در از بین بردن باکتری های ایجاد کننده جوش بسیار موثر باشد. برای استفاده از این درمان یک واحد سرکه سیب را با سه واحد آب مخلوط کنید، سپس پنبه را به آن آغشته کرده و روی پوست بمالید و بعد از 20 ثانیه آن را بشویید. از سرکه سیب برای درمان جوش یک روز در میان استفاده کنید.
  • چای سبز
    لوسیون چای سبز می تواند در درمان جوش مفید باشد، زیرا می تواند تعداد جوش ها را کاهش دهد، شیوه استفاده از آن به این صورت است که می توانید چای سبز را دم کرده، پس از خنک شدن، پنبه را در آن آغشته کرده و روی پوست بمالید. همچنین می توانید از چای کیسه ای خنک شده به عنوان کمپرس استفاده کنید. این کار را یک بار در روز انجام دهید تا نتایج آن بر روی پوست نمایان شود.
  • درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی
    درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی امکان پذیر است. برخی غذاها همچنین می توانند سطح IGF-1 را افزایش دهند. اجتناب از این غذاها ممکن است به بهبود علائم آکنه و جلوگیری از جوش کمک کند.

سلامت پوست شما به طور مستقیم با تغذیه ای که از طریق غذا دریافت می کنید در ارتباط است، زیرا هر فرآیند بیولوژیکی از طریق یک بیماری یا عفونت بر پوست و بدن شما تاثیر می گذارد. مشخصات تغذیه ای و الگوی مصرف می تواند هم به پوست شما آسیب برساند و هم آن را التیام بخشد. مطالعات نشان می‌دهد که ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی به درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند درماتیت آتوپیک، جوش ها پسوریازیس، روزاسه و موارد دیگر کمک می‌کند. غذاها یا مواد تشکیل دهنده خاص در غذاهای شما به عنوان محرک بیماری عمل می کنند در حالی که سایرین به افزایش سلامت پوست کمک می کنند؛ بنابراین، پرهیز از برخی مواد غذایی از رژیم غذایی شما برای تسکین آکنه و جوش‌ها مفید خواهد بود.

پیروی از رژیم غذایی حاوی غذاهای سالم به جای غذاهای فرآوری شده برای درمان اختلالات پوستی و در عین حال جلوگیری از بیماری های همراه با آن‌ها ضروری است. غذاهای با گلیسمی بالا، محصولات لبنی، شکلات، فست فودها، الکل و کافئین، نوشیدنی های انرژی زا تاثیر زیادی در ایجاد جوش ها دارند. با اصلاح رژیم غذایی خود می توانید گامی بزرگ برای درمان جوش ها بردارید.

درمان جوش با ماسک صورت

ماسک ها انواع مختلفی دارند و محبوب ترین آن ها ماسک های خانگی هستند که برای درمان جوش مورد استفاده قرار می گیرند.

  • زغال چوب
    زغال چوب، یک ماده کلاسیک است که به بیرون کشیدن یا جذب گرد و غبار و ناخالصی ها از منافذ کمک می کند و سپس چربی اضافی پوست را بدون خشک شدن جذب می کند. این یک ماده عالی برای ماسک صورت است، به خصوص اگر پوست چرب یا مختلط دارید.
  • خاک رس
    خاک رس قرن هاست که توسط فرهنگ های مختلف برای درمان جوش استفاده می شود. این کار با بیرون کشیدن کثیفی و سبوم و جذب آن در خاک رس عمل می کند و به پاکسازی منافذ و التیام زخم های آکنه کمک می کند.
  • ماسک صورت بلغور جو دوسر و روغن آرگان
    روغن آرگان انتخاب خوبی برای کمک به درمان جوش است. به روغن آرگان  که قدرت تسکین دهنده و متعادل کننده pH دارد، بلغور جو دوسر را اضافه کنید، اینگونه یک دستورالعمل شگفت انگیز برای شفافیت پوست خواهید داشت.
  • ماسک صورت آووکادو و ویتامین E
    ویتامین E هنگامی که به صورت خوراکی مصرف شود یک تقویت کننده قوی سیستم ایمنی است که برای درمان جوش و پیشگیری از آن عالی عمل می کند؛ اما مزایا به همین جا ختم نمی شود. هنگامی که روغن ویتامین E مستقیماً روی پوست شما اعمال می شود، به مرور زمان می تواند به کاهش ظاهر اسکارهای سرسخت آکنه کمک کند.

درمان جوش با اسکراب صورت

درمان جوش با اسکراب صورت دارای مزایای بسیاری است؛ زیرا سلول های مرده پوست را از بین می برد و از تشکیل جوش های سر سیاه جلوگیری می کند. اسکراب صورت تضمین می کند که پوست شما شاداب و عاری از تجمع کثیفی و پوست مرده است. یک مزیت کلیدی اسکراب توانایی آن در تنظیم چربی اضافی پوست است. شکر یک اسکراب خانگی برای درمان جوش است؛ برای این کار باید دو قاشق غذا خوری شکر را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کنید. سپس آن را روی صورت و گردن قرار داده، اجازه دهید چند دقیقه خشک شود. می توانید با حرکات دایره ای آن را روی صورت ماساژ دهید و سپس بشویید‌ اسکراب صورت شما را جوان می کند. این بهترین اسکراب خانگی برای پوست های چرب است.

درمان جوش با روغن های مفید

درمان جوش با روغن های مفید یکی دیگر از روش های درمانی است که می توانید از آن استفاده کنید. اگر پوست چرب یا مستعد جوش دارید، ممکن است تصور کنید که استفاده از روغن ها در روتین پوستی می تواند مشکل شما را تشدید کند در حالی که این موضوع صحت ندارد. در حقیقت، چندین روغن وجود دارد که حتی با پوست های مستعد جوش نیز سازگاری دارد و شما می توانید با شناسایی آن ها به راحتی برای درمان جوش استفاده کنید.

  • روغن جوجوبا
    روغن جوجوبا یکی از روغن هایی است که می توانید برای درمان جوش از آن استفاده کنید. جوجوبا بسیار سبک و غیر کومدون زا است که رطوبت را به داخل پوست شما می کشد و برای تعادل تولید سبوم طبیعی پوست بسیار مفید است. روغن جوجوبا سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است و قرار دادن آن در روتین مراقب پوستی فواید زیادی به همراه دارد؛ زیرا این روغن خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. برای درمان چند قطره روغن جوجوبا را روی پوست تمیز بمالید. روغن جوجوبا را می توانید هم صبح و هم شب به عنوان مرطوب کننده استفاده کنید.
  • روغن هسته انگور
    این روغن محبوب در حوزه مراقبت از پوست فواید زیادی دارد و در اکثر محصولات مراقبتی پوست از آن استفاده می شود. نکته مهم این است که اغلب برای درمان پوست های چرب و مستعد جوش استفاده از آن کاربرد دارد. روغن هسته انگور نیز بسیار سبک، غیر کومدون زا، مرطوب کننده است. در ترکیبات آن تمامی اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C و E مورد نیاز پوست وجود دارد.
  • روغن درخت چای
    روغن درخت چای یک روغن بسیار مفید برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی از جمله جوش است. به طوری که شما را حیرت زده خواهد کرد. خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی قوی که در ابن روغن وجود دارد به درمان جوش ها کمک می کند. روش استفاده از آن به این شکل است که ابتدا باید روغن درخت چای را رقیق کرده و مستقیماً روی پوست خود بمالید. مزیت روغن درخت چای در این است که به سرعت جذب می شود و برای استفاده صبح و شب مناسب است.
  • روغن گل رز
    روغن گل رز یکی دیگر از روغن هایی که است که در درمان جوش می توان از آن استفاده کرد. این روغن دانه فشرده با ویتامین ها و اسیدهای چرب زیاد است و به دلیل خواص درمانی شهرت بسیار دارد. روغن گل رز سرشار از اسید لینولئیک است که یک اسید چرب امگا 6 است که می تواند از پوست محافظت کند به طوری که هیدراتاسیون پوست را افزایش می دهد و التهاب آن را کاهش می دهد. استفاده از این روغن به تعادل تولید سبوم کمک می کند که یکی دیگر از عوامل کلیدی در مدیریت و درمان جوش است.
  • روغن آرگان
    روغن آرگان یک روغن آبرسان و غیر کومدون زا است که در ترکیبات خود سرشار از اسیدهای چرب است. این روغن به دلیل خواص مرطوب کنندگی و توانایی در ترمیم عملکرد پوست در بیشتر محصولات مراقبتی پوست مورد استفاده قرار می گیرد، از خواص دیگر روغن آرگان کنترل و کاهش تولید سبوم و متعادل کردن چربی پوست است که آن را به گزینه مناسبی برای درمان جوش تبدیل می کند. شما می توانید از این محصول یک یا دو بار در روز در صبح یا عصر استفاده کنید.
  • روغن باکوچیول
    این روغن یک جایگزین گیاهی برای رتینول است و بسیاری از فواید مشابه آن را برای پوست ایجاد می کند. استفاده از این روغن باعث تغییر سلول های پوست و پاک نگه داشتن منافذ آن می شود. این روغن یک گزینه خوب برای مدیریت جوش ها است.

رفع جوش صورت با آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها به دو روش کلیدی در رفع جوش ها مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف آن ها در درجه اول التهاب پوست را کاهش می دهند و همچنین رشد باکتری ها را مهار می کنند. هر دوی این فرآیند در درمان جوش های التهابی مهم هستند. آن ها با ورود به غدد چربی پوست کار می کنند و فعالیت آن را کاهش می دهند. این به نوبه خود التهاب را سرکوب می کند. به طور کلی، اثر آن کاهش شدت جوش های بسیار شدید و آزار دهنده است.

توجه به این نکته ضروری است که آنتی بیوتیک ها برای درمان همه انواع جوش ها کاربرد ندارد. همچنین به کاهش جای جوش ها مانند هایپرپیگمانتاسیون یا اسکار کمکی نمی کنند. آنتی بیوتیک ها برای درمان انواع جوش های التهابی خفیف تا شدید موثر هستند. همچنین آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند به کاهش قرمزی و تورم ناشی از اشکال شدیدتر جوش ها مانند ندول‌ها و کیست‌ها کمک کنند، آنتی بیوتیک ها برای درمان جوش باید بخشی از یک برنامه درمانی گسترده تر باشد از طرفی دیگر آنتی بیوتیک ها برای استفاده طولانی مدت مناسب نیستند. آموکسی سیلین می تواند در درمان جوش التهابی مورد استفاده قرار بگیرد به خصوص در افرادی که نسبت به سایر درمان ها مقاوم بوده است. داکسی سایکلین آنتی بیوتیک دیگری است که به شکل قرص یا کپسول برای درمان جوش استفاده می شود. آنتی بیوتیک ها به دو شکل موضعی و خوراکی کاربرد دارند و بسته به تجویز پزشک صورت می گیرد.

درمان جوش قرص هورمونی اسپیرونولاکتون

آندروژن ها از جمله هورمون های مردانه هستند که در زنان نیز وجود دارند. آندروژن های اصلی بدن تستوسترون و دی هیدروتستوسترون هستند. زمانی که فولیکول‌های مو به آندروژن‌ها بسیار حساس باشند، باعث ایجاد آکنه‌های هورمونی می شوند. این انفاق حتی زمانی که سطح آندروژن طبیعی باشد نیز رخ خواهد داد. در صورت افزایش سطح آندروژن یا در شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز امکان بروز جوش های هورمونی وجود دارد.

تحقیقات نشان می دهد که اسپیرونولاکتون به کنترل و درمان جوش هورمونی در زنان کمک می کند. در برخی از زنان، علت جوش هورمونی به دلیل حساسیت به پروژسترون است. نکته مهم در مورد مصرف اسپیرونولاکتون در این است که فقط در زمانی که شما آن را مصرف می کنید، تاثیر لازم را دارد. این به این معنی است که ممکن است با توقف مصرف آن، جوش ها دوباره عود کند. زنان می توانند به مدت 1 یا 2 سال یا گاهی برای چندین سال از این دارو استفاده کنند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

رفع جوش با راکوتان

راکوتان یکی از داروهایی است که برای درمان جوش استفاده می شود. راکوتان حاوی ماده فعال ایزوترتینوئین است. حتما قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید و اطلاعات لازم را در مورد نحوه ی مصرف این دارو کسب کنید. طریقه مصرف این دارو به این شکل است که باید به طور کامل با یک لیوان آب یا شیر بلعیده شود و یا همیشه باید با غذا مصرف شود.

یک دوره درمان جوش با راکوتان معمولا 16 تا 24 هفته طول می کشد. اکثر بیماران فقط به یک دوره نیاز دارند و بعد از آن نتایج مشاهده می شود. جوش های شما ممکن است تا 8 هفته پس از درمان بهبود پیدا کنند. بهتر است تا آن زمان دوره دیگری را شروع نکنید و منتظر نتایج بمانید. ممکن است برخی افراد از متوجه می شوند که جوش های آن‌ها در هفته های اول درمان بدتر شده است ولی این موضوع موقتی است و معمولاً با ادامه درمان بهبود می یابد.

رفع جوش و جای جوش با میکرونیدلینگ

یکی از روش های درمانی برای رفع جوش و جای جوش استفاده از میکرونیدلینگ است؛ زیرا بسیاری از افراد با چالش های مربوط به جوش های پوستی روبرو هستند. جای جوش هایی که از سنین بلوغ بر روی پوست باقی مانده است و زیبایی چهره را تحت تأثیر قرار می دهد. میکرونیدلینگ یک درمان بسیار موثر برای اسکار و جای جوش است زیرا در ابن روش مواد مفید از طریق سوزن هایی مستقیم وارد لایه های عمیق پوست می شود. پس از چند جلسه درمانی نتایج آن قابل مشاهده است و به طوری که پوست شما ترمیم و بازسازی می شود و علاوه بر درمان جوش و جای جوش می تواند در درمان سایر مشکلات پوستی نیز موثر باشد. میکرونیدلینگ برای درمان منافذ باز پوست بسیار مؤثر است و در بسته شدن آن ها تاثیر زیادی دارد.

استفاده از روش میکرونیدلینگ هم برای مردان و هم زنان کاربرد دارد و می تواند راهکاری مناسب برای درمان بافت های آسیب دیده پوست باشد. در این فرایند التهاب و عفونت های پوست نیز درمان می شود و ظاهر پوست تا حد زیادی بازسازی می شود. از طریق میکرونیدلینگ امکان تخلیه چربی ها و چرک های موجود در پوست نیز وجود دارد و با تزریق مواد مغذی و ویتامین ها کیفیت پوست در نواحی مختلف صورت افزایش می یابد.

درمان جای جوش و آکنه با لیزر

یکی دیگر از روش های درمانی جای جوش و آکنه استفاده از لیزر است. هنگامی که آکنه شما فعال است، منافذ پوست مسدود شده و رشد باکتری در جریان است که جوش های مرتبط با این بیماری را ایجاد می کند. کاری که لیزر درمانی انجام می دهد این است که باکتری ها را از طریق پوست مورد هدف قرار می دهد زیرا نور متمرکز لیزر می تواند بدون آسیب به لایه های بیرونی پوست نفوذ کند و آن ها تحت تاثیر قرار دهد و باعث از بین رفتن باکتری ها شود.

همچنین تصور می‌شود که لیزر مقدار سبوم یا چربی پوست موجود در صورت را کاهش می‌دهد. کاهش سبوم به طور کلی به معنای کمتر شدن جوش ها است. از آنجایی که ایجاد جوش یک عمل التهابی است، خواص ضد التهابی نور لیزر نیز ممکن است در کاهش شدت شیوع و تکثیر جوش ها نقش داشته باشد.

رنگدانه های قرمز و حفره های پوستی و اسکارهای ناشی از جوش ها قدیمی اغلب پس از پایان آن فعال باقی می مانند. در اینجا نیز پوست شما می تواند از لیزر درمانی بهره مند شود. هم قرمزی و هم حفره ها به انرژی ارائه شده توسط لیزر درمانی پاسخ می دهند که با گرم کردن بافت کلاژن و الاستین در لایه میانی پوست یک چرخه بهبود برای آن ایجاد می کند.

درمان جوش با لایه‌ برداری پوست

اگر جوش فعال دارید، می توانید برای درمان و جای جوش ها از طریق لایه برداری اقدام کنید. لایه برداری با اسید سالیسیلیک 30% رایج ترین درمان پیشنهادی برای این کار است. در این فرآیند اسید سالیسیلیک لایه بیرونی سلول‌های مرده پوست را لایه‌برداری کرده و از بین می‌برد.

لایه بردارها اغلب دارای خاصیت ضد التهابی هستند که به کاهش موقت ترشحات چربی کمک می کند و در عین حال آلودگی منافذ پوست را برطرف می کنند و از این طریق به از بین رفتن جوش ها کمک می کنند. از طرف لایه برداری در کاهش ظاهر منافذ بزرگ پوست بسیار موثر است.

در لایه برداری، لایه بیرونی پوست از بین می برند و جای جوش های باقی مانده و اسکار ها درمان بهبود می یابد. همانطور که بدن شما پوست جدید را بازسازی می کند، لایه برداری برای کاهش ظاهر اسکارهای خفیف آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. لایه برداری شیمیایی نه تنها سلول های مرده پوست را از بین می برد، بلکه بدن را تحریک می کند تا کلاژن بیشتری تولید می کند که به پر کردن جای آکنه کمک می کند. مزیت استفاده از لایه برداری در درمان جوش این است که بافت و رنگ پوست صاف تر و شفاف تر می شود،

پاکسازی پوست برای رفع جوش

پاکسازی پوست می تواند در درمان جوش و جای جوش ها موثر باشد. عدم حذف چربی های اضافی، آرایش و سایر ناخالصی ها باعث می شود منافذ پوست در طول شب مسدود شوند. منافذ مسدود شده باعث ایجاد سبوم می شود که می تواند منجر به ایجاد لکه های جدید شود. این به نوبه خود مانع از ترمیم می شود ک منجر به تسریع علائم پیری پوست می شود. هنگام خواب پوست شما به طور طبیعی خود را ترمیم می کند. فرآیند بازسازی با استفاده از محصولات مراقبت از پوست یا لوسیون آکنه به شما این امکان را می دهد که برای رفع جای جوش ها از طریق پاکسازی اقدام کنید.

میکرودرم ابریژن برای جای جوش

میکرودرم ابریژن می تواند یک درمان زیبایی موثر برای درمان جوش و جای جوش باشد. این روش برای کسانی باشد که از جوش های خفیف آکنه رنج می برند بسیار مناسب است. لایه‌برداری پوست، ظاهر جوش‌های سر سفید و سر سیاه را به حداقل می‌رساند و پوستی صاف و یک دست ایجاد می کند. همچنین این روش می‌تواند برای کاهش زخم‌های کم عمقی که در جای جوش ها ایجاد شده، موثر باشد.

میکرودرم ابریژن مزایایی فراتر از درمان آکنه دارد؛ زیرا علاوه بر کمک به شما برای دستیابی به پوستی شفاف‌تر، می‌تواند در حین درمان آکنه، سایر نگرانی‌های زیبایی مانند خطوط چین و چروک، خطوط اخم، لکه‌های پیری و سایر ناهنجاری‌های پوستی را نیز درمان کند.

. میکرودرم ابریژن یک درمان نوآورانه برای پوست است که اسکارهای ناشی از جوش را نرم تر می کند و به پوست شما کمک می کند کلاژن و الاستین بیشتری تولید کند. بعد از استفاده از این روش هر جای زخمی که ممکن است به دلیل آکنه داشته باشید، به میزان قابل توجهی کمرنگ می شود.

درمان جوش های قرمز روی بدن

جوش های قرمز روی بدن معمولا با خارش همراه است و هیدراته نگه داشتن بدن و استفاده از مرطوب کننده ها می تواند اقدامی موثر در این زمینه باشد. بهتر است که از خاراندن این جوش ها خودداری کنید زیرا باعث التهاب بیشتر آن ها می شود. در این شرایط بهتر است که از صابون ها و مواد شوینده ملایم برای بدن استفاده کنید. پوشیدن لباس های گشاد و با تهویه خوب می تواند به درمان آنها کمک کند. در طول این مدت از حمام با آب داغ پرهیز کنید و آلوئه ورا و کمپرس سرد برای محل های درد و تورم استفاده کنید. رتینوئیدها که اشکال شیمیایی ویتامین A هستند، اسید سالیسیلیک. آنتی بیوتیک های موضعی مانند کلیندامایسین، اریترومایسین و داپسون می تواند به مدیریت و درمان جوش های قرمز بدن کمک کند.

برای جوش بدن چی خوبه؟

یکی از بهترین روش های درمان جوش های بدن که به راحتی در دسترس باشد، استفاده از ژل ها و لوسیون هایی است که در بازار با عنوان ضد جوش وجود دارند. در ترکیبات این محصولات موادی به کار رفته است که برای تسکین و کاهش التهاب جوش ها موثر هستند. آلوئه ورا، چای سبز، نعنا که استفاده از این ترکیبات نقش زیادی در بهبود وضعیت پوست دارد. قرار دادن کمپرس گرم در نواحی آسیب دیده می تواند به التیام پوست کمک کند.

علت جوش روی آرنج دست

معمولا برای جوش های قسمت های مختلف بدن دلایل متعددی وجود دارد. آرنج دست از قسمت هایی است که به خودی خود مستعد جوش نیست ولی گاهی برخی از مشکلات مانند کمبود ویتامین ها باعث بروز این مشکل شود. چرب شدن پوست و حساسیت به برخی از لباس ها یا مسدود شدن غدد چربی پوست در اثر باکتری نیز می تواند از مهم ترین علت های بروز جوش در روی آرنج دست باشد. در این حالت روزنه های پوست دچار تورم می شود و حالت برآمدگی در آن ها ظاهر می شود که چرک آلود هستند و بروز آن در آرنج دست بسیار ناخوشایند است.

علت جوش زدن شانه

عوامل مختلفی می تواند در بروز جوش های شانه دخیل باشد که باید در افراد بررسی شود. شایع ترین آن ها، تغییرات هورمونی است که در بدن اتفاق می افتد. گاهی نیز ممکن است که علت جوش زدن شانه استفاده از داروهای خاص یا بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. شرایط آب و هوایی محل زندگی نیز در بروز جوش های شانه تاثیر گذار است. افرادی که در مناطق آب و هوایی گرم زندگی می کنند بیشتر مستعد جوش هستند. عواملی مانند استفاده از کرم ها و محصولات مراقبتی نامطلوب، لیزر و اپیلاسیون نیز می تواند از علت هایی مهم در جوش زدن شانه باشد.

علت جوش زدن پشت بدن در زنان

کیست ها و جوش های چرکی که در پشت زنان ایجاد می شود می تواند برای آن ها بسیار آزاردهنده باشد. میزان شدت جوش ها می تواند از خفیف تا شدید باشد و گاهی به درمان طولانی مدت و تخصصی نیاز باشد. پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی و استفاده طولانی مدت از کوله پشتی می تواند در بروز جوش در پشت شانه نقش داشته باشد. به هم ریختن هورمون ها، عرق بدن، فعالیت بیش از حد غدد چربی، رژیم غذایی نامطلوب و ناراحتی های کبدی همگی از مهم ترین عوامل در جوش زدن پشت شانه در زنان هستند که باید مورد بررسی قرار گیرد.

علت جوش چرکی در بدن

جوش های چرکی اغلب ملتهب و دردناک هستند و به شکل برآمدگی و کیست در پوست ظاهر می شوند. فاکتورهای مختلفی در به وجود آمدن جوش های چربی دخیل هستند که می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • گاهی مصرف برخی از داروها مانند قرص های پیشگیری از بارداری، استروئیدها یا لیتیوم ها باعث تشکیل جوش های چرکی می شود.
  • برخی از گونه های باکتری مانند میکروبیوم پوست می تواند منجر به جوش های چرکی شود.
  • نوسانات خلقی و استرس ها باعث آزاد شدن هورمون هایی می شود که در بروز جوش های چرکی تاثیر گذار است.
  • تغییرات هورمونی که در اثر بلوغ، بارداری، یائسگی در افراد به وجود می آید، می تواند علت های شکل گیری جوش های چرکی باشد.
  • برخی از افراد به دلیل شرایط ژنتیکی بیشتر از دیگران در معرض جوش های چرکی هستند.
  • برخی از بیماری ها مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند باعث بروز جوش های چرکی شود.
تلفن تماس
021-75900

برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با ما در ارتباط باشید

پکیج ها و لیست قیمت

جهت مشاهده پکیج های کلینیک ایرانیان کلیک کنید

فرم مشاوره و رزرو

جهت تکمیل فرم درخواست رزرو و مشاوره کلیک کنید

اگر جواب سوال خود را پیدا نکردین با مشاوران کلینیک ایرانیان تماس بگیرید
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
تا پایان جشنواره

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.