جستجو
Close this search box.

مطالب مرتبط

مردی که در وسط سر خود دچار طاسی شده است
درمان ریزش مو هورمونی
عکس مردی که دچار آلوپسی است - درمان ریزش مو سکه ای
عکس یک مرد که ریزش مو شدید دارد و موهای خود را در دست گرفته است
عکس زنی که دچار ریزش مو شدید است - درمان ریزش مو زنان
لک صورت
درمان لک صورت

مشاوره رایگان و رزرو نوبت

راهکار رفع مشکل

هیچ موردی یافت نشد

درمان جوش صورت

درمان جوش صورت

انواع جوش صورت

انواع مختلفی از آکنه و یا جوش صورت وجود دارند که ممکن است بنا به دلایل متنوعی روی پوست ظاهر شوند، این جوش‌ها از نظر ظاهری و شدت تفاوت‌هایی با هم دارند که باید در هنگام درمان جوش صورت به این تفاوت ها توجه شود و از روش درست استفاده شود.

جوش‌های سرسفید: کومدون‌های بسته یا سر سفید، برجستگی‌های کوچک و سفید رنگی هستند که به دنبال مسدود شدن منافذ پوست و تجمع چربی و سلول‌های مرده پوست در این نواحی ایجاد می‍‌شوند.

جوش‌های سرسیاه: کومدون‌های باز یا جوش‌های سرسیاه زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ مسدود شده با چربی و سلول‌های مرده پوست پر شده و این محتویات از منافذ بیرون زده و با قرارگیری در معرض اکسیژن هوا تیره می‌شوند. 

پوسچول‌ها و پاپول‌ها: این ضایعات ملتهب آکنه زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ با چربی اضافی، باکتری‌ها و سلول‌های پوست پر می‌شوند. پاپول‌ها برآمدگی‌های قرمز رنگ هستند و پوسچول‌ها پر از چرک و آلودگی‌های سفید و یا زرد هستند که با یک بافت قرمز رنگ در اطرافشان احاطه شده‌اند.

ندول‌ها و کیست‌ها: این ندول‌ها شدیدتر از سایر انواع آکنه هستند. آنها ضایعات آکنه بزرگ و دردناکی هستند که در عمق پوست ایجاد می‌شوند. کیست‌ها معمولاً پر از چرک هستند در حالیکه  ندول‌ها حاوی چرک نیستند.


جوش چركی: جوش چرکی در واقع یک عفونت پوستی مسری ایجاد شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که در محل فولیکول مو یا غده چربی نمایان شده و ابتدا پوست در محل بروز عفونت قرمز شده و یک توده حساس ایجاد می‌شود. این توده پس از 4-7 روز، به دلیل تجمع چرک در زیر آن شروع به سفید شدن میکند.

جوش چرکی در هر ناحیه از بدن که مو وجود داشته، عرق کند و یا تحت سائیده شدن قرار گیرد از جمله در کشاله ران، ناحیه شرمگاهی، چین‌های واژن که فولیکول‌های موی زیادی وجود دارد و بیشتر در معرض ساییدگی است ایجاد می‌شود. بدین ترتیب که میکروب از طریق یک بریدگی یا خراش ریز در پوست وارد بدن می‌شود. افراد دیابتی، کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و با مشکلات پوستی دارند بیشتر در معرض بروز جوش چرکی هستند و درمان جوش صورت در این افراد اندکی دشوارتر است.

انواع جوش صورت

علت جوش صورت

هرچند بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که آکنه به دلیل کثیف بودن پوست ایجاد می‌شود، ولی در حقیقت می‌توان گفت دلیل بروز آکنه ترکیبی از عوامل مثل ژنتیک، تغییرات سطوح هورمون‌ها در بدن، سبک زندگی و حتی سطح استرس است.

ریشه این مشکل به غدد چربی موجود در همه نقاط بدن که چربی طبیعی پوست را تولید می‌کنند نیز بازمی‌گردد. هنگامی که این غدد بیش از حد چربی تولید کنند، احتمال بسته شدن و محبوس شدن باکتری‌ها در پوست وجود دارد. در نتیجه انواع جوش‌های پوستی  از جوش‌های سر سیاه و سر سفید گرفته تا کیست‌های عمیق و دردناک در افراد بروز می‌کند. با درک علل اساسی بروز آکنه، انتخاب روش درمان جوش صورت راحت‌تر انجام می‌گیرد.

مثلا بروز جوش و آکنه در نوجوانان و در دوران بلوغ بسیار شایع است و حدود 95 درصد از نوجوانان به دلیل تغییر هورمون‌ها، افزایش جوش و لکه‌ها را در پوستشان را تجربه می‌کنند. متاسفانه، برخی از زنان نیز به دلیل تغییرات سطح هورمونی در بدنشان به دلایلی چون بارداری بروز آکنه ممکن است تا سال‌های بزرگسالی نیز ادامه داشته باشد. 

هر چند که کنترل تغییرات هورمونی بدن برای کاهش میزان آکنه اندکی دشوار و یا ناممکن است ولی می‌توان با انتخاب‌های سالم‌تر و اجتناب از محرک‌های خاص، اقداماتی را برای کاهش خطر بروز جوش‌های پوستی انجام داد.

سیگار کشیدن، استرس و رژیم غذایی سرشار از قندهای ساده با افزایش خطر آکنه مرتبط است. با ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی و رژیم غذایی خود، می توانید کمک زیادی برای درمان جوش صورت خود برسانید.

درمان جوش صورت

راه های از بین بردن جوش برای همیشه

راه‌های متعددی برای درمان جوش صورت وجود دارند که بهتر است برای انتخاب بهترین راه از یک پزشک متخصص پوست مشاوره بگیرید، در کل چهار مسیر درمانی برای درمان اساسی جوش وجود دارند که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت:

درمان های موضعی برای رفع جوش

کرم‌ها، ژل‌ها و لوسیون‌های مختلفی وجود دارند که می‌توان آن‌ها را به طور منظم برای کاهش ظاهر آکنه مورد استفاده قرار داد ولی انواع مختلفی از آکنه‌ها به انواع مختلفی از مواد دارویی نیاز دارند، مثلاً برای آکنه غیر التهابی، اسید سالیسیلیک می‌تواند موثر باشد، یا آکنه التهابی به موادی مانند بنزوئیل پراکسید نیاز دارد که در کاهش تورم و التهاب نقش دارد. رتینوئیدهای موضعی، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و اسید آزلائیک برخی دیگر از موادی هستند که ممکن است برای درمان جوش صورت موثر باشند.

درمان هورمونی آکنه

درمان هورمونی مانند اسپیرونولاکتون برای تغییرات هورمونی زنان در دوران قاعدگی موثر است. این داروی استروئیدی از تجمع سدیم اضافی در بدن جلوگیری کرده و می‌تواند تأثیر هورمونی بر غدد چربی را کاهش دهد همچنین می‌تواند به کاهش رشد موهای ناخواسته و جلوگیری از ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمونی کمک کند. 

آنتی بیوتیک برای خلاصی از شر جوش صورت

آنتی‌بیوتیک‌ها که اغلب همراه با کرم‌ها یا لوسیون‌های موضعی استفاده می‌شوند، می‌توانند به کاهش شدت موارد شدید آکنه و درمان جوش صورت کمک کنند. ممکن است پزشک یک دوره قرص برای حدود 3 تا 6 ماه برای شما تجویز کند. دقت داشته باشید که تحت هیچ شرایطی به صورت سرخود اقدام به مصرف هیچ نوع داروی موضعی و یا خوراکی برای رفع جوش‌های صورت نکنید و حتما با یک پزشک متخصص در این زمینه مشاوره داشته باشید.

میکرودرم ابریژن برای بهبود جوش صورت

میکرودرم ابریژن نیز یکی از راه های از بین بردن جوش برای همیشه است که در حین مباره با باکتری‌ها و درمان جوش صورت می‌تواند ظاهر پوست را نیز بهبود بخشد. این درمان با برداشتن لایه بیرونی پوست از طریق استفاده از کریستال‌های ریز و تحریک رشد سلول‌های جدید کار می‌کند که می‌تواند پوست را روشن‌تر و نرم‌تر کند. 

لایه برداری شیمیایی برای درمان آکنه

این روش نیز لایه بیرونی پوست را برداشته و رشد سلول‌های پوستی جدید را تحریک می‌کند. پس می‌توان انتظار داشت میزان چربی‌های پوست کاهش  یافته و جوش‌های صورت تا حدود زیادی کنترل شوند. 

ایزوترتینوئین برای آکنه

کسانی که همه گزینه‌های درمانی را امتحان کرده و نتیجه‌ای نگرفته‌اند، تنها در صورت تجویز پزشکان متخصص می‌توانند ایزوترتینوئین مصرف کنند که در درمان جوش صورت به ویژه از نوع آکنه کیستیک و سایر اشکال شدید آکنه بسیار موثر است. 

پماد برای جای جوش صورت

بعد از درمان جوش صورت و پیشگیری از پیشرفت آنها حال نوبت به خلاصی از شر جای جوش‌ها روی صورت است که برای این کار تکنیک‌های متفاوتی وجود دارند که یکی از این روش‌ها استفاده از انواع پمادهایی است که با تاثیر بر تکثیر سلولی می‌توانند در بهبود جای جوش موثر واقع شوند از جمله این پمادها می‌توان موارد زیر را نام برد

  • ترتینوئین که حاوی ویتامین A است.
  • پماد تازوراک که از تکثیر بیش از حد سلول‌های پوست ممانعت کرده و از تجمع سلولی در محل جوش و ایجاد اسکار پیشگیری می‌کند.
  • پماد سولفور که دارای گوگرد است و همچنین از خواص ضد انگلی، ضدقارچ و ضد میکروبی برخوردار است.
  • پماد رتین آ که فاقد هر نوع عوارض جانبی است.
  • پماد تریامسینولون که از کورتیکواستروئیدها تشکیل شده است.
  • پماد تتراسایکلین

دقت داشته باشید که هیچ کدام از موارد ذکر شده نباید بدون تجویز پزشک استفاده شوند.
ماسک برای جوش صورت

بسیاری از ماسک‌های خانگی وجود دارند که با استفاده مواد ساده موجود در خانه قابل تهیه بوده و اثرات مثبت زیادی در درمان جوش صورت دارند که در ادامه برخی از اثرگذارترین آنها را عنوان خواهیم کرد.

  • ماسک زردچوبه و عسل
  • ماسک روغن درخت چای
  • ماسک صورت آلوئه‌ورا، چای سبز و یا زردچوبه
  • ماسک بلغور و یا جوی دوسر
  • ماسک آووکادو و لیمو
  • ماسک جوش صورت قهوه
  • ماسک جوش صورت آلوئه‌ورا و زغال
  • ماسک ماست پروبیوتیک و خیار  

تفاوت جوش هورمونی و کبدی

کبد بزرگترین اندام داخلی ماست که علاوه بر سم‌زدایی بدن، مواد خام زیادی نیز تولید می‌کند که روی پوست و هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد. اگر کبد با اضافه بار سمی مواجه شود، تنبل و ناسالم شده و باعث افزایش التهاب و بروز شرایط التهابی مانند آکنه می‌شود. یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش‌های کبدی مصرف بیش از حد چربی‌های مضر است. جوش‌های هورمونی که شامل انواع جوش‌های سرسیاه، سرسفید، کیستیک هستند به دلیل برخی شرایط که باعث ایجاد تغییرات هورمونی گسترده می‌شوند از جمله یائسگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، افزایش سطح آندروژن و قاعدگی و بلوغ بروز می‌کنند که اغلب در ناحیه T صورت مثل چانه، پیشانی و بینی ایجاد می‌شوند. هر چند که جوش‌ها می‌توانند در نواحی مختلف صورت نمایان شوند ولی اگر جوش روی نواحی خشک پوست ظاهر شود اغلب به دلیل وجود اختلالاتی در کبد است.

جوش صورت

کمبود چه چیزی در بدن باعث جوش صورت می‌شود؟

همانطور که گفته شد بروز جوش دلایل زیادی از جمله عدم تعادل هورمونی، اختلالات کبدی، مشکلات روحی و روانی، استرس و نیز کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها در بدن دارد که تشخیص علت آن می‌تواند در انتخاب روش درمان جوش صورت بسیار موثر باشد. از جمله موادی که کمبود آنها می‌تواند منجر به ایجاد جوش صورت شود می‌توان به ویتامین A که نام گروهی از ترکیبات شیمیایی به نام رتینوئیدها هستند اشاره کرده که این ویتامین نقش مهمی در مبارزه با باکتری‌های مولد آکنه در صورت دارد.

طبق مطالعاتی که صورت گرفته است محققان دریافته‌اند که کمبود ویتامین D نیز می‌تواند در بروز آکنه نقش داشته باشد این ویتامین از تاثیرگذاری باکتری‌های آکنه روی سلول‌های پوستی ممانعت کرده و در درمان جوش صورت و یا حتی پیشگیری از بروز آن بسیار موثر عمل می‌کند.

از آنجائی که استفاده از پماد زینک یکی از روش‌های بهبود جوش روی صورت است پس می‌توان گفت به احتمال قوی بروز آکنه ارتباط مستقیمی با کمبود زینک در بدن نیز دارد چون از طرفی زینک خواص ضد باکتریایی و ضدالتهابی دارد و از سوی دیگر تولید چربی روی پوست را کاهش می‌دهد.

تلفن تماس
021-75900

برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با ما در ارتباط باشید

پکیج ها و لیست قیمت

جهت مشاهده پکیج های کلینیک ایرانیان کلیک کنید

فرم مشاوره و رزرو

جهت تکمیل فرم درخواست رزرو و مشاوره کلیک کنید

اگر جواب سوال خود را پیدا نکردین با مشاوران کلینیک ایرانیان تماس بگیرید
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌
تا پایان جشنواره

فرم درخواست مشاوره

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید ، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .