ضرر لیزر موهای زائد و یا خطر انجام آن شامل افراد خاصی میشود و بصورت عمومی انجام لیزر موهای زائد ممنوعیت یا ضرری ندارد اما برخی افراد بخاطر شرایط خاص یا امکان وجود بیماری ها باید از انجام آن پرهیز کنند. در این مطلب بصورت کامل افرادی که کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای زائد نیستند را بررسی و معرفی خواهیم کرد.
راهنمای مطالعه
البته که استفاده از بهترین دستگاه لیزر متناسب با شرایط بدنی فرد و همچنین انجام لیزر در بهترین مراکز لیزر توسط تکنسین های متخصص در این زمینه به افراد کمک می کند تا از بسیاری از این عوارض و خطرات و ضرر لیزر موهای زائد جلوگیری نمایند. با این حال به طور خلاصه می توان گفت که توصیه می شود افرادی که در گروه های زیر تقسیم شده اند، کاندید مناسب لیزر موهای زائد نمی باشند:
- مصرف دارو های خاص
- مبتلا بودن به بیماری های خاص
- ابتلا به اختلالات هورمونی
- آسیب پذیر بودن بدن در صورت لیزر مو های زائد بدن
ایا لیزر موهای زائد ضرر دارد؟
اگر این سوال برای شما بوجود آمده است که ایا لیزر موهای زائد ضرر دارد باید گفت که لیزر موهای زائد به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر و موثر در نظر گرفته می شود. لیزرهای مورد استفاده در این روش مقدار کمی اشعه تولید می کنند، اما هیچ مدرکی مبنی بر ضرر لیزر موهای زائد یا ایجاد سرطان پوست یا ناباروری وجود ندارد. یا سوزش، اما معمولاً به سرعت از بین میروند. توجه به این نکته مهم است که لیزر موهای زائد در صورتی که توسط یک پزشک غیرمجاز یا بیتجربه انجام شود، میتواند خطرناک باشد، که میتواند به پوست آسیب برساند.
لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟
در پاسخ به اینکه لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد باید گفت لیزر موهای زائد به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر است، اما می تواند برای افرادی با شرایط پزشکی خاص یا انواع مشکلات پوستی مضر باشد. افرادی که در برابر ضرر لیزر موهای زائد آسیب پذیرند و نباید لیزر موهای زائد انجام دهند عبارتند از:
افرادی که لیزر برای آنها ضرر دارد | خطرات لیزر |
---|---|
افراد مبتلا به ملاسما یا پسوریازیس | ملاسما و پسوریازیس را می توان با لیزر موهای زائد بدتر کرد |
افرادی که پوست تیره دارند | افرادی که پوست تیره دارند بیشتر در معرض عوارض جانبی لیزر موهای زائد مانند جای زخم و تغییر رنگ پوست هستند. |
زنانی که باردار یا شیرده هستند | لیزر موهای زائد برای زنان باردار یا شیرده ایمن نیست. نور لیزر می تواند خون نوزاد را گرم کند که می تواند باعث مشکلات سلامتی شود |
افرادی که اخیرا دچار آفتاب سوختگی شده اند | لیزر موهای زائد برای افرادی که اخیرا دچار آفتاب سوختگی شده اند بی خطر نیست. نور لیزر می تواند پوست آفتاب سوخته را تحریک کرده و باعث آسیب بیشتر شود |
افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند | برخی از داروها مانند رتینوئیدها و آنتی بیوتیک ها می توانند لیزر موهای زائد را خطرناک تر کنند. قبل از انجام لیزر موهای زائد، در صورت مصرف هرگونه دارویی، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید |
افرادی که سابقه اسکار کلوئید دارند | اسکارهای کلوئیدی اسکارهای برجسته و ناهمواری هستند که می توانند پس از آسیب ایجاد شوند. افرادی که سابقه اسکار کلوئیدی دارند، پس از لیزر موهای زائد، بیشتر دچار اسکارهای کلوئیدی می شوند |
لیزر موهای زائد می تواند عوارض جانبی ایجاد کند، از جمله:
- سرخی
- تورم
- درد
- تحریک
- تاول زدن
- جای زخم
- تغییر رنگ پوست
در موارد نادر، ضرر لیزر موهای زائد می تواند شامل عوارض جانبی جدی تری شود، مانند:
- سوختگی
- آسیب چشم
- عفونت
تاثیر مصرف دارو های هورمونی بر نتایج لیزر موهای زائد
با مصرف برخی از دارو های کنترل کننده هورمون تیروئید گاهی اوقات رشد مو ها تحریک شده و و بیماران در نواحی خاصی از بدن خود تجمع مو را مشاهده می کنند؛ به همین علت تمایل دارند سریع تر لیزر مو انجام دهند.
اما متاسفانه تا زمانی که متخصص پوست و مو و پزشک غدد آن ها اجازه نداده نباید از لیزر برای حذف موهای زائد خود استفاده کنند و کاندید مناسب لیزر موهای زائد نمی باشند. شاید برای شما هم سوال باید که لیزر موهای زائد حین مصرف راکوتان مشکلی دارد یا خیر که میتوانید این موضوع را نیز در سایت ما مطالعه کنید.
تاثیر مصرف داروهای حاوی ترکیبات طلا بر نتایج لیزر موهای زائد
ضرر لیزر موهای زائد شامل افرادی که از دارو های حاوی ترکیبات طلا استفاده می کنند؛ می شود. بنابراین پزشکان این افراد را کاندید مناسب لیزر موهای زائد نمی دانند و توصیه میکنند که تا پایان دوره مصرف این دارو ها از استفاده از روش لیزر موهای زائد برای از بین بردن موهای زائد بدنشان خودداری نمایند.
تاثیر مصرف آکوتام بر نتیجه ی لیزر موهای زائد
اگر پزشک متخصص به شما توصیه کرده است که آکوتان مصرف کنید؛ هرگز نباید لیزر موهای زائد انجام دهید؛ چرا که مصرف این دارو اثر بخشی لیزر موهای زائد را به طور قابل توجهی کاهش می دهد و حتی ممکن است موجب رشد بیش از حد مو های زائد شما بعد از لیزر شود.
همچنین آکوتان موجب می شود پوست شما بسیار حساس شود و با کوچکترین تحریکی اثر زخم و سوختگی روی آن باقی بماند. پس بدون شک این تحریک شدن پوست شامل لیزر موهای زائد نیز می شود. بنابراین افرادی که آکوتان مصرف می کنند، افرادی هستند که نباید از لیزر موهای زائد استفاده کنند.
ضرر لیزر موهای زائد برای افرادی که داروی ماینوکسیدیل مصرف می کنن
ماینوکسیدیل جزو دارو هایی است که به پرپشت شدن موها و رشد آن ها کمک میکند. در صورتی که از این دارو استفاده می کنید لیزر موهای زائد نتیجه مطلوبی را برای شما ایجاد نخواهد کرد. بنابراین اگر نمی توانید مصرف دارو را به طور دائمی قطع کنید جز افرادی خواهید بود که نباید لیزر مو های زائد انجام بدهید.
کدام بیماری ها مانع انجام لیزر موهای زائد هستند؟
هر نوع بیماری پوستی می تواند اثربخشی لیزر مو های زائد را کاهش دهد و موجب بروز عارضه های جانبی ناخواسته ای روی پوست بشود. بنابراین در صورتی که به هر نوع بیماری پوستی و مانند پسوریازیس، لوپوس، کلوئید، هیرسوتیسم و غیره مبتلا هستید حتماً با متخصص پوست و مو مشورت کنید و سپس تحت نظر پزشک اقدام به لیزر موهای زائد نمایید. علت مناسب نبودن روش لیزر مو برای افرادی که بیماری پوستی دارند، تحریک شدن پوست آن ها و عود کردن بیماری های پوستی در ناحیه لیزر شده برای این افراد می باشد.
همچنین برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس عوارض لیزر موهای زائد مانند ایجاد زخم و سوختگی پس از لیزر موهای زائد را به شدت افزایش می دهند و بیماری های دیگری مانند کلوئید موجب می شوند که در ناحیه ی لیزر گوشت اضافه مشاهده شود.
البته در صورتی که پزشک متخصص پوست و مو تشخیص دهد که شما می توانید با تنظیمات درجه انرژی لیزر و نوع پالس تا حدودی حذف موهای زائد را خود را انجام دهید، می توانید با انتخاب دستگاه لیزری که چنین ویژگی داشته باشد، این کار را انجام بدهید.
ضرر لیزر موهای زائد برای افراد مبتلا به بیماری لیکن پلانوس
بیماری لیکن پلانوس در حقیقت نوعی تحریک کننده سیستم ایمنی بدن است که دلیل آن نیز مشخص نیست. در صورتی که به این بیماری مبتلا باشید لیزر موهای زائد می تواند موجب ایجاد عفونت یا آلرژی بر روی پوست شما شود، به همین دلیل کاندید مناسب لیزر موهای زائد نیستند و بخاطر ضرر لیزر موهای زائد نباید از این روش استفاده کنند.
گاهی اوقات اختلالات سیستم ایمنی نیز بیماری لیکن پلانوس را ایجاد می کند. هرچند که این بیماری خیلی جدی تلقی نمیشود و شاید نیاز به درمان خاصی نداشته باشد اما افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید از انجام لیزر موهای زائد خودداری کنند.
تاثیر لیزر موهای زائد بر افراد دارای تیروئید پر کار یا کم کار
افرادی که تیروئید پرکار و کم کار دارند؛ معمولاً دچار مشکلات پوستی و ریزش موی شدید هستند. در صورتی که غده تیروئید در ترشح هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند؛ موهای فرد نیز رشد عادی نخواهند داشت. چون ترشح هورمون تیروئید توسط این غده روی رشد مو تاثیر قابل توجهی دارد تا زمانی که بیماری کنترل نشده و دوز طبیعی از این هورمون وارد بدن نشود، انجام لیزر موهای زائد امکان پذیر نمی باشد.
تاثیر بیماری لوپوس بر نتیجه ی لیزر موهای زائد
بیمارانی که مبتلا به لوپوس هستند همواره به نور حساسیت دارند. به همین علت نور اکثر دستگاه های لیزر برای آن ها مضر است و نباید هیچ گونه نوری روی پوست آن ها تابیده شود چون ممکن است تحت تاثیر ضرر لیزر موهای زائد قرار گیرند.
لیزر موهای زائد مبتلایان به بیماری کلوئید
افرادی که مبتلا به کلوئید هستند در صورتی که ناحیه ای از پوست بدنشان زخم شود و یا دچار سوختگی شود؛ گوشت اضافه میآورند. به همین علت لیزر مو های زائد برای آن ها توصیه نمی شود. چون احتمال دارد ناحیه لیزر شده نیز دچار گوشت اضافه بشود.
افرادی دارای بیماری هورمونی کاندیدای مناسب لیزر موهای زائد نیستند
اختلالات هورمونی در اثر عوامل مختلفی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک، یائسگی وجود تومور یا بیماری در غدد فوق کلیوی، مصرف دارو های خاص، سابقه بیماری و هیرسوتیسم ایجاد می شود. اختلال هورمونی ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند با علائمی مانند رشد مو های زائد، ایجاد آکنه و حتی دیابت همراه باشد. گاهی اوقات سندروم تخمدان پلی کیستیک موجب هیرسوتیسم نیز می شود.
در هر صورت وجود این اختلالات نه تنها اثر گذاری لیزر مو های زائد را کاهش می دهد بلکه ممکن است فرد را تحت تاثیر ضرر لیزر موهای زائد قرار دهد. بنابراین این بیماران کاندیدای مناسب لیزر موهای زائد نمی باشند. ما در مقالهای دیگر این موضوع کلی که لیزر موهای زائد ضرر دارد یا خیر را نیز بررسی کردیم که میتوانید دقیقتر مطالعه کنید.
آیا عوارض لیزر موهای زائد می تواند اثرات طولانی مدت داشته باشد؟
لیزر موهای زائد هیچ گونه عوارض جانبی طولانی مدت یا جای زخم را نشان نداده است، حذف موهای زائد با لیزر که توسط متخصصان آموزش دیده انجام می شود، یک روش ایمن با بروز بسیار کم عواقب دائمی است. اکثر عوارض جانبی گذرا و جزئی هستند. در پوست های تیره تر شایع ترند.
چه کسانی برای لیزر موهای زائد مناسب نیستند؟
افرادی که اسکارهای کلوئیدی دارند یا مشکلات درمانی مانند اسکار هایپرتروفیک دارند نباید لیزر موهای زائد انجام دهند چون ضرر لیزر موهای زائد ممکن است متوجه آنها شود. به همین ترتیب افراد مبتلا به ویتیلیگو، وضعیتی که باعث بی رنگ شدن بخشهایی از پوست میشود. افرادی که واکنش های شدید هیستامینی مانند کهیر دارند نیز مناسب نیستند.
سوال یا نظرات را با ما در میان بزارید