لیزر موهای زائد صورت چیست؟
در پاسخ به اینکه لیزر موهای زائد صورت چیست باید گفت که این روش یکی از موثرترین روش ها برای از بین بردن دائمی موهای زائد در اکثر نقاط بدن، لیزر است. از این روش برای برطرف کردن موهای صورت نیز می توان استفاده کرد. در صورتی که اپراتور در زمان انجام لیزر مراقبت های بهداشتی را رعایت کند، می توان این روش را برای تمامی بخش های صورت انجام داد. از آنجایی که پوست صورت بسیار ظریف و حساس است، اگر مراقبت های قبل، بعد و حین درمان به درستی انجام نشوند، باعث آسیب به پوست خواهند شد.
معمولا خانم ها از لیزر موهای زائد صورت برای چانه، لب بالا یا کنار گونه استفاده می کنند. این روش باعث می شود که پوستی براق و صاف داشته باشید. مهم تر از همه این که با لیزر موهای زائد صورت دیگر به اپیلاسیون نیازی نخواهید داشت و وقت شما برای اصلاح موهای زائد صورت هدر نمی رود. لیزر موهای صورت بر خلاف روش های سنتی مانند تراشیدن با تیغ، بند انداختن، استفاده از کرم های موبر، اپیلاسیون و ... مشکلاتی مانند بثورات پوستی و رشد موهای زیر پوستی را به دنبال نخواهد داشت. همچنین این روش برای زنانی که درگیر مشکل رشد بیش از حد مو هستند نیز موثر است.
عوارض لیزر موهای زائد صورت
رایج ترین عوارض لیزر موهای زائد صورت شامل درد خفیف و قرمزی است. اگر چه این عوارض برای مراجعه کننده آزار دهنده هستند، اما جای نگرانی نیست و بعد از گذشت زمان از بین خواهند رفت. این عوارض تنها بعد از لیزر مشاهده می شوند و به صورت گذرا هستند. یکی دیگر از عوارضی که ممکن است برخی افراد بعد از لیزر موهای صورت تجربه کنند، پوسته پوسته شدن است. البته بروز این عارضه تا حد زیادی به نوع دستگاه لیزر بستگی دارد.
معمولا دستگاه هایی که از زمان تابش و طول موج بیشتری استفاده می کنند، عوارض بیشتری دارند. علاوه بر این عوارض لیزر موهای صورت در افرادی که پوست آنها تیره تر است، بیشتر مشاهده می شود. همان طور که گفته شد، عوارض شایع این روش شامل قرمزی، پوسته پوسته شدن و التهاب هستند. البته ممکن است عوارض شدیدی همچون ایجاد اسکار و تغییر رنگ پوست را نیز به همراه داشته باشد.
بروز این عوارض ممکن است باعث خارش، سوختگی، درد یا در برخی موارد ایجاد تغییرات دائمی در پوست شود. یکی از عوارض لیزر موهای زائد صورت در برخی افراد آکنه و جوش است. اشعه لیزر منافذ پوست را گرم می کند و منجر به باز شدن آنها خواهد شد. همین مسئله باعث می شود که حساسیت پوست نسبت به عفونت های پوستی افزایش یابد.
در صورتی که باکتری پروپیونی آکنه به این منافذ وارد شود، احتمال ایجاد جوش و آکنه افزایش می یابد. به همین دلیل اکثر افراد بعد از لیزر موهای صورت دچار جوش می شوند. بسیاری از مراجعه کنندگان از نتیجه معکوس لیزر بر موهای صورت می ترسند. گاهی اوقات لیزر می تواند باعث افزایش موهای زائد صورت شود. البته تعداد افرادی که دچار این مشکل شده اند بسیار اندک است؛ از این رو این عارضه جزو عوارض جانبی نادر لیزر محسوب می شود.
برخی از افراد اعتقاد دارند لیزر موهای زائد ضرر دارد؛ در حالی که همه عوارض لیزر رفع شدنی و کوتاه مدت هستند. بنابراین پیش از اقدام برای انجام این روش ابتدا با عوارض آن آشنا شوید؛ سپس درمان را شروع کنید. بهتر است با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا شما را با عوارض این روش آشنا کند.
لیزر موی صورت برای چه کسانی مناسب نیست؟
طبیعتا مانند هر روش زیبایی دیگر، لیزر موهای زائد صورت نیز برای همه افراد مناسب نیست. محدودیت هایی برای انجام لیزر موهای صورت وجود دارد که اگر آنها را رعایت نکنید، کاندیدای مناسبی برای لیزر نخواهید بود. انجام این روش برای افرادی با شرایط زیر پیشنهاد نمی شود:
- افرادی که داروهای حاوی طلا و ماینوکسیدیل مصرف می کنند، کاندید مناسبی برای این روش نخواهند بود.
- افراد مبتلا به اگزما نیز نباید از لیزر برای برطرف کردن موهای زائد صورت خود استفاده کنند.
- صورت مراجعه کننده نباید تاول، جوش فعال یا ... داشته باشد.
- افرادی که پسوریازیس و لوپوس دارند هم گزینه مناسبی برای این روش نخواهند بود.
- خانم های شیرده و باردار نباید برای انجام لیزر موی صورت اقدام کنند.
- افرادی که قبل از لیزر موهای صورت حمام آفتاب گرفته اند یا از سولاریوم استفاده کردند.
- افرادی با سابقه کلویید به هیچ عنوان نباید برای انجام این روش اقدام کنند.
کاندیدای مناسب لیزر موهای صورت
اگر چه استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد صورت یک روش موثر و کم خطر محسوب می شود، اما برای انجام آن برخی شرایط و محدودیت هایی وجود دارد. یکی از مهم ترین شرایطی که برای لیزر موهای صورت باید در نظر بگیرید، ضخامت و رنگ موها است. افرادی که موهای ضخیم و تیره دارند، کاندیدای مناسب لیزر موهای صورت برای این روش محسوب می شوند.
چرا که لیزر تاثیر زیادی بر روی موهای نازک و روشن ندارد. پیش از اینکه برای درمان اقدام کنید باید از پزشک خود بپرسید که آیا لیزر بر روی موهای شما جواب می دهد یا خیر. یکی دیگر از شرایطی که برای تبدیل شدن به کاندیدای مناسب لیزر موهای صورت نیاز است، مربوط به وضعیت پوست است. پوست مراجعه کننده باید بدون عفونت و کاملا سالم باشد تا اپراتور بتواند از لیزر درمانی برای او استفاده کند.
وجود جوش های قوی، بیماری های پوستی، آفتاب سوختگی و زخم باز، محدودیت برای لیزر هستند. علاوه بر این پزشک باید سابقه پوستی بیمار را بررسی کند. در صورتی که در گذشته از لیزر برای از بین بردن موهای زائد صورت خود استفاده کردید، اما دچار بازگشت و افزایش مو شدید، پیشنهاد می شود که مجددا از این روش استفاده نکنید.
آمادگی و اقدامات قبل از لیزر موهای زائد صورت
برای اینکه عوارض ناشی از لیزر موهای زائد صورت را به حداقل برسانید و بهترین نتیجه را از درمان بگیرید، باید توجه ویژه ای به نکات و اقدامات قبل از لیزر صورت داشته باشید. آمادگی و اقدامات قبل از لیزر موهای زائد صورت عبارتند از:
- در صورتی که به بیماری پوستی مبتلا هستید باید پزشک را مطلع سازید.
- اگر برای مدت طولانی در حال مصرف دارویی خاص هستید، حتما آن را به پزشک اطلاع دهید.
- در صورتی که اختلالات هورمونی دارید، پیش از لیزر درمانی باید برای برطرف کردن این مشکل اقدام کنید.
- اگر چه استفاده از کرم موبر برای از بین بردن موهای زائد صورت مشکلی به وجود نمی آورد، اما پیشنهاد می شود که از آن استفاده نکنید.
- در روز انجام لیزر درمانی از آرایش کردن بپرهیزید.
- برای انجام لیزر درمانی باید صورتتان را اصلاح کنید تا کاملا تمیز باشد.
- بهتر است خانم ها در دوران قاعدگی برای لیزر موهای زائد صورت و بدن اقدام نکنند.
- تنها کسانی که انتظارات منطقی از نتیجه لیزر دارند باید برای درمان اقدام کنند. شما باید بدانید که با یک جلسه لیزر درمانی موهای شما به طور کامل از بین نمی روند و برای گرفتن نتیجه حداقل به ۳ ماه زمان نیاز خواهید داشت.
- در صورتی که پزشک برایتان دارو تجویز کرده است باید آن را سر وقت مصرف کنید.
- برای اینکه چشم ها در زمان لیزر موهای صورت دچار آسیب نشوند، مراجعه کننده باید از عینک محافظ یا چشم بند استفاده کند.
- پیش از شروع لیزر درمانی، پزشک ابتدا لیزر را بر روی بدن شما امتحان می کند که حساسیتی به آن نداشته باشید؛ سپس درمان را شروع می کند.
- افرادی که قصد انجام لیزر درمانی را دارند باید به مدت چند روز قبل از درمان، از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کنند.
- به مدت حداقل ۴ هفته پیش از لیزر موهای زائد صورت، از برنزه کردن پوست خودداری نمایید.
- ۲۴ ساعت پیش از شروع درمان، موهای زائد خود را شیو کنید.
- عملکرد لیزر به این صورت است که بر روی فولیکول های مو تاثیر می گذارد. در صورتی که موهای زائد خود را با وکس اصلاح کرده باشید، فولیکول مو از بین می رود. بنابراین قبل از لیزر نباید از وکس استفاده کنید.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد صورت
بعد از لیزر موهای صورت نیز باید برخی نکات و مراقبت ها را رعایت کنید. این مراقبت ها می توانند نتیجه درمان را تغییر دهند. برخی از مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد صورت به شرح زیر هستند:
- بلافاصله بعد از لیزر صورت باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- به مدت ۴۸ ساعت بعد از درمان نباید از محصولات آرایشی استفاده نمایید.
- حمام کردن با آب داغ به مدت یک هفته ممنوع است.
- به مدت حداقل یک ساعت بعد از لیزر درمانی از انجام فعالیت های سنگین پرهیز کنید.
برای لیزر موهای زائد صورت در تهران به کدام کلینیک بروم؟
زمانی که برای انجام لیزر موهای زائد صورت در تهران اقدام می کنید، متوجه می شوید که کلینیک های مختلف تفاوت های زیادی با هم دارند. معمولا تفاوت های کلینیک ها در عوامل زیر است:
پزشک معالج
مسئولیت مراکز لیزر بر عهده یک متخصص پوست و مو است. تعیین تعداد جلسات مورد نیاز، مدیریت عوارض احتمالی و انتخاب بهترین دستگاه باید توسط پزشک معالج انجام شوند.
اپراتور لیزر
به کسی که کار لیزر درمانی را تحت نظارت پزشک انجام می دهد، اپراتور لیزر می گویند. تعهد، مهارت و تجربه اپراتور می تواند نتیجه نهایی لیزر موهای زائد صورت را دستخوش تغییر کند.
دستگاه های لیزر
دستگاه های لیزر دارای تنوع زیادی هستند. علاوه بر این هر سال دستگاه های جدید و بروزی وارد بازار می شود. این دستگاه ها از نظر ایجاد عوارض، ایمنی، اثرگذاری و کیفیت با هم تفاوت دارند.
بر اساس ویژگی های ذکر شده، کلینیک های مختلف را با هم بررسی کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
هزینه لیزر موهای زائد صورت
به طور کلی هزینه ای که کلینیک های لیزر برای خدمات خود در نظر می گیرند با هم متفاوت است و به عوامل متنوعی بستگی دارد. ممکن است هزینه لیزر موهای زائد صورت آقایان بیشتر از هزینه لیزر موهای صورت خانم ها شود. از آنجایی که تراکم موی صورت مردان بیشتر از زنان است و منطقه تحت درمان آن ها هم بزرگ تر است، طبیعی است که هزینه لیزر درمانی آنها بیشتر شود. عامل دیگری که می تواند بر روی قیمت لیزر موهای زائد صورت تاثیر بگذارد، نوع دستگاه است.
هر چه تجهیزات به کار رفته برای این روش حرفه ای تر و به روز تر باشند، قیمت نهایی درمان افزایش خواهد یافت. علاوه بر این افرادی که به تعداد جلسات زیادی برای لیزر نیاز دارند هم باید افزایش هزینه آن را در نظر داشته باشند.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد صورت
تعداد جلسات لیزر موهای زائد صورت به عوامل مختلفی مانند نوع دستگاه لیزر، منطقه تحت درمان، ضخامت و رنگ موها و واکنش پوست نسبت به لیزر بستگی دارد. معمولا برای کسب بهترین نتیجه از لیزر صورت، پزشک بین ۶ تا ۱۲ جلسه درمانی برای مراجعه کننده در نظر می گیرد. با این وجود، تعداد دقیق جلسات باید توسط اپراتور یا پزشک تعیین شود. اکثر کلینیک های زیبایی بر اساس برنامه درمانی شما و ویژگی هایتان تعداد جلسات را مشخص می کنند.
در هر جلسه لیزر موهای زائد صورت، موهای فعال از بین می روند. هر چه تعداد جلسات بیشتری برای لیزر صورت داشته باشید، تعداد موهایتان کاهش می یابد و موهای جدیدی که رشد می کنند نازک و ضعیف خواهند بود. پس از اتمام ۶ تا ۱۲ جلسه لیزر درمانی، ممکن است برای کنترل موهای جدید به جلسات تکمیلی نیاز پیدا کنید. پیشنهاد می شود قبل از شروع لیزر موهای زائد صورت، ابتدا با یک تکنسین لیزر یا پزشک متخصص مشورت کنید تا برای تعداد دقیق جلسات مورد نیاز تان، شما را راهنمایی کنند.
2 پاسخ
سلام. لیزر موهای زائد درد داره؟ من خیلی میترسم واقعا درد نداره؟
چطوری بفهمیم که دستگاه لیزر دکتر دستگاه خنک کننده داره؟ دکتر که جواب مارو نمیده.کدوم دستگاه بهتره؟ قبلش باید پماد ضد درد بزنیم؟ همون لحظه موها میریزه؟ قیمت کل بدن چنده؟ لطفا جواب بدید
سلام. شما می تونید پاسخ همه این سوالات رو در جلسات مشاوره قبل از لیزر موهای زائد از پزشک متخصص دریافت کنید.