کاشت مو به روش sut چیست؟
آیا می دانید کاشت مو به روش SUT چیست؟ یکی از به روزترین و جدیدترین تکنیک های دنیا است که سعی در رفع و حل کردن نواقص روش های قبلی کاشت مو دارد. از پیشرفت های این متد می توانیم به عدم تداخل دست، در کشیدن فولیکول ها و کاشت آن ها در گیرنده ها اشاره کرد. با توجه به این تفاسیر میزان عوارض ناشی از کاشت مو به روش sut کاهش یافته و دوره نقاهت آن بسیار کوتاه خواهد بود؛ این یک مزیت مهم برای بیمارانی است که مرخصی کاری محدودی دارند. اساس کاشت مو به روش sut همان روش FUE می باشد، با این تفاوت که دستگاه های مورد استفاده برای هر یک از این متد ها کمی با یکدیگر فرق دارند.
هولدر هایی که برای برداشتن فولیکول های مو در کاشت مو به روش sut استفاده می شود، کاملا برقی و اتوماتیک هستند و زیر نظر پزشک پوست و تنها با تنظیم قطر سر انجام می گیرد. یکی از ویژگی های ارزشمند کاشت مو به روش sut، امکان کاشت حدود 14000 تار مو می باشد که سرعت و قدرت کاشت را نسبت به سایر تکنیک ها تا حدود 3 برابر بدون برجای گذاشتن جای زخم و اسکار افزایش خواهد داد. این روش کاشت مو برای اشخاصی مناسب می باشد که بانک موی کافی دارند و از روش های قبلی نتیجه مطلوبی را دریافت نکرده اند. در کاشت مو به روش sut بدون کوچکترین آسیب به بافت پوست سر و یا فولیکول ها، کاشت مو انجام می گیرد.
متاسفانه ریزش مو یکی از اختلالات و مشکلاتی است که بعضی افراد بعد از مدتی از زندگی خود به ناچار دچار آن خواهند شد که ممکن است به تدریج یا حتی به طور موقت رخ دهد. یکی از دلایل این اختلال کاهش توانایی بدن برای جایگزینی مو های ریخته شده می باشد؛ چون که بدن به مرور زمان بسیاری از پروتئین های مهمی که در جوانسازی و شادابی پوست و مو نقش دارند را از دست خواهد داد و به عبارتی تولید آن ها را کاهش می دهد. بنابراین افراد به خصوص بیمارانی که مستعد ریزش مو هستند باید رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنند و سبک زندگی خود را تغییر دهند تا به این عارضه دچار نشوند.
بیشتر افراد برای درمان ریزش مو یا حتی از سرگیری رشد موهای خود به درمان های خانگی روی می آورند که بسیار زمان بر است. خوشبختانه امروزه علم و تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده که با استفاده از کاشت مو به روش sut می توان از رشد مجدد و زیبایی دوباره موهای طبیعی لذت برد. ما در ادامه درباره کاشت مو به روش sut صحبت خواهیم کرد پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
روش انجام کاشت مو SUT
حالا باید بدانید که روش انجام کاشت مو SUT چیست؟ مراحل کاشت موی اس یو تی برای دستیابی به بهترین نتیجه از این روش الزامی است و هر یک از مراحل نیازمند دقت کامل پزشک است تا به درستی انجام شود چون بروز کوچکترین مشکل در هر یک از مراحل می تواند نتایج کاشت مو SUT را تحت تاثیر قرار دهد.
- پزشک در ابتدا برای انجام کاشت مو به روش sut وضعیت سلامتی و موی بیمار را بررسی می کند. جلسات مشاوره قبل از شروع کاشت مو به منظور انجام دادن معاینات لازم در مورد مشکلات سلامتی فرد می باشد. همچنین انتظار می رود که بیمار در مورد این جراحی به خوبی آگاهی پیدا کند تا مشخص شود که آیا روش sut برای او مناسب است یا خیر. لازم است پزشک متخصص در مورد عوارض احتمالی این روش به متقاضی اطلاع کامل داده و هشدارهای لازم را به وی ارائه دهد.
- مرحله 2 از کاشت مو به روش sut انجام تست های Pre-Op می باشد. این آزمایش ها برای اطمینان از سلامتی متقاضی انجام می گیرد که شامل آزمایش کم خونی یا CBC، آزمایش آنزیم کلیوی و کبدی، آزمایش زمان پروترومبین و ترومبوپلاستین و همچنین آزمایش هپاتیت و ایدز می باشد.
- مرحله 3 برای انجام این روش، آن است که پزشک گرافت را از بخش اهدا کننده استخراج می کند. قبل از شروع کاشت مو به روش sut، هر دو بخش دهنده و گیرنده باید تراشیده شده و با مواد ضد عفونی کننده کاملا استریل شوند. سپس از بی حس کننده های موضعی برای کاهش دادن درد در حین برداشتن فولیکول مو استفاده خواهد شد و گرافت ها با استفاده از دستگاه الکتریکی مخصوص استخراج می شوند. در مرحله بعدی بر اساس تعداد الیاف های موجود در آن ها دسته بندی می شوند و برای کاشت آماده خواهند شد.
- در گام چهارم، موها را به ناحیه گیرنده منتقل می کنند. یعنی بعد از تهیه کردن گرافت ها، بخشی از سر که قرار است کاشت مو در آنجا انجام گیرد، استریل شده و سپس با استفاده از بی حسی موضعی بی حس خواهد شد. سپس برای قرار گرفتن موهای کشیده شده در محل طاسی، شکاف هایی به طول حدود 0.7 میلی متر ایجاد می شود تا موها در آن جا قرار گیرند. این مرحله از کاشت مو به روش sut بسیار حساس است؛ چون که اگر فولیکول ها به درستی در عمق مناسب قرار نگیرند، قادر به ادامه حیات نخواهند بود. یک پزشک متخصص خط رشد را در هر بخش از سر بررسی می کند تا بعد از کاشت یک خط رشد طبیعی به دست بیاید. به عنوان مثال، واحد های فولیکولی حاوی یک رشته مو در خطوط رشدی قرار می گیرند؛ در حالی که فولیکول های دو، سه یا چهار واحدی در انتهای سر قرار خواهند گرفت.
تفاوت کاشت مو به روش SUT و FUE
اما در اینجا به تفاوت کاشت مو به روش SUT و FUE می پردازیم. در هر دو روش کاشت مو یعنی sut و fue، به جای نواری از پوست سر، فولیکول های مو به صورت جداگانه استخراج شده و کاشته خواهند شد. ولی روش sut بدون مداخله دستی و کاملا اتوماتیک با دستگاه لیزر پانچ تحت نظر پزشک متخصص انجام می گیرد؛ در حالی که در روش FUE کاشت مو به طور دستی توسط متخصص صورت خواهد گرفت. در تکنیک SUT به دلیل اینکه فولیکول ها بعد از کشیدن یخ می زنند، تا زمان کاشت آسیبی نمی بینند؛ در صورتی که در روش FUE ممکن است در طی فرآیند برداشتن و کاشت فولیکول های مو برخی از آن ها از بین بروند. تفاوت دیگر بین دو روش آن است که کاشت مو به روش SUT در یک جلسه تکمیل خواهد شد؛ در حالی که در متد FUE متقاضی باید چندین جلسه متوالی به متخصص مراجعه کند تا مراحل کاشت کامل شوند.
فواید و مزایای کاشت مو به روش SUT
اما برای انتخاب روش کاشت باید فواید و مزایای کاشت مو به روش SUT را بدانید. کلیه مراحل کاشت مو به روش sut با دستگاه های اتوماتیک و تحت کنترل پزشک انجام می گیرد. در کاشت مو به روش SUT، فولیکول ها به شکل دستی کشیده و کاشته نمی شوند، بلکه با استفاده از پانچ لیزر از محل اهدا کننده که معمولاً پشت سر است، برداشته می شوند و سپس منجمد خواهند شد و در نهایت به قسمت های طاس منتقل می گردند؛ بنابراین احتمال آسیب به ناحیه اهدا کننده وجود دارد. سایر فواید این روش به شرح زیر می باشد.
- در روش کاشت مو SUT، متقاضی بیهوش نمی شود؛ اما با استفاده از بی حسی های موضعی، بی حس خواهد شد.
- عوارض روش کاشت مو SUT زیاد نیست.
- این روش زمان بهبودی کوتاهی دارد و احتمال بروز زخم و خونریزی در آن کاهش می یابد.
- سرعت انتقال فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده به گیرنده بیشتر از سایر روش های کاشت مو می باشد و پزشک می تواند حداقل 10000 فولیکول را در هر جلسه جا به جا کند و معمولاً پیوند در یک جلسه کامل خواهد شد.
- با این روش پزشک می تواند از هر قسمت از بدن مو برداشت کند.
- متد SUT در دسته روش های کم تهاجمی قرار می گیرد؛ چون که نیازی به ایجاد برش یا بخیه نیست و فرد درد و خونریزی کمتری را تجربه می کند.
معایب و عوارض کاشت مو به روش SUT
اما معایب و عوارض کاشت مو به روش SUT به این صورت است که کاشت مو به روش sut علاوه بر مزایای فراوانش، معایبی نیز دارد، ولی مراجعه به یک پزشک مجرب می تواند عوارض آن را کاهش داده و معایبش را برطرف کند. یکی از معایب این روش تراشیدن مو در ناحیه دهنده و گیرنده می باشد. رشد مو نیز ممکن است ناهموار باشد که به مرور زمان برطرف خواهد شد. از سایر معایب این روش کاشت مو باید به طول جلسه کاشت مو اشاره کرد.
آیا بعد از کاشت مو به روش SUT احتمال ایجاد اسکار وجود دارد؟
در کاشت مو به روش sut جراح تمام سعی خودش را می کند تا بتواند فولیکول های مو را طوری استخراج نماید که حداقل میزان و مقدار بافت پوست سر را همراه با آن بردارد. در حقیقت انتقال دادن فولیکول های مو بدون متصل بودن به بقایای بافت پوست سر باعث می شود تا حداکثر تعداد این فولیکول ها کاشته شوند و رشد کنند.
کاشت مو به روش sut برای چه کسانی مناسب است؟
باید در ابتدا بدانید کاشت مو به روش SUT برای چه کسانی مناسب است؟ توجه داشته باشید که کاشت مو به روش sut برای اکثر اشخاصی که از طاسی و ریزش مو در عذاب و رنج هستند، مناسب می باشد. اما این متد برای تمامی افراد مناسب نیست. اگر می خواهید از کاشت مو به روش sut استفاده کنید، باید ببینید که آیا کاندیدای مناسبی برای این روش می باشید یا خیر و سپس بعد از انجام آزمایشات لازم، برای کاشت مو اقدام نمایید. کاندیدای مناسب به منظور انجام این متد کاشت مو به شرح زیر می باشند.
- متقاضیانی که به طاسی و حتی ریزش مو در نقاط مختلف سر دچار شده اند.
- خانوم هایی که ریزش موی به اصطلاح مردانه دارند.
- آقایانی که به طاسی سر مبتلا شده اند.
کاشت موی اس یو تی برای چه کسانی مناسب نیست؟
در اینجا به این نکته باید توجه کرد که کاشت موی اس یو تی برای چه کسانی مناسب نیست؟ موارد خاصی موجود است که در آن جور مواقع نباید از متد کاشت به روش sut برای ترمیم موها استفاده کرد. پیش از تصمیم گیری در مورد این موضوع، درک کردن این عوامل برایتان بسیار مهم است. اشخاصی که از تعداد و میزان اهدا کننده محدودی کمی برای کاشت برخوردار هستند، فرد مناسبی برای انجام این روش نخواهد بود. این روش شامل مراحلی همچون برداشت فولیکول مو از نواحی سالم پوست سر و پیوند زدن آن ها به ناحیه دیگر است. پس در صورتی که کمبود فولیکول مو اهدا کننده زنده وجود داشته باشد، اثربخشی و همچنین موفقیت این روش محدود می شود.
افرادی که مبتلا به بیماری خود ایمنی و حتی بیماری های مزمن می باشند نیز کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به روش sut نخواهند بود. این شرایط روی روند بهبودی کلی تأثیر دار و خطر ابتلا در حین و پس از جراحی را افزایش می دهد.
از طرفی افرادی که انتظارات زیاد و غیر واقع بینانه ای درباره نتیجه عمل دارند، در دسته کسانی قرار داند که کاشت مو به روش SUT برایشان مناسب نیست. علاوه بر این، اشخاصی که ریزش موی پیشرونده دارند حتی یا از بیماری هایی همچون عدم تعادل هورمون ناپایدار رنج می برند، نباید از این روش استفاده کند.